Malmö - Ribersborg

Ernst Ahlgrensgatan 4B

Visa på karta

Genomgående - Västerbalkong - Hiss

På en av Malmös starkaste adresser finner ni denna genomgående trea med två ingångar. Lägenheten utgjorde ursprungligen en tvåa och en etta. Dessa har sedan många år tillbaka slagits samman. Stort ljust vardagsrum med fönster och balkong i västerläge med liten glim av sundet. Två stora sovrum. Många har omvandlat nuvarande stora sovrummet till ett riktigt stort kök mot gården och får då två sovrum mot Ernst Ahlgrensgatan. Vill man inte flytta köket så finns det goda möjligheter att hyra ut en del av lägenheten utan att det stör det egna boendet. Välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 3 295 000 kr
Månadsavg. 4 805 kr
Rum 3
Boarea 88 Kvm
Våning 2 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1953
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Ring 070 145 88 48 för visning Visa alla

Vardagsrum

Stort vardagsrum i västerläge mot innergården. Rummet får mycket ljus tack vare det stora fönsterpartiet samt utgången till balkongen. Fiskbensmönstrad ekparkett på golvet.

Alla bilder

Balkong

Balkong i bästa västerläge med plats för cafébord och stolar. Här har man utsikt över innergården och kan man också skymta havet. När pilarna nere vid stranden fällt sina löv har man en ganska bra utblick över sundet. Här kan man sitta och hålla koll på att färjorna avgår och anlöper i tid!

Alla bilder

Stora sovrummet

Stora sovrummet ligger i det som en gång i tiden utgjorde en egen lägenhet med toalett och pentry. Ett sovrum som är lika stort som vardagsrummet. Det är mycket vanligt, och en smart lösning, att omvandla detta rum till ett riktigt stort kök samt ytterligare ett badrum där gästtoaletten idag ligger, se alternativ planlösning i bildlistan.

Vill man inte göra så stora förändringar så finns det goda möjligheter att att hyra ut denna del av lägenheten. Pentryt med fönster används idag som egen tvättstuga.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är i riktigt bra storlek beläget mot Ernst Ahlgrensgatan. Gott om förvaring i garderober, ljusa väggar.

Alla bilder

Kök

Bra kök med matplats vid fönster. Här finns de ursprungliga köksstommarna kvar men diskbänken är höjd till modern standard. Fönster mot gatan och utrymme till matplats för fyra personer. Köket är delvis renoverat med luckor i grå kulör, stänkskydd i mosaik, diskbänk, kyl och frys och diskmaskin. Grått rutmönstrat golv. Förverkliga era egna idéer genom att behålla nuvarande planlösning eller skapa ett magnifikt kök mot gården och få två sovrum bredvid varandra mot Ernst Ahlgrensgatan.

Alla bilder

Köksbilder

Alla bilder

Takterrass

Två underbara takterrasser där man njuter under de ljusa månaderna.

Alla bilder

Säljarens bilder

Takterrassen när det är uppdukat för fika!

Alla bilder

Badrum

Badrum från 2005.helkaklade väggar och klinker på golvet. Gäst-wc i anslutning till ingång två.

Alla bilder

Entréhall

Rymlig entréhall bakom säkerhetsdörr. Här finns plats för förvaring och hallmöbler. Den andra entrén har gott om förvaring i klädkammare. Här finns även en gästtoalett.

Alla bilder

Övrigt

Två stora möblerade altaner på taket en härlig plats för kontemplation. I källaren finns bastu och Jacuzzi att utnyttja för medlemmarna.

Två vinds- och två källarförråd tillhör lägenheten och det finns även att hyra extraförråd om behovet finns.

34 st garageplatser finns att hyra i föreningen, kösystem tillämpas.

Kabel-tv via Canal Digital och grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Två gemensamma tvättstugor är belägna i källaren. Dessa är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum vardera. Barnvagnsrum och cykelförråd finns också i fastighetens källare.

Alla bilder

Förening

Fastigheten Stjärnehus 8

Huset uppfördes 1953 och arkitekturen typisk för funkis. Under husets innergård finns garage med plats för 39 bilar. Parkeringsmöjligheter för cyklar finns både utmed gatan samt i källaren. Högst upp i huset finns två takterrasser som kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Närområdet består av flerfamiljshus, som i huvudsak byggdes under 1940-1960-talet.

I området finns ett stort och varierat utbud av butiker, verksamheter, restauranger, dagcenter och torghandel. Kollektivtrafiken och cykelvägnätet är väl utbyggda.

Utförda och planerade renoveringsarbeten:

2020 – Förstärkning och renovering av gårdsyta/garagetak samt renovering av hissar.
2018 – Balkongrenovering
2013 – Helkakling av miljörum
2013 – Omläggning av golv på takterrasser.
2013 – Fönsterbyte.
2013 – Ommålning av trapphus.
2013 – Fönsterbyte samt nya portdörrar.
2012 – Barnvagnsrum upprättas.
2012 – Fönsterbyte, bredbandsuttag installerades i varje lägenhet.
2012 – Nya vattenstammar och relining av avlopp.                                                                                                   2010 – Nya tvättmaskiner och torkrum
2006 – Totalrenoverad bastu med tillhörande jacuzzi.
2006 – Säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter.
2006 – Postboxar installerade i varje port.
2005 – Elrenovering med nya elstigar, jordfelsbrytare m.m.
2004 – Nya tvättmaskiner och torktumlare.

Alla bilder

Område

Ribersborg är Malmös verkliga Riviera. Stadens stolthet och gräddhylla. Funkishusen, grönskan och havet bidrar till välbehag och glatt sinne. På kartan blir det fantastiska läget påtagligt. Öster om Slottsparken pulserar Malmös hjärta, Gustav Adolfs torg. Slottsparken och Västra Hamnen nås enkelt till fots och den välbesökta Ribersborgsstranden finns ett stenkast bort. Kallbadhuset, Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser är som gjorda för ett skönt och bekvämt liv. Väster om Ribersborg breder Malmös mest exklusiva villaområde, Fridhem, ut sig. Söder om Regementsgatan heter området Rönneholm och i dessa samtliga kvarter väster om centrum blomstrar krogar, vinbarer och caféer. Det är en boplats för dig som vill säkerställa högsta livskvalitet.

Alla bilder

Försäljnings­information

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. På Bülows & Lind tillämpar vi öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga spekulanter. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på www.fastighetsmaklarnamnden.se.
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Köparen uppmanas att noga undersöka bostadens skick. Informationen i objektsbeskrivningen är till största delen hämtad från säljaren. Ansvarig fastighetsmäklare kontrollerar säljarens uppgifter i enlighet med gällande lagstiftning.
 
MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea har hämtats från bostadsrättsföreningens förvaltare. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning, 040-37 40 00.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 295 000 kr
Månadsavg. 4 805 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV basutbud, Internet
Adress Ernst Ahlgrensgatan 4B
Kommun Malmö
Område Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 88 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1953
Förening Brf Stjärnehus
Pantsatt Ja
Förråd 2 Vinds- och källarförråd
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2+1
TV/Internet Canal Digital / Bahnhof
Driftskostnad 5 022 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 2 022 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 149 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!