Burlöv - Arlöv

Lärargatan 8

Visa på karta

Byggmästarvilla - Sekelskiftet - Dubbelgarage

Nu erbjuds du att få köpa en av Arlövs vackraste villor! Pampig byggmästarvilla i mycket fint skick med dubbelgarage! Tänk dig sekelskiftet - tänk vackra stuckaturer och högt i tak! Lägg därtill mycket fint skick och lättskött trädgård så har du en bra sammanfattning av denna vackra villa. Här bor du på ett lugnt, familjärt område med mycket goda kommunikationer till bl.a. Malmö/Lund. Välkommen att boka tid för visning!

I korthet

Utgångspris 3 750 000 kr
Rum 5
Boarea 174 Kvm
Biarea 174 Kvm
Tomtarea 382 Kvm
Typ 2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1929
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ing-Marie Bengtsson

Direkt:
Mobil: 070-253 63 73

Ansvarig mäklare: Ing-Marie Bengtsson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Varmt välkommen till denna unika, otroligt vackra, byggmästarevilla, byggnadsår 1905, i mycket fint skick. Lättskött, fin trädgårdstomt och stort dubbelgarage om ca 50 kvm. I bevarandeplanen framgår följande: "Byggmästaren Hermod Möllderstedt ritade och byggde åt Jöns Persson. Åter ett exempel på Möllerstedts inspirerande tegelkonst." Här bjuds på mönstermurning, två frontespiser, valv, gesimser i profilerat rött tegel! Takhöjden är 2,70 m resp 2,40 m på botten- respektive ovanvåning. Här är bostaden som måste upplevas för att komma till sin fulla rätt!!

Klicka på "ALLA BILDER" för att se samtliga bilder!

Alla bilder

Möblerbar hall

Stor, välkomnande hall med praktiskt klinkergolv direkt innanför entrédörren, därefter genomgående vackert trägolv. Hallen rymmer såväl sittgrupp som garderober etc.

Alla bilder

Kök

Ljust, mycket trivsamt kök med vacket trägolv. Köket ser ut att vara helrenoverat nyligen, men enligt säljarna är det 25 år sedan! Kom på visningen så förstår du var jag menar. Här finns gott om köksskåp och bra arbetsytor. Utrustning: Spis med häll, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin. 

Alla bilder

Matrum

Stort matrum med det vackra trägolvet som är enhetligt med köksgolvet. Matrummet rymmer enkelt 10-12 personer plus vitrinskåp etc, se bilder. 

Alla bilder

Vardagsrum

Otroligt ljust och fint vardagsrum med samma vackra typ av trägolv som i hall, kök och matrum. De stora, vackra fönstren ger ett fint ljusinsläpp. Här finns gott om plats för både soff- och matsalsgrupp. Märk väl den vackra serveringsdörren. Vid behov av ytterligare ett sovrum finns möjlighet att dela av vardagsrummet. Se alternativ planskiss - bv.

Alla bilder

Matsal

Del av vardagsrummet ger oss matsalen - självklart med det vackra trägolvet och det fina ljuset här också. 

Alla bilder

Hall

Trappan leder oss upp till ovanvåningen, där vi möts av den stora hallen på ovanvåningen. Här finns 2 klädkammare med fönster, städskåp samt sidovind. Trappan ramas in med ett mycket fint, vitmålat smidesräcke med dekorer. 

Alla bilder

Sovrummen

Med nuvarande planlösning finns det 3 stora sovrum på ovanvåningen, alla med fina trägolv. I två av sovrummen är det full takhöjd och det tredje sovrummet har takkupa samt 2 garderober. Huset har tidigare varit ett 2-familjshus och en liten detalj från förr är diskbänken i sovrum 3. Notera de otroligt vackra spegeldörrarna. 

Alla bilder

Detalj

En bild säger mer än tusen ord. Se och njut! Föreställ dig sedan att det här är ditt nya hem. Grattis i så fall!!

Alla bilder

Badrum

Riktigt snyggt, helkaklat badrum (2011) med golvvärme och takkupa - ov: Badrummet är stort och väldigt trivsamt. Utrustning: Dusch med duschväggar, vägghängd WC, dubbelhandfat, handdukstork och badrumsmöbel. Dessutom finns det 2 garderober som är perfekt till exempelvis förvaring av handdukar och badlakan. Även dörren till badrummet är en vacker spegeldörr. Kvalitétsdokument har funnits, men är i nuläget förlagt. Säljarna ska kontakta företaget som helrenoverade badrummet och be att få en kopia. 

Alla bilder

Gästtoalett

Gäst-wc med klinkergolv, WC och handfat på bottenvåningen. 

Alla bilder

Källare

Stor källare med mängder av bra förvaringsutrymmen. Här i källaren finns en extra kyl/frys i första rummet, ett helkaklat (äldre) badrum med badkar och handfat samt tvättstuga. 

Alla bilder

Tvättstuga

Stor tvättstuga med betonggolv. Här finns 2 tvättmaskiner, varav en modell mindre. 

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

Nätt, lättskött trädgårdstomt med välanlagd marksten och gräsmatta. Tomten är 382 kvm enligt fastighetsregistret och på den står också det stora dubbelgaraget, 10x5 meter. 

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 3.950.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 2 %, så betyder det en kostnad på 3.719 kr/månad efter ränteavdraget på 30 % (och exklusive amortering). Lägg därtill fastighetens driftskostnad (ca 3.174 kr/mån) och fastighetsavgiften (671 kr/mån) så får ni fram er nettoboendekostnad per månad: 7.564 kr. 

Alla bilder

Mäklaren i Burlöv

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Ing-Marie Bengtsson och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Burlöv sedan 2003, då jag tog min högskoleexamen som fastighetsmäklare. Jag har bott med min familj i Åkarp i 15 år och därför har Burlövs kommun på ett naturligt sätt blivit mitt gebit. Som person är jag driven, målinriktad och social. Ska jag göra något – ska det göras ordentligt – gärna med ett leende på läpparna. År efter år är jag den mäklare som förmedlar flest bostäder och får flest rekommendationer i Burlövs kommun (källa: Hitta mäklare). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via: 
i-m.bengtsson@bulowlind.se.

Är ni i behov av hjälp med lånelöfte eller en värdering/samtal kring eget nuvarande boende så står jag gärna till tjänst, och all förhandsrådgivning är självklart gratis. Dessutom är jag Handelsbankens godkända värderingsman i Burlövs kommun.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på >> www.hittamaklare.se/ingmarie.bengtsson

Den som vill vara först med att få reda på kommande bostadsförsäljningar i Åkarp och Arlöv följer lämpligen mitt konto på Instagram som heter: Maklaren_i_Burlov. Nya uppdrag visas alltid där allra först, oftast flera veckor före det syns på öppna internetsidor.

Alla bilder

Renoveringar m.m.

2011: Helkaklat badrum - ov.
2011: Installation av jordfelsbrytare.
2008: Nytt takfönster, Velux.
2004: Installtion av luft-/vatten värmepump. Tidigare oljepanna och -tank som både är nedmonterade och bortforslade. 
1993: Genomgående nya elledningar.

Larm finns installerat. Möjlighet finns att överta larmet.

Vad ingår inte i köpet? - Taklampor, takfläkt och krokar på trappan.

Fel och brister: Dörr till gatan går inte att öppna, på grund av att det sitter en avbruten nyckel i låset. 
Nyckel saknas till garageportarna. 

Alla bilder

Område

På Lärargatan bor du i ett familjärt villakvarter, bara ett litet stenkast till den stora lekplatsen vid Borggatan. Så här skriver Burlövs kommun på sin hemsida: "Lekplatsen vid Borggatan i Arlöv förnyas också. Denna lekplats får ett blomstertema med roliga klätterredskap, härliga trampoliner med mera, och beräknas bli klar under första kvartalet 2019."

Arlöv ligger på utmärkt pendlingsläge med goda kommunikationer med såväl buss som tåg och dessutom är det en jättefin cykelbana till såväl Malmö/Lund som till Lomma. Man promenerar snabbt och lätt till Arlövs centrum där det finns jourbutik, bibliotek, restauranger, frisör m.m. Gång-/cykelavstånd är det också till tågstationen, köpcentret Burlöv Center och Burlövsbadet. Burlöv Center erbjuder allt du behöver inom shopping och på Burlövsbadet finns förutom badet även ett omtyckt gym. 

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Lärarg 8, Arlöv - bv

Med reservation för avvikelser

Planskiss Lärarg 8, Arlöv - ov

Med reservation för avvikelser

Planskiss Lärarg 8, Arlöv - kv

Med reservation för avvikelser

Alternativ planskiss Lärarg 8, Arlöv - bv

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 750 000 kr
Adress Lärargatan 8
Kommun Burlöv
Område Arlöv
Typ 2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 174 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 174 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 382 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1929
Grundläggning Källare
Fasad Tegel med fält av vit puts
Tak Eternit
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/vatten värmepump (2004)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Fiber (Burlövs öppna stadsnät)
Driftskostnad 38 088 kr/år varav:
El: 32 272 kr
Vatten/Avlopp: 3 786 kr
Renhållning: 2 030 kr
I kostnaden för el ingår även uppvärmning. Ägaren har även "Trygghetsavtal" med Anticimex (kostnad 1.807 kr/år)
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 154 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 581 000 kr
Summa pantbrev 1 000 000 kr
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig. TILL FASTIGHETEN HÖR ENL 1951-06-27 FASTSTÄLLD INDELNINGSÄNDRINGSFÖRRÄTTN (AKT 12-BUR-375)ANDEL I SAMFÄLLIGHETER BELÄGNA UTOM SAMHÄLLET OCH INOM BURLÖV S:N
Samfällighet Burlöv ARLÖV S:5
Samfällighet Burlöv ARLÖV S:16
Samfällighet Burlöv ARLÖV S:34

Boka en kostnadsfri värdering här!