Lund - Södra Sandby

Rapsvägen 28

Visa på karta

Lugnt och trivsamt område - Mycket fint skick - Rofylld oas

På Rapsvägen i Södra Sandby möter modern Skandinavisk design lugnet utanför staden. Huset byggdes 1970 och har under åren renoverats varsamt till en oas för hela familjen att trivas i. Bottenvåningen har öppnats upp för att skapa öppna ytor med mycket plats för umgänge. Här finns vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning. Köket är totalrenoverat och kommer från Marbodal. Ni har två sovrum, badrum, klädkammare samt gästtoalett. Nära till hands från parkeringen ligger tvättstugan där barnen smidigt kan slänga av skorna efter utelek eller för att bära in tunga påsar direkt till köket. På ovanvåningen är taket öppet upp till nock vilket ger fantastisk rymd till hela våningsplanet. Här har ni två sovrum, badrum samt allrum med förvaringsutrymmen. Trädgården ligger i härligt söderläge och är platsen för avkoppling. Ni omges av mycket grönska och har även stort trädäck där en del ligger skyddat under tak. Detta hus måste upplevas på plats. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 995 000 kr
Rum 6
Boarea 153 Kvm
Biarea 43 Kvm
Tomtarea 657 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1970
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Måndag 16 september 17:00 - 18:00
    • Välkommen på öppen visning!
Visa alla

Välkommen

På lugna och sköna Rapsvägen har ni ett trivsamt villakvarter med naturen runt knuten. Huset byggdes klart 1970 och har under åren renoverats varsamt för att möta hög, modern standard. Framsidan av huset har stenlagd uppfart där tre bilar kan parkeras. Garaget rymmer ytterligare en bilplats och har dessutom gott om förvaringsutrymme. Garageutrymmet har fönster ut mot trädgården vilket gör rummet ljust och kan med fördel användas till hobby. Det finns även gemensam gästparkering i området. Ni har två ingångar till huset - via tvättstugan bredvid garaget eller huvudentrén till höger. 

Alla bilder

Hall

Direkt när man kommer in genom hallen lägger man märke till att det är ett hus vårdat med omsorg för att skapa modern och avkopplande omgivning till både familj och vänner. Den öppna planlösningen ger hela bottenvåningen ljus och öppen känsla. Väggarna är ljusgrå och på golvet ligger det vacker lönnparkett vilket även är genomgående i flera av rummen. Ni har plats att hänga av ytterplaggen och finns dessutom en mycket rymlig klädkammare längre fram i hallen. 

Alla bilder

Vardagsrum

Genom att öppna upp planlösningen har det skapats stora och härliga ytor för umgänge. I öppen vinkel finner ni vardagsrum, matplats och kök. Vardagsrummet har bra plats till större soffgrupp och TV-möbel. Väggarna är målade i ljus ton i grått och på golvet ligger det lönnparkett. 

Alla bilder

Matplats

Intill köket har ni matplats för de stora sällskapen. Ni har praktiskt avstånd till köket för att enkelt kunna stå vid spisen och samtidigt vara en del av umgänget. Det finns mycket fönster ut mot trädgården vilket släpper in härligt naturligt ljus och ger er utsikt över grönskan. 

Alla bilder

Kök

Köket är snyggt och modernt i Skandinavisk anda. Inredningen kommer från Marbodal och finns gott om både skåpsförvaring och arbetsytor. Luckor och lådfronter är grå med en matt finish, bänkskiva av grå laminat samt vitt kakel mot väggen. Köket har detaljer som spotlights under skåpen och hylla att exempelvis ställa fram favoritmuggarna på. Vid fönstret ut mot trädgården är arbetsbänken i lägre höjd för att kunna laga mat med hänsyn till ergonomin. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl och frys. 

Alla bilder

Sovrum 1

Till vänster i hallen når ni ett av fyra sovrum. Väggarna är målade mörkt grå och matchas med ett ljust laminatgolv med trämönster. Bra plats finns till säng, skrivbord och förvaring. Härifrån har ni utsikt över den grönskande entrén. 

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet har likadant laminatgolv med ljust trämönster samt väggar målade i nyans av grått. Utrymme finns till säng och förvaringsmöbel. 

Alla bilder

Arbetsdel

Följer man hallen och går till fönstret ut mot framsidan så har ni den perfekta platsen till hemmakontoret eller till hobby. Skrivbordet är platsbyggt och har inbyggd förvaring.  

Alla bilder

Badrum

Badrummet renoverades 2018 och följer den röda tråden av Skandinavisk, minimalistisk känsla. Både golv och väggar har grå plastmatta. Ni får in naturligt ljus genom ett fönster. Badrummet är utrustat med dusch, kommod, spegelskåp och WC. Från badrummet kommer ni in till rummet med husets uppvärmningssystem.  

Alla bilder

Gästtoalett

Med ett lättillgängligt läge från hallen kommer ni till gästtoaletten. Här finns WC, kommod och vägghängande spegel. Väggarna är målade ljusgrå och bryts av med svart klinker på golvet. Gästtoaletten renoverades 2016. 

Alla bilder

Tvättstuga

Via uppfarten finns det en ingång in till tvättstugan - perfekt till när barnen har varit ute och lekt eller för att smidigt bära in de tunga matpåsarna till köket. Det ligger praktisk klinker på golvet och väggarna är målade ljusgrå. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torkskåp. Här finns även bra med arbetsytor och förvaringsskåp. Genom tvättstugan har ni utgång till garaget. 

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är en härlig och rofylld oas att koppla av och njuta i. Det finns mycket gräsyta och lättskötta växter och buskar, allt för att kunna njuta av tillvaron. Trädgården med uteplatser ligger i härligt söderläge vilket gör det möjligt att njuta av solen under många timmar under sommaren. 

Alla bilder

Uteplats

Ni kommer enkelt ut till uteplatsen genom matplatsen, köket eller garaget. Här har man byggt stort trädäck där en del ligger skyddat under tak. Ni har gott om plats till större grupp med utemöblemang, grillen och blomsterkrukor. 

Alla bilder

Ovanvåning

Uppe på ovanvåningen är det underbar takhöjd, öppet upp till nock. Här har ni två stora sovrum, allrum samt ett badrum. 

Alla bilder

Sovrum 3

Till vänster kommer ni till det första sovrummet och har fönster ut mot framsidan. Här kan ni sova gott i större säng och finns även plats till förvaringsmöbel. Rummet har en platsbyggd garderob med skjutdörrar. Väggarna är målade vita och på golvet ligger det lönnparkett. 

Alla bilder

Badrum - övre plan

Även detta badrum renoverades under 2018 och går i grå kulörer. Det är plastmatta på både golv och väggar. Badrummet är utrustat med dusch, WC, kommod och vägghängande spegel. 

Alla bilder

Allrum

Allrummet knyter samman ovanvåningen och är stället ni kan krypa ner i fåtöljen för att läsa en bra bok eller läsa läxorna. I kombination av den höga takhöjden tillsammans med ett takfönster skapas det härlig rymd i rummet. Det finns infällda hyllor i ena väggen och förvaringsutrymme i sidovindarna. 

Alla bilder

Sovrum 4

Ovanvåningens andra sovrum ligger rofyllt placerat ut mot trädgården. Även här är det påtagligt vilket härligt ljus och rymd det finns i rummet. Ni har gott om plats till dubbelsäng och förvaringsmöbel. Vid ena väggen finns det infällda hyllor och ni har platsbyggda garderober med skjutdörrar. 

Alla bilder

Övrigt

2019

Uppgradering av larm. Finns möjlighet att överlåta larmet.

2018

Renovering av båda badrummen. Kvalitetsintyg finns.

2017

Renovering av grovkök

Nytt kök från Marbodal samt nya vitvaror.

2016

Renovering av gästtoalett.

2015

Jordat el på ovanvåning och nedervåning.

Nytt tak på terassen.

Nya ventiler till element.

2014

Byte av gavel och målning.

Fogat om gavel i väst.

Nytt takfönster.

2010

Byte av fönster på norrsidan, grovkök och garage.

Nya ytterdörrar

1998-99

Nytt tak och nya fönster. Nya altandörrar.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen och inom cykelavstånd finns populära Skryllegården och Rögledammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - Bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 995 000 kr
Adress Rapsvägen 28
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 153 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 43 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 657 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1970
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel & trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag. Mekanisk ventilation i badrummen
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (IVT)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber (TV - Viasat / Bredband - A3 Bredband)
Driftskostnad 28 317 kr/år varav:
El: 20 576 kr
Vatten/Avlopp: 4 729 kr
Renhållning: 3 012 kr
Driftkostnaden är kostnad för el (uppvärmning & hushållsel), vatten/avlopp och renhållning. Driftkostnaden anpassas individuellt efter val av leverantör och efter förbrukning. Elförbrukning: 11 486 kWh/år. Fastighetsskatt 2019: 8 049 kr.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 98 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 006 000 kr
Summa pantbrev 1 435 700 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Måndag 16 september 17:00 - 18:00
    • Välkommen på öppen visning!