Malmö - Videdal - Husie

Västra Skrävlingevägen 26

Visa på karta

Friköpt - Hörntomt - Garage

På stor, uppväxt och friköpt hörntomt om hela 754 m², ligger detta charmiga hus som erbjuder en totalyta på 148 m², fördelat på 1½ plan och källare. Entréplan erbjuder vardagsrum med fönster i två väderstreck och anslutande matsal som också kan fungera om sovrum, kök, trevligt sovrum samt badrum. På ovanvåningen hittar ni en hall med inbyggd förvaring samt två sovrum. Källarplanet har dryga 2 meters takhöjd och är således mycket användbar. I dagsläget disponerad över allrum, verkstad, tvättstuga samt pannrum och matkällare. Det mesta i huset är i originalutförande. Vidbyggt garage med förråd, äldre uterum, verktygsförråd med el indraget samt växthus finns också på denna välskötta och härliga tomt.

I korthet

Utgångspris 2 995 000 kr
Rum 4
Boarea 85 Kvm
Biarea 63 Kvm
Tomtarea 754 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1945
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 765 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

1½-planhus med källare som byggdes 1945 på uppväxt, friköpt och stor hörntomt. Huset disponeras i dagsläget med 3 sovrum, vardagsrum med anslutande matrum som både kunnat fungera som sovrum eller så öppnas väggen mot köket upp och ger stort härligt kök med bra utrymme till rejäl matplats. I entréplanet är det hela 2,70 m i takhöjd vilket låter ljuset spela. Källaren har ca 2,05 m i takhöjd vilket gör källaren mycket användbar, två stora rum som fungerat fint som exempelvis lek/allrum eller kanske biorum. Tomtens generösa yta ger goda möjligheter till utbyggnad om så önskas.

Alla bilder

Trädgård

En fantastisk trädgård i olika nivåer vilket gör den mycket levande. Gott om både, träd, buskar, planteringar men ändå finns bra med utrymme till spring och lek för barnen. Ni hittar också ett trevligt växthus för de som önskar nyttja sina gröna fingrar. Sommarhalvåret är trädgården nästintill helt insynsskyddad. I trädgården finns en brunn borrad för bevattning. 

Alla bilder

Vardagsrum

Bra vardagsrum med fönster i två väderstreck som bidrar till det fina ljusinsläppet. I detta rum så upplever man verkligen den extra takhöjden, vilken gör stor skillnad mot de traditionella takhöjderna. 

Alla bilder

Matrum/Sovrum

Med öppen planlösning mot vardagsrummet hittar ni huset matsal där ni får plats med bord för 8-10 personer. Samma gedigna parkettgolv som i vardagsrummet ger en harmonisk övergång mellan rummen. Väggen mot köket kan öppnas upp/tas ned och då har ni möjlighet att få ett stort kök med bra utrymme till matplats. Om behovet av ett fjärde sovrum finns, kan detta rum fungera ypperligt.

Alla bilder

Kök

Kökets placering på hörna av huset ger fönster i dubbla väderstreck och därmed ett bra ljus. Utrymme till matplats för 4 personer och i dagsläget utrustat med spis, spisfläkt och kyl/frys. Som tidigare nämnt finns möjlighet att öppna upp väggen mot matsalen och vid en renovering då få ett öppet genomgående kök med bra utrymme till matpats. 

Alla bilder

Sovrum - Nedre plan

Entréplanets sovrum ligger med fönster mot den härliga trädgården. Bra till ytan och rymmer med lätthet dubbelsängen och fristående garderober, eller kanske en fåtölj för lite kvällsläsning innan läggdags. Två inbyggda garderober.

Alla bilder

Entréhall

Entréhall som förbinder entréplanet på ett bra sätt. Från hallen hittar ni trappa till både källare och ovanvåning. Två inbyggda garderober finner ni också här,

Alla bilder

Badrum

Helkaklat äldre badrum med glasad duschhörna. Vidare utrustat med wc, handfat, dubbla väggskåp samt handdukstork. Fönster mot trädgården låter dagsljuset leta sig in och erbjuder samtidigt vädringsmöjlighet.

Alla bilder

Sovrum - Övre plan

På huset ovanvåning finner ni två sovrum som lämpar sig ypperligt som barnrum eller gästrum. Fönster på varsin gavel av huset ger rummen bra med ljus och ett av rummen har inbyggda förvaringsmöjligheter. Ovanvåningen förbinds av en hall där ni också hittar goda förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Källare

Mycket användningsbar källare om 63 m² som har hela 2,05 m i takhöjd vilket gör källaren mycket användbar. I dagsläget finns ett ljust allrum, en stor verkstad som också kunnat bli tv-rum eller allrum, separat tvättstuga, pannrum plus matkällare och en äldre bastu. Källaren nås antingen inifrån huset eller via trappan på gaveln av huset. Klinkergolv i nästan hela källaren.

Alla bilder

Övrigt

Garage om ca 15 m² som rymmer en bil plus uppställningsplats för ytterligare bilar framför garaget. Vidbyggt med garaget hittar ni ett rymligt förråd med el indraget. Vid det äldre uterummet finns ytterligare ett förråd som är perfekt för trädgårdsmaskinerna, hit finns också el draget.  

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Malmö NOLHÖG 7

Taxeringsinformation:

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 949 000 kr
Mark, värde: 919 000 kr
Summavärde: 1 868 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1945
Värdeår: 1945

Uttagna pantbrev:

 96 350 kr fördelat på 10 st pantbrev.

Alla bilder

Samfälligheter

Samfällighet Malmö HUSIE S:122, last gällande ledning starkström. (fnr_120021845)

Samfällighet Malmö HUSIE S:118, last gällande väg. (fnr_120021841)

Alla bilder

Område

Lugnt och barnvänligt område. Kommunikationerna härifrån är bra. Det tar endast några minuter att komma ut på Inre Ringvägen som tar dig vidare. Det är också lätt att ta sig in till centrum med både buss och fina cykelvägar. Handlar gör man enkelt på Coop eller Ica Maxi Toftanäs. 

Husie kallas för den gröna stadsdelen. Detta för att andelen grönområde och jordbruksmark är stor i förhållande till övriga Malmö.Ta till ex. Bulltofta rekreationsområde som anlades efter att Bulltofta flygplats lades ner. Idag består området av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med rikt djur- och växtliv. Här finns bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På vintrarna finns här skidspär och skiduthyrning samt en kalasbra pulkabacke. På somrarna är det populärt med minigolf, tennis eller att grilla på de anvisade grillplatserna. 

Här finns ca 20 000 invånare. Barnfamiljer och pensionärer utgör majoriteten av befolkningen och här finns ett stort antal med förskolor och grundskolor i både kommunal och privat regi. Det är en växande stadsdel med planer både på bostadsbyggande, handel och industri, t. ex Stora Bernstorp och Gyllins trädgårdar, men här förespråkas också en viss försiktighet och stadsdelen vill ta hänsyn till den unika miljön som råder.

Stadsdelen består av Almgården, Jägersro villastad, Höja, Ellenbrog, Stenkällan, Riseberga, Videdal, Virentofta, Kvarnby, Södra Sallerup och Östra Skrävlinge. 

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Västra Skrävlingevägen 26

Med reservation för avvikelser

Västra Skrävlingevägen 26

Med reservation för avvikelser

Västra Skrävlingevägen 26

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 995 000 kr
Adress Västra Skrävlingevägen 26
Kommun Malmö
Område Videdal - Husie
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 85 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2009)
Biarea 63 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 754 Kvm (Fastighetsregistret)
Registrerade boarean enligt fastighetsregistret är 74 kvm. Angivna boarean är enligt uppmätning genomförd 2019-04-03.
Byggår 1945
Grundläggning Källargrund
Stomme Trä
Fasad Tegel/Trä
Tak Takpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme, ny fjärrvärmeväxlare 2004
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
Driftskostnad 31 894 kr/år varav:
Värme: 18 921 kr
El: 8 993 kr
Vatten/Avlopp: 2 500 kr
Renhållning: 1 480 kr
Ägarna har haft 25-26 grader varmt i huset hela året. Kommunal fastighetsavgift/skatt om 8 049 kr/år tillkommer.
Beräknat på 1 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 868 000 kr
Summa pantbrev 96 350 kr
Servitut/GA Samfällighet Malmö HUSIE S:122
Samfällighet Malmö HUSIE S:118

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 765 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 765 000 kr Budgivare 1 2019-04-24 11:11