Malmö - Toftängen - Husie

Ellenborgsvägen 102d

Visa på karta

Mycket fin marklägenhet - Helrenoverad 2019 - 3 sovrum

Otroligt fin marklägenhet som är helt nyrenoverad med bland annat nytt stilrent kök, mycket fint helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare, nya fina golv, ny el där belysningen styrs via belysningssystemet Plejd, nya dörrar och nya innerväggar i gips som är nymålade. Uteplats i söderläge med ny stenläggning. Läget är ypperligt intill en gröning där barnen kan leka av sig. I månadsavgiften ingår både internet och garage med fjärrstyrd port. Här bor man i barnvänlig idyll med massor av kompisar till barnen samt promenadavstånd till populära skolor. Grönområden finns det gott om och man bor nära både natursköna Husie Mosse och Gyllins trädgårds vackra natur. Bra kommunikationer och närhet till ringvägen och busshållplats. Välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 4 731 kr
Rum 4
Boarea 77 Kvm
Våning 1/2
Hiss Nej
Balkong Uteplats
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Uteplats

Fin och lättskött uteplats i härligt söderläge med ny och fin stenläggning där det finns gott om plats för utemöbler och grillplats. Här finns även ett praktiskt förråd samt eldriven markis. Nylagd gräsmatta samt två mindre rabatter som väntar på att fyllas av grönska av den nya ägaren. Alldeles intill uteplatsen finns en härlig gröning där barnen kan springa av sig. 

Alla bilder

Kök

Nytt och stilrent kök från 2019 som ligger öppet och luftigt mot vardagsrummet. Vita luckor som kontrasterar snyggt mot den svarta bänkskivan och de rostfria vitvarorna. Induktionshäll, fläkt, ugn, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, fristående kyl och fristående frys - alla maskiner är sprillans nya. På golvet ligger ny vitlaserad ekparkett.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med ljusinsläpp från fönster och terrassdörr mot uteplatsen samt från fönstret i köket. Nymålade väggar i vitt och ny ekparkett på golvet. Här finns även en inbjudande matplats intill köket.

 

Alla bilder

Badrum

Mycket snyggt badrum som är helt nyrenoverat 2019 av fackmän och det finns även kvalitetsdokument. Helkaklade väggar i vitt som kontrasterar fint mot det smakfulla klinkergolvet i ljusgrått som även har skön golvvärme. Badkar, wc, handfat med kommod, belyst badrumsskåp, fönster, handdukstork och spotlights som skänker behagligt ljus. Här bor man dessutom mycket bekvämt med tvättmaskin (Electrolux) och torktumlare Electrolux)

Alla bilder

Walk in closet

Rymlig och lyxig walk in closet med ny inredning där det mesta ryms.

Alla bilder

Sovrum 1

Stort sovrum med gott om utrymme för såväl dubbelsäng som övriga sovrumsmöbler. Ny vitlaserad ekparkett och nymålade väggar i vitt samt utsikt mot sin uteplats.

Alla bilder

Sovrum 2

Rejält sovrum med ny vitlaserad ekparkett, nymålade väggar i vitt och fönster mot uteplatsen.

Alla bilder

Sovrum 3

Ljust och trevligt sovrum med ny vitlaserad ekparkett, nymålade väggar i vitt och fönster mot framsidan.

Alla bilder

Entré

Ljus och välkomnande entré med praktisk och snygg klinker på golvet. Vidare går klinkern över till ny vitlaserad ekparkett och här finns gott om förvaringsmöjligheter i både skåp och lådor i en smart möbel.

Alla bilder

Övrigt

Hela lägenheten är omfattat renoverad under 2019.

Nytt kök med nya maskiner.

Nytt helkaklat badrum med bland annat spotlights, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare.

Nya vackra och enhetliga vitlaserade ekparkettgolv samt ny klinkers vid entrén.

Nya innerväggar i gips som är nymålade.

Nya innerdörrar.

Ny elcentral, trådar, brytare och kontakter.

Belysningen styrs via belysningssystemet Plejd (www.plejd.com) och kan kontrolleras, konfigureras och schemaläggas enkelt via en app i mobilen. Modernt och fräckt system där man kan sitta i soffan och exempelvis dimmersänka hela belysningen i lägenheten samtidigt.

Förråd på baksidan.

Garage med fjärrstyrd port.

I lägenhetsförteckningen är lägenheten registrerad som en 3:a men den är ombyggd till en 4:a.

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Toftängen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 1976, består av 176 lägenheter. Dessa är fördelade på 12 hus med vardera 10 lägenheter och 4 hus med vardera 14 lägenheter. Marken innehas med tomträtt som löper t.o.m. 2025-12-31. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om 1163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2019-01-01 då den höjdes med 3%. I avgiften ingår bostadsrättstillgg och Kabel-TV (basutbudet) via Sydantenn samt fiber 1000/1000. Varje lägenhet har ett garage som ingår i månadsavgiften. Föreningen har gemensam el vilken avläses regelbundet och faktisk förbrukning debiteras eftersläpande på avgiftsavin.

TV & INTERNET
Kabel-tv finns via sydantenn. Basutbudet av tv-kanaler ingår i avgiften.

RENOVERINGA & UNDERHÅLL
2013 Panelbyte, lekplatser samt målning av garage och dörrar
2014 Trappsteg och panelbyte loftgångar samt kanalrensning OVK
2015 Tvättstugeutrustning, ombyggnad kabel-tv nät, byte smidestrappor, reparation och putsning grundgavlar samt byte av bjälkar på 2 garagehus.
2016 Panelbyte tvättstuga och styrelserum, installation vattenfilter och byte ventiler, underhåll fönster och dörrar samt väderskydd kasunlock.
2017 Mark - hårdgjorda ytor, lekytor, golv, väggar invändigt samt utemiljö.
2018-2019 Nya tvättmaskiner insatta vid årsskiftet.
2019 Fiber indragen samt gemensamt elavtal tecknat

Nästkommande större underhåll är byte av fönster och dörrar men det dröjer ett par år.

GEMENSAMT
Föreningen har en fritidskommitté som anordnar bl a olika fester under året och bussutflykter. Till varje lägenhet tillhör ett garage. I de båda servicehusen finns totalt 6 tvättstugor, styrelserum och vaktmästeri. I föreningen finns det dessutom barnvagnsrum, cykelförråd/miljöhus, grillplatser, lekplatser och en boulebana.

Alla bilder

Område

Här bor man på ett barnvänligt område nära natursköna Husie Mosse. Andra vackra områden här ute är Bulltofta rekreationsområde och Gyllins trädgård. Nära till flera bra skolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Här bor man granne med andra populära områden som Virentofta, Videdal, Stenkällan och Riseberga. På bara någon minut är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen ca 100 meter bort. Ca 800 meter till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi och Citygross. Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 4 731 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, garage, kabel-TV, internet, bostadsrättstillägg och garage
Adress Ellenborgsvägen 102d
Kommun Malmö
Område Toftängen - Husie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 77 Kvm (Föreningens information)
I lägenhetsförteckningen är lägenheten registrerad som en 3:a men den är ombyggd till en 4:a.
Våning 1/2
Hiss Nej
Balkong Uteplats
Byggår 1976
Förening Riksbyggens Brf Toftängen
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
TV/Internet Sydantenn
Driftskostnad 6 840 kr/år varav:
El: 5 040 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 119 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning