Malmö - Tygelsjö / Sjötorps ängar

Ringkragevägen 65

Visa på karta

Modernt - Bra planlösning - Barnvänligt

Välkommen till ett modernt och lättskött boende i omtyckta Tygelsjö. Boendet har många kvalitéer såsom; bra planlösning med tydlig uppdelning mellan de privata och offentliga ytorna, två påkostade badrum som tillsammans har två duschar och ett badkar. Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum vilket gör att alla rummen känns rymligare och ljusare. Fönster från golv till tak, stora sällskapsytor, ovanvåning med tre bra sovrum och ett allrum. Vattenburet värmesystem med ett s.k. Klimatsmart FTX-system som sänker värmekostnaden. Välskött trädgård med stor uteplats och möjlighet till ännu en uteplats i väster. Både carport och förråd finns. Friköpt tomt. Bor man i Tygelsjö har man även tillgång till en av kommunens bäst rankade skolor, en fantastisk gåva till sina barn.

I korthet

Utgångspris 5 500 000 kr
Boarea 129 Kvm
Biarea 10 Kvm
Tomtarea 336 Kvm
Typ 2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2012
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Ljust och inbjudande vardagsrum med fönster i två väderstreck. Stora fönsterpartier från golv till tak ger rummet rikligt med dagsljus. Öppen planlösning som gör att vardagsrummet, matplatsen och köket upplevs rymligare samt ljusare. Bredspacklade väggar och tidlöst ekparkettgolv. Från vardagsrummet har man utgång till trädgård och uteplats. Rummet är insynsfritt.      

Alla bilder

Kök

Inbjudande kök med goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Den massiva bänkskivan av granit ger köket en lyxig känsla. Köket är öppet mot matplatsen och vardagsrummet. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, ugn, spis och fläkt. Bredspacklade väggar och tidlöst ekparkettgolv. Insynsfritt. 

Alla bilder

Matplats

Mellan vardagsrum och kök ligger matplatsen som är generöst tilltagen. Här har man fönster i tre väderstreck. Bredspacklade väggar och tidlöst ekparkettgolv. Rummet är insynsfritt.        

Alla bilder

Hall

Inbjudande och ljus hall tack vare dörrens fönsterparti och överljusfönstret. Slitstarkt och praktiskt stengolv. Hallen har även begåvats med en rymlig inbyggd garderob, vilken rymmer förvaring av jackor och skor. Stilig entrédörr i ädelträ.   

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med badrumsfönster, golvvärme och duschhörna med glasdörrar. 

Alla bilder

Grovkök

På nedre plan finns grovköket. Här finns även tvättmaskin och torktumlare. Vita målade väggar och klinkers på golvet.   

Alla bilder

Uteplats

Direkt från vardagsrummet kommer man ut till uteplatsen som består av ett stort trädäck. Lugnt läge utan insyn. 

Alla bilder

Trädgård

Fin och välskött trädgård. Största delen av trädgården ligger på baksidan. På framsidan, som är inhägnad av avenbok, kan man ha en extra uteplats som ligger i väster.   

Alla bilder

Uteplats - framsida

På husets framsida finns möjlighet att ha en extra uteplats. 

Alla bilder

Allrum

På ovanvåningen finns de privata rummen. Tre sovrum, klädkammare, rymligt badrum och ett allrum. Perfekt som ett hemmakontor eller tv-rum. Bredspacklade väggar och tidlöst ekparkettgolv. Rummet är insynsfritt.        

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ett mycket rymligt badrum med både duschhörna och badkar. Helkaklade väggar och klinkers på golvet. Badrumsfönster och duschdörrar i glas.   

Alla bilder

Sovrum 1

Ett trevligt sovrum på hela 14 kvm och fönster i två väderstreck. Här får man enkelt plats med både dubbelsäng, garderober och byrå. Bredspacklade väggar och tidlöst ekparkettgolv.        

Alla bilder

Sovrum 2

Ett bra sovrum med trevlig utsikt över takåsarna. Bredspacklade väggar och tidlöst ekparkettgolv. Rummet är insynsfritt.       

Alla bilder

Sovrum 3

Bredspacklade väggar och tidlöst ekparkettgolv. Rummet är insynsfritt.      

Alla bilder

Kvällsbilder

Huset är vackert även på kvällen. 

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den välsorterade livsmedelsbutiken, även kallad Träffen, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad,  och Blomsteraffär.

 Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, Nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen och lounge.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 2 522 000 kr
Mark, värde: 752 000 kr
Summavärde: 3 274 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2012
Värdeår: 2012

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Malmö HÄLLAN GA:2
fnr_121072969

Gemensamhetsanläggning Malmö HÄLLAN GA:1
fnr_121072968

Alla bilder

Ringkragevägen 65 bv copy

Med reservation för avvikelser

Ringkragevägen 65 öv copy

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 5 500 000 kr
Adress Ringkragevägen 65
Kommun Malmö
Område Tygelsjö / Sjötorps ängar
Typ 2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Boarea 129 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 10 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 336 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2012
Grundläggning Gjuten betongplatta. Under plattan har man både dränerat och isolerat.
Stomme Trä
Fasad Tegel och trä
Tak Papp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk FTX system som återvinner värmen.
Uppvärmning Uppvärmningskälla Naturgas- Vattenburet system. Golvvärme och radiatorer.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster Isolerglas, träfönster beklätt med en aluminiumutsida, vilket minimerar underhållet.
TV/Internet Fiber är dragit till huset.
Driftskostnad 31 608 kr/år varav:
Värme: 9 945 kr
El: 11 774 kr
Vatten/Avlopp: 3 500 kr
Samfällighet: 3 589 kr
Renhållning: 2 800 kr
Försäkring och fiber tillkommer.
Beräknat på 5 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 274 000 kr
Summa pantbrev 3 342 710 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ HÄLLAN GA:1
Gemensamhetsanläggning MALMÖ HÄLLAN GA:2

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.