Lund - Centrum

Bankgatan 14 B

Visa på karta

ORIGINALDETALJER - BRA PLANLÖSNING - STILSÄKERT

Välkommen till denna rymliga etta i centrala Lund! Bostaden har många fördelar som generös takhöjd, snygga originalgolv, bra förvaring och soligt västerläge. Vi befinner oss i hjärtat av Lund med närhet till universitetet, restauranger, butiker och ett brett utbud av kultur. Föreningen har ordnad ekonomi och är aktiva med underhåll av fastigheten. Lägenheten har helkaklat badrum, renoverat kök och bra planlösning. Helt enkelt en riktig 40-talspärla!

I korthet

Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 2 637 kr
Rum 1
Boarea 40 Kvm
Våning 4
Hiss Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1945
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Rebecca Bernspång

Direkt:
Mobil: 073-314 53 71

Ansvarig mäklare: Rebecca Bernspång
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt och kyl/frys. Här är generöst med skåpsförvaring. Inredningen är stilren i vitt, grått och trä med beslag i metall. Svart kakel ovan diskbänk och arbetsyta. Köket har ett fint plankgolv och vitmålade väggar vilket skapar en fräsch och hemtrevlig känsla. De stora fönsterna släpper in fint ljus och fönsterbrädet i sten är en snygg detalj. Här är mycket arbetsyta, plats för matgrupp och det finns även ett städskåp. En sjysst plats för skratt, matlagning och samtal långt in på småtimmarna.

Alla bilder

Allrum

Då ettan är på hela 40 kvm finns det utrymme för säng, soffhörna och skrivbord i rummet. Bokhylla eller extra förvaring kan tillföras om så önskas. Rummet har samma vackra stavparkett som i hallen och väggarna är vitmålade. Det stora fönsterpartiet är fantastiskt och vetter mot den lummiga innergården och vidare ut över Lunds charmiga innerstadskvarter med kullerstensgator.

Alla bilder

Badrum

Det helkaklade badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med överskåp och badkar med dusch. Väggarna har vitt kakel med en grå rand och det ligger gråmelerade klinkers på golvet. Badrummet har golvvärme vilket ger lägenheten en extra guldkant.

Alla bilder

Hall

Hallen är ljus och luftig tack vare den generösa takhöjden, de vitamålade väggarna och dagsljuset som kommer in från både köket och rummet. Vacker stavparkett på golvet och förvaring med både garderober och överskåp är fina bonusar som medföljer 1940-talets inredningsstil. Här finns plats för avhängning och skohylla. Ytterdörren byttes 2012 till modernare modell som ljudisolerar bättre.

Alla bilder

Övrigt

Till lägenheten hör två förråd. Ett på vinden (ca 7 kvm med snedtak) och ett i källaren (ca 6 kvm).

Alla bilder

Förening

HSB Brf Svarvaren bildades 1945 och är en äkta bostadsrättsförening med 25 lägenheter och 2 lokaler upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

Lägenheterna fördelar sig enligt följande:
1 r o k: 3 st
2 r o k: 13 st
3 r o k: 9 st

2016 Nytt system för värme och varmvatten inklusive nytt expansionskärl.
2015 Underhållsspolning av avloppsstammar.
2014 Renovering fasad (söder) och balkonger (söder). Underhåll tak.
2012 Trapphus, ytterdörrar, entrédörr.
2010 Ny undercentral för värme
2006 Nytt yttertak + plåtarbeten, nytt expansionskärl

Planerat underhåll: 2019- Åtgärd Relining av horisontella avloppsledningar i mark.

I källaren finns cykelrum samt bastu och dusch. Föreningen tillhandahåller utemöbler och grillar som ställs ut på innergården under sommarmånaderna.

Föreningen är ansluten till kabel-tv via Comhem och basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet levereras av Bredbandbolaget eller Comhem. Ingår ej i avgiften.

Föreningen tillhandahåller 6st p-platser. Kostnaden för dessa är 400 kr/mån. Kösystem tillämpas.


Föreningen tillåter så kallat delat ägande. Den som är bosatt i lägenheten ska dock äga minst 10 % av lägenheten.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB.

Alla bilder

Område

Lund centrum har otrolig charm med sina pittoreska kullerstensgator och vackra byggnader. Här har ni allt inom gångavstånd: matbutiker, shopping, torghandel och stort kulturutbud. Kommunikationerna är bra både för dig som vill åka inom staden men även för dig som pendlar utanför Lund.

Bankgatan har närhet till universitetet, nationerna och stadens utbud av restauranger och barer.

 

Stadsparken, som ligger 10 minuter från bostaden, invigdes 1911 och började utvecklas kring den medeltida stadsvallen. Stadsparken är otroligt populärt och lockar besökare i alla åldrar. Här finns härliga miljöer att kunna koppla av, umgås och motionera. I parken kan ni även avnjuta god mat och dryck i Stadsparkscaféet och även hos Kulturmejeriet som ligger vid utkanten av parken. I norra delen av Stadsparken finner ni Högevall - en plats för inomhusmotion, sportaktiviteter och inomhussimhall.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 2 637 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Bankgatan 14 B
Kommun Lund
Område Centrum
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 40 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Hiss Nej
Byggår 1945
Förening Svarvaren HSB i Lund
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
TV/Internet TV Com Hem
Energiprestanda 126 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.