Malmö - Oxie

Oshögavägen 226

Visa på karta

Totalrenoverat - Inglasad balkong - Bra förening - Mycket välplanerat

Denna supertrevliga tvåa med stor inglasad balkong är i mycket fint skick, genomgripande totalrenoverad 2017 med nytt smakfullt kök, nytt helkaklat badrum, nya golv osv så det är bara att flytta in och njuta - välkommen hem! Området är väldigt trevligt - här bor man tryggt och lugnt, helt bilfritt och har nära till naturen och fina strövområden samtidigt som man bara har några minuters promenad till Oxie centrum med mataffär, vårdcentral, bibliotek, gym, restauranger och apotek, skola m.m. Bekvämt nära är det också till utmärkta kommunikationer med både tåg och buss som gör det superenkelt att pendla. Föreningen är välskött med bra ekonomi, man sänkte avgifterna under verksamhetsåret 2016/2017 med 8% och brukar dessutom erbjuda en avgiftsfri månad per år. Parkeringsplats ingår i avgiften, garage finns att hyra.

I korthet

Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 3 297 kr
Rum 2
Boarea 51 Kvm
Våning 2/2
Hiss Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1974
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

4 dagar
Visa alla

Välkommen

Detta är något för dig som söker ett lugnt och bekvämt boende som samtidigt är kostnadseffektivt. Läget är strålande trevligt med en härlig och idyllisk lantlig känsla samtidigt som man har direkt och bekväm närhet till all samhällsservice och utmärkta kommunikationer för snabb access in till storstadens puls! Tågstationen är bara ett par minuters promenad bort vilket gör det mycket enkelt att pendla. Närområdets grönskande omgivningar är perfekta både för strövtåg i det gröna på sommaren eller en tur med längdskidorna på vintern. 

De här tvåorna är väldigt bra planerade och känns betydligt större än vad kvadratmeterantalet antyder. Hela den här lägenheten är dessutom genomgripande och smakfullt renoverad 2017 inklusive kök och badrum. 

Varmt välkommen! 

Alla bilder

Hall

Man stortrivs direkt när man kliver över tröskeln i denna trevliga gavellägenhet! En trappa upp till andra våningen så öppnar säkerhetsdörren upp till en ljus, välkomnande och rymlig hall med ljust parkettgolv samt gott om garderobsutrymme i stor spegelgarderob och plats för avhängning. Hela lägenheten är snyggt renoverad med väggar i vit och med snyggt ekparkettgolv överallt. 

Alla bilder

Kök

Det ljusa och praktiska parallellköket är också helt nytt från 2017 och erbjuder bra förvaringsutrymmen och arbetsytor samt en trevlig och ljus matplats vid fönstret. Vit smakfull köksinredning, bänkskivor i ek och svart kakel som stänkskydd. 

Utrustning:

Inbyggnadsugn och glaskeramikhäll (2017), spisfläkt (2018) , integrerad diskmaskin (2017), kombinerad kyl/frys i rostfritt (2017), inbyggnadsmicro i rostfritt (2017).

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet känns riktigt rymligt och ljuset flödar in via dubbla fönster och balkongdörren som ger direktaccess ut till den stora inglasade balkong i öster. Ny ekparkett på golvet och ljusa väggar. 

Alla bilder

Matsal

Matsalsdelen i vardagsrummet erbjuder gott om plats för matsalsmöblemang, likadan ekparkett på golvet som i resten av lägenheten.

Alla bilder

Balkong

Härlig och ombonad inglasad balkong med utsikt över den mysiga innergården. Utgång till balkongen från vardagsrummet. 

Alla bilder

Badrum

Badrummet är också totalrenoverat på fackmässigt sätt 2017, helkaklat och med klinkergolv.

Utrustning:

Wc, tvättställ, duschhörna med vikbara och platsbesparande glasdörrar, badrumsskåp och handdukstork.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet med fönster i söder har också ekparkettgolv och vita väggar. 

Alla bilder

Förening

HSB Bostadsrättsförening Oshögavången i Malmö är en äkta förening som registrerades 1972. Föreningen består av består av 189 lägenheter fördelade på 14 tvåvåningshus. Vissa lägenheter på bottenvåningen har även trädgård.

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Föreningen har dessutom garageplatser som går att hyra för 330 kronor per månad utöver parkeringsplatsen. Kösystem tillämpas.

Föreningen har fördelaktigt avtal med Telenor/bredbandbolaget för bredband och Kabel- TV i fiberkabel. ADSL bredband via Bolina finns också.

Enligt information i årsredovisningen har föreningen genomfört följande under 2018:

Utökat gästparkeringama med tre platser. Förstärkt belysningen på gästparkeringen.
Köpt in fler tvättvagnar till tvättstugoma. Jobbat vidare med att undersöka förutsättningarna för solpaneler i föreningen.
Sommarfest för vuxna den 25 augusti. Fest för barnen den 2 juni. 

Under 2019 har man satt in säkerhetsdörrar. 

Föreningen följer en uppgjord underhållsplan. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes årligen och styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen.

Årsavgifterna uppgick under året till i genomsnitt 736 kr/m2 bostadslägenhetsyta. Föreningens banklån uppgår på bokslutsdagen till 24 353 480 kr. Under året har föreningen amorterat 95 236 kr.
Föreningen bedömer i årsredovisningen att ekonomin är god samt att dess 6 banklån ligger på en genomsnittlig ränta på 1,17%. Månadsavgiften kommer att vara oförändrad nästa år.

Kommande större renoveringar är byte av tak. Föreningens resultatprognos visar på en stark ekonomi och att inga avgiftsförändringar behövs under de kommande 5 åren. För verksamhetsåret 2018/2019 lämnades en avgiftsfri månad till medlemmarna (januari månad 2019). Nuvarande budgeterade driftskostnader är uppräknade med 2-3% årligen.

Alla bilder

Område

Här bor man rofyllt och tryggt, nära storstan men ändå på landet! Affärer, skolor och dagis finns på gångavstånd, utmärkta kommunikationer med bussar och tåg som går fram och tillbaka till Malmö var 10:e minut. Många golfbanor i närheten, natursköna rekreationsområden, ridhus m.m gör Oxie/Käglinge till ett paradis för den som gillar att röra på sig. Här bor man barnvänligt med bekväm närhet till allt.

Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation. Med buss tar det ca. 25 minuter in till Malmö.

I Oxie finns tillgång till allt man kan önska sig; simhall, pågatågsstation, sportanläggning, gym, apotek, affärer, bageri, bibliotek, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen.

Utflyktstips:
Närbelägna Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker.

Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss.

I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra.

I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Läs mer på: http://www.kaglinge.com/

Alla bilder

Övrigt

Säkerhetsdörr installerad 2019.

Fritt val av bredbandsleverantör, föreningen har fördelaktigt avtal med Telenor.

Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Garageplats finns att hyra för 330:-/mån, kösystem tillämpas.

Förråd och tvättstuga finns på första plan, lätt att få tvättid.

Alla bilder

Tänk efter, före

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING:

Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE:

För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT:

Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION:

Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT:

Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT:

Handpenningen är 10 % av köpesumman och placeras normalt på fastighetsmäklarens klientmedelskonto cirka en vecka efter kontraktskrivningen.

Tillträde sker oftast i köparens bank eller hos fastighetsmäklaren. Slutbetalning görs då och nycklar överlämnas. Mäklaren upprättar en likvidavräkning och försäljningsjournalen undertecknas

När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 3 297 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Parkeringsplats
Adress Oshögavägen 226
Kommun Malmö
Område Oxie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 51 Kvm (Föreningens information)
Våning 2/2
Hiss Nej
Byggår 1974
Förening HSB:s Brf Oshögavången i Malmö
Pantsatt Ja
Förråd Ja
Byggnadssätt
Uppvärmning Centralvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiberbredband, Kabel-TV
Driftskostnad 2 400 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Energiprestanda 208 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning