Lund - Stora Råby

Lars Christers väg 2

Visa på karta

CHARMIGT - TRÄDGÅRD I SÖDERLÄGE - SMART TILLBYGGNAD

Välkommen till denna trivsamma 1,5-plans villa med hög charmfaktor. Vi befinner oss på gränsen där staden möter landsbygd vilket ger detta boende det bästa av två världar. Byggnaden från sent 1800-tal har uppdaterats och en tillbyggnad med uthyrningsmöjlighet har gjorts. Huvudbyggnaden har kök med öppen planlösning mot vardagsrummet, 1-2 sovrum och hall. Övre plan har ett ljust och fint allrum, sovrum, badrum och balkong som blickar ut över den mysiga trädgården. Ett bra boende för familjen som önskar närhet till stan men samtidigt uppskattar lugnet utanför city. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 5 895 000 kr
Rum 6
Boarea 159 Kvm
Biarea 50 Kvm
Tomtarea 809 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Rebecca Bernspång
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 6 050 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Det charmiga huset på Lars Christers väg 2 har sin entré från trädgården med nära anslutning till uppfarten. Tomten har ytterligare två uppställningsplatser för bilar. Här finns bygglov och förberett avlopp+el för ytterligare en byggnad om man skulle önska att stycka av tomten. Tillbyggnaden är en fullt utrustad bostad med både kök, badrum, tvättmöjligheter och egen entré. Denna bostad är i dagsläget uthyrd men om man önskar att nyttja den för eget bruk kan man öppna upp från köket i huvudbyggnaden så att de två huskropparna fungerar som en stor bostad. På tomten finns även cykel-/mcförråd som byggts 2018.

Alla bilder

Hall

Hallen har plats för avhängning och skohylla. Här är granitgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Kök

Det hemtrevliga köket har krämvit inredning, bänkskiva i trä, ljusgrått kakel ovan diskbänk och grå klinkers på golvet. Här finns bra med förvaring och ljuset kommer in från två väderstreck. Vitvaror i rostfritt stål (2017).

Alla bilder

Matplats

Köksbänken delar av köket från matplatsen på ett trevligt sätt. Här är plats för större matgrupp och ytan löper vidare till vardagsrum och tv-rum. Här är fint ljusinsläpp från tre fönster och altandörr. Nuvarande ägare har satt in en snygg kamin som stilmässigt harmonierar med bostaden och ger extra mysfaktor till rummet. Kaminen sattes in 2018 och eldas med pellets vilket är fördelaktigt då den bidrar till husets uppvärmning och inte har någon aktivitetsbegränsning. Här är parkettgolv och grå väggar med fondtapet/dekor.

Alla bilder

Vardagsrum

Den öppna planlösningen går från kök till matplats och vardagsrum som har altandörr mot husets framsida. Här följer ett ytterligare rum som kan användas som sovrum då det har dubbeldörrar som går att dra igen för avskildhet. Nuvarande ägare använder detta som tv-rum. Här är en fondvägg med trädekor, övriga väggar har blommig tapet och golvet är parkett.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet på entréplan används av nuvarande ägare som walk-in-closet men är bra till ytan för att möblera med säng och förvaringsmöbler. Rummer har fönster mot trädgården, ljusa väggar och parkettgolv.

Alla bilder

Allrum

På övre plan välkomnas man av ett trevligt allrum som förslagsvis kan användas som tv-rum eller kontor. Härifrån kommer man även ut på den fina balkongen som blickar ut över trädgården. Balkongdörr och fönster mot trädgården är utbytta 2019. Allrummet har extra förvaring i form av en klädkammare under snedtaket.

Alla bilder

Master bedroom

Det stora härliga sovrummet har fönster som släpper in ljus från två väderstreck. Det vitmålade snedtaket skapar en härligt fräsch och rofylld känsla. Här är plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Golvet är laminat och här är både infällda och utvändiga spotlights i taket.

Alla bilder

Badrum

Badrummet har en lyxig spa-känsla med både wc, handfat med kommod, dusch och badkar. Då det ligger på husets gavel finns här ett stort fönster som släpper in fint dagsljus och även ett takfönster i snedtaket. Badrummet är helkaklat med vitt kakel, ljusgrå klinkers och en ljust turkos glasmosaik ovan handfatet. Här finns extra förvaring och det är infällda spotlights i taket.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är en grönskande oas med fruktträd, rabatter och öppen gräsmatta. Här hittar man både äpple, päron, bigaroer, hallon, smultron och vinbär. Det finns en uteplats i anslutning till tillbyggnaden och det är stenlagt från uppfaten till huvudbyggnadens entré. Förråd/hobbyrum och cykel-/mcförråd finns på tomten.

Alla bilder

Gästhus

Gästhuset på ca 50 kvm är inrett som en fristående bostad med allrum, kök, sovrum, badrum och tvättmöjligheter. Den är i dagsläget uthyrd vilket ger ägarna en hyresintäkt som täcker upp driftskostnader och gör boendet mycket ekonomiskt fördelaktigt. Här är parkettgolv, vita väggar med en tapetserad fondvägg och vitt snedtak. Sovrummet har vitmålade brädor i tak och på väggar. Köksdelen har vit inredning med grå bänkskiva, vitvaror i rostfritt stål (2017) och det finns plats för större matgrupp. Längst ner i bostaden finns en kombinerad tvättstuga/klädkammare med egen utgång till trädgården.
Alla bilder

Övrigt

I husets källare finns förvaringsutrymmen och tvättstuga.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre Plan

Med reservation för avvikelser

Gästhus

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 5 895 000 kr
Adress Lars Christers väg 2
Kommun Lund
Område Stora Råby
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 159 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 50 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 809 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1909
Grundläggning Källare, betongplatta, krypgrund
Stomme Tegel
Fasad Puts på huvudbyggnad och trä på tillbyggnad
Tak Betongpannor, plåttak och papp
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp.
Fönster 3-glas och 2-glas
TV/Internet Fiber - Telia
Driftskostnad 28 000 kr/år varav:
El: 20 000 kr
Vatten/Avlopp: 5 000 kr
Renhållning: 3 000 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 66 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 232 000 kr
Summa pantbrev 3 920 000 kr
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Gemensamhetsanläggning Lund BRÄNNAN GA:2
Samfällighet Lund BRÄNNAN S:1

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 6 050 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
6 050 000 kr Budgivare 1 2019-08-20 18:54
6 000 000 kr Budgivare 3 2019-08-20 18:43
5 950 000 kr Budgivare 1 2019-08-20 12:49
5 925 000 kr Budgivare 2 2019-08-20 12:16
5 895 000 kr Budgivare 1 2019-08-19 11:50