Malmö - Slottsstaden

Tärningholmsgatan 7

Visa på karta

I attraktiva och omtyckta Slottsstaden finns nu möjlighet att förvärva denna 2:a om 57 m² med låg månadsavgift i välskötta Brf Ulla 4. Lägenheten ligger en hög halvtrappa upp vilket minimerar insyn. Lägenheten byggdes om från kontor och renoverades i samband med detta under 80-talet. Rymligt kök i L-form vilket ger utrymme till bra matplats. Stort vardagsrum med utrymme till soffgrupp och extra matplats. Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och fristående garderober. I hallen erbjuds mycket förvaring i form av flertalet inbyggda garderober. I förening finns garage att tillgå och en stor innergård med både lekplats och grillmöjligheter.

I korthet

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 2 567 kr
Rum 2
Boarea 57 Kvm
Våning 1
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Stort ljust vardagsrum med ljusa släta väggar som samsas med vackert parkettgolv i ek. Gott om utrymme för både stor soffgrupp och extra matplats om så önskas. Stort fönsterparti i öster ger rummet massor av dagsljus.

Alla bilder

Entréhall

Rymlig entréhall varifrån lägenhetens samtliga rum nås. Goda avhängningsmöjligheter direkt till vänster samt ypperliga förvaringsmöjligheter i form av 5 inbyggda garderober i hallens förlängning mot sov- och vardagsrum.

Alla bilder

Sovrum

Generöst sovrum i svalt österläge med gott om plats för dubbelsäng och fristående garderober eller kanske en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags. Vitmålade väggar och plastmatta på golvet.

Alla bilder

Kök

Väl tilltaget kök i klassisk L-form som frigör bra med golvyta till bl.a. matplats. Köksinredningen går i vitt och bryts av mot den rostfria diskbänken och har bra med förvaring och arbetsytor. Utrustat med spis, bänkdiskmaskin samt kyl/frys.

Alla bilder

Badrum

Halvkaklat badrum med fristående badkar, wc, handfat samt dubbla väggskåp varav det ovan handfatet har spegel och infälld belysning.

Alla bilder

Övrigt

Avgiften planers att höjas med 0,75% 2020-01-01.

Föreningen har 31 parkeringsplatser för uthyrning. En plats kostar 550 kr/månad. Kösystem tillämpas. Boendeparkering på gatorna i området.

Bredband och kabel-tv finns via Com Hem.

Alla bilder

Förening

Brf Ulla 4 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten stod klar år 1964 och föreningen består av 25 lägenheter och två lokaler varav 21 st är upplåtna med bostadsrätt och 4 lägenheter samt 2 lokaler är upplåtna med hyresrätt. 31 parkeringsplatser. Föreningen bildades 2008 då föreningen köpte fastigheten av Nordea Livförsäkringar i Sverige AB. Tomten är friköpt. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT
Avgiften planers att höjas med 0,75% 2020-01-01. Senast avgiften höjdes var 2018-01-01 då den höjdes med 5%.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Renoverat sedan tidigare är bl a: relining avloppsstammar 2018, nytt tak innergård 2017, spolning av stammar och tvätt av plattor på gården 2013, lagning av nockpannor samt målning och lagt tak på uteplatsen 2011, lagning/målning av husgrund samt balkonger 2010 och byte påfyllnadsventil 2009.
Under 2019 utförs renovering av fönster. Föreningen arbetar med att ta fram en underhållsplan som beräknas vara klar 2020.

TV & INTERNET
Bredband och kabel-tv finns via Com Hem.

PARKERING
Föreningen har 31 parkeringsplatser för uthyrning. En plats kostar 550 kr/månad. Kösystem tillämpas.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://brf-ulla4.se/

Alla bilder

Område

Slottsstaden och området kring Rönneholmsparken tillhör Malmös mest populära bostadsområden. Funkishusen, grönskan och havet bidrar till vällust och vackert sinne. En översikt på kartan visar tydligt det ypperliga geografiska läget. Öster om Slottsparken pulserar Malmös hjärta, Gustav Adolfs torg. Slottsparken och Västra Hamnen nås enkelt till fots och den välbesökta Ribersborgsstranden finns ett stenkast bort. Kallbadhuset, Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser, som gjorda för ett skönt och bekvämt liv. Västerut breder Malmös mest exklusiva villaområde, Fridhem, ut sig. Söder om Regementsgatan heter området Rönneholm och i dessa samtliga kvarter väster om centrum blomstrar nuförtiden krogar, vinbarer, caféer och sushihak. Det är en omgivning i förvandling och en boplats för dig som vill säkerställa högsta livskvalitet. I nära anslutning till bostaden finns utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar och för den med pigga ben finns lättillgängliga cykelvägar.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 2 567 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Tärningholmsgatan 7
Kommun Malmö
Område Slottsstaden
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 57 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Balkong Nej
Förening Brf Ulla 4
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
Energiprestanda 135 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.