Malmö - Västra Hamnen

Rodergatan 22

Visa på karta

Havsnära - Öppna ytor - Garage

Bo en kort promenad från havets kluckande och därmed lugnt och avsides från sommarens och Malmös mest folktäta trädäck. Ta hissen rakt ner till bilen i garaget och nyttja den garageplats som tillhör bostaden från dag 1 (Obligatorisk kostnad 750 kr. Köpare utan bil får hyra ut platsen till annan medlem för motsvarande summa). Kök, vardagsrum och balkong bildar en fantastisk umgängesenhet som minimerar gränsen mellan ute och inne under sommarhalvåret med sina tre helglasade dubbeldörrar. Här bjuds på utsikt både mot innergården och mot kanalen vid Ankarparken. Stort helkaklat badrum med badkar och tvättmaskin/torktumlare. Tillträde diskuteras.

I korthet

Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavg. 5 829 kr
Rum 3
Boarea 88 Kvm
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2001
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Beatrice Paulsson
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Fastighet

Det perfekta läget i Västra Hamnen om man uppskattar ett läge som är mycket nära havet, men med mindre folkmyller och färre bilar. Park- och vattenutsikt över Ankarparken från sovrummen. 

Alla bilder

Garage

Få hus i centrala Malmö erbjuder en garageplats i den egna fastigheten. Här ingår en plats (till en obligatorisk kostnad av 750 kr per månad, om man inte väljer att hyra ut den till annan medlem som då står för kostnaden) som är kopplad till bostaden. Ta hissen ner från bostaden till garaget, eller kanske omvänt, när ni handlat så parkerar ni i garaget (som är skyddat från regn, snö och vind) och bär in era varor till hissen för sen att åka rakt upp till bostaden.

Visst är det så man vill ha det?

Alla bilder

Hiss

Modern hiss från markplan. 

Alla bilder

Öppna ytor

Lägenhetens planlösning är öppen och social. Ytorna för umgänge är mycket generösa. Kök och vardagsrum är som en stor, ljus enhet. Mot trädgården och väster finns tre härliga helglasade dubbeldörrar och en balkong som sträcker sig längs hela bostaden. På gaveln av huset återfinns en fransk balkong, vilken bidrar med ljus från ytterligare ett håll.   

Alla bilder

Kök

Luftigt och härligt med omedelbar närhet till balkongen. Med balkongdörrarna öppna så står man i köket med massor av ljus, små vindpustar utifrån som syreberikar inomhusluften och fågelsång från trädgården. 

Stilen är sober och väldigt skandinavisk i sin look. Träluckorna ger värme, men på det lugna, ljusa sättet. Antracitgrå maskiner och inbyggd diskmaskin. 

Alla bilder

Matplats

En av fördelarna, förutom bättre ljusflöden, med öppna planlösningar är att flexibiliteten mellan vardag och fest är så mycket större än den blir med ett helt separat kök. Normalt i vardagen är man inte många vid matbordet, men när det är fest är det trevligt om alla gäster sitter vid samma bord.  

Alla bilder

Balkong

En härlig gårdsbalkong i västerläge som löper längs hela bostaden. Ägarna har lagt ny trätrall under 2018. Fördelen med längden är att man kan nyttja den samtidigt på olika sätt. I ena änden kan man sjunka ner med en bok och ha frid, medan grillning pågår i den andra. 

Alla bilder

Avkoppling

Livet är till för att njutas och vad är bättre än att hitta sina platser i hemmet för eftertanke och vila. 

Alla bilder

Havet

Västra Hamnen är ett läge för havsälskare! 

Alla bilder

Trädäck

Några få meter från bostaden kan man avnjuta kvällen och solnedgången vid havet på Malmös bäst belägna trädäck. 

Alla bilder

Vardagsrum

En skönt rum att umgås i. Möbleringsmöjligheterna är många och trivselfaktorna är många. 

Alla bilder

Badrum

Rymligt och helkaklat badrum med badkar. I badrummets bortre del finns tvättmaskin och torktumlare. Tack vare ett fönster så kommer det in behagliga mängder dagsljus och de klassiska vitkaklade väggarna bidrar också till den fräscha känslan. Sjöstensgolvet bidrar till exklusivitet och det fristående badkaret går lätt att byta mot en duschplats för den som föredrar det. 

Alla bilder

Tvättrum

Tvättrummet är inget eget rum utan en separat bortre del av badrummet som går att dela av om man vill. 

Alla bilder

Sovrum 1

Detta rum lämpar sig för två och här är gott om plats för dubbelsängen. Goda förvaringsmöjligheter finner man bakom skjutdörrarna med spegelglas. 

Alla bilder

Sovrum 2

Detta sovrum kan man tänka sig olika användningsområden för. Förutom att utgöra ett klassiskt barnrum kunde det bli kontor, gästrum, tv-rum eller som idag ett hobbyrum. 

Alla bilder

Entré

Istället för trånga, mörka och långa entréhallar som återfinns i många bostäder så är entréhallen här väldigt öppen och inbjudande. 

Alla bilder

Trädgård

Innergården lämpar sig också för umgänge och sommargrillningar. 

Alla bilder

Omgivningar

Få ställen i Malmö är så trivsamma att promenera i som i Västra Hamnen. Ögonen njuter av vackra vyer och en uppsjö av olika sorters byggnader och stilar. 

Alla bilder

Säljarna har uppskattat

  • Närhet till hav och bad
  • Garage i samma hus
  • Det lugna läget utan folkmyller och bilar
  • Närheten till Ribersborg och Ribersborgsstranden
  • Vardagsservicen så som caféer, restauranger, bra storköp, Systembolag, frisörer osv. 
  • De tre helglasade dubbeldörrarna mot den stora gårdsbalkongen
  • Nätverks- och tv-uttag i alla rum
  • Trevliga och hjälpsamma grannar
Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Oskarsgrundet har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen,som bildades 2002, omfattar 35 bostadsrättslägenheter och 2 bostadsrättsradhus. Marken är friköpt. Till föreningen hör också gården mellan husen, där det finns fruktträd, grillplats och sandlåda. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1163 kr samt en pantsättninsavgift om 465 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFT
Det är ca 5 år sedan avgiften höjdes och ingen avgiftshöjning är heller planerad. Föreningen har gemensam el och ett obligatorisk tillägg om 600 kr/mån tillkommer till avgiften avseende detta. Verklig förbrukning usteras gång årligen.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningens ekonomi är mycket välskött och fastigheten underhålls enligt en flerårig plan som stäcker sig mellan åren 2015-2030 och som är utformad av styrelsen.
Renoverat sedan tidigare är bl a:
Ommålning av fasad gjordes 2007 och 2013. Underhåll görs löpande där det behövs.
Fönsterna målades 2013, balkonger i både väst- och östläge är renoverade.
2017 renoverades terrasser på markplan på Rodergatan och ny papp under sattes in samt trapphuset på Salongsgatan 17 renoverades.
2018 byttes altan och terrassdörrar.
Planerat underhåll framöver är bl a solceller 2019, trapphus Rodergatan 18 2022, målning av fönster 2024 och trapphus Rodergatan 20 2026.

KABEL-TV & INTERNET
Kabel-TV finns via ComHem, för utbud och aktuella priser, se: www.comhem.se.
Internet 250 Mbit/s via Telia.

TVÄTT
Tvättmaskin och tork finns i lägenheterna.

PARKERING
Till de större lägenheterna hör en garageplats. Förutom dessa finns det 10 st garageplatser som de mindre lägenheterna får hyra i mån av plats, kostnad ca 750 kr/månad. Kontakta styrelsen om du är i behov av parkeringsplats. Även boendeparkering finns i området med köplats.

GEMENSAMT
Föreningen har en trädgårdsgrupp (valfritt deltagande) som, tillsammans med styrelsen, ansvarar för att organisera en utedag på våren och en på hösten. Under dessa dagar hjälps alla åt med att städa gården och garaget och som avslutning brukar man grilla korv. Cykelställ finns på gården samt i källarförrådet.

ÖVRIGT
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Förenignen är medlem i Riberstads Samfällighetsförening som förvaltar den inred delen av det södra Bo01-området och omfattar följande 4 sektioner; kvartersmark, dagvattensystem, sopsug norr och sopsug söder.

Föreningen har en informativ hemsida som är väl värd ett besök: www.brfoskarsgrundet.se

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 995 000 kr
Månadsavg. 5 829 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg. Garagekostnad obligatoriskt, 750 kr/mån.
Adress Rodergatan 22
Kommun Malmö
Område Västra Hamnen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 88 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 2001
Förening Brf Oskarsgrundet
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd tillhör bostaden.
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 10 754 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Försäkring: 3 554 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 103 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning