Ystad - Källesjö

Hovslagaregatan 24

Visa på karta

Stenhus i hög kvalitet - 240 kvm boyta och gästhus - Uppvärmd pool

Den här praktfulla arkitektritade villan om hela 240 kvm uppfördes 2013 i hög kvalitet både vad gäller stil och materialval. Till skillnad från standardkonstruktionen i nyare hus, med trästomme och putsad cellplastfasad, så har man här valt att bygga med stomme helt i sten med extra kraftiga isoblock och man har inte sparat på kostnaderna i något avseende. Köparen erbjuds en underbar boendemiljö både exteriört och interiört. Läget är också utmärkt, huset ligger högt med fri utsikt över böljande fält och en vacker damm på baksidan. Uppvärmd pool om 8*3,6 meter, friliggande ekonomibyggnad med garage/förråd samt ett fullt utrustat gästrum på andra sidan (gästrum, uthyrning, tonårsboende etc) med fri utsikt över dammen framför. Bostaden är representativ där de generösa ytorna, de påkostade materialvalen tillsammans med läget och en härlig planlösning skapar en exklusiv känsla och svårslagen trivsel! Fjärrvärme med värmeåtervinningsystem med skön vattenburen golvvärme både uppe och nere.

I korthet

Utgångspris 4 895 000 kr
Rum 6
Boarea 240 Kvm
Biarea 40 Kvm
Tomtarea 713 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2013
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 480 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Här stortrivs man direkt! Den här arkitektritade kvalitetsvillan om hela 240 kvm boyta, 6 rok varav 4 stora sovrum på bästa läge i barnvänliga och natursköna Källesjö är en riktig drömvilla för barnfamiljen!

Kanonfint, lugnt läge med härligt utsikt över de natursköna omgivningarna med promenadstråk och vattendrag. Detta idylliska och välskötta villaområde är barnvänligt, lugnt och trevligt, bybyggelsen är modern och varierad med fina nyare villor.

Man har inte sparat på kostnader när villan uppfördes 2013. Genomgående fina materialval, stomme helt sten och en riktigt lyckad planlösning. Stort poolområde med uppvärmd isolerad pool. Friliggande garagebyggnad med fullt utrustat separat gästrum.   

Modernt och bekvämt med stora öppna ytor och massor av ljusinsläpp via fönsterpartier i olika väderstreck. Praktisk och stilren funktionalitet i kombination med en exklusiv känsla och en stor portion hemtrevnad! Energieffektivt och skön vattenburen golvvärme överallt, både uppe och nere med separata rumstermostater. Välkommen!

Alla bilder

Entré

Entré till huset från den stenlagda uppfarten in till en välkomnande hall. Gott om garderobsutrymmen, på höger sida när man kommer in finns garderober och på vänster sidan en stor och rymlig klädkammare - perfekt! Från hallen finns access till både grovköket och gästtoaletten och ett par steg in så öppnas stora ljusa ytor upp mot en underbart luftig och öppen planlösning med det fantastiska köket och det härliga vardagsrummet i vinkel riktigt generös matsalsdel.

Golvet är gjutet på hela entréplan - smakfullt, lättskött och mycket slitstarkt. Man har kostat på med skön vattenburen golvvärme överallt, även på övre plan. 

 

Alla bilder

Gästtoalett

Vid entrén finns den eleganta helkaklade gästtoaletten. Stilrent utförande med mosaikvägg och stort stående fönster som ger ett generöst ljusinsläpp. Klinkergolv med vattenburen golvvärme och separat rumstermostat.

Utrustning:

Wc, badrumskommod, badrumsspegel med inbyggd belysning. Ledspotlights i taket.

Alla bilder

Kök

Vilket underbart kök! Ljus, rymd, luft - samt riktigt väl tilltagna arbetsytor och förvaringsutrymmen. Den öppna planlösningen och fönstersättningen ger en känsla av lyx och flärd och skapar en supertrivsam boendemiljö. Två stora liggande fönster vid köksbänkarna ger utsikt ut mot poolområdet och släpper in flödande ljus när man arbetar i köket. 

Kökssnickerier i vitt, vitvaror samt vitrinskåp med belysning i svart - stilrent och snyggt. Den den snygga köksbänken i massiv svart granit erbjuder gigantiska arbetsutrymmen!

Inbyggda ledspottar i taket överallt. Gjutet golv med vattenburen golvvärme, separata rumstermostater.

Utrustning:

Glaskeramikhäll med induktion, elegant designspisfläkt i svart från Gorenje 2013 med inbyggd belysning, fullhöjdskyl i svart med vattenautomat (Husqvarna - 2013), fullhöjdsfrys i svart med ismaskin (Husqvarna - 2013). Inbyggnadsugn i svart (Smeg - 2013), inbyggnadsmicro (Smeg - 2013), diskmaskin (Bosch Exklusive Serie 4 - 2019).

Alla bilder

Matsal

Matsalsdelen i anslutning till kök och vardagsrum har gott om plats för många gäster. Det här är en trevlig plats att vara på, man har fin kontakt både med vardagsrumsdelen och köksdelen tack vare den öppna och ljusa planlösningen och även här kan med njuta av utsikten både mot den stora glasade gaveln och de dubbla glaspartierna i vardagsrummet och mot de stora liggande fönstren mot poolområdet vid köket. Gjutet golv med vattenburen golvvärme med separat termostat. 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är verkligen något extra! Hela gavelväggen är glasad från golv upp till taknock och ryggåstaket ger en fantastisk rymd som förstärks av ljuset från de två stora glaspartierna på var sida som nästan ger en känsla av exklusivt uterum då man har en härlig kontakt med utemiljön och kan njuta av en underbar milsvid utsikt över det böljande landskapet och vattendragen utanför. Den öppna planlösningen mot kök och matsal ger extra rymdkänsla. Glaspartier med utgång till poolområdet på ena sidan och terrassen på andra. Stor infälld eldstad med härligt stor glasyta ger oöverträffad mysfaktor i vintermörkret!  
Infällda ledspotlights i taket. Gjutet golv med vattenburen golvvärme, separat rumstermostat. 

Alla bilder

Terrass

Från terrassen har man makalösa vyer av omgivningens lantliga miljö med plats både för solstolar och många gäster vid utegrupperna.

Alla bilder

Pool

Från vardagsrummet finns förutom utgång till terrassen även direktaccess ut till det stora skyddade poolområdet på västsidan. Pool om 8*3,6 meter, isolerad och uppvärmd. Ny poolvärmepump 2019, dolt pump- och reningssystem. Trappa ned i poolen på ena sidan - bekvämt och ger en härlig plats att sitta och njuta. Skönt trädäck i kompositmaterial runt hela poolområdet som också är skyddat av staket runt om.

Alla bilder

Master bedroom

Husets master bedroom är ljust och rymligt med stort glasparti med härlig utsikt, egen utgång via glasad altandörr ut till terrassen samt har direktaccess till ett underbart spatiöst helkaklat badrum med både dusch och bubbelbadkar. Mörkt trägolv med vattenburen golvvärme, separat rumstermostat. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Det helkaklade badrummet på entréplan med direktaccess från master bedroom är exklusivt och befriande rymligt. Smakfull och påkostad inredning med vitt kakel på väggarna, mörkt klinkergolv med vattenburen golvvärme och infällda ledspotlights i taket. Glasad dörr i badrummet med frostat glas och vädringsfunktion mot trädgården. Våtrumsintyg finns.

Utrustning:

Vägghängd wc, stor duschhörna med stilren grå mosaik på väggarna, bubbelbadkar, badrumskommod, spegelskåp med belysning samt handdukstork.

Alla bilder

Grovkök

Även grovköket är trivsamt, välplanerat och erbjuder gott om plats, både vad gäller förvaring och arbetsytor. Separat utgång till trädgården från grovköket och härligt ljusinflöde via ett stort fönster. Infällda ledspotlights i taket. Mörkt klinkergolv med vattenburen golvvärme och separat rumstermostat här med.

Utrustning: 

Tvättmaskin (Samsung Eco Digital Inverter, 8 kg - 2019), Torktumlare (Whirlpool Exklusiv, 8 kg - 2019)

I grovköket hittar vi också fjärrvärmesystemet samt enheten för centraldammsugaren.

Alla bilder

Trappa

Elegant trappa i massiv ek till ovanvåningen med dekorativ och funktionell infälld väggbelysning. Takfönstret och dubbla fönster i trappan ger fin dagsljusinsläpp - lyckat!

Alla bilder

Allrum

Trappan från entréplan leder upp till övre plan och ett rymligt och ljust allrum med två stora takfönster.

Från allrummet nås de tre rymliga sovrummen, det helkaklade badrummet och de två klädkamrarna på övre plan.

Massivt ekgolv i mycket hög kvalitet med skön vattenburen golvvärme på hela övre plan. Infällda ledspotlights i taket.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 på övre plan med massivt ekgolv med vattenburen golvvärme. Fransk balkong och glasad balkongdörr. Infällda ledspotlights i taket. En trevlig detalj är att det finns en skjutdörr mellan sovrum 2 och sovrum 3. 

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 på övre plan med massivt ekgolv med vattenburen golvvärme. Fransk balkong och glasad balkongdörr. Infällda ledspotlights i taket. Skjutdörr till sovrum 2. 

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum 4 på övre plan är lite större än sovrum 2 och 3. Dubbla franska balkonger med glasade balkongdörrar och milsvid utsikt över naturen på baksidan! Massivt ekgolv med vattenburen golvvärme och separat rumstermostat. Infällda ledspotlights i taket. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Det helkaklade badrummet på övre plan är också snyggt, stilrent och påkostat. Stort takfönster ger härligt dagsljusinsläpp. Klinkergolv med vattenburen golvvärme och infällda ledspotlights i taket. Våtrumsintyg finns.

Utrustning:

Wc, duschhörna med vikbara glasdörrar, badrumskommod, spegelskåp med belysning och handdukstork. 

Alla bilder

Trädgård

Prydlig och lättskött trädgårdstomt om 713 kvm runt huset och den skyddade baksidan gränsar till ett naturskönt grönområde. Gräsmattor, träd och buskar, en del vintergröna växter och odlingsterrasser, trädgårdsgångar i harmoni med stilrena men lättskötta anlagda planteringar - smakfullt och snyggt med en påkostad känsla.

Trädgårdsdamm med porlande vatten ger en extra rofylld känsla både i trädgården och på terrassen 

Hela fastighetens framsida är prydligt stenlagd med en stor garageuppfart där det får plats till flera bilar och avslutas med ett stort garage med förråd och gästrummet på andra sidan. 

Alla bilder

Garage

Stor stenlagd infart med plats för flera bilar, friliggande garage/förråd med automatisk garageport. På andra sidan garagebyggnaden finns ett mycket fint gästrum. 

Garaget är försett med apparatuttag 380 volt samt har bra förvaringsutrymmen även på vindsloftet.

Vid sidan om garaget finns också en mindre redskapsbod.

Alla bilder

Gästrum

Gästrummet är fullt utrustat med pentry, bänkskiva i massiv granit även här, helkaklat badrum med wc, dusch och badrumskommod och spegelskåp. Klinkergolv med golvvärme, termostat saknas. 

Härlig utsikt över det natursköna landskapet på baksidan även från gästrummet! Perfekt som gästrum, tonårsboende eller kanske för uthyrning - nuvarande ägare hade fullbokat varje vecka när de hyrde ut, ca 16.000 kr/mån under säsong. 

Alla bilder

Område

Området Källesjö är ett relativt nytt område som ligger i den norra utkanten av Ystad. Daghammarskölds park ligger skyddande mellan Daghammarskölds väg och de nya kvarteren. En gång- och cykeltunnel gör det lätt att
promenera eller cykla in till centrum. Man tar sig också snabbt och lätt ut till E65:an med smidigt pendling till Malmö. Lika lätt tar du dig via Hedeskoga ut för vidare pendling mot t.ex. Sjöbo eller Simrishamn.

Ystad har en utmärkt infrastruktur med täta tågavgångar till Malmö, Österlen och Köpenhamns internationella flygplats samt reguljär färjetrafik till Polen och danska Bornholm.Ystad är en levande stad med en blomstrande konst- och kulturscen, vackra stränder och skogar.

Ystad är en levande stad med en genuin och välbevarad gammal stadskärna. Inne i centrum finns kullerstensbelagda gator med charmiga korsvirkeshus från medeltiden och gathus från förra sekelskiftet. Staden erbjuder ett digert utbud av caféer, restauranger och butiker av olika slag. Nere i den mysiga småbåtshamnen finns fiskrökeri och restaurang med uteservering. Den idylliska atmosfären, goda pendlingsmöjligheter, närheten till havet och det stora utbudet bidrar till att många väljer att flytta till Ystad.

Ystads pittoreska stadskärna har blivit lite av en kult inom svensk film tack vare Wallanderfilmerna som baseras på Henning Mankells böcker. Även utanför Sveriges gränser har läsare och åskådare följt Kurt Wallander lösa brott genom Ystads gränder. För den filmintresserade finns en speciell rutt med karta över olika inspelningsplatser runt i staden som man kan följa.

Ystads bebyggelse från sen medeltid till 1700-tal är rankat som en av Skånes bäst bevarade. Gatornas uppbyggnad inne i den gamla staden är nästan oförändrade sedan medeltiden. Ett av de äldsta bebodda husen i Sverige är Apotekarshuset som härstammar från 1400-talet.

Smidig pendling och bra skolor är ett av många goda skäl att flytta till Ystad. Pågatågen går både till Malmö och Simrishamn och regionbussar når städer som Sjöbo, Trelleborg och Skurup. I Ystad finns förskolor, skolor från åk F-9 samt fyra gymnasieskolor vilket gör det attraktivt för barnfamiljerna. Inne i Ystad finns flera idrottshallar och ett fint badhus med massor av aktiviteter.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Ystad Inspektorn 4

Taxeringsinformation:

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 3 852 000 kr
Mark, värde: 485 000 kr
Summavärde: 4 337 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2013
Värdeår: 2013

Uttagna pantbrev:

2.050.000 SEK

Alla bilder

Tomtkarta

Alla bilder

Övrigt

Centraldammsugare är installerad.

Trådbundet nätverk finns i alla rum. 

Snabbt tillträde är möjligt.

Alla bilder

Tänk efter, före

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss - Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planskiss - Övre plan

Med reservation för avvikelser

Planskiss båda plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 895 000 kr
Adress Hovslagaregatan 24
Kommun Ystad
Område Källesjö
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 240 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 40 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 713 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2013
Grundläggning Gjuten isolerad betongplatta
Stomme Isoblock
Fasad Puts
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk till -och frånluft med värmeåtervinning
Uppvärmning Fjärrvärme, braskamin
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster Isolerglasfönster
TV/Internet Fiberbredband inkopplat. Trådnätverk i alla rum.
Driftskostnad 43 900 kr/år varav:
Värme: 15 700 kr
El: 21 400 kr
Vatten/Avlopp: 4 700 kr
Sotning: 600 kr
Renhållning: 1 500 kr
Elkostnaden varierar beroende på hur varmt man värmer poolen under säsongen.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 4 337 000 kr
Summa pantbrev 2 050 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 480 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
5 480 000 kr Budgivare 3 2019-12-18 17:38
5 470 000 kr Budgivare 2 2019-12-18 17:37
5 460 000 kr Budgivare 3 2019-12-18 14:21
5 450 000 kr Budgivare 2 2019-12-18 14:13
5 440 000 kr Budgivare 3 2019-12-18 13:55
5 430 000 kr Budgivare 2 2019-12-18 13:49
5 410 000 kr Budgivare 3 2019-12-18 11:34
5 400 000 kr Budgivare 2 2019-12-17 19:08
5 390 000 kr Budgivare 3 2019-12-17 12:50
5 380 000 kr Budgivare 4 2019-12-17 11:10
5 370 000 kr Budgivare 3 2019-12-17 09:53
5 360 000 kr Budgivare 4 2019-12-16 18:07
5 350 000 kr Budgivare 3 2019-12-16 17:44
5 330 000 kr Budgivare 4 2019-12-16 16:48
5 320 000 kr Budgivare 3 2019-12-16 16:47
5 310 000 kr Budgivare 4 2019-12-16 16:40
5 300 000 kr Budgivare 3 2019-12-16 16:18
5 290 000 kr Budgivare 4 2019-12-16 16:16
5 280 000 kr Budgivare 3 2019-12-16 11:41
5 270 000 kr Budgivare 4 2019-12-16 11:37
5 260 000 kr Budgivare 3 2019-12-16 11:15
5 250 000 kr Budgivare 4 2019-12-16 11:14
5 240 000 kr Budgivare 3 2019-12-16 11:00
5 230 000 kr Budgivare 4 2019-12-16 10:42
5 220 000 kr Budgivare 3 2019-12-16 10:11
5 210 000 kr Budgivare 4 2019-12-16 08:38
5 200 000 kr Budgivare 3 2019-12-14 10:53
5 150 000 kr Budgivare 5 2019-12-14 10:51
5 110 000 kr Budgivare 4 2019-12-14 10:40
5 100 000 kr Budgivare 5 2019-12-14 09:59
5 050 000 kr Budgivare 3 2019-12-14 09:57
5 035 000 kr Budgivare 4 2019-12-13 14:52
5 025 000 kr Budgivare 3 2019-12-13 08:46
5 010 000 kr Budgivare 4 2019-12-13 08:35
5 000 000 kr Budgivare 2 2019-12-13 08:32
4 910 000 kr Budgivare 4 2019-12-12 17:52
4 900 000 kr Budgivare 5 2019-12-12 17:35
4 710 000 kr Budgivare 4 2019-12-12 17:34
4 700 000 kr Budgivare 2 2019-12-12 14:46
4 625 000 kr Budgivare 3 2019-12-12 13:55
4 600 000 kr Budgivare 2 2019-12-12 13:27
4 525 000 kr Budgivare 3 2019-12-12 09:17
4 500 000 kr Budgivare 2 2019-12-09 11:05
4 200 000 kr Budgivare 1 2019-12-09 11:03