Malmö - Bunkeflostrand

Vagnmakarebyn 5B

Visa på karta

Takterrass i söderläge med broutsikt - Massor av ljus - Härlig planlösning

Vilken härlig bostad med takterrass! Här bor man på ett riktigt kanonläge, högst upp på husets gavel med fönster åt tre håll. Lägenheten är ljus och luftig med stora glaspartier och med dubbla utgångar till en underbar insynsskyddad takterrass i söderläge med vidsträckt utsikt över parker, hav och Öresundsbron! Hela 69 kvm boyta med hög standard och härlig planlösning. Lägenheten är registrerad som en 2,5:a men vägg mellan hall och vardagsrum är borttagen vilket ytterligare bidrar till den luftiga premiumkänslan. Lugnt och bra läge med natursköna promenadstråk och parker intill. Välkommen på visning till denna drömlägenhet, en varning kan dock vara på plats - du riskerar att bli förälskad!

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 5 318 kr
Rum 2.5
Boarea 69 Kvm
Våning 4/4
Hiss Ja
Balkong Takterass med havsutsikt
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2006
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Fredrik Engwall

Direkt:
Mobil: 070-353 90 96

Ansvarig mäklare: Fredrik Engwall
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Lördag 4 maj 13:00 - 13:30
    • Välkommen att välja och boka din visningstid!
Visa alla

Välkommen

Det här är en bostad med massor av hemtrevnad och en lugn och skön atmosfär. Den öppna planlösning, takterrassen i söder, de stora glaspartierna, det insynsskyddade gavelläget på 4:e våningen - allt tillsammans gör detta till en riktig pärla! 

Läget är också utmärkt i lugna kvarter med grönskande omgivningar ett stenkast från havet och bekvämt nära bra kommunikationer. 

Välkommen hem, här njuter man av det goda livet.

Alla bilder

Entré

Hissen från markplan tar oss snabbt och tyst upp till 4:e våningen och direkt när man öppnar säkerhetsdörren och kliver in i bostaden så slås man av rymden och den ljusa, luftiga känslan. Den öppna planlösningen ut mot vardagsrum med matsalsdelen i vinkel och ett härligt ljusinsläpp från och fin utsikt genom de två stora glaspartierna (glasade ända från golvytan) mot takterrassen, ger en härlig känsla med stor trivsel - mycket lyckat.

Hallen är generös och har rum för avhängning, en platsbyggd garderob, flera extra väggskåp och om man så önskar en fåtölj ett litet bord samt byrå. Längre in i hallen finns ytterligare garderob och städskåp. Vitvaxad ekparkett på golvet.

Alla bilder

Terrass

Takterrassen och den underbara utsikten blir en påtaglig del i känslan i den här bostaden tack vare de två stora glaspartierna med var sin glasad altandörr. Här ute sitter man helt insynsskyddad i soligt söderläge och njuter av det höga läget och en befriande utsikt över parker och vidare ut mot Öresundsbron. 

Alla bilder

Vardagsrum

Hallen öppnar upp mot det luftiga vardagsrummet i vinkel med plats både för soffgrupp och matsalmöblemang. Både från soffan och matsalsbordet njuter man av det generösa ljusinsläppet och utsikten mot terrassen genom de stora fönsterpartierna. Det lilla fönstret på gaveln blir som en vacker tavla med utsikt över Öresundsbron som motiv! Vitvaxad ekparkett på golvet, nymålade vita väggar. Genomgång från vardagsrummet också mot den inre hallen och köket. 

Alla bilder

Kök

Stilrent kök med gott om plats och en rymlig matplats vid stort fönster ut mot innergården på baksidan. Köksinredning i björk, rostfri diskbänk och ljusgrå bänkskiva samt vitt kakel som stänkskydd. Bra arbetsytor och förvaringsutrymmen. Nymålade vita väggar och tak, vitvaxad ekparkett på golvet.

Utrustning:

Spis med glashäll i rostfritt, spisfläkt i rostfritt, dubbla kombinerade kyl/frysar, diskmaskin i rostfritt.

Alla bilder

Sovrum

Rymligt och vilsamt sovrum i svalt norrläge mot innergården med plats både för dubbelsäng och övriga möbler. Platsbyggda garderober, nymålat tak och väggar i vitt. Likadan vitvaxad ekparkett som i resten av lägenheten - enhetligt och stilrent. 

Alla bilder

Badrum

Stort helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme. Behaglig belysning med infällda spotlights i taket.

Utrustning:

Vägghängd wc, badrumskommod, spegelskåp, handdukstork samt duschörna med vikbar glasdörr. Här finns också tvättmaskin och torktumlare.  

 

 

Alla bilder

Övrigt

Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. Förrådsutrymme i markplan.

Fasadbelysning med skymningsrelä på takterrasen.

Den ena frysdelen i köket är ur funktion.

Alla bilder

Förening

Brf Vagnshjulet 27

Byggår: 2006.

Församling: Limhamn, Fastighetsbeteckning: Malmö Vagnshjulet 5

Uppvärmning: Gas.
Underhåll: Se inlo i senaste årsredovisning.

Bostadsrättsföreningen Vagnshjulet 27 har organisationsnummer 769612-5660. Föreningen bildades år 2005. Föreningens verksamhet omfattar 32 lägenheter i två byggnader med ett garage däremellan, adress Vagnmakarebyn 5 A-D. Lägenhetsfördelning: 4 st 2:or, 3 st 2,5:or, 18 st 3:or, 1 st 3,5:a och 6 st 4:or. Det finns 21 st garage-platser och 16 st p-platser för uthyrning. Garageplatser 400 kr respektive 600 kr per mån, och utomhusparkering 140 kr per mån. Fastigheten år en tomträtt och nuvarande tomträttsavgäld på 193.968 kr löper t.o.m 2025-12-31. Föreningen har 20% andel i Samfälligheten Vagnmakarebyn som samarbetar kring markytor, snöröjning, vatten och sophantering.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Ar 2017 sänktes månadsavgifterna med 4% och med 4% den 1 juli 2018. Föreningen planerar att införa gemensam el vilket kommer att ge varje lägenhetsinnehavare en förmånligare elkostnad. Solceller installeras för allmänbelysning i trapphus och hissar. Föreningen har kollektivt tecknat bostadsrättstillägget via sin fastighetsförsäkring vilket innebär att du som lägenhetsinnehavare endast behöver betala en egen hemförsäkring. Kabel-TV basutbud ingår i avgiften liksom intemet genom Bredbandsbolaget.

Brf Vagnshjulet 27, Vagnmakarebyn 5 C, 218 40 Bunkeflostrand, Tel: 0705 947 073

www.vagnshjulet27.se, E-post: styrelsengvagnshjulet27.se 

Läs mer i bilagda årsredovisning och stadgar.

Alla bilder

Område

Bunkeflostrand är ett av Malmös attraktivaste bostadsområde. Här bor man på ett mycket lugnt och trivsamt område med närhet till storslagna och härliga grönytor, vackra vyer och välbevarat naturreservat längst kustremsan. Här har man vårdcentral och Bunkeflocentrum med mataffär, bank och annan vardaglig service inom gångavstånd. Mycket barnvänligt område med både dagis och skola upp till årskurs 9 i närheten. Det finns även fler fina lekplatser på området. De korta avstånden, goda kommunikationer i kombination med möjlighet till rekreation vid de vackra strandängarna bidrar till att man gärna vill bo just här. Gångavstånd till flera roliga lekplatser i närområdet där den närmsta är djuren i Afrikaparken, där barnen erbjuds spännande utmaningar i form av kojor, backar, klätternät och härlig skog. Ett stenkast bort har vi också strandängarna, där får och kor betar under sommarmånaderna. Lugnt och fridfullt med närhet till hav gör att både de stora och små trivs ypperligt! Strandängarna i Bunkeflostrand är av riksintresse för naturvård. De är flera tusen år gamla betesmarker med en stor artrikedom och är Malmös första naturreservat.

 

Kommunikation
Annestad erbjuder det bästa utav två världar; närheten till naturen, havet och stränderna gör att det alltid finns något att uppleva och via de goda kommunikationsmöjligheterna och citytunneln nås enkelt Malmö City och Köpenhamn med storstadens lockande puls.

Närservice
I närheten ligger det mysiga Limhamn som erbjuder mysiga caféer, restauranger, butiker och fiskrökeri. Området ligger inte heller långt ifrån Svågertorp med affärer såsom IKEA, Ilva och Bauhaus. Runt hörnet hittar du Hyllie med Malmö Arena där evenemang med konserter, ishockey. Det stora köpcentret Emporia finns också här.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss

Med reservation för avvikelser

Planskiss alternativ

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 5 318 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, bostadsrättsförsäkring
Adress Vagnmakarebyn 5B
Kommun Malmö
Område Bunkeflostrand
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2.5
Boarea 69 Kvm (Föreningens information)
Våning 4/4
Hiss Ja
Balkong Takterass med havsutsikt
Byggår 2006
Förening Brf Vagnshjulet 27
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i markplan
Byggnadssätt
Fönster 3-glas
Driftskostnad 5 100 kr/år varav:
El: 3 300 kr
Försäkring: 1 800 kr
Energiprestanda 130 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Lördag 4 maj 13:00 - 13:30
    • Välkommen att välja och boka din visningstid!
    • 13:00 FULLBOKAD
    • 13:15 FULLBOKAD