Malmö - Dammfri

Ribevägen 19B

Visa på karta

Nyrenoverad hörnlgh - 2 vån/hiss - Ingl balkong

Rätt läge, på andra våningen, med rätt stil. Lugnt. Grönt. Minimal trafik just här. Ypperlig planlösning med två jämnstora sovrum. Färdig för inflyttning med snyggt, modernt kök och helrenoverat duschrum. Tillträde flexibelt.

I korthet

Utgångspris 2 055 000 kr
Månadsavg. 4 632 kr
Rum 3
Boarea 66 Kvm
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja, inglasad
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1951
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt: 040-20 82 92
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Målgrupp

Köpare som söker en bostad i fint skick med modernt kök och renoverat, fräscht badrum. Personer som inte vill bo på första våningen, eller utan hiss. Ni som önskar en balkong som är användbar, d v s där man kan umgås och inte störas av hemsk utsikt eller för mycket bilar och avgaser. Alla som vill ha en trivsam planlösning med två jämnstora sovrum. Spekulanter som endast vill bo i erkänt bra kvarter med närhet till både parker (Rönneholmsparken och Pildammsparken) och hav. Köpare som vill bo på cykelavstånd till centrum. Ni som vill bo i en förening som sköter sin fastighet väl och investerar i de boendetrivsel. 

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 2.055.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 1,5 %, så betyder det en nettoräntekostnad på 1.798 kr/månad (efter ränteavdraget på 30%, exkl amortering).

Alla bilder

Vardagsrum

Ett väldigt trivsamt vardagsrum som man gärna umgås i. Här finns stora fina fönster som erbjuder utsikt längs Ängdalavägen, en mindre gata som går i öst/västlig riktning precis som Köpenhamnsvägen en bit längre bort. Balkongdörren har också fönster och vardagsrummet kan därför upplevas som ett hörnrum. "Sovrum 1" nås härifrån och ligger vägg i vägg med balkongen på ena sidan och sovrum 2 på andra. 

Alla bilder

Balkong

En skön balkong som är ytterst användbar stora delar av året. Utsikten är grönskande och det går att vistas flera personer här, vilket inte alltid är självklart med stadsbalkonger. 

Alla bilder

Kök

Ett modernt kök med förhållandevis stor och rejäl matplats. Matplatsens storlek tar bort behovet att också i vardagsrummet behöva inreda en "matsal" intill soffa och tv. Planeringen av rummen och dess storlek gör att alla ytor upplevs som väldisponerade, behovsuppfyllande och inte det minsta trånga. 

Alla bilder

Duschrum

Duschrummet är fackmannamässigt renoverat och man har utnyttjat ytan mycket väl. I grund och botten brukar man i hus från denna ålder tampas med känslan av små och trånga badrum. Tack vare att badkaret är utrivet och istället har ersatts av en duschhörna med vikbar duschvägg så uppstår rymd och en betydligt trivsammare upplevelse.  

Alla bilder

Sovrum 1

Ett lugnt och stillsamt placerat sovrum med fönster mot trädgården. Tack vare hörnfönstret så skapas extra karaktär och ett mer tilltalande rum än det normala "vanliga" sovrummet. Storleken är i perfekt harmoni med den totala lägenhetsytan och det är lätt att möblera på olika vis efter eget huvud. 

Alla bilder

Sovrum 2

Detta sovrum har samma lugna och grönskande placering som det intilliggande. Morgonsolen kommer på besök här under stora delar av året, vilket innebär att man slipper den sommarbastukänsla som kan uppstå med västervända sovrum där solen värmer upp rummet i slutet av dagen. Dörren in till rummet är placerad i hallen. 

Alla bilder

Hall

En praktisk hall med två inbyggda förvaringsutrymmen, ett mindre och ett lite större. Från hallen nås kök, sovrum 2 och badrum. Det fina är att man redan vid första steget in i bostaden kan se vardagsrummet och dess stora fönsterparti på fastighetens gavel. 

Alla bilder

Trädgård

En hel del fastigheter i centrala Malmö har bedrövliga tomter med mycket asfalt och få gröna punkter. Här finns en stor gräsmatta och en tydligt markerad uteplats som inbjuder till sköna sommarhalvårsstunder. 

Alla bilder

Område

Bland de mest populära och trygga områdena i stan. Inget "uteliv" i kvarteren och stora parker i närheten. Cykeln tar ägaren till centrum, eller till havet, på ett fåtal minuter. Kombinationen är självklart tilltalande. 

Alla bilder

Fritid

Om du har en aktiv fritid eller ej spelar kanske mindre roll då alla människor mår bättre av en grön omgivning och vackra vyer i sin närhet. 

Alla bilder

Allmän beskrivning

HSB:s Brf Ängdala har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningens hus byggdes 1951 och består av 92 lägenheter och 4 lokaler. Föreningen förvaltar fastigheterna Jylland 9-10 på adresserna Pilåkersvägen 4 A-C, Korsörvägen 16 A-B och Ribevägen 19 A-B. Marken är upplåten med tomträtt som löper till 2020-08-31.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1628 kr samt en pantsättningsavgift om 698 kr/pant debiteras köparen. Föreningen är medlem i HSB så köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se. Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter så detta behöver den enskilde medlemmen inte teckna själv.

AVGIFT
Avgiften höjdes senast 2019-01-01 då den höjdes med 5% för att planera inför den kommande höjningen av tomträttsavgälden nästa år. Föreningen planerar att höra avgiften 2020-01-01. Det är ännu inte bestämt med exakt hur mycket den kommer att höjas men det kommer att hamna på mellan 2,5-3,5%.

Föreningen har gemensam el. Elmätningen för respektive lägenhet utförs av Techem Sverige AB och debiteras kvartalsvis på avin.

TV & INTERNET
Kabel TV via Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Bahnhof ingår i månadsavgiften.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
1992: Inglasning av samtliga balkonger, på Korsörvägens första våning byggdes markterrasser, installation av hissar: nya fönster, stambyte el och tappvatten samt säkerhetsörrar.
2010: Avloppsstammarna spolades samt filmades.
2011: Samtliga tre fastigheter fick nya tak och omfogning av alla söder- och västerfasader.
2012: Alla radiatorer i hela föreningen fick nya termostater och hela värmesystemet justerades. 2013: Nytt porttelefonsystem installerades. Omfattande brandskyddsåtgärder.
2014: Föreningen införde gemensam el, lagning av betongdelar i källarnedgångar, dränering av Korsörvägen 16 sydsida,
2015: Modernisering av hissar på Korsörvägen 16A och Pilåkersvägen 4C, badrummen i lägenheterna renoveras efterhand, återinstallation av värmestam på Korsörvägen 16 B, Ribevägen 19 A och Ribevägen 19 B har utförts samt obligatorisk Ventilationskontroll (OVK) utfördes utan anmärkning.
2016 Motionsrummet renoverat samt nya maskiner.
2017-2020 Hissarna renoveras i etapper.

För att möte de ökade kostnaderna i tomträtten planerar föreningen att införa Geovärme (bergvärme). Beslut gällande detta tas på en extra stämma 2019-10-24. Föreningen planerar även för reling som beräknas ske under 2021.

PARKERING
Föreningen har 18st parkeringsplatser för uthyrning med månadshyra på 150 kr. Kösystem tillämpas. Det finns även boendeparkering i området.

GEMENSAMT
I föreningen finns det 4 tvättstugor, varar två har torkrum och två har torkskåp. Det finns också övernattningsrum, motionsrum med styrke- och konditionsmaskiner, hobbyrum med hyvel- och snickarbänk, cykelförvaring och barnvagnsrum samt vind- och källarutrymme . Föreningen har två härliga trädgårdar med fyra trivsamma uteplatser.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/angdala/

Alla bilder

Kommunikationer

Busslinje nummer 1 mot Gustav Adolfs torg finns på mycket nära avstånd, och busslinjerna 3, 4 och 8 nås enkelt till fots. Den cyklande tågresenären tar sig till stationen på Triangeln på några få minuter. 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 055 000 kr
Månadsavg. 4 632 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Ribevägen 19B
Kommun Malmö
Område Dammfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 66 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2009)
Våning 2
Hiss Ja
Balkong Ja, inglasad
Byggår 1951
Förening HSB:s Brf Ängdala
Pantsatt Ja
Förråd Vinds- och källarförråd tillhör bostaden
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Com Hem
Driftskostnad 3 658 kr/år varav:
El: 1 200 kr
Försäkring: 1 558 kr
Övrigt: 900 kr
Övrigt = Internet
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 165 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!