Malmö - Oxie

Oshögavägen 242

Visa på karta

Fantastiskt läge med fri utsikt - Underbara uteplatser - Bekvämt & barnvänligt

Detta är något utöver det vanliga, vilket underbart läge! Allra längst ned i området, med den väl tilltagna trädgården och terrassen på baksidan gränsande mot och med befriande utsikt över den vidsträckta naturen och böljande fält. Ostört och lugnt, barnvänligt och mycket naturskönt! De här marklägenheterna är dessutom synnerligen välplanerade, denna har också en stor och helt insynsskyddad uteplats med trädäck och markis på framsidan med utgång från köket - perfekt! Man bor tryggt och barnvänligt - helt bilfritt, har nära till naturen och fina strövområden, förskolor och skolor. Det är bara några minuters promenad till Oxie centrum med mataffär, vårdcentral, bibliotek, gym, restauranger och apotek m.m. Bekvämt nära också till utmärkta kommunikationer med både tåg och buss som gör det superenkelt att pendla. Föreningen är välskött med bra ekonomi, man sänkte avgifterna under verksamhetsåret 2016/2017 med 8% och brukar dessutom erbjuda en avgiftsfri månad per år. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 4 693 kr
Rum 3
Boarea 77 Kvm
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Stor terrass både på baksidan och på framsidan
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1974
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 460 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Detta är något för dig som vill bo superbekvämt och kostnadseffektivt men samtidigt vill kunna njuta av en rejäl portion villakänsla. Man vågar nog påstå att det är ett ganska unikt boende för dessutom så präglas hela boendemiljön, både ute och inne, av en underbar, idylliskt lantkänsla samtidigt som man har direkt och bekväm närhet till all samhällsservice och utmärkta kommunikationer för snabb access till storstadens puls! Tågstationen är bara ett par minuters promenad bort vilket gör det mycket enkelt att pendla. Välkommen hem till denna drömtrea som samlar många värdefulla boendeattribut i en oerhört lyckad kombination! 

Alla bilder

Trädgård

Grönskande och väl tilltagen trädgård på baksidan med makalös utsikt över det prunkande landskapet. Här njuter man av fågelkvitter och en underbar lantlig känsla. Trädgården med gräsmatta, vackra blomsterrabatter och äppelträd är insynsskyddad och omgärdad av en prydlig häck.

Strövtåg i det gröna på sommaren eller en tur med längdskidorna på vintern - grinden i häcken ger direkt access till det angränsande natursköna lanskapet, parker och grönområden!

Alla bilder

Terrass

Här stortrivs man verkligen! Avkopplande, helt ostörd och generöst tilltagen terrass på baksidan med fri utsikt över trädgården och den vackra naturen med böljande fält i bakgrunden. Gott om plats både för lounge-möbler, grillning, matgrupp och solstolar. Halva terrassen är försedd med motordriven markis så att man kan sitta skyddad från både sol och regn. Utgång till terrassen genom altandörr från vardagsrummet. 

Alla bilder

Uteplats

Detta är ett synnerligen bekvämt och trevligt boende och dessutom är man bortskämd med möjligheten att välja på två fina uteplatser när man bjuder sina gäster på middag eller fika. Även uteplatsen på framsidan är väl tilltagen och helt insynskyddad med trädäck, markis och belysning som ger en hemtrevlig och ombonad känsla!

Alla bilder

Hall

Planlösningen är riktigt lyckad. Entré till en ljus, välkomnande och rymlig hall med klinkergolv och gott om garderobsutrymme och plats för avhängning.

Alla bilder

Kök

Stort välplanerat kök med generöst tilltagna arbetsytor och massor av skåpförvaring. Luckor i mörkbetsat trä, bänkskivor i laminat och kakel som stänkskydd. Likadant klinkergolv som i hallen. 

Utrustning: 

Spis med glashäll, spisfläkt, diskmaskin, fullhöjdskyl och fullhöjdsfrys.

Alla bilder

Matplats

Trevlig och ljus matplats i köket med gott om plats och stort fönster samt glasad altandörr ut mot den skyddade uteplatsen på framsidan. Äta frukost ute eller inne? 

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trevligt vardagsrum med fönster och glasad altandörr mot terrassen och den grönskande trädgården på baksidan. Ljus laminat på golvet.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 med fönster mot baksidan - underbar utsikt! 3-stavs mörk eklaminat på golvet.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 med fönster mot den insynsskyddade uteplatsen på framsidan. 3-stavs mörk eklaminat på golvet, gott om garderober (ingår).

Klicka på "alla bilder" för att se samtliga bilder på denna härliga bostad i hög upplösning.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med klinkergolv. 

Utrustning:

Wc, badkar, tvättställ, badrumsskåp med spegel och belysning plus ytterligare ett badrumsskåp, handdukstork.

Alla bilder

Gästtoalett

Ett extra plus med de här treorna är att de förutom badrummet också har gästtoalett. 

Utrustning:

Wc, tvättställ och badsrumsskåp med spegel och belysning.

Alla bilder

Förening

HSB Bostadsrättsförening Oshögavången i Malmö är en äkta förening som registrerades 1972. Föreningen består av består av 189 lägenheter fördelade på 14 tvåvåningshus. Vissa lägenheter på bottenvåningen har även trädgård.

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Föreningen har dessutom garageplatser som går att hyra för 330 kronor per månad utöver parkeringsplatsen. Kösystem tillämpas.

Föreningen har fördelaktigt avtal med Telenor/bredbandbolaget för bredband och Kabel- TV i fiberkabel. ADSL bredband via Bolina finns också.

Enligt information i årsredovisningen har föreningen genomfört följande under 2018:

Utökat gästparkeringama med tre platser. Förstärkt belysningen på gästparkeringen.
Köpt in fler tvättvagnar till tvättstugoma. Jobbat vidare med att undersöka förutsättningarna för solpaneler i föreningen.
Sommarfest för vuxna den 25 augusti. Fest för barnen den 2 juni.

Föreningen följer en uppgjord underhållsplan. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes av styrelsen den 2017-10-29. Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen.

Årsavgifterna uppgick under året till i genomsnitt 736 kr/m2 bostadslägenhetsyta. Föreningens banklån uppgår på bokslutsdagen till 24 353 480 kr. Under året har föreningen amorterat 95 236 kr. 
Föreningen bedömmer i årsredovisningen att ekonomin är god samt att dess 6 banklån ligger på en genomsnittlig ränta på 1,17%. Månadsavgiften kommer att vara oförändrad nästa år.

Kommande större renoveringar är byte av tak. Föreningens resultatprognos visar på en stark ekonomi och att inga avgiftsförändringar behövs under de kommande 5 åren. För verksamhetsåret 2018/2019 1ämnas en avgiftsfri månad till medlemmarna (januari månad 2019). Nuvarande budgeterade driftskostnader är uppräknade med 2-3% årligen.

Ordförande 

Alla bilder

Område

Lugnt och populärt läge i Oxie med lekplatser och lugna innergårdar. Nära till promenadstråk och
grönområden, förskolor och skolor. Här bor man tryggt och barnvänligt!

Oxie är nära storstan men ändå på landet! Här finns skolor och dagis på gångavstånd, utmärkta kommunikationer med bussar och tåg som går fram och tillbaka till Malmö var 10:e minut. Många golfbanor i närheten, natursköna reakreationsområden, ridhus m.m gör Oxie/Käglinge till ett paradis för den som gillar att röra på sig. Här bor man barnvänligt med bekväm närhet till allt.

Endast några få minuters bilväg in till Malmö - på 5 minuter är man på Jägersros köpcentrum, 40 minuter till centrala Köpenhamn och under 10 minuter till Hyllie tågstation. Med buss tar det ca. 25 minuter in till Malmö.

I Oxie finns tillgång till allt man kan önska sig; simhall, pågatågsstation, sportanläggning, gym, apotek, affärer, bageri, bibliotek, barnavårdscentral, vårdcentral och matställen.

Utflyktstips:
Närbelägna Käglinge naturområde är ett härligt utflyktsmål för alla åldrar. Till ytan är det lika stort som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken tillsammans - naturområdet är uppbyggt enligt sk naturlika principer. Av en gammal grustäkt har ett stycke skånsk natur återskapats med mjuka kullar, skog, vattenytor, ängs- och hagmarker.

Här finns bland annat den sällsynta och fridlysta orkidén kärrknipprot. Botanikern finner en mångfald växter att studera och zoologen kan bl.a. glädja sig åt att inte mindre än nio av Sveriges totalt fjorton grodarter finns representerade. Ornitologen kan studera backsvala, kärrhök, glada, sånglärka, näktergal, lövsångare och koltrast under sommaren. På vintern ser man ormvråk, tornfalk, sparvhök och diverse arter av gäss.

I Käglinge naturområde kan du ha picknick i det gröna, njuta av lugnet, promenera i ett variationsrikt stigsystem, upptäcka naturen och låta barnen leka i backarna. Att rida och cykla går också bra.

I denna gröna oas, som är hemvist för en stor mängd växter och djur, är det viktigt att vara rädd om naturen och visa hänsyn till varandra.

Läs mer på: http://www.kaglinge.com/ 

Alla bilder

Övrigt

Säkerhetsdörr.

Fritt val av bredbandsleverantör, föreningen har fördelaktigt avtal med Telenor. 

Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Garageplats finns att hyra för 330:-/mån, kösystem tillämpas.

Alla bilder

Tänk efter, före

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING:

Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE:

För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT:

Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION:

Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT:

Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT:

Handpenningen är 10 % av köpesumman och placeras normalt på fastighetsmäklarens klientmedelskonto cirka en vecka efter kontraktskrivningen.

Tillträde sker oftast i köparens bank eller hos fastighetsmäklaren. Slutbetalning görs då och nycklar överlämnas. Mäklaren upprättar en likvidavräkning och försäljningsjournalen undertecknas

När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planskiss

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 4 693 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Parkeringsplats
Adress Oshögavägen 242
Kommun Malmö
Område Oxie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 77 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Nej
Balkong Stor terrass både på baksidan och på framsidan
Byggår 1974
Förening HSB BRF OSHÖGAVÅNGEN I MALMÖ
Pantsatt Ja
Förråd Ja
Byggnadssätt
Ventilation Centralvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiberbredband, kabel-TV
Driftskostnad 2 400 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Energiprestanda 208 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 460 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 460 000 kr Budgivare 6 2019-05-23 14:16
1 455 000 kr Budgivare 5 2019-05-23 14:11
1 435 000 kr Budgivare 6 2019-05-23 13:55
1 430 000 kr Budgivare 5 2019-05-23 13:34
1 410 000 kr Budgivare 6 2019-05-23 13:29
1 405 000 kr Budgivare 5 2019-05-23 13:26
1 380 000 kr Budgivare 6 2019-05-23 13:23
1 375 000 kr Budgivare 5 2019-05-23 10:59
1 350 000 kr Budgivare 1 2019-05-22 11:01
1 330 000 kr Budgivare 4 2019-05-22 10:55
1 315 000 kr Budgivare 1 2019-05-21 18:06
1 310 000 kr Budgivare 4 2019-05-21 16:14
1 305 000 kr Budgivare 1 2019-05-21 15:29
1 295 000 kr Budgivare 2 2019-05-21 14:52
1 290 000 kr Budgivare 1 2019-05-21 14:50
1 280 000 kr Budgivare 2 2019-05-21 12:46
1 275 000 kr Budgivare 1 2019-05-21 10:15
1 255 000 kr Budgivare 3 2019-05-21 09:01
1 220 000 kr Budgivare 1 2019-05-21 08:49
1 200 000 kr Budgivare 2 2019-05-20 17:46
1 195 000 kr Budgivare 1 2019-05-20 17:31