Malmö - Blekingsborg

Per Albin Hanssons väg 49B

Visa på karta

Genomgående lägenhet med dubbelbalkong - Högst upp - Hiss från markplan - Allt renoverat

Högst upp i huset ligger denna mycket fina lägenhet med stor inglasad balkong och härlig utsikt! Här bor man i populärt område nära Mobilia och den trevliga lägenheten är ljus och välplanerad med fina utrymmen och med dubbelbalkong med både en inglasad del och en vanlig med fin utsikt mot den gröna gården. Stort, ljust och öppet kök från 2013 med gott om plats för matlagning och middagar med familj och vänner, två välplanerade sovrum, ett generöst vardagsrum, gott om förvaringsutrymmen och både badrum och gäst-Wc. Nya innerdörrar 2013, nytt helkaklat badrum 2013, ny gästwc 2013 osv. En optimalt planerad lägenhet med massor av hemtrevnad och med närhet till allt man kan önska sig såsom shopping, fina grönområden, nära till förskola och skola, utmärkta kommunikationer så man tar sig snabbt och lätt både till Malmö city, Hyllie och Svågertorp. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 650 000 kr
Månadsavg. 4 397 kr
Rum 3
Boarea 83 Kvm
Våning 5/5
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Område

Här bor man bekvämt och bra i populärt område med endast några minuters promenadavstånd till Nya Mobila, denna malmöitiska institution där man hittar flera livsmedelsbutiker, cafféer, butiker, klädaffärer och charmiga restauranger osv innanför de gamla tegelväggarna - här finns nästan allt som man behöver. Även Emporia och Hylliebadet tar man sig snabbt till på cykel.

Malmö centrum nås också lätt med cykel eller med buss där man har smidigt avstånd till busshållplatsen. Pendlaren kommer ut på ringvägen efter 3-4 minuters bilfärd. Förskola, idrottsplats, kvarterskrog och minigolfbana i närområdet.

De här områdena i södra Malmö är några av Malmös charmigaste. Kulladal och Gröndal med sin gemytliga 20-talsbebyggelse, Blekingsborg med Mobilia och några av Malmös mest igenkännliga höghus. Kulladal, som kanske är mest känt för att vara Per Albin Hanssons födelseplats, har Kulladalsskolan och vackra Kulladals Idrottsplats som sitt hjärta och längst norrut finns det nyrenoverade köpcentrumet Mobilia. 

Identiteten i de här områdena är stark och många som flyttar hit lämnar aldrig - Välkommen du också!

Alla bilder

Balkong

Den här lägenheten har en härlig dubbelbalkong med en väl tilltagen inglasad del och en vanlig öppen balkong i anslutning och från båda kan man njuta av västerläget och utsikten mot innergården. Balkongerna nås från det stora sovrummet.

Alla bilder

Hall

Hissen från markplan leder högst upp till 5:e våningen och när man öppnar säkerhetsdörren möts man av en välkommnande hall med elegant och mycket fräscht vitt klinkersgolv från 2019. Redan i hallen får man ett ljust och luftigt intryck, vita väggar och det finns bra plats för avhägning och dessutom en stor spegelgarderob med skjutdörrar. 

Den rymliga hallen ger access till alla utrymmen i den genomgående och ljusa bostaden. 

Från hallen också access till två stora och mycket bra klädkammare med praktisk inredning - perfekt!

 

Alla bilder

Kök

Man har öppnat upp mellan kök och matplats och fått en riktigt trevlig, luftig och sober köksmiljö med gott om plats - mycket lyckat!

Köket är nytt från 2013 med snickerier i stilrent klassiskt vitt som kontrasterar på ett smakfullt och spännande sätt med de stora mosaikytorna i röda toner och med det mörka klinkergolvet. Köket erbjuder en bra arbetsmiljö med gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Vitrinskåp med belysning, gott med eluttag, belysning under överskåpen. Infällda takspotlights mellan matplatsen och köket. 

Utrustning:

Induktionshäll, integrerad spisfläkt, fullhöjdskyl i rostfritt, fullhöjdsfrys i rostfritt, inbyggnadsugn i bekväm arbetshöjd, inbyggnadsmicro i bekväm arbetshöjd, diskmaskin i rostfritt.

Alla bilder

Matplats

Matplatsen i anslutning till köket erbjuder gott om plats för både matgrupp och övrigt möblemang samt har separat utgång till vardagsrummet. Generöst ljusinsläpp via dubbla fönster och likadant mörkt klinkergolv som i köksdelen. 

Alla bilder

Vardagsrum

Underbart, ljust och luftigt vardagsrum med parkettgolv där ljuset flödar in via ett rejält tilltaget fönsterparti.

Alla bilder

Badrum

Det helkaklade badrummet är fräscht och rymligt och är nyrenoverat 2013. Mörkt klinker på golvet, spotlights i taket för effektiv belysning. 

Utrustning:

Wc, ducshhörna med vikbara glasdörrar, badrumskommod, spegelskåp med belysning, handukstork. Även tvättmaskin (LG directDrive -13 med 10 års garanti) finns installerad. Det finns också 5 st nyrenoverade och bra tvättstugor i källaren. 

Alla bilder

Gästtoalett

Även gästtoaletten är rymlig och också den nyrenvoerad 2013. Blåvit mosaik på golvet och som stänkskydd vid handfatet.

Utrustning:

Wc, badrumskommod, väggspegel med spotlights. 

Alla bilder

Sovrum 1

Båda sovrummen ligger mot den lugna innergården, här det lite större sovrum 1 som har gott om plats för en stor dubbelsäng samt har utgång till den stora inglasade balkongen. Ljust laminatgolv, flera fasta garderober.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 med ljust laminatgolv. Garderoben ingår i köpet.

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Gröndal Malmö

Föreningen registrerades hos Bolagsverket 2007-11-01. Bostadsrättsföreningen Gröndal i Malmö är en äkta bostadsrättsförening och föreningen köpte fastigheten (Ritaren 7 samt hälften av Hyllie 161:21 och Hyllie 165:60 ) 2010-01-11 av Akelius och består av adresserna Per Albin Hanssons väg 49 A-B, 51 A-B, 53 A-B, 55 A-B, 57 A-B, 61 A-B.

Totalt finns 136 lägenheter, varav 106 i dagsläget är upplåtna med bostadsrätt. Det finns även tre hyresrättslokaler varav en som rymmer ett dagis på markplan. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Fastigheten som föreningen äger ombildades till bostadsrätt 2010-01-11. På fastigheten finns två femvåningshus med källare och tillhörande gårdsyta. Husen är uppförda 1968 respektive 1973 och innehåller 136 bostadslägenheter samt en förskolelokal.

Ett uppvärmt parkeringsgarage finns under innergårdsytorna och rymmer ca 192 bilar. På den östra yttergårdsdelen finns även p-platser för ca 36 bilar. I övrigt råder fri parkering i området.
I fastigheten finns tillgång till miljöhus, gemensamma tvättstugor, cykelrum m.m. Lägenhetsförråden finns nere på källarplan.

Föreningen har också utrustat en särskild medlemslokal på källarplan vid gaveln på Per Albin Hanssons väg 49a.
Bokningen sker via brfgrondal.festlokal@gmail.com. Lokalen kan användas som möteslokal, festlokal, spelrum eller likande. Storleken på lokalen inrymmer max 30 personer, av brandsäkerhetsskäl.

Föreningens 13 trapphus är försedda med hiss från källarplan upp till femte våningen.

TV och Internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband och har fördelaktigt avtal via Telia obligatoriskt tillägg om 279kr/mån.

Stor och grönskande gård med lekplats, sittplatser och grill. Tvättstuga och gemensamhetslokaler: Föreningen har en veckotvättstuga på entréplan i varje uppgång, utrustad med en tvättmaskin och en torktumlare. I källaren finns även två tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum. Det finns även en festlokal med kök, möblemang och lekrum.  Cykelrum finns i källaren.

Föreningens renoveringar

2002-2003 byttes fönster mot gatan.
2011-2012: Renoverades ytskikten i samtliga trapphus.
2013 gjordes underhåll på vattenledningarna
2014: Tvättmaskiner utbytta och renovering av festlokal, fasadbyte och byte av entréportar (gäller enbart i trapphusen på P A Hanssons väg 61A-C)
2015-2016: Bytt ut porttelefonerna samt taggsystem, bytt portar, bytt nyckelcylindrar i samtliga dörrar. Dessutom helrenoverades tvättstugan, festlokalen renoverades och gården rustades upp.
2017-2018: Upprustning av gården, spolning av avloppssystem, renovering tvättstugor 61A-61C, nya värmepumpar,nya avloppsrör i källaren, ny belysning garaget.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2046.

KOMMANDE UNDERHÅLL/RENOVERINGAR
2019-2021 planeras utemiljön och innergårdarna att ses över ytterligare i samband med
renovering av garagets ytskikt samt insida.
ca 2022 planerar föreningen relining av avloppsstammarna. I dagsläget
finns inga vidare beslut tagna.

Energiprestanda: 140 kWh/kvm år.

FÖRENINGENS EKONOMI

I årsavgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstilläggsförsäkring, basutbud på kabel-tv. I dagsläget finns inga avgiftshöjningar planerade, senast höjdes avgiften med 1% januari 2019. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat en gemensam försäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAM EL
Föreningen har också en gemensam elmätare vilket innebär ett gemensamt elabonnemang för alla lägenheter och enbart en nätavgift för samtliga hushåll. Lägenhetsinnehavaren betalar sin beräknade elförbrukning direkt till föreningen via sin avgiftsavi. Avläsning sker kvartalsvis. Detta medför lägre elkostnader.

TV/INTERNET
Basutbudet på kabel-TV och fiberbredband via fördelaktigt avtal hos Telia. Obligatoriskt tillägg kr 279 kr/mån fn.

PARKERING
Föreningen hyr ut 192 garageplatser för ca 245 kr/mån samt parkeringsplatser för ca 200 kr/mån. Separat kö tillämpas för både garage- och parkeringsplatser. Föreningen kan inte lämna garantier för att dessa avgifter gäller. För aktuella prisuppgifter på uthyrning av garage-/parkeringsplatser hänvisar föreningen till Q-park.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns fyra större och en mindre tvättstuga i källaren i hus 49-57. I trappuppgångarna 61a-c finns cykelförråd. Barnvagnsrum finns på entréplan i alla entrér. 

ÖVRIGT

Föreningen utför tillsyn. För vidare information, besök gärna föreningens hemsida: http://brfgrondal.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, uppgifter kan komma att ändras av föreningen, köparen uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING

Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION

Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT

När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 650 000 kr
Månadsavg. 4 397 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Varmvatten.
Adress Per Albin Hanssons väg 49B
Kommun Malmö
Område Blekingsborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 83 Kvm (Föreningens information)
Våning 5/5
Hiss Ja
Balkong Ja
Förening Brf Gröndal
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglasfönster
TV/Internet Telia
Driftskostnad 6 279 kr/år varav:
El: 6 000 kr
Övrigt: 279 kr
Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg för kabel-TV och Internet.

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.