Malmö - Klagshamn

Badvägen 22

Visa på karta

Markplan med privat trädgård & uteplats

Underbar marklägenhet med villakänsla tack vare generös insynsskyddad uteplats och trädgård om totalt ca 115 kvm i solsäkert söderläge och låg månadsavgift i en helt obelånad förening. Bostaden är fördelad på 113 luftiga kvadrat och erbjuder optimal planlösning med generösa sällskapsytor, ljus färgsättning samt genomgående ekparkett. I det fullutrustade köket finner du köksinredning från Ballingslöv, bekväma arbetsytor och bra förvaring. Den öppna planlösningen ger utrymme för både matplats och soffgrupp. Helkaklat badrum, helkaklad gästtoalett samt en stor separat och fullutrustad tvättstuga som underlättar vardagsbestyren. Flexibel planlösning, nyttjas idag som en 3:a som lätt kan göras om till en 4:a. Två terrassdörrar suddar ut gränsen mellan ute och inne och läget är privat och insynsskyddat med grönskande utsikt! En känsla av landet!

I korthet

Utgångspris 3 195 000 kr
Månadsavg. 4 296 kr
Rum 3
Boarea 113 Kvm
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Balkong Uteplats & trädgård i optimalt söderläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2008
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

3 dagar
Visa alla

Trädgård & Uteplats

I perfekt söderläge erbjuds en underbar trädgårdstäppa med både stenläggning och gräsmatta, ytan är på ca 115 kvm. Lättskött anlagd trädgård i avskilt läge med utsikt mot Stationsparken. En större häck mellan tomtens staket och cykelbanan gör trädgården näst intill helt insynsskyddad sommartid. Ett mindre förråd finns där ni med fördel kan förvara trädgårdsattiraljerna.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är mycket generöst med sina 42 m² och ligger i vinkel med öppen planlösning mot kök. Underbart burspråk i väster tillsammans med stora fönster och terrassdörrar i söder ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Vardagsrummet har plats för en trivsam soffgrupp, extra matmöblemang, hyllvägg och varför inte en bibliotekshörna. Rummet kan lätt delas av med ett extra sovrum om behovet finns. Från både kök och vardagsrum finns terrassdörrar till uteplatsen och trädgården i söderläge.

Alla bilder

Kök

Ett modernt och välutrustat kök i bok från Ballingslöv gör matlagningen till ett rent nöje. Gott om utrymme till rejäl matplats med utsikt över trädgården och uteplatsen. Storleken på köket erbjuder också möjligheten att bygga en köksö som komplement. Komplett utrustat spishäll, spisfläkt, inbyggd mikro (2015) och varmluftsugn i praktisk arbetshöjd samt kyl och frys från (2015). Köket har egen terrassdörr till uteplatsen och trädgården.

Alla bilder

Matplats

I ytan mellan kök och vardagsrum hittar ni den perfekta platsen för en rejäl matplats med utsikt över trädgården och uteplatsen. Här ryms med lätthet matbord för 8-10 personer och den öppna planlösningen gör att ni med lätthet även kan rymma långbord för hela släkten.

Alla bilder

Burspråk

Vardagsrummet har ett trevligt burspråk som ger fantastiskt ljusinsläpp i tre väderstreck och ytterligare kontakt med naturen.

Alla bilder

Sovrum 1

Stort och lättmöblerat sovrum med praktisk skjutdörrsgarderob och vackra hörnfönster i svalt norrläge.

Alla bilder

Sovrum 2

Ännu ett stort och lättmöblerat sovrum med praktisk skjutdörrsgarderob och vackra hörnfönster i vinkel som ger rummet ett strålande ljus.

Alla bilder

Sovrum 3

Önskar ni ett tredje sovrum finns det två bra alternativ att avdela vardagsrummet på. Se de två alternativa planlösningarna i bildlistan för tänkbara förslag.

Alla bilder

Öppna ytor

Planlösningen är mycket lyckad och bostaden har alla de kvalitéer man eftersträvar i ett boende såsom, öppen, luftig och flexibel planlösning, (kan med enkelhet få minst ett sovrum till), med möjlighet att röra sig i olika riktningar plus att ljuset tillåts spela fritt.

Alla bilder

Entréhall

Den ljusa, välkomnande entrén erbjuder plats för avhängning och förvaring. Väggarna går i stilrent vitt och på golvet vilar ekparkett som löper genom bostadens samtliga rum.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat med sandfärgade kakel- och klinkerplattor samt fondvägg i lite mörkare nyans som bryter av och ger liv. Utrustat med härlig golvvärme, infällda spotlights i taket, dusch, handfat med kommod, spelskåp, toalett, högskåp och handdukstork.

Alla bilder

Gästtoalett

Belägen i direkt anslutning till entrén. Helkaklat i ljusa kulörer och utrustat med wc, förvaringsskåp och handfat.

Alla bilder

Tvättstuga

Den praktiska klädvårdsavdelningen är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk och högskåp. Bra med förvaringsmöjligheter och arbetsytor plus att ni dessutom hittar en stor separat klädkammare till ytterligare förvaring.

Alla bilder

Förening

Brf Stationsparken har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades 2007 och består av 48 lägenheter. Tomten är friköpt. Föreningens fastigheter färdigställdes 2008/09. Örehus Fastighetsförvaltning sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är 2,5 % av basbeloppet och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften är 1 % av basbeloppet och betalas av pantsättaren.

AVGIFT
Enligt föreningens ekonomiska plan skall avgifter höjas med 2% vartannat år. Styrelsen gör en bedömning utifrån kommande års budget på en skälig höjning, angiven i procent. En eventuell höjning, utöver föreningens långsiktiga ekonomiska plan, aviseras i god tid före verkställandet till medlemmarna. I dagsläget finns ingen avgiftshöjning planerad.

TV & INTERNET
Föreningen är fastighetsanslutet till Telia. TV kanalpaket "Lagom", bredband 100/100 och telefonabonnemang (ej samtalskostnader) ingår i avgiften.

GEMENSAMT
Det finns ett gemensamhetshus som föreningens medlemmar kan hyra för fester och andra tillställningar. Där finns ett komplett kök och det finns även en bastu att tillgå. I gemensamhetshuset finns även soprummet med källsortering. Föreningen har en avskild och trivsam innergård med en öppen gräsmatta, samt en gruslagd plan för en omgång boccia. En mindre lekplats med sandlåda samt klätterställning finns också på gården. Grillplatser är utplacerade på två ställen.

PARKERING
Föreningen har garage under husen med plats för 54 bilar samt ett fåtal mc, dessa hyrs ut mot betalning till medlemmar. Det finns också en gästparkering med ca 10 platser.

ÖVRIGT
Samtliga lägenheter på plan 2-4 har generösa balkonger i söderläge. Marklägenheterna har uteplats i söderläge. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Alla marklägenheter har dessutom ett redskapsförråd på tomten. Gemensamma utrymmen för cyklar finns i garaget.

Besök gärna föreningens informativa hemsida för mer information. www.hemsidan.com/stationsparken

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med dagis och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det helt nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en helt nybyggd idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. Frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior finns i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturområde.

Kalkbrottssjöns östra sida har precis blivit färdigställt till ett underbart parkområde. Mycket naturmark kvar men också en områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser. Dessutom ska det byggas en paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Nuvarande planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning 1

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 195 000 kr
Månadsavg. 4 296 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP-telefoni
Adress Badvägen 22
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 113 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Balkong Uteplats & trädgård i optimalt söderläge
Byggår 2008
Förening Brf Stationsparken
Pantsatt Ja
Förråd Vindsförråd samt redskapsförråd på tomten
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning, s.k FTX-system.
Uppvärmning Naturgas
Fönster 3-glas
TV/Internet Telias kanalpaket "Lagom", bredband 100/100 Mbit/s, och telefonabonnemang (ej samtalskostnader) ingår i avgiften.
Energiprestanda 165 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning