Malmö - Hyllie

Mellersta Tennisgränd 11

Visa på karta

Skön solig gårdsuteplats - Grym planlösning - Snygga tillval

Även inredning och lösöre är till salu för den som vill komma snabbt i ordning i sitt hem. Trivsamt belägen gårdsuteplats med både morgonsol och kvällssol under sommarhalvåret (och skön skugga under dagen). Snygga tillval som ett ljusare ekparkettgolv, extra tillval i badrum avseende i duschblandare, duschväggar och dimbar infälld takbelysning, maskiner i kök och köksluckor. Fantastiskt bra planlösning. Stor klädkammare med effektiv platsbyggd inredning. Extra förråd i källare. Mycket tyst och lugnt läge. Busshållplats rakt utanför fastigheten (buss nr 8), Hylliebadet 150 m. Bellevuestadion 400 m. Gångavstånd till Hyllie tågstation och alla affärer på Emporia. Omedelbar närhet till en sportfylld fritid. Månadskostnad, exklusive amortering, med 85 % lån blir cirka 4.381 kr (se uträkning). Går fint att bo två personer i denna bostad! Tillträde diskuteras.

I korthet

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 2 552 kr
Rum 2
Boarea 45 Kvm
Våning 1 av 3
Hiss Ja
Balkong Ja, stenlagd uteplats mot gården (12 kvm) med både morgonsol och kvällsol under sommartid.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2018
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 03 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 595 000 kr – Visa budhistorik

Målgrupp

Du som söker något nytt och bekvämt som det går att flytta rakt in i och kanske även med en hel del färdig inredning inkluderat från start (väggfasta hyllor, gardiner och en del annan inredning går att köpa till om så önskas). Personer som vill kunna tvätta i sin bostad utan att boka tvättstugetider. Ni som vill kunna ta en kopp kaffe utomhus i solen på på både morgon och kväll utan att störas av biltrafik. Alla älskare av öppna planlösningar. Ni som uppskattar en låg månadsavgift. Spekulanter som söker boende med utmärkta kommunikationer inpå knuten, både med buss och tåg. Köpare som vill ha nära till all vardaglig service och olika träningsmöjligheter. Både du som är ensam och ni som är två passar utmärkt som nya ägare!

Alla bilder

Månadskostnad

Om priset är 1.659.000 kr och vi utgår från att köparen har 15 % i egen insats och att räntan är 1,6 %, så betyder det en kostnad på 1.316 kr/månad efter ränteavdraget på 30% (exkl amortering).

Lägg där till månadsavgiften 2.552 kr och driftskostnaden 513 kr så får ni fram er nettokostnad per månad till 4.381kr (+199 kr för bredband/TV).

Alla bilder

Matplats

Flexibel matplats för 2-3 personer med matbord som enkelt går att fälla ned och därmed "trolla bort". Extremt välutnyttjade kvadratmeter och trots de olika funktionerna i rummet så framstår det som luftigt möblerat. Hyllor går att köpa till för den intresserade. Så även en del övrigt lösöre ifall det är av intresse. 

Alla bilder

Kök

Snyggt och fräscht kök med varm grågrön slät lucka. Efter en massa år med vita kök så upplevs detta som piggare och modernare. Inbyggnadsdiskmaskin. Induktionshäll. Inbyggnadsugn och micro, samt kyl/frys. Väldigt lättarbetat och praktiskt inrett och i köket finns också bostadens städskåp (vilket inte finns i alla 2:or). 

Alla bilder

Vardagsrum

Ett väldigt trivsamt rum med fönster och terrassdörr mot den tysta lugna innergården. Solen skiner på uteplatsen under morgon och kväll (sommartid). Att få 5 minuter med morgonkaffet i solen känns som en fin start på dagen.

Samtliga möbler och inredning är nytt och kan köpas till om så önskas. 

Alla bilder

Uteplats

Den stenlagda uteplatsen är på 12 kvm. Läget är lugnt och trivsamt med grönskande utsikt. Solen lyser här precis när du som mest önskar - både på morgonen och på kvällen!

Alla bilder

Innergården

Grönt är skönt. Cykelförvaring under tak. 

Alla bilder

Badrum

Snyggt helkaklat badrum med sänkt tak och infälld dimmerbelysning. Vikbara raka duschväggar till duschhörna på 90 x 90 cm. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Vask och badrumsinredning finns självklat också. 

Alla bilder

Sovrum

Ett sovrum som duger gott med dubbelgarderob och väggfasta hyllor (köps separat för den som vill). Lugnt och tyst läge mot gård. Sängen bör inte vara bredare än 160 cm för att rummet ska fungera fint. Samma ljusa parkettgolv som i hall och vardagsrum. 

Alla bilder

Entré

Trevlig hall med väggfast Stringhylla för ytterkläder och skor. Här finns också dörren till den extremt praktiskt inredda klädkammaren som slukar en massa kläder och "lösöre". 

Alla bilder

Hall

Liten nätt hall med hel spegelvägg. Spegelväggen fyller både en praktisk funktion när man ska ge sig av hemifrån, men skapar också en fin känsla av att ytorna är större än vad de är. 

Alla bilder

Beskrivning

Parkettgolvet som finns i hela bostaden är ett tillval då eken är behandlad i en ljusare ton. 

Trivsam och lagom stor entréhall med plats för avhängning av ytterplagg och skor. 

Klädkammaren är lättåtkomlig och praktiskt placerad med dörr från entréhallen. Klädkammaren är inredd med Elfa-system och tar effektivt hand om massor av prylar och kläder. 

En vägg i hallen är heltäckt av spegelglas. 

Samtliga String-hyllor kan köpas till om så önskas, pris diskuteras. 

Mycket trivsamt vardagsrum med rogivande och tyst läge mot innergården.  

Egen stenlagd uteplats på 12 kvm med både morgonsol och kvällssol under sommartid. 

Kök med sobert färgade köksluckor och med tillval som inbyggnadsdiskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn och inbyggnadsmico. Samtliga maskiner från Siemens. Matbordet är smart inbyggt i bokhyllan från String och kan enkelt fällas ner och därmed "försvinna" när det är önskvärt. 

Rymligt badrum med stora vita kakelplattor på väggarna (tillval), infälld och dimbar takbelysning (tillval) och raka duschväggar i en 90 x 90 dusch med blandare och takdusch (tillval). Ägaren uppskattar verkligen den kominerade tvätt- och torktumlaren där man lägger in sin smutstvätt och plockar ut den ren och torr - utan ett byte från en maskin till en annan.

Sovrum med samma ljusa ekparkett som i hall och vardagsrum. Dubbelgarderob. Plats för säng upp till 160 cm finns. Tyst och lugnt gårdsläge. Den snygga Stringhyllan kan köpas till om så önskas. 

Ett källarförråd tillhör bostaden. 

Ägaren har garageplats under gården för 900 kr per månad. 

Fastigheten är fiberansluten via Telenor. Det tillkommer 199 kr per månad för fiber och TV, som är obligatoriskt. 

En övernattningslägenhet finns att hyra i föreningen (max 4 nätter i rad) för 400 kr per natt. 

Alla bilder

Område

Sedan Hyllie station öppnade i samband med Citytunneln 2010 har det varit full fart framåt för Hyllie. Nya bostäder och verksamheter ploppar upp mer eller mindre varje vecka och vad som tidigare var avsides och isolerat, är nu en lika självklar del av Malmö som Triangeln eller Slottsstaden. Här finns Malmö Arena, hemmaborg för elitserielaget Malmö Redhawks, tillsammans med Emporia och Hylliebadet, Malmös nya äventyrsbad. Det här är just nu Malmös mest spännande stadsdel med oändliga möjligheter och det är platsen för dig som gillar att bo där det händer!

Busshållplats för buss 8 finns rakt utanför på andra sidan gatan. 50 meter från bostaden.

Hylliebadet finns 200 meter bort. 

Bellevuestadion finns i samma kvarter och här finns tillgång till massor med olika träningsformer. 

Tågstationen i Hyllie finns på endast några få minuters promenadavstånd. 

Emporia och resten av Hyllie på andra sidan ringvägen är beläget på promenadavstånd. Förutom ICA och en massa andra affärer finns också ett mycket fräscht Nordic Wellness-gym. 

Den bilburne är ute på ringvägen efter 30 sekunder i bilen och tar sig väldigt snabbt ut ur staden. 

Hotell med Skybar på promenadsavstånd.

Alla bilder

Fritid

Bokstavligen på stenkasts avstånd finns det mängder av sport- och motionsaktiviteter att ägna sig åt. Föreningens namn är minst sagt passande; Brf Sportsbyn. 

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Sportsbyn i Hyllie är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar den friköpta fastigheten Racketen 1. Föreningen består av tre huskroppar som totalt rymmer 89 bostadsrättslägenheter och 1 hyreslokal. Uppförandet av byggnaderna skedde mellan 2016-2018.

EKONOMI:
HSB Malmö sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med överlåtelse; - Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1138 kr år 2018). - Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (445 kr år 2018). Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även; - Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR:
Då byggnaden färdigställdes under 2018 finns inga planerade renoveringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har en gemensam innergård för medlemmarna att nyttja. I Brf Sportsbyn finns en övernattningslägenhet som du kan hyra för 400 kr/natt till övernattande gäster. Miljörum finns på den gemensamma gården.

KABEL-TV OCH BREDBAND:
Bredbands-och TV-leverantör i Brf Sportsbyn är Telenor. Kostnaden är 199 kronor/månad och debiteras tillsammans med månadsavgiften. Grundutbudet av kabel-TV, bredbandshastighet 250/250, telefonitjänst mini samt Telenor Stream ingår i kostnaden. Vill man utöka sitt utbud står man för kostnad och abonnemangsteckning själv.

GARAGE OCH PARKERING:
Föreningen förfogar över 40 garageplatser i källarplan samt 10 parkeringsplatser. Kostnad för garage är 900 kr/månad. Kostnad för parkeringsplats utomhus är 400 kr/månad. Kösystem tillämpas. Till fastigheten hör även åtta platser som avser gästparkering och två platser som är till för bilpool. Det finns även 10 platser som tillhör intilliggande fastighet med hyresrätter. I garaget finns fem platser förberedda för el. Handikappanpassade bilplatser finns, en i garage och två på markplan. Parkeringsplatserna tillhandahålls via P Malmö.

Som medlem i föreningen har man fritt medlemsskap utan anslutningsavgift i Sunfleets bilpool t.o.m 2028-10-31, med tillgång till alla Sunfleets 1500 bilar runt om i Sverige. Man betalar endast för den tid man bokar bilen (via appen eller sunfleets hemsida). Från april kommer bostadsrättsföreningen att ha en bilpoolsbil parkerad. Föreningen har även cykelpool i samarbete med Donkey Republic.

ÖVRIGT:
Till varje lägenhet hör ett förråd i källarplan. Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

Hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/sportsbyn/

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 1 595 000 kr
Månadsavg. 2 552 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, fastighetsskötsel, trappstädning, sophämtning och bostadsrättstillägg.
Adress Mellersta Tennisgränd 11
Kommun Malmö
Område Hyllie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 45 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 3
Hiss Ja
Balkong Ja, stenlagd uteplats mot gården (12 kvm) med både morgonsol och kvällsol under sommartid.
Byggår 2018
Förening HSB:s Brf Sportsbyn i Hyllie
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk, FTX (till- och frånluft)
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet TV/Bredband (fiber) genom Telenor är obligatoriskt. Kostnaden är 199 kr per månad.
Driftskostnad 6 150 kr/år varav:
El: 4 500 kr
Försäkring: 1 650 kr
TV/Bredband (fiber) genom Telenor är obligatoriskt. Kostnaden är 199 kr per månad.
Beräknat på 2 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 595 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 595 000 kr Budgivare 1 2019-09-05 12:10