Lund - Klostergården

Sunnanväg 14M

Visa på karta

Underbart ljusinsläpp - Stor balkong i väster - Bra planlösning

Välplanerad planlösning på 78 kvadratmeter, fördelat på tre rum och kök. Lägenheten har en stor inglasad balkong i härligt västerläge. Utsikt har ni över föreningens öppna och grönskande innergård. Hallen ligger i vinkel och har mycket bra förvaring i form av två garderober och en klädkammare. Här finns två sovrum, stort kök, helkaklat badrum och vardagsrum med underbart ljusinsläpp. I lägenheten har ni stora fönsterpartier vilket ger härligt genomgående ljusflöde i hela lägenheten. På Klostergården bor ni i ett grönt och trivsamt område med skolor och förskolor i området. Ni har bra busskommunikationer och mataffärer. I området finns det härliga promenadstigar och ni har även nära till centrum, Stadsparken och Arenan. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 941 kr
Rum 3
Boarea 78 Kvm
Våning 2 av 7 (första bovåningen ligger en trappa upp)
Hiss Ja
Balkong Stor balkong i väster
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1968
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

Direkt i hallen lägger man märke till det genomgående ljusinsläpp som strömmar i lägenheten. Hallen är praktisk då ni har avhängning till ytterplagg till vänster och två garderober med överskåp direkt till höger. Längre fram i hallen finns dessutom en rymlig klädkammare inredd med ett linneskåp och hyllor på väggarna. Hallen knyter samman alla rum i lägenheten. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet ligger det trämönstrat laminat.

Alla bilder

Sovrum 1

Till vänster i hallen når ni det första sovrummet. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet ligger det laminat. Utrymme finns till säng och förvaringsmöbel.

Alla bilder

Kök

Rymligt kök där ni har gott om både skåpsförvaring och arbetsytor. Intill fönstret har ni matplats till 6–8 personer. Skåpsinredningen är ljus och har vita spegelluckor. Bänkskivorna är av laminat och rostfritt stål. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, fläkt och spis med ugn. I ena hörnet av köket står det ett äldre torkskåp, det har inte blivit använt på flera år och vet ej om den fungerar. Väggarna är tapetserade ljusa och på golvet ligger det laminat. Från köket har ni utgång till balkongen.

Alla bilder

Balkong

I underbart västerläge kan ni njuta på den stora, inglasade balkongen. Ni har härlig yta till utemöbler och blomsterkrukor. Från balkongen har ni utsikt över föreningens grönskande och öppna innergård.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och beige klinker på golvet. Här finns praktiska förvaringsskåp, tvättmaskin och handdukstork (el). Badrummet är även utrustat med WC, kommod, spegelskåp och dusch med vikbara glasdörrar.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har otroligt ljusinsläpp genom fönsterpartierna som sträcker sig från vägg till vägg och ända upp till taket. På golvet ligger originalparketten kvar och väggarna är tapetserade ljusa. I vardagsrummet har ni bra plats att möblera med både soffgrupp och TV-möbel.

Alla bilder

Sovrum 2

Vidare genom vardagsrummet når ni lägenhetens andra sovrum. Väggarna är vita och på golvet ligger det ljus, trämönstrat laminat. I detta rum har ni bra plats till säng och skrivbord.

Alla bilder

Förening

Brf Ljungelden uppfördes under åren 1966–1967 och består av tre kvarter med både låghus och höghus. Sammanlagt finns det 480 lägenheter i storlekarna från 1 rok (37 kvm) till 6 rok (137 kvm). Det finns även ett antal lokaler.

Ljungeld är den fornnordiska benämningen på blixt och därmed är det ganska naturligt att våra kvarter heter Åskan, Mullret och Tordönet.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Avgiften höjdes senast 1 januari 2019 med 1%.

Underhåll

Relining uppstart på Tordönsvägen 4G

Tegelfasaderna fortsätter med Virvelvindavägen och Sunnanväg

Renovering av dusch och Bastu i gym

Tvättstugor

I varje kvarter finns tre tvättstugor för vanlig hushållstvätt, samt en tvättstuga med maskiner som är avsedda för tyngre tvätt.

Festlokal

Föreningen har en festlokal på Sunnanväg 14 S och kan hyras av medlemmarna. Lokalen rymmer upp till 50 personer och kostar 400 kr/dygn.

Övernattningslägenhet

Föreningen har en övernattningslägenhet för medlemmar att hyra. Kostnad 200 kr/dygn.

Gym och bastu

På Virvelvindsvägen 4E ingång inåt gården finns ett gym som kan användas av föreningens medlemmar. Du löser ett gymkort för 100 kr/hushåll/månad. Här finns också en bastu med dusch.

Garage och parkering

Till föreningen hör ett antal parkeringsplatser utomhus och ytterligare ett antal i parkeringshuset på Virvelvindsvägen. Månadshyran är 175 kr för utomhusparkering och 350 kr för garageplats. Separat kö tillämpas.

TV och bredband

Föreningen har tecknat avtal för kabel-TV med ComHem som omfattar basutbudet.

Bredband levereras av Telenor och omfattar bredbandsuppkoppling via fibernät med 250/100 mbit/sek. Även telefoni ingår för lägenheterna, samtalsavgifter tillkommer.

Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida: https://ljungelden.se/

Alla bilder

Klostergården

Klostergården är en stadsdel i södra Lund. Området började bebyggas under början av 60-talet och har sedan dess utökats. Flera av gatorna har fått sina namn efter olika väderstreck och väderfenomen där bland annat Sunnanväg och Blidvädersvägen är två av gatorna många känner igen. Klostergården är ett grönt och trivsamt område där det både är nära till naturen och Lunds centrum.

Ut mot Höje å har ni en av Lunds främsta naturupplevelser med slingrande stigar, böljande betesmarker och fågelrika dammar. Lunds Arena, Källbybadet samt Klostergårdens IP finns i området för olika aktiviteter.

Skolor, förskolor och mötesplats

I området finns det bland annat Klostergårdsskolan (åk F-6), Internationella engelska skolan (åk 4–9), Lingua Montessoriskola (åk F-6) och Lunds Montessorigrundskola (åk F-9).

Här finns bland annat Källbyängars förskola, Montessoriförskolan Mammolina och Montessoriförskolan Lekloftet.

Mötesplats Klostergården är ett ställde där det finns både fritidsgård och biliotek. Det finns även en träffpunkt för seniorer.

Fritidsgården riktar sig för barn i åk 6 och till unga vuxna. Verksamheten ska främja ungas hälsa, drivkrafter och intressen samt skapa en arena för informellt lärande.

Kommunikationer

Till Klostergården går stadsbuss 1 och 6 med täta avgångar. I området finns det annars bra gång- och cykelvägar. Det tar ca 10 minuter att cykla till Lunds centrum.

I dagsläget har Lunds kommun tre tågstationer – Lund C, Stångby och Gunnesbo. En ny tågstation är planerad att byggas vid Klostergården och där ambitionen är att tågstation för Pågatåg ska vara klar år 2022.

Närservice

I Klostergården finns det välsorterade matbutiker och även smålivs i lägenhetsområdena. Här finns restauranger, apotek och flera lokala verksamheter. Närmsta vårdcentral ligger i S:t Lars området.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 3 941 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Sunnanväg 14M
Kommun Lund
Område Klostergården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 78 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 7 (första bovåningen ligger en trappa upp)
Hiss Ja
Balkong Stor balkong i väster
Byggår 1968
Förening HSB Brf Ljungelden i Lund
Pantsatt Nej
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Kabel-TV - ComHem / Bredband - Telenor
Driftskostnad 6 600 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta anpassas individuellt efter förbrukning och val av leverantör.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 121 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.