Malmö - Gula Höja

Västra Skrävlingevägen 112

Visa på karta

Fint renoverad - Mycket bra läge - Utsikt

Ljus och fin lägenhet med rymligt vardagsrum, alla väggar målade och tapetserade under 2019. Helrenoverat badrum från 2015 med golvvärme. Arbetet utfört av behörig firma och våtrumscertifikat finns. Fint ljust kök, helrenoverat 2014, med generöst tilltagen matplats. Stora sovrum som ligger avskilda från varandra samt stor och underbar inglasad balkong. Perfekt läge i området med fri och fin utsikt. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 4 375 kr
Rum 3
Boarea 80.5 Kvm
Våning 3/3
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
  • Söndag 28 april 15:00 - 15:30
    • Välkommen på öppen visning!
Visa alla

Vardagsrum

Mycket trivsamt och ljust vardagsrum med ekparkett och vita väggar. Ett stort rum som enkelt kan möbleras med både matsalsbord och soffgrupp. Från vardagsrummet har man utgång till den stora och väderskyddade balkongen. hela lägenheten nymålad och nytapetserad under 2019 - bara att flytta in!

Alla bilder

Balkong

Stor och underbar inglasad balkong med gott om plats. Här bara trivs man och det är ett perfekt läge i huset med fri och fin utsikt.

Alla bilder

Utsikt

Alla bilder

Kök

Riktigt snyggt kök med inredning som utgörs av vitrinluckor och vita luckor samt svarta arbetytor med vitt kakel som stänkskydd. Gott om skåp och avställningsytor. Spis med glaskeramikhäll (Whirlpool) , diskmaskin, (Whirlpool), kyl/frys (Siemens), fläkt, (Whirlpool). Svart högklassig klinker på golvet och ljusa väggar. Stor och inbjudande matplats där många vänner ryms. Hela köketr renoverat under 2014.

Alla bilder

Matplats

Stor matplats vid fönster.

Alla bilder

Badrum

Stort och mycket snyggt helkaklat badrum. Kaklade väggar i vitt som kontrasterar fint mot den svarta klinkergolvet. Badkar med lyxig bubbelbadsfunktion. Wc handfat, handdukstork. Badrummet är renoverat av fackman under 2015 och dokumentation och våtrumscertifikat finns.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoalett med klassiskt svart klinker på golvet och vitt kakel på väggarna , wc, handfat och spegel. Helrenoverat under 2014.

Alla bilder

Stora sovrummet

Stort sovrum med bra ljusinsläpp. Stor garderob med skjutdörrar. Vita väggar med fondvägg i tegelstensmönster. Nytt parkettgolv.

 

Alla bilder

Sovrum 2

Stort sovrum med vita väggar och ett grått laminatgolv. Perfekt tonårsrum!

Alla bilder

Hall

Luftig och välkomnande hall med gott om plats för avhängning i en klädkammare och tre garderober. Högklassig klinker på golvet och vitmålade väggar.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har renoverat badrum, kök och alla ytskikt.

Säkerhetsdörr.

Källarförråd.

Säljaren önskemål om tillträde: 3 månader.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Gula Höja, som består av 648 lägenheter, bildades 1967. Marken innehas med tomträtt, nuvarande avtal löper ut 2020-12-31. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen som tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var den 1/1 2019 då den höjdes med 5%. Föreningen har som avsikt att höja avgiften varje år för att undvika större höjningar. Bostadsrättstillägget ingår i avgiften. Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell enhetsmätning. En fast kostnad på 25 kr ingår i avgiften och den faktiska förbrukningen debiteras på månadsavin.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
1985-1986: Fönstren byttes till 2-glas aluminium.
1996: Avloppsstammar i kök och badrum spolades.
2001: Ommålning av trapphus och tvättstugor.
2003: Balkongerna byggdes ut och glasades in.
2004: Nya lekplatser.
2008: Fasaden fogades om.
2009: Vatten- och avloppsstammar i kök och badrum är spolade och filmade. Samma år målades garagen.
2010: Jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter samt gemensam el infördes.
2011: Byte av armaturer i trapphusen.
2014-2015: Fasadrenovering.
2015: Byte av cirkulationspumpar till värmesystemet i alla värmecentraler, byggt om fem stora lekplatser, omläggning av tak, renovering av källartrappor, avloppsstammar spolade, byte av cirkulationspump samt takfläkt, golvbrunnsbyte.
2016: Omläggning av takpapp samt spolning av avloppstammar.
2017: Kollektiv anslutning till fiber via Ownit.
2017-2018: Målning entrédörrar och entrétak.
2017-2018: Spolning av avloppsstammar.
2017-2018: Lekplatser
2018: Tak -och fasadrenoveringen avslutades.

Föreningen följer en underhållsplan och pågående just nu är målning och byte av belysning i källargångar samt renovering av torkrum.

Vatten- och avloppsstammar kontrolleras med jämna mellanrum, och anses vara i gott skick. Även elen är i gott skick och kontrolleras med jämna mellanrum. Jordfelsbrytare är installerade i samtliga lägenheter.

TV & INTERNET:
Bredband finns via Ownit med en hastighet på 100 Mb. Kostnaden, för närvarande 66 kronor/månad, ingår i månadsavgiften som ett obligatoriskt tillägg.
Kabel-TV finns via Sydantenn och basutbudet ingår i avgiften.

PARKERING:
Kostnaden för en parkeringsplats är 75 kr/månad. Garageplats 225 kr/månad. Kölista finns på områdeskontoret.
MC-parkering finns i begränsad omfattning och kostar 225:-/kvartal

GEMENSAMMT:
Tvättstugan består av 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum och en stenmangel. Motionslokal finns i källaren på V Skrävlingevägen 161. Det kostar 50:- för en månads träning.
I föreningen finns fri tillgång till barnvagnsrum, boulebana och två hobbyrum. Mot avgift finns det även tillgång till bastu, solarie, pingis- och biljardrum, träningslokal och festlokal. Varje onsdag 10.30-13.30 har "träffen öppet där boende i området kan träffas för att handarbeta, spela kort, måla tavlor, fika, mm.

ÖVRIGT:
På områdeskontoret finns lite verktyg för utlåning. Containerdagar hittar ni på föreningens hemsida. Föreningen gör även utflykter som tex. till Ullared och Tyskland.

Besök gärna föreningens hemsida för mer informtaion: http://www.gulahoja.se/

Alla bilder

Område

Här bor man på ett mycket bra läge i området. Nära skola med bra gångväg till samt flera förskolor i närområdet. Det finns flera grönområden i närheten med roliga lekplatser. Kort promenadavstånd till Coopbutik, Nettobutik och pizzeria. Ca 15 minuters promenad bort finns Bulltoftas rekreationsområde med motionsslingor, gym, dammar, minigolfbanor, pulkabackar och fin natur. Här bor man i Husie stadsdel med Ulricedal, Virentofta, Stenkällan och Riseberga som grannområden. Bra kommunikationsmöjligheter både med cykel, buss och bil. Öresundsbron nås via någon av ringvägarna på ca 12-15 minuter. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 10 minuter bort.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 395 000 kr
Månadsavg. 4 375 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet samt den fasta elkostnaden
Adress Västra Skrävlingevägen 112
Kommun Malmö
Område Gula Höja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 80.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 3/3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1969
Förening Riksbyggens Brf Gula Höja
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
Driftskostnad 7 970 kr/år varav:
El: 5 547 kr
Försäkring: 2 423 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 146 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 28 april 15:00 - 15:30
    • Välkommen på öppen visning!