Lund - Nilstorp

Vagnmakaregränden 64

Visa på karta

Trädgård i väster - Flexibel planlösning - Värme & vatten via samfällighet

Ett av de populära radhusen på Vagnmakaregränden är nu till försäljning. Ni har två grönskande uteplatser med sol från morgon till kväll. På entréplan kan familjen samlas i det stora köket och vidare finns även gästtoalett och vardagsrum. En trappa upp finner ni ett stort sovrum, badrum samt allrum som kan byggas om till ytterligare två sovrum. Nere i källare har ni bra med yta till hobby, förvaring och tvättstuga. Här bor ni i ett bilfritt område och med bekvämligheten att ha bland annat värme, vatten och sophantering via samfällighet. Området är mycket populärt bland barnfamiljer med sitt lugn och grönskande omgivningar, men är samtidigt nära centrum, matbutik och goda kommunikationer. I närområdet finns både förskolor och skolor från åk F till 9. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 700 000 kr
Rum 5
Boarea 100 Kvm
Biarea 47 Kvm
Tomtarea 109 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1975
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

På Vagnmakaregränden äger du ditt radhus, men har bekvämligheten att vara kopplad till en samfällighet som bland annat levererar fjärrvärme, vatten, garage och andra gemensamma tillgångar. Till radhuset finns det en uteplats på framsidan och en på baksidan samt trädgård. Uteplatsen på framsidan är stenlagd och skärmas av med buskar. Här kan ni njuta av solen under morgonen. Det växer bland annat en vinbärsbuske med röda vinbär och även mynta. Området är lugnt och bilfritt. Ni har tillgång till en garageplats och även uteparkering. Huset genomgick större renovering under 2008–2009 då man bland annat bytte både inner- och yttertak, takfläkt, el och nya ytskikt på insidan.

Alla bilder

Kök

I kombination med köket har ni hall direkt när ni kommer innanför dörren. Till vänster finns det utrymme att hänga av ytterplagg och ställa undan skorna. Köket har vit skåpsinredning och matchas med bänkskivor av massivt trä och rostfritt stål. Här har ni både bra med förvaring och arbetsytor. Köket är utrustat med kyl, frys, spis med ugn, fläkt och diskmaskin. Bredvid fönstret har ni trevlig matplats till 4-6 personer. Väggarna är tapetserade med vit strukturtapet och på golvet ligger det ljus parkett med vackra ådringar.

Från köket kommer ni vidare till toalett, vardagsrum och trappa till ovanvåning och källare.

Alla bilder

Toalett

Ljust målade väggar matchas med sandfärgat klinker på golvet. Här finns det WC, handfat och spegelskåp.

Alla bilder

Vardagsrum

Husets markplan känns ljust och luftigt tack vare det genomgående ljusflödet. I vardagsrummet har ni ett större fönster och en glasdörr som går ut till trädgården och uteplatsen. Här finns det bra utrymme till både matgrupp och soffa. Väggarna är tapetserade vita och på golvet ligger det parkett.

Alla bilder

Trädgård & uteplats

Ut genom vardagsrummet kommer ni till en stenlagd uteplats. Här finns bra plats till större bord med stolar. Trädgården ligger i härligt västerläge. I anslutning till uteplatsen har ni ett litet förråd och även markis. Trädgården omges av grön häck och sommartid blommar den vackra fläderbusken.

Alla bilder

Ovanvåning

På ovanvåningen finner ni idag ett allrum, badrum och sovrum. Tidigare har det funnits ytterligare två sovrum men man har istället valt att öppna upp utrymmet till ett allrum. På ovanvåningen finns markiser vid alla fönster.

Alla bilder

Allrum

Ett härlig rum för umgänge! Det finns bra utrymme till större soffgrupp för att kunna samla familj och vänner och spela spel eller titta på film. För den som är i behov av fler sovrum finns det möjlighet att bygga om för att skapa ytterligare ett alternativt två. På golvet ligger det vacker parkett och väggarna är tapetserade vita. Även här är det påtagligt vilket härligt, genomgående ljusinsläpp som flödar över våningsplanet.

Alla bilder

Badrum

I badrummet är väggarna klädda med beige våtrumstapet och på golvet ligger det ljusgrå klinker. Utrustningen består av wc, handfat, spegelskåp och badkar. Till höger om dörren har ni ett praktiskt förvaringsskåp.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet är stort till ytan vilket gör att ni får plats med både dubbelsäng och förvaringsmöbler. I rummet har ni två garderober. Väggarna är tapetserade vita och på golvet ligger det ljus parkett.

Alla bilder

Källare

När ni går ner till källaren lägger ni märke till att utrymmet inte känns som en klassisk källare. Här finns en hall som sammankopplar förråd, tvättstuga och hobbyrum. I hallen är väggarna tapetserade vita och matchas med ett ljust parkettgolv. Till höger kommer ni till ett rum som är perfekt till förvaringsutrymme. Där inne ligger det grå plastmatta på golvet och väggarna är tapetserade vita. Där finns idag arbetsbänk men diskho och två spisplattor.

Alla bilder

Hobbyrum

Ett stort rum att nyttja efter behov. Det finns bra utrymme till större soffgrupp om man vill skapa ett biorum eller till skrivbord och säng för att skapa ett kombinerat kontor med gästrum. Väggarna är tapetserade vita och på golvet ligger det vit ekparkett. Under trappan har man nyttjat utrymmet väl i form av en klädkammare. Ett fönster ut mot trädgården släpper in naturligt ljus.

Alla bilder

Tvättstuga

Rakt fram i hallen kommer ni till tvättstuga där det ligger grå klinker på golvet och väggarna är vita. Här finns det en tvättmaskin, torkskåp samt duschkabin. Gott om plats finns till förvaringsmöbel.

Alla bilder

Vagnmakarens samfällighet

Som boende på Vagnmakaregränden är du med i en samfällighetsförening. Föreningen består av 70 fastigheter och bildades hösten 1974 för att förvalta samfällighetens gemensamma anläggningar.

En styrelse väljs ut vid varje årsstämma och styrelseuppdragen roterar turvis i omgångar om sju hus. Hushållet är med i styrelsen vart tionde år. Vagnmakaregränden 64 satt med i styrelsen för år 2016.

Medlemmarna betalar varje kvartal en avgift till föreningen som avser att täcka de gemensamma kostnaderna.

De gemensamma anläggningarna består av garagebyggnader, grönytor, rabatter, lekplatser, parkeringsplatser, vägar och gångar, yttre belysning, kabel TV-anläggning, vatten- och avloppsledningar mellan husen samt undercentral för fjärrvärme med ledningar. Värme- och vattenförbrukning samt sophämtning betalas av föreningen gemensamt.

I området finns det tre cykelförråd att dela på samt ett gemensamt redskapsförråd med t.ex. stegar, skottkärror, gräsklipare och diverse redskap.

Gå gärna in på samfällighetens hemsida för mer information: vagnmakaren.se

Alla bilder

Område

Nilstorp är en del av stadsdelen Nilstorp-Järnåkra i södra Lund. Området består till största del av villabebyggelse men även ett par bostadsrättsföreningar.

År 1785 fanns det sex bondgårdar och sju gathus i orådet Lilla Råby. Bonden Nils Larsson ägde en av dessa gårdar och efter att ha förvärvat ytterligare en gård skiftades hans ägor 1799 på egen begäran. Hans mark blev istället samlad i ett stycke sydväst om Råbyvägen. Gården flyttades dit 1803 och området fick namnet Nilstorp efter sin ägare.

Området är populärt då det är mycket nära till Lunds stadskärna men är samtidigt ett lugnt och grönt. Från Nilstorp har ni gångavstånd till centrum, men finns även bra busskommunikationer och är nära motorvägspåfart till E22.

Skolor i området är Vegalyckan för åk F-3 och Järnåkraskolan åk 4–9. Det finns även flera förskolor i området.

Borta vid rondellen på Råbyvägen har ni Ica Satelliten och har långa öppettider.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - Markplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Ovanvåning, alternativ

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 700 000 kr
Adress Vagnmakaregränden 64
Kommun Lund
Område Nilstorp
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 100 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 47 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 109 Kvm (Fastighetsregistret)
Huset har ursprungligen haft 5 rok men man har öppnat upp planlösningen till 3 rok istället.
Byggår 1975
Grundläggning Källare
Stomme Trä
Fasad Tegel & trä
Tak Papp & shingel, 08/09
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk, 08/09
Uppvärmning Fjärrvärme via samfällighet
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas fönster på bottenvåningen. Isolerfönster på ovanvåningen från 2012/13
TV/Internet TV från ComHem via samfälligheten
Driftskostnad 42 819 kr/år varav:
El: 7 170 kr
Samfällighet: 27 600 kr
Övrigt: 8 049 kr
Driftkostnad är kostnaden för hushållsel, samfällighet och under övrigt: fastighetsskatt för 2019.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 130 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 857 000 kr
Summa pantbrev 318 900 kr
Servitut/GA Officialservitut väg
Gemensamhetsanläggning Lund VAGNMAKAREN GA:1
Gemensamhetsanläggning Lund VAGNMAKAREN GA:3

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.