Malmö - Annelund / Nobeltorget

Vitemöllegatan 9B

Visa på karta

Nytt badrum - Inglasad Balkong - Omtyckt område

På omtyckt och centralt läge finner vi denna väldisponerade och genomgående 50-tals lägenhet. Detta boende har många kvalitéer såsom: fönster i hela tre väderstreck, renoverat badrum i tidlös stil, rymlig inglasad balkong i bästa söderläge, stora fönsterpartier vilka ger rikligt med dagsljus, bra planlösning med rymliga rum, originalkök och högt i tak som gör att lägenheten känns än mer rymlig. Området kring det historierika Nobeltorget har blivit hetare för varje år som gått. Den uppåtgående kurvan är tydlig. Detta är de ungas och de trendigas område, vilket alla nytillkomna caféer och hippa butiker vittnar om. Närhet till restauranger, gröningar och bra kommunikationsmöjligheter är några andra anledningar till att området blivit så populärt.

I korthet

Utgångspris 1 150 000 kr
Månadsavg. 4 597 kr
Rum 3
Boarea 70.5 Kvm
Våning 2
Balkong Inglasad balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1954
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Vardagsrum

Trivsamt och luftigt vardagsrum med generösa ytor. Fönstret och den glasinfattade altandörren skänker rummet härligt med dagsljus. Här ryms både soffgrupp och matsalsmöblemang för det stora sällskapet. På golvet ligger vacker originalparkett och väggarna är målade i lysande vitt. 

Alla bilder

Balkong

Mysig och ombonad balkong där kvällssolen avnjutes på lugnt och rogivande läge. Inglasingen förlänger sommarsäsongen avsevärt och trätrallen är behaglig att gå på  

Alla bilder

Kök

Charmmigt kök i originalutförande med bra förvaringsutryme bakom släta, vitmålade köksluckor. Laminatbänkskivan som matchas mot det vita kaklet erbjuder bra med arbetsmöjligheter. Köket är utrustat med: kyl/frys, diskmaskin, ugn med spishäll och kolfilterfläkt. Ljust laminatgolv och fräsch vita väggar.  

Vid fönstret ryms en trevlig matplats för 2-4 personer. 

Alla bilder

Badrum

Snyggt badrum från 2007 i helkaklat utförande. Stilrent vita kaklade väggar med mörka inslag kontrasterar vackert mot det mörka klinkersgolvet. Utrustat med: dusch bakom glasdörrar, wc, handfat och handdukstork. Kvitto finns.

Alla bilder

Sovrum 1

Mysigt sovrum med ett snyggt, ljust laminatgolv och målade väggar. Fungerar utmärkt som sovum eller arbetsrum. Fönstret ger rummet ett härligt ljusinsläpp. 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrummet är väl tilltaget och rymmer både säng, arbetshörna och annat möblemang om så önskas. Den stora graderoben bakom skjutdörrar rymmet gott med förvaringsutrymme. Golvet pryds av ljus stavparkett och väggarna är sobert vita. 

Alla bilder

Hall

Ni välkomnas in i en luftig hall med goda avhängningsmöjligheter och en rymlig klädkammare som erbjuder bra med förvaringsutrymme. Slilrent laminatgolv möter ljusa, målade väggar med en snygg fondtapet. 

Alla bilder

Övrigt

I det ena sovrummet samt i hall och kök finns stavparkett under det befintliga laminatgolvet. 

Alla bilder

Förening

Brf Enskifteshagen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 1953, består av 84 lägenheter. Marken innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsvgäld löper t o m 2024-07-01. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtesleagift på 1163 kr samt en pantsättningsavgift om 465 kr/pant debiteras köparen.

EKONOMI
Föreningen anser att avgifterna i normalfaller ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Nästa verksamhetsår planerar föreningen att höja avgiften med ca 1-2 %. Föreningen har ett gemensamt elavtal vilket innebär att varje hushåll betalar för sin förbrukning och kostnad vilken debiteras via avgiftsavin. Detta för att sänka kostnaden för samtliga av föreningens medlemmar. Föreningen har en god ekonomi som är i balans och merparten av de större renoveringarna är utförda.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Renoverat sedan tidigare är bl a:
2001 - Utbyggnad och inglasning av samtliga balkonger
2007 - Takrenovering
2009 - Byte av vattenstammar samt spolning av avloppsstammar, fasadrenovering, fönsterbyte till 3-glas och balkongdörrarna byttes
2010 - Elstammarna byttes till 3-fas och ny elcentral, ledningar samt jordfelsbrytare i samtliga lägenheter
2014-15 - Ommålning av samtliga trapphus

Inga större renoveringar är planerade i dagsläget.

TV & INTERNET
Kabel-tv ingår i månadsavgiften, bredband finns genom HSB Bolina.

PARKERING
Föreningen har 8 garageplatser samt 16 parkeringsplatser, kösystem tillämpas.

GEMENSAMT
I källaren finns det 2 tvättstugor med 4 tvättmaskiner i varje samt två torktumlare och tillhörande torkrum. Cykelförråd finns i källaren, ett i varje hus, och cykelställ finns på gården. I källaren finns ett lägenhetsförråd till varje lägenhet. Det finns även en gemensamhetslokal att tillgå.

Alla bilder

Område

Området kring det historierika Nobeltorget har blivit hetare för vart år som gått. Detta är de unga och de trendigas område, vilket alla nytillkomna caféer och hippa butiker vittnar om. Det finns många anledningar varför folk trivs här förutom den sköna stämningen. Närheten till city, husens vackra arkitektur som består främst av gedigna funkishus, närhet till caféer och restauranger, närhet till gröningar och bra kommunikationsmöjligheter är några anledningar till att området blivit så populärt.  

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00. 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 150 000 kr
Månadsavg. 4 597 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV och bredband.
Adress Vitemöllegatan 9B
Kommun Malmö
Område Annelund / Nobeltorget
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 70.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2
Balkong Inglasad balkong
Byggår 1954
Förening HSB:s Brf Enskifteshagen
Pantsatt Ja
Förråd Källare samt Matkällare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Com Hem
Energiprestanda 201 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning