Vellinge - Höllviken

Rapsvägen 6

Visa på karta

Skyddad och lummig tomt - Charmigt hus - Bra läge

På stor, lummig och skyddad tomt i söder finns detta charmiga hus med ljust och trivsamt vardagsrum med kamin, två sovrum, kök med rymlig matplats och burspråk, badrum samt tvättrum med dusch. Här finns även en mysig gäststuga. Möjligheterna är många. Man kan bo permanent året runt, ha det som fritidshus eller helt enkelt bygga sin nya drömvilla. Önskar man bygga så finns det ett fint arkitektritat förslag längre ner. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 250 000 kr
Rum 3
Boarea 62 Kvm
Biarea 19.2 Kvm
Tomtarea 1045 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen på visning till detta charmiga 1-planshus på bra läge med lummig och skyddad tomt och bra läge. Här bor man med närhet till vackra stränder, köpcentrum, trevliga restauranger, kommunikationer och bra skolor.

Önskar man bygga nytt så finns det ett bra arkitektritat förslag på ritningarna intill.

Alla bilder

Trädgård

Lummig och skyddad trädgård som ligger granne med ett grönområde. Här finns härlig grönska, vinrankor, fina lekytor för barnen och ett trädäck som man gärna kopplar av på.

Alla bilder

Framsida

Charmigt hus som ligger inbäddat i härlig grönska.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och mycket trivsamt vardagsrum med stora fönsterpartier och värmande kamin som man gärna myser framför. Charmiga trägolv och väggar i klassiskt vitt.

Alla bilder

Kök

Kök med inredning i vitt samt praktiskt och rymligt skafferi. Charmigt trägolv och väggar i vitt.

Utrustat med spis med häll -18, fläkt -10, diskmaskin -10, mikrovågsugn (från museet), frys -17 och kyl.

 

Alla bilder

Matplats

Inbjudande matplats som ligger luftigt placerad och från burspråket blickar man ut mot den skyddade och grönskande trädgården. Klinker på golvet och väggar i vitt.

Alla bilder

Sovrum 1

Mysigt rum med trägolv och väggar i vitt.

Alla bilder

Sovrum 2

Trevligt sovrum med trägolv, väggar i vitt och 2 garderober.

Alla bilder

Badrum

Helkaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Dusch, wc, handfat, badrumsskåp, handdukstork och fönster.

Alla bilder

Tvättrum

Tvättrum med klinker på golvet. Utrustat med tvättmaskin -18, torktumlare -18 och arbetsbänk med vask. Här finns även en duschkabin från -15. En kul detalj är luckan märkt "vinkällare" under vilken det finns ett mindre utrymme som lämpar sig perfekt för vinet. Dessutom gör det tvättningen så mycket roligare...

Alla bilder

Gäststuga

Gästhus som är perfekt om man har övernattningsgäster eller svärmor på besök. Mysig liten stuga med 2 bäddar och klinker på golvet.

Alla bilder

Övrigt

Luft-luft värmepump från 2017.

Kaminen sotades senast 2017.

I taxeringsinformationen är boarean 57 kvm och biarean upptagen till 0 kvm. Säljarna har mätt huset till boarea 61,9 kvm och biarea 19,2 kvm. Köparen uppmanas att själv kontrollmäta.

Byggrätt på 200 kvm. Ca 200 kvm av tomten utgör gatumark. För mer info kontakta Vellinge kommun på 040-425000.

 

Alla bilder

Område

Falsterbonäset i Vellinge kommun är vida känt för sina underbara sandstränder. Höllviken, omgivet av charmerande tallskog, består i huvudsak av idylliska villakvarter och är den största tätorten både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. I det pitoreska centrumet Höllviken finner vi restauranger, pubar, ett flertal butiker och en även del lägenheter. 

I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även den i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger.

Höllviken är omgivet av stränder! Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden på andra sidan är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. 

Förutom Höllvikens mysiga centrum så har finns även köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag.

Orten har ett mycket bra utbud av både förskolor samt grundskolor. Det finns tre grundskolor; Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken.  

Från Höllviken har man perfekt pendlingsavstånd till storstäderna i Öresundsregionen men man bor också lugnt och tryggt i ett område som har varit fritidsparadis i flera generationer, nära havet med fantastiska milslånga sandstränder. Runt omkring finns idylliska byar, Stora Hammar, Lilla Hammar och Fotevik. I Fotevik finns ett stort arkeologiskt friluftsmuseum som är väl värt ett besök. Bland annat ingår i museet en vikingaby som är uppbyggd i samband med projektet ”levande historia”. I samband med att järnvägen färdigställdes mellan Vellinge och Skanör/ Falsterbo började området bebyggas. Under andra världskriget skedde en stor förändring av Falsterbonäset då Falsterbokanalen byggdes tvärs igenom området. Höllviken avdelades då också tydligt från Ljunghusen som kom att ligga väster om kanalen. Numera är järnvägen nerlagd, men kanalen fungerar som ett levande inslag i samhället.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Tomtkarta

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 250 000 kr
Adress Rapsvägen 6
Kommun Vellinge
Område Höllviken
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 3
Boarea 62 Kvm (Säljarens information)
Biarea 19.2 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 1045 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1969
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepump och direkt-el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
Driftskostnad 23 320 kr/år varav:
El: 15 000 kr
Vatten/Avlopp: 5 021 kr
Samfällighet: 560 kr
Renhållning: 2 739 kr
Fastighetsskatt på 8049:-/år tillkommer samt försäkring.
Beräknat på 4 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 246 000 kr
Summa pantbrev 195 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.