Malmö - Ribersborg

Limhamnsvägen 6A

Visa på karta

Obruten havsutsikt - Öppen spis - Hörnlägenhet

På femte våningen, alldeles i nivå med horisonten, välkomnas vi in till denna ståtliga och representativa hörnvåning som bjuder på underbar utsikt över Limhamnsfältet, Västra Hamnen och inte minst Öresund! Här erbjuds en trivsam bostad fördelad över 95 älskvärda kvadrat där renoverat kök och badrum harmoniserar med originalattribut såsom Ölandssten, fiskbensparkett, fungerande öppen spis och inte minst de fantastiska perspektivfönstren signerade den kände Eric Sigfrid Person. Fräscht fullutrustat kök med utrymme till bra matplats, två generösa sovrum med angränsande helkaklat badrum emellan, gästtoalett, rymlig och praktisk entréhall samt ett stort vardagsrum som ger plats för både soffgrupp och extra matplats om så önskas. Brf Saltsjöbaden tillhör en av områdets och Malmös bättre föreningar som trots låga avgifter har en välrenoverad och välskött fastighet med stabil ekonomi och låg belåning. Månadsavgiften är endast 3.760 kr.

I korthet

Utgångspris 4 995 000 kr
Månadsavg. 3 760 kr
Rum 3
Boarea 95 Kvm
Våning 5 av 9
Hiss Ja
Balkong Balkong på gavel med obruten vy mot havet
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1943
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Utsikt

Utsikten från husets femte våning kan inte få annat än 10/10, rak obruten havsutsikt plus att ni samtidigt ser Västra hamnen och stora delar av västra Malmö.

Alla bilder

Vardagsrum

Det är svårt att inte lägga märke till vardagsrummets fantastiska havsutsikt, för det är nämligen det första vi slås av redan i entrén till denna bostad. Rummet som ger plats för både större matsalsbord som större soffmöblemang, är i brist på annat ord, magiskt. Strålande utsikt som på klara dagar sträcker sig över sundet till Danmark lämnar ingen oberörd. Att vi dessutom dessutom finner en härlig fiskbensparkett i originalutförande plus en fungerande öppen spis, som ger både komfort och känsla, är ytterligare starka argument på plussidan.

Alla bilder

Öppen spis

Ett vackert smycke att beskåda morgon som kväll. Den öppna spisen har möjlighet att tillföra extra värme och livskvalitet framförallt under vinterhalvåret, men för ögat så skänker den harmoni året runt.

Alla bilder

Matplats

Vardagsrummets generösa storlek ger bra med utrymme till en stor separat matplats om så önskas. Rummets utformning gör att ni med lätthet även kan rymma långbord för hela släkten.

Alla bilder

Balkong

Utanför det stora fönstret, som ramar in utsikten till en vacker tavla, finner vi balkongen. En fantastisk plats att under sommarkvällar njuta av solnedgångarnas olika skådespel. Utsikten över sundet är oslagbar. Här finns gott om plats för möblering med stolar och bord eller kanske en loungesoffa. Vid större tillställningar kan man även nyttja föreningens två takterrasser i både söder- och norrläge.

 

Alla bilder

Master bedroom

Ett sovrum som har allt man kan önska, två fönster på "hörnet" i olika väderstreck vilket ger fri utsikt över både hav och stad, utrymme till både dubbelsäng, garderober och/eller arbetsplats. Från sovrummet har ni direkt tillgång till det helkaklade badrummet.

Alla bilder

Sovrum 2

Med dubbla fönster i öster kan ni här låta morgonsolen väcka er istället för väckarklockan. Även detta sovrum har direkt access till badrummet. Generöst tilltaget till ytan och rymmer med lätthet dubbelsängen och fristående garderober eller kanske en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags. 

Alla bilder

Kök

Ett renoverat HTH-kök i strålande vitt som kontrasterar mot den mörka granitbänkskivan samtidigt som övergången blir mjuk tack vare det ljusgråa höganäskaklet ovan arbetsytorna. Två fönster i öster ger både köket bra med ljus och trevlig utsikt. Vid fönstren finns en ypperlig plats för matbord till 4–6 personer. Fullutrustat med kyl/frys, spishäll, synlig och snygg spisfläkt, diskmaskin samt ugn och mikro i praktisk arbetshöjd. Stryktålig valnötstarkett på golvet och i taket hittar ni infällda spotlights med dimmerfunktion.

Alla bilder

Badrum

Bra planerat badrum med ingång från båda sovrummen. Helkaklat och smakfullt inrett med mörkare klinkergolv, tre vita väggar som kompletteras av mosaikfondvägg vid badkaret. Vidare inrett med badkar, brett handfat placerat ovan en praktisk kommod med både skåp och lådor, väggskåp med spegel och infälld belysning, tvättmaskin med arbetsyta ovan, flera praktiska vägghyllor samt infällda spotlights i taket.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten är smart placerad i anslutning till entréhallen så att gästerna ej behöver gå via sovrummen till badrummet. Klassiskt inredd med schackrutigt klinkergolv och vita väggar som kompletteras av trevlig mosaik kring handfatet.

Alla bilder

Entréhall

Ni möts av ett härligt kalkstensgolv, Ölandssten, i originalutförande. Golvet är dock lätt att missa då man redan i entrén slås av den fantastiska havsutsikten som erbjuds i vardagsrummet. Extra bred hatthylla i tidstypisk funkisanda erbjuder fina avhängningsmöjligheter. Kalkstensgolvet övergår sedan i valnötstarkett som löper vidare ut i köket. I passagen mot köket hittar ni dessutom en rymlig garderob med skjutdörrar. Infällda spotlights i taket säkerställer tillräckligt ljus vid skoknytandet.

Alla bilder

Takterrass

Föreningen har två fantastiska takterrasser, i norr respektive söder, med enastående utsikt över Öresund och takåsar i västra Malmö. Terrassen på den norra gaveln kan bokas för privata tillställningar medan den södra alltid är tillgänglig för de boende.

Alla bilder

Övernattningsrum

På vån 1 i trappa B ligger ett övernattningsrum som färdigställdes 2013. Detta är också styrelserum och kan därför bara hyras torsdagar till söndagar enligt ett årsschema. Kostnaden är 300 kr/natt. I övernattningsrummet, där man får bo upp till 4 personer, finns badrum och pentry.

Alla bilder

Övrigt

I föreningen finns 17 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/månad. Till garaget är det separat kö och kötiden beräknas till något år. I övrigt råder boendeparkering i området.

Alla bilder

Förening

Brf Saltsjöbaden har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades 1943 och består av 99 lägenheter. Marken är friköpt. Föreningen har en god ekonomi med en mycket låg belåningsgrad. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant debiteras köparen. Föreningen är medlem i Bostadsrätterna.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2018 då den höjdes med 2%. Ingen höjning är planerad i dagsläget (190311). I avgiften ingår kabel-tv och bostadsrättstilläget.

TV & INTERNET
Kabel-tv via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Även bredband finns via ComHem men ingår inte i avgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Fönster, fasader och tak renoverades under 90-talet.
2004: Nya tillvattenstammar i fastigheten
och nya avloppsstammar till kök installerades samt tvättstugorna renoverades.
2005: Den publika elen drogs om.

2006: Säkerhetsdörrar installerades.

2007: Trapphusen renoverades.

2008: Fasaden renoverades.

2009: Nya gångplattor lades utanför
entréerna och garagenedfarten asfalterades.
2010: Nya tvättmaskiner i en av de två
tvättstugorna samt delvis renovering av trädgården.
2013: Relining av avloppsstammar i badrum
och gästtoaletter, nya stigarledningar samt gästlägenheten färdigställdes.
2014-2015: Nya balkongfronter.
2016: Nytt värmesystem.
2017: Takrenovering pga utökade säkerhetskrav, installation av brandvarnare och branddörrar samt upprättande av utrymningsväg.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2036.

PARKERING
Föreningen har 17 garageplatser. Kösystem tillämpas.

ÖVRIGT
Föreningen har två stora takterrassser som medlemmarna kan nyttja och där föreningen anordnar gemensamma grillkvällar. Takterrassen närmast Limhamnsvägen går även att boka av en medlem vid behov. Vid sällskap på minst 8 personer kan man boka hela takterrasen, annars kan man dela med ett annat sällskap. Det finns också ett övernattningsrum i föreningen som medlemmar kan hyra för 300 kr/dygn.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.saltsjobadenbrf.se/

Alla bilder

Område

Här bor man granne med Malmös verkliga Riviera, Malmös stolthet och gräddhylla. Grönskan och havet bidrar till vällust och vackert sinne. På kartan blir det fantastiska läget påtagligt. Öster om Slottsparken pulserar Malmös hjärta, Gustav Adolfs torg. Slottsparken och Västra Hamnen nås enkelt till fots och den välbesökta Ribersborgsstranden med kallbadhuset finns endast ett stenkast bort. Regementsgatan och Kronprinsen är andra närliggande och välbesökta platser, som gjorda för ett skönt och bekvämt liv. I närområdet finns det mataffärer och gott om trevliga kvarterskrogar. Kort och gott en boplats för dig som vill säkerställa högsta livskvalitet.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Limhamnsvägen 6A

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 995 000 kr
Månadsavg. 3 760 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Adress Limhamnsvägen 6A
Kommun Malmö
Område Ribersborg
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 95 Kvm (Föreningens information)
Exakta boarean uppges till 94.8 kvm av föreningen.
Våning 5 av 9
Hiss Ja
Balkong Balkong på gavel med obruten vy mot havet
Byggår 1943
Förening Brf Saltsjöbaden
Pantsatt Nej
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband tecknas själv av lägenhetsinnehavaren.
Driftskostnad 5 400 kr/år varav:
El: 3 600 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 120 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.