Bjuv - Ekeby

Truedstorp norra 37

Visa på karta

Lantlig idyll - 15 min från Helsingborg - Kostnadseffektivt och lättskött

Trevligt, lättskött och kostnadseffektivt boende för den mindre familjen med lugnt och fint läge i lantlig idyll med bra pendelavstånd till Helsingborg, ca 15 min med bil. Ca 85 kvm boyta, 3 rok varav 2 sovrum, härligt och rymligt vardagsrum som flödar av ljus. Plåtfasad från 2000 som kräver minimalt med underhåll, plåttak från 2000, isolerglasfönster från 2000. Friköpt tomt om 819 kvm, friliggande garage och separat förrådsbyggnad samt uterum. Huset säljes med friskrivningsklausul. Nära till underbara naturområden, Söderåsens golfklubb och Ring Knutstorp m.m.

I korthet

Utgångspris 1 150 000 kr
Rum 3
Boarea 85 Kvm
Tomtarea 819 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1924
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till ett lättskött och kostnadseffektivt boende med lugnt och idylliskt läge i lantliga omgivningar med bekvämt pendelavstånd till Helsingborg. Nära också till underbara naturområden, Söderåsens nationalpark, Söderåsens golfklubb och Ring Knutstorp. 

Alla bilder

Entré

Välkommen hem! Entré genom ny ytterdörr in till hall med laminatgolv. Ljus och trevlig atmosfär med öppen planlösning ut mot köket. Plats för avhängning, access till badrummet till höger när man kommer in. 

Alla bilder

Kök

Gemytligt kök med matplats och fönster mot den skyddade baksidan. Skafferi under trappan till övre plan. Köksinredning i vitt, diskbänk i rostfritt och kakel som stänkskydd. Terrakottafärgade väggar och slitstarkt laminatgolv. 

Utrustning:

Spis med glashäll, spisfläkt, kombinerad kyl/frys.

Alla bilder

Vardagsrum

Ett stort valv från köket leder ut till ett ljust och härligt vardagsrum som erbjuder gott om plats både för soffgrupp och matsalsmöblemang. 2 stora fönster. Parkettgolv, vitt tak och väggar i ljusgrått - snyggt! 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med klinkersgolv med golvvärme, ljusgrå mosaik på väggarna. Ljusinsläpp via fönster mot trädgården på baksidan.

Utrustning:

Wc, badrumskommod, spegelskåp med belysning, duschhörna.

Alla bilder

Hall - Övre plan

Trappan i köket leder upp till en hall på övre plan med access till de båda sovrummen. Bra garderobs- och förvaringsutrymmen på hela högra sidan, ljust laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 1

Stort ljust och fräscht sovrum med dubbla fönster och skjutdörrsgarderob. Ljust nytt laminatgolv, nymålade gråa väggar. 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum med ljust laminatgolv och fönster i takkupan mot den skyddade baksidan. 

Alla bilder

Trädgård

Trädgård med stor gräsmatta och biluppställningsplats med plats för flera bilar på framsidan samt helt skyddad baksida. 

Alla bilder

Byggnader

På tomten finns också en friliggande garagebyggnad med träpanel och plåttak, friliggande uthus för förvaring samt enklare uterum/överbyggd terrass på baksidan. 

Alla bilder

Område

Huset ligger i en lantlig idyll i utkanten av Ekeby ca 15 minuters bilfärd från Helsingborg. Orten består av två sammanvuxna samhällen - kyrkbyn Ekeby och brukssamhället Skromberga.

Det finns en välrenommerad möbelaffär, fin kyrka, samt närhet till förskolor, skolor (upp till högstadiet,1-9), Ekeby sparbank samt mataffär med stort sortiment. Lokal pizzeria vid mataffären samt bensinmack lite längre ner i samma gata. Man har också nära till Söderåsens golfklubb och det finns även en rad olika sportföreningar tex skytte, fiske samt blåsorkesterförening. Fotbollsklubb, brottning, tennis samt boule och bridgeförening. Fina grönområden samt närhet till stora skogsområden med allt vad det erbjuder!

Natursköna Söderåsen erbjuder en helt fantastisk miljö ett uppskattat utflyktsmål för hela familjen, faktiskt ett av södra Sveriges största utflyktsmål och omfattar en av de största sammanhängande naturskyddade ädellövskogarna i Nordeuropa. 

Läs mer på : https://www.sverigesnationalparker.se/park/soderasens-nationalpark/

Vid foten av Söderåsens nationalpark i underbart grönskande natur finns också Ring Knutstorp, som är en av Sveriges finaste racerbanor.

Läget i nordvästra Skåne är bra även ur strategiskt synvinkel. Ca 15 min med bil till Helsingborg där du enkelt via färjehamnen tar dig över till Danmark. Kommunen genomkorsas av europavägar och riksvägar och för dig som är bilburen är det både bekvämt och tidssparande. Goda kommunikationer finns också, Skånetrafikens busslinje 297, Helsingborg - Bårslöv - Ekeby, busslinje 250, Bjuv - Billesholm - Ekeby- Tågarp - Vadensjö - Landskrona.

Lite historia:

Ekeby/Skromberga är i första hand känt för sin klinker men i ett 122-årigt perspektiv ryms betydligt fler produkter än så. Gemensamt för all produktion är medvetenheten om råvarans egenskaper. Leran som användes i Skromberga fick vittra omkring tre år. Idealet för denna process är en riktig skånsk vinter med täta temperaturväxlingar mellan plus och minus. Var hela vintern kall, tvingades man ibland att vända leran mekaniskt för att hjälpa den att vittra. Bearbetar man lera som inte har vittrat faller den isär i skikt, därför var vittringen central för produktionen. Ursprungligen var produktionen inriktad på eldfast tegel, förbländertegel,glaserat tegel, saltglaserade keramikrör för avlopp och brunnar. Ganska snart började man tillverka trapp- och trottoarsten och i enlighet med det sena 1800-talets rika mönsterflora, var många av produkterna utsmyckade. I Landskrona går man fortfarande på mönstrad trottoarsten från Skromberga. Det gör man också i Berlin och S: t Petersburg. Under det tidiga 1900-talet utgjorde trottoarstenen den stora produkten och orderingången från Europas huvudstäder var enorm. Parallellt med de ordinarie produkterna gjorde Skromberga också specialprodukter, såsom mönstergjutna reliefer till överstycken. Vid flera tillfällen kom konstnärer och formgivare utifrån till Skromberga, för att ta fram särskilda produkter. Konstnärernas medverkan gällde ibland renodlade specialbeställningar eller konstverk men också mer udda produkter till Skrombergas eget sortiment. En del av dessa finns ännu kvar i Skrombergaverkens lokaler. Det mest kända referensobjektet för Skrombergaverkens produkter är utan tvekan Jörn Utzons Sydney Operahouse. Andra objekt är stationer i Londons tunnelbana liksom i Stockholms tunnelbana, elefanthuset på Skansen samt Slagthuset i Malmö. Kundkretsen var internationell. Många av de större beställningarna gjordes på uppdrag av länder som Irak. Där har man av tradition sedan länge använt keramiska produkter i byggnader, såsom klinker och mosaik. Skrombergas produkter blev därför mycket uppskattade. Företaget fick även stora order från det forna Sovjetunionen bland annat till ett gigantiskt hotell i dåvarande Leningrad (nuvarande S: t Petersburg).

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Bjuv TRUEDSTORP 1:276 

Taxeringsinformation:

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 160 000 kr
Mark, värde: 189 000 kr
Summavärde: 349 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1924
Värdeår: 1929

Uttagna pantbrev:

1 083 000 kronor

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planskiss Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 150 000 kr
Adress Truedstorp norra 37
Kommun Bjuv
Område Ekeby
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 3
Boarea 85 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 819 Kvm (Fastighetsregistret)
Boytan uppskattad, ej exakt uppmätt. Enligt fastighetsregistret är boytan 46 kvm (övre plan och del av entréplan är ej inräknat.)
Byggår 1924
Grundläggning Krypgrund
Stomme Tegel
Fasad Plåt
Tak Plåt (2000)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft-värmepump + elradiatorer som komplement
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster Isolerglasfönster från 2000
TV/Internet Fiberbredband är inkopplat i fastigheten
Driftskostnad 23 700 kr/år varav:
El: 16 000 kr
Vatten/Avlopp: 4 200 kr
Renhållning: 3 500 kr
Fastighetsskatt på 8049:-/år tillkommer samt försäkring.
Beräknat på 2 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 349 000 kr
Summa pantbrev 1 083 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!