Malmö - Ribersborg

Limhamnsvägen 12A

Visa på karta

Magnifik utsikt från vån 8 - Renoverad - Öppen planlösning

På högt och fritt läge i huset (vån 8/9) välkomnar 52 välplanerade kvadrat med fantastiskt ljusinsläpp utmed populära Limhamnsvägen. Varsamt renoverad bostad där originaldetaljerna, såsom de massiva golven och fönsterbänkarna i sten, får samspela med de moderna uppdateringarna. Ljust rymligt vardagsrum med burspråk vid balkongen och öppen planlösning mot det renoverade och fullutrustade köket. Generöst sovrum med stor och välinredd skjutdörrsgarderob. Lyxigt stort badrum med det senaste inom inredning och design, riktig wow-faktor! Gårdsvänd österbalkong mött av grönska och strålande utsikt över Ribersborg och Västra Hamnen. Ni bor dessutom i en välskött förening med mervärden som en fenomenal takterrass med utsikt över vackra Öresund.

I korthet

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 3 061 kr
Rum 2
Boarea 52 Kvm
Våning 8
Hiss Ja
Balkong Gårdsvänd österbalkong med härlig utsikt
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1948
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

På Limhamnsvägen 12A, i en trendig och vacker funkisfastighet uppförd 1948, har vi nu nöjet att presentera detta vackra hem. Beläget tyst och lugnt på havsnära läge men ändå så centralt. Ribersborg är en rofylld oas, endast ett stenkast från stadspulsen med gångavstånd till havet och den härliga stranden. Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd och att promenera omkring här inger en alldeles speciell känsla.

Det är en inbjudande känsla som infinner sig när vi stiger på i denna yteffektiva 2:a där de sociala ytorna får stå i centrum. Vardagsrummet samspelar fint i öppen planlösning tillsammans med köket och det trevliga burspråket som ger rummet en extra dimension. Separat toalett och mycket lyxigt bad/duschrum gör att ni ej behöver trängas vid morgonbestyren. Ni finner också en skön österbalkong med vy mot Västra Hamnens alla olika fasader. Närmaste grannen är givetvis havet!

Alla bilder

Entréhall

Här möts vi av en ljus och rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter och plats för extra förvaringsmöbel om så önskas. Vita bredspacklade väggar lämnar utrymme för egna kontraster och inredningsdetaljer medan golvet består av en snygga matta i grå nyans. I direkt anslutning till entrén finns bostadens trendigt helkaklade WC med snygg inredning.

Alla bilder

Vardagsrum

Här bjuds det på öppen planlösning med stora fönsterpartier som skapar ett härligt ljusinsläpp. Ett vardagsrum med fantastiska sällskapsytor att umgås på och från vardagsrummets burspråk når vi lägenhetens balkong i österläge med trevlig utsikt mot innergården och ner mot Västra Hamnen. Matplats för 4-5 personer placeras med fördel vid burspråket och soffhörnan med eventuell tv har sin givna plats. Härlig stavparkett i originalutförande som bryter av mot de helvita bredspacklade väggarna. Samspelet med köket blir perfekt och det fungerar lika bra till vardags som till fest med vännerna.

Alla bilder

Burspråk

Vardagsrummets burspråk ger rummet ytterligare en dimension både möbleringsmässigt och gällande ljusinsläppet. 

Alla bilder

Balkong

Gårdsvänd österbalkong med trätrall och strålande utsikt över föreningens grönskande innergård, Ribban och västra hamnen. Föreningen har dessutom två fantastiska takterrasser som kan nyttjas fritt av medlemmarna.

Alla bilder

Utsikt

Magnifik utsikt från både balkongen och inifrån lägenheten där Västra Hamnen och Ribban hamnar i fokus. 

Alla bilder

Kök

Klassisk U-form på köket gör det både yteffektivt, praktiskt och lättarbetat. Köksytan är maximalt utnyttjad genom de dubbla raderna av överskåp. Vit köksinredning som lekfullt bryts av mot två röda köksluckor och knallröd kyl/frys från Smeg, samtidigt som den harmoniserar med de helvita bredspacklade väggarna och den vita fasade kaklet ovan de mörka bänkskivorna. Köket är naturligtvis fullutrustat med spishäll, infälld fläkt, ugn, inbyggd diskmaskin samt kyl/frys. Extra ljus vid matlagningen fås via spotlights infällda i taket vid köket samt belysning under överskåpen.

Alla bilder

Sovrum

Dubbelsängen ryms med enkelhet och förvaringsmöjligheter erbjuds i en välinredd skjutdörrsgarderob längs en av rummets långsidor, vilken dessutom har inbyggd belysning. Rummets storlek ger också möjlighet till fristående byrå eller kanske en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags. Släta vita väggar harmoniserar med luddfri heltäckningsmatta i organisk ton som ger dagen en mjuk och härlig start. Sovrumsdörren med sitt mönster i glas och trä är en klassiker i sig själv.

Alla bilder

Badrum

Trendigt badrum där det inte sparats på något. Naturstensliknande kakel och klinker pryder både golv och väggar. Längs ena väggen löper en inbyggd hylla med ett effektfullt backlight. Intill står ett fräckt designat fristående badkar i oval form och mjuka linjer. Separat dusch med avskiljningsvägg i robust klarglas till dagarna då badet ej hinns med. Vidare utrustat med handfat, väggspegel med infälld belysning, dimbara spotlights i taket, stor handdukstork samt avslutningsvis underliggande golvvärme för extra komfort. En badrumsdröm som hämtad direkt ur en inredningstidning!

Alla bilder

Toalett

I entréhallen ligger en separat toalett med mörkt klinkergolv och marmormönstrat kakel på väggarna. Stilfull inredning bestående av wc, handfat med underskåp, väggspegel med infälld belysning samt ett väggskåp med effektfull belysning. Planeringen med separerad toalett och bad/duschrum underlättar vardagslivet.

Alla bilder

Övrigt

Föreningen har 25 parkeringsplatser för uthyrning utomhus, kostnad 220 kr/månad. I garaget finns ytterligare 18 parkeringsplatser samt 2 motorcykel/mopedplatser. Bilplatserna kostar 450 kr/månad och motorcykel/mopedplatserna kostar 175 kr/månad. Det finns en turlista för utomhusplatserna och en för garageplatserna och sitt intresse anmäler man via kontaktformuläret på föreningens hemsida. I övrigt råder boendeparkering i området.

Bredband via Ownit. Kabel-tv via Comhem. Obligatorisk tillägg på 180 kr/mån.

Alla bilder

Takterrass

Föreningen har två fantastiska takterrasser, i norr respektive söder, med enastående utsikt över Öresund och takåsarna i västra Malmö. 

Alla bilder

Förening

Brf Öresundsdammarna har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som består av 105 lägenheter, bildades 2008 och äger fastigheten Vittsjöborg 2 med därpå ufförda byggnad som byggdes 1948. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift på 2.5% av basbeloppet (1163 kr 2019) och en pantsättningsavgift på 1% av basbeloppet (465 kr 2019).

AVGIFT
Senast avgiften förändrades var 2013 då den sänktes med 2%. I avgiften ingår även bostadsrättstillägget. I dagsläget finns inga planer på någon förändring av avgiften.

TV & INTERNET
Kabel-TV levereras av Com Hem och bredband via Ownit. Kostnaden för detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/månaden.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1989-1992 Fönster
2008 Porttelefoner
2009 Tappvattenstammarna är utbytta
2010 Relining av avloppsstammar.
2011 Genomgång av ventilation och värmecentral
2011 Nya termostater samt luftning av samtliga element i alla lägenheter
2011 Balkongerna
2011 Fasaden är vidgjord
2011 Entréportar är målade
2011 Takterrasserna har fått nya golv
2011 Byte av stamventiler i källaren samt byte av termostatventiler i lägenheterna.
2012- 2013 Nya elstammar, alla lägenheter har nu 3-fas el och jordfelsbrytare
2013 Installation av brandlarm i vind och källare
2013 Dränering runt huset
2013 Breddning och förstärkning av brandvägg
2013 Nytt förråd för cyklar samt uppförande av miljöhus
2013 Försköning av utemiljön
2013 Utbyte av fjärrvärmeväxlare
2014 Målningsarbete i källare och trapphus
2015-2017 Renovering av hissar
2017 Renovering av tak
2018 Ny tvättmaskin i B trappan, införande av gruppanslutet bredband.

Föreningen följer en underhållsplan som upptättades 2018-10-15. Nästkommande underhåll enligt denna är byte av element och fönster men detta är inte planerat de närmaste åren..

PARKERING
Föreningen har 25 parkeringsplatser för uthyrning utomhus, kostnad 220 kr/månad. I garaget finns ytterligare 18 parkeringsplatser samt 2 motorcykel/mopedplatser. Bilplatserna kostar 450 kr/månad och motorcykel/mopedplatserna kostar 175 kr/månad. Det finns en turlista för utomhusplatserna och en för garageplatserna och sitt intresse anmäler man via kontaktformuläret på föreningens hemsida.

GEMENSAMT
På taket finns två stora takterrasser på 10:e våningen, en större ut mot Öresund, och en mindre in mot Ola Hanssonsgatan. På den större terrassen tillhandahåller föreningen en gasolgrill. Man kan antingen boka om man är ett större sällskap eller gå upp själv och sola, äta eller bara umgås.

Den gemensamma innergården totalrenoverades 2013 och två uteplatser byggdes.

Cykelförråd finns på gården samt i källarplan där även barnvagnsförråd finns. På gården finns också Miljöhus för sopsortering.

Föreningen har tre tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Dessa är belägna i källaren.

Alla bilder

Område

På Ribersborg bor man på Malmös verkliga Riviera, Malmös stolthet och gräddhylla. Grönskan och havet bidrar till vällust och vackert sinne. På kartan blir det fantastiska läget påtagligt. Öster om Slottsparken pulserar Malmös hjärta, Gustav Adolfs torg. Slottsparken och Västra Hamnen nås enkelt till fots och den välbesökta Ribersborgsstranden med kallbadhuset finns endast ett stenkast bort. Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser, som gjorda för ett skönt och bekvämt liv. I närområdet finns det mataffärer och gott om trevliga kvarterskrogar. Kort och gott en boplats för dig som vill säkerställa högsta livskvalitet.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 3 061 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg (för kabel-tv och bredband tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 180 kr/mån.)
Adress Limhamnsvägen 12A
Kommun Malmö
Område Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 52 Kvm (Föreningens information)
Våning 8
Hiss Ja
Balkong Gårdsvänd österbalkong med härlig utsikt
Byggår 1948
Förening Brf Öresundsdammarna
Pantsatt Ja
Förråd Ett förråd och en matkällare hör till lägenheten
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Bredband via Ownit. Kabel-tv via Comhem. Obligatorisk tillägg på 180 kr/mån.
Energiprestanda 137 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.