Malmö - Käglinge

Bobjersvägen 7

Visa på karta

Charm & Kvalitet - Smakfullt & Exklusivt - 169 +169 kvm - Pool

Det här är något för dig som ställer lite extra krav på ditt bostad! En underbar, karaktärsfull och mycket trivsam bostad där härlig charm och varm hemtrevnad på ett självsäkert och harmoniskt sätt samsas med en skön känsla av exklusivitet och kvalitet - vilken lyckad kombination! Med 169 kvm boyta i entréplanet och ytterligare 169 kvm i biyta, bl.a i det helt inredda källarplanet, så erbjuds riktigt generösa utrymmen även för en större familj där både stora och små får sitt och alla kan stortrivas. Även utemiljön har det där lilla extra med en helt insynsskyddad, prunkande trädgård på baksidan, stort poolområde, inglasat uterum, trädäck och flera fina uteplatser i olika väderstreck. Vidbyggt dubbelgarage och förråd, friliggande förråd med pump och reningsverk till poolen. Utmärkt läge på lugnt och idylliskt villaområde med bekväm närhet till skola, affärer och bra kommunikationer för enkel pendling till Malmö/Köpenhamn.

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Rum 8
Boarea 169 Kvm
Biarea 169 Kvm
Tomtarea 980 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1963
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 410 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Det här är något för dig som ställer lite extra krav på trivselfaktorn i din bostad! Här finns alla attribut man kan önska sig av ett fulländad boende. Utvändigt sett från gatan kan man bara ana att detta är något speciellt men inte få hela bilden av vilken synnerligen trivsam atmosfär och boendemiljö som erbjuds i denna karaktärsfulla och påkostade 1-plansvilla med inrett källarplan. Den stora, grönskande hörntomten är helt skyddad på baksidan och erbjuder ett härligt poolområde, inglasat uterum och flera fina uteplatser. Interört njuter man av en synnerligen trevligt disponerad, ljus och harmonisk boendemiljö med hög trivselfaktor och överallt skapar en genomgående känsla för stil och kvalitet en unik och svårslagen känsla av trivsel.

Varmt välkommen på visning! 

Alla bilder

Trädgård

Underbar prunkande inhängnad trädgård runt om huset med olika platser att vara på. Hörntomtens avkopplande baksida med poolområdet med trädäck runt om är helt skyddad och är vackert planerad med gräsmattor, stensättningar, prydnadsbuskar, vackra växtarrangemang och en mängd bärbuskar och fruktträd; körsbär-, plommon-, äppelträd, röda, svarta och vita vinbär, blåbär och ett trevligt kryddland med timjan, mynt osv. Det finns också flagstång och bra med plats för lek och spring på gröna ytor samt utedusch i anslutning till poolen. 

I anslutning till det inglasade uterummet finns andra skyddade uteplatser i soligt söderläge på baksidan invid poolområdet. Här sitter man ostörd och kopplar av med utsikt över trädgården och poolområdet. Gott om plats för både utegrupper och solstolar. 

Alla bilder

Pool

Härligt poolområde med stor kvalitetspool (8*4 meter, 1,6 meter djup - kakelsatt) med belysning och skjutbart tak. På det generösa trädäcket runt hela poolen finns plats både för familj och vänner  - gott om plats både för solstålar, loungemöbler m.m. Mot grannen skyddas trädgård och poolområdet av en vacker putsad mur med stämningsfull utmhusbelysning.

Utgångar från bostaden till trädgården och poolområdet via 3 stora och eleganda glasade dubbeldörrar från matsalen och från sovrum 1 och sovrum 2 samt genom det inglasade uterummet som nås från vardagsrummet.

I anslutning till poolområdet finns ett friliggande poolhus med helt nya rör, pump, sandfilter, styrrsystem och uv-ljus (2018) samt god plats för förvaring. 

Trädäck och utetrappor nytt 2018.

Alla bilder

Entré

Entrén från den härliga verandan leder in till en välkomnande hall med klinkergolv och separat utrymme och gott om plats för avhängning. Spotlights i taket, stora frostade glaspartier på vardera sida om ytterdörren ger fint dagsljusinläpp.

Entréhallen leder in till en inre hall med massivt brädgolv med elektrisk golvvärme varifrån man når tre av sovrummen, trappan till det inredda källarplanet samt gästwc. 

Alla bilder

Matsal

Ljust, luftigt, elegant och synnerligen trivsamt - vilka sällskapsutrymmen!

Från entréhallen så öppnar entréplanets hjärta och stora och ljusa matsal/sällskapsutrymme (ca 70 kvm) upp med köket i öppen planlösning och med stor vacker glasad dubbeldörr ut mot trädgård och poolområde och med glasparti mot det inglasade uterummet. Matplatsen är synnelrigen trevlig och rymmer riktigt många middagsgäster! Likdant massivt trägolv med elektrisk golvvärme som i den inre hallen. 

Den härliga murade öppna spisen med insats från Handöl passar perfekt in i miljön och sprider både värme och hemtrevnad i bostaden. Uttag för kablat fibernät och TV.

Alla bilder

Kök

Den öppna planlösningen och den stora matsalsdelen ger en skön rymd i köksavdelningen och den stilrena lantköksinredningen i hög kvalitet från Kvänum (www.kvanum.se) med eleganta bänkskivor i marmor harmonierar fint med golv och övrig interiör. 

Det här är ett riktigt härligt lantkök som också är underbart att arbeta i och som erbjuder mycket bra arbetsytor och förvaringsutrymmen. Miljön är ljus och luftig, fint ljusinsläpp genom dubbla fönster vid kökshon. Från den extra breda köksspisen från ILVE, med dubbla ugnar och både gas och induktionshäll, så har man fin kontakt med gästerna i matsalsdelen när man lägger sista handen vid middagen och smakar av såsen. 

Belysning under överskåpen,infällda spotlights i taket för effektiv belysning. Massivt trägolv med elektrisk golvvärme. Murad öppen spis med insats (Handöl)

Utrustning kök:

Extra bred (100 cm) gasspis med induktionshäll i mitten och dubbla ugnar från ILVE.

Takhängd spisfläkt. 

Diskmaskin (Miele)

Microvågsugn.

Samsung kylskåp med dubbla dörrar och ismaskin. Fryslåda med gott om plats och med en snacklåda för snabb och smidig access. Har man haft en sådan här kyl/frys så vill man nog aldrig byta tillbaka till en vanlig igen.

  

Alla bilder

Sovrum 1

På entréplanet finns fyra härliga sovrum i olika storlek, här sovrum 1 med massivt trägolv med golvvärme och glasad dubbeldörr ut mot trädgård, uteplatser och poolområde på baksidan. Tapet från Versace. I detta rummet finns även en inbyggd bokreol som ger bibliotekskänsla. Hallogenspots. Uttag för Kablat fibernät och tv.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 har också massivt trädgolv med golvvärme och en stor glasad dubbeldörr ut mot trädgården och poolområdet. Perfekt storlek till barnrum. Uttag för Kablat fibernät och tv.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 med fönster mot gatan. Paradorogolv, värme via radiator kopplat på det vattenburna värmesystemet. Uttag för Kablat fibernät och tv.

Alla bilder

Sovrum 4

Det rymliga sovrum 4 är bostadens masterbedroom och ligger i andra änden av det stora sällskaps/matsalsrummet. Mörk ekparkett på golvet, vattenburen radiator. Putsade innerväggar STO-puts. Customdesignad spis från Eurofire.

Rummet har dubbla fönster mot gaveln och från sängen kan man njuta i brasans sken via den öppna spisen med insats - härligt! 

Stor helväggsgarderob som erbjuder smart och effektiv klädförvaring ingår i köpet. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Elegant, smakfullt och stilrent - det helkaklade badrummet i marmorplattor (60x30) på entréplan är också riktigt lyckat!  Golv i svart granit med golvvärme. Väggar i cremefärgat marmor. Ledspotlights i taket, dubbla fönster. Alla möbler från Svedbergs. Allt byggmaterial är natursten från Flisby.

Utrustning badrum:

Rymlig duschhörna klädd med Italiensk Sicis-Iridium-mosaik som harmonierar fint med den svarta graniten och ljusa inredningen. Wc, fristående badkar, badrumskommod med dubbla tvättställ samt stort spegelskåp med belysning, handdukstork.

Alla bilder

Vardagsrum

I vardagsrummet, som nås från den stora matsalsdelen via dubbeldörrar och en liten trappa, så kan man också njuta av utsikten över den skyddade grönskande trädgården på baksidan eller av den sprakande öppna spisen. Massivt trägolv, öppen spis med insats och stora fönster och utgång till mot det inglasade uterummet och trädgård med poolområde. 

Fönsterbrädor, gnistskydd framför öppna spisen och trappsteg i vacker Travertin. Uttag för Kablat fibernät och tv.

Alla bilder

Uterum

En glasad altandörr från vardagsrummet på entréplanet leder ut till ett stort härligt inglasat uterum med kanalplasttak och stora skjutbara glaspartier mot trädgården och det skyddade poolområdet på baksidan. 

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoalett i anslutning till den inre hallen och sovrum 1-3. Msaik på väggarna, klinkergolv. 

Utrustning: Wc, tvättställ, spegelskåp med belysning.

Alla bilder

Källare

Nuförtiden byggs sällan hus med inrett källarplan pga av kostnaden men faktum är att de här utrymmena ofta är pricken över i:et i en bra bostad. 

Den här källaren är helt uppvämd med bra takhöjd och gott om dagsljusinsläpp som det kan med fördel användas som övriga bostadsutrymmen. 

Trappa från hallen som leder ner till ett stort allrum i källarplanet som också har separat ingång utifrån - perfekt om man önskar driva någon form av verksamhet i anslutning till hemmet. Vidare finns i källarplanet rejäla förådsutrymmen, grovkök, pannrum samt badrum med dusch och bastu.

Alla bilder

Allrum

Det största rummet i källarplanet erbjuder generöst med plats - allrum, gillestuga eller extra vardagsrum. Nuvarande ägare använder detta stora rum som hemmabio/TV-spelsrum. Klinkergolv med vattenburen golvvärme, öppen spis med insats. 

Vid sidan av trappan finns plats för t.ex hemmagym och träningsredskap. 

Uttag för Kablat fibernät och tv.

Alla bilder

Sovrum 5

Sovrum 5 i källarplanet har egen ingång utifrån och kan användas som kontor eller gästrum, tonårsboende eller liknande. perfekt om man vill bedriva verksamhet i anslutning till hemmet. 

Uttag för Kablat fibernät och tv.

Alla bilder

Badrum - Källare

Helkaklat och smakfullt inrett badrum med duschhörna med glasdörr och bastu. Wc, badrumskommod, badrumsspegel med belysning, handdukstork.

Alla bilder

Bastu

Bastu i anslutning till badrummet i källarplanet. 

Alla bilder

Grovkök

Rymligt grovkök med gott om plats för praktisk klädvård. 

Utrustning:

Tvättmaskin, 2 st. torktumlare, tvättvask och arbetsbänk. 

Alla bilder

Garage

Vidbyggt dubbelgarage med vattenburet element samt förrådsdel. Bredvid garaget finns också ett skyddat stenlagd utrymme under tak med plats för cyklar och ved osv. 

I hela huset finns ownit fibernet. Dessutom finns det dragna kablar till internet och uttag i många rum så föräldrar och tonåringar kan njuta av internet i 1000/1000.

Alla bilder

Område

Välkommen till Käglinge!
Här har vi nära till allt, vackra naturområden med promenadstråk, golfbanor och idrottsanläggningar och bekväm närhet till skola och barnomsorg. Samtidigt bara ett stenkast till city med bra och lätta anslutningar till Malmö och över sundet!

Käglinge Egnahemsförening har verksamhet i byn Käglinge som ligger ca 10 km sydöst om Malmö. Föreningen motsvarar ett byalag och driver olika frågor för byns räkning samt genomför olika aktiviteter. Föreningen bildades 1963 då byn Käglinge växte med nytt villaområde. Sedan dess har byn utökats med fler villor i olika omgångar. Idag har byn ca 2000 invånare och tillhör stadsdelen Oxie i Malmö kommun. Byn Käglinge är idag mest känt för naturområdet som ligger granne med byn och dess närbelagda golfbanor. Käglinge ränna är ett unikt botaniskt och kulturhistorisk område beläget i Käglinge naturområde i södra Malmö.

Läs mer på: http://www.kaglinge.com/

Käglinge naturområde:

Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker.

Ambitionen med de naturvårdande åtgärderna i Käglingeområdet har varit att skapa ett rikt och varierat naturområde som ska vara tillgängligt och intressant för såväl särskilt naturintresserade som skolklasser och söndagsflanörer.

Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss.

I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra.

I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Malmö Kanotisten 4

Taxeringsinformation:

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 2 011 000 kr
Mark, värde: 711 000 kr
Summavärde: 2 722 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1963
Värdeår: 1963

Gemensamhetsanläggningar/Servitut:

Gemensamhetsanläggning Malmö KÄGLINGE GA:9
fnr_121094913

Uttagna Pantbrev:

3 645 000 kr

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Övrigt

Klicka på "ALLA BILDER" för att se samtliga bilder i hög upplösning på denna fina bostad!

Alla bilder

Tänk efter, före

Alla bilder

planskiss - Källarplan

Med reservation för avvikelser

Planskiss - Entréplan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 995 000 kr
Adress Bobjersvägen 7
Kommun Malmö
Område Käglinge
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 8
Boarea 169 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 169 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 980 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1963
Grundläggning Källargrund
Stomme Tegel
Fasad Tegel
Tak Tegel
Plåtarbete Koppar
Ventilation Mekanisk takmonterad frånluftsventilation.
Uppvärmning Luft/vatten värmepump IVT Air 90 (2011) med extra seriekopplad varmvattenbreredare för extra varmvattenkapacitet
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster Isolerglasfönster samt 2-glasfönster
TV/Internet Fiber finns inkopplat i fastigheten (1750kr/kvartal) Larm Verisure (1557 kr/kvartal)
Driftskostnad 38 890 kr/år varav:
El: 30 000 kr
Vatten/Avlopp: 4 500 kr
Sotning: 900 kr
Renhållning: 3 490 kr
Tillkommer kostnad för försäkring
Beräknat på 5 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 722 000 kr
Summa pantbrev 3 645 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning Malmö KÄGLINGE GA:9

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 410 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
5 410 000 kr Budgivare 2 2019-09-25 08:07
5 400 000 kr Budgivare 3 2019-09-25 08:05
5 350 000 kr Budgivare 1 2019-09-24 15:58
5 300 000 kr Budgivare 2 2019-09-24 13:33
5 200 000 kr Budgivare 3 2019-09-24 12:57
5 170 000 kr Budgivare 1 2019-09-24 12:50
5 155 000 kr Budgivare 2 2019-09-24 08:47
5 120 000 kr Budgivare 1 2019-09-23 15:14
5 070 000 kr Budgivare 2 2019-09-23 10:28
4 995 000 kr Budgivare 1 2019-09-23 09:20