Kävlinge - Kullen

Kävlingevägen 1

Visa på karta

Patriciervilla - unik charm - extra lägenhet

Nu finns tillfälle att förvärva denna unika villa om 295m² belägen högt upp på Kullen. Vackra golv, rum i fil, salong med kakelugn, takrosetter - ett ståndaktigt boende för den stora familjen. Separat lägenhet om ca 63m², garage- och förrådsbyggnad och magnifik trädgård. Barnvänligt område med närhet till skola, förskola, promenadstråk, tågstation i Furulund och i Kävlinge.Välkomna!

I korthet

Utgångspris 7 750 000 kr
Rum 10
Boarea 295 Kvm
Biarea 34 Kvm
Tomtarea 1200 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1906
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Välkommen

På fin hörntomt högt upp på Kullen hittar man denna unika villa, uppförd 1906 med tidstypisk arkitektur och vacker tegelfasad. Huset var ett av de första som byggdes på Kullen. Ägaren var lantbrukare och han sålde sedan av tomter runt om i området. Tomterna köptes bl.a av anställda på Malmö Yllefabrik som byggde enkla tegelhus längs gatan.

Trädgården är insynsskyddad och ramas in av en mur, garagebyggnad och häck. Tomten är planerad av en trädgårdsarkitekt och anlagd för att vara vacker året om, lättskött och praktisk.

Fina uteplatser finns runt huset, vid altanen på framsidan, vid poolen eller på den pampiga terrassen på baksidan som skyddas av ett gediget tak.

Bilen ställen man antingen i garaget eller på återvändsgatan bredvid.

Alla bilder

Boningshus

Det är en ståtlig patriciervilla med vackert handslaget rött tegel och inslag av tegelskift i ljusare färg i mönsterrad under och ovanför fönstren samt i en båge över de välvda fönstren. Gavlarna är murade ända upp till nock. Lägg även märke till de halvhjärtformade putsade ytorna ovanför fönstren på frontespisen. Fasaden har hög höjd och det korta takutsprånget ger fasaden extra resning. Fönstren är utbytta under 1990-talet och man har då med omsorg valt bågformade 4- och 6 lufts fönstren som passar väl in i husets karaktär.

Husets 295m² kan disponeras på många sätt beroende på familjens storlek och behov. En del om ca 63m² kan användas som lägenhet / kontor / verksamhet då egen ingång finns och badrum, kök, vardagsrum, sovrum samt uteplats. Den större delen innehåller på entréplan gästtoalett, två salonger i fil på en sida och matsal med kök på andra sidan samt finns fyra sovrum, allrum, badrum och tvättstuga på ovanvåningen. Takhöjden på entréplan är ca 2,90 och ovanvåningen varierar mellan 2,45 - 2,65

Under en del av huset finns källare med gjutet golv och putsade väggar. Nås från köket och från trädgårdssidan av huset. Från trädgårdssidan når man även en annan liten del under huset som rymmer en äldre oljetank och värmepanna. Värmepannan går idag endast på elpatron.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är arkitektritad och alldeles underbar för den med gröna fingrar. Det är en fröjd att gå runt i trädgården och njuta av rabatter med fina perenner, bl.a  prydnadsgräs, bambu, lavendel, rosor. Det finns även fruktträd (bl.a sommar- och vinteräpple, päron och bigarå), buxbomhäckar, syren, trollhassel, blodbok och magnoliaträd. Bärbuskar i form av hallon, krus- och vinbär.

Alla bilder

Trädgårdsrum

Trädgården är indelade i olika rum med spännande gångar emellan. I en del av trädgården finns ett växthus där en vinranka växer.

Alla bilder

Karaktär

Stora fönster med välvda bågar där ljuset flödar in, vacker fiskbensparkett, takrosetter, höga golvlister, ljusa rum i fil, högt i tak- den yppersta drömmen för många! Här har du det varje dag.

Alla bilder

Entré

Vi välkomnas in i entrén där man har plats att hänga ytterkläder längs med och under trappan. Blicken letar sig genast fram till de vackra pardörrarna och vidare in till biblioteket. Här öppnar sig huset vackert och vi kommer vidare in i sällskapsrummet med kakelugn, matsalen och sedan köket. Ljuset från de stora fönstren tar sats kors och tvärs genom hela huset.

I entrén ligger vit klinker med vattenburen golvvärme och väggen är klädd med en mönstrad tapet som fortsätter i trappan upp till ovanvåningens allrum.

Helkaklad gästwc i vitt med insklag av blå bård. Wc och handfat.

Alla bilder

Bibliotek

Det första rummet vi kommer till är ett rymligt och ljust bibliotek. Ett vackert rum med fiskbensparkett och ljusa väggar.

 

Alla bilder

Kök

Vidare kommer vi in i köket med inredning från Kvänum, Luckor i körsbär, svart granitbänkskiva och svart kakel ovanför. Hällen är placerad i en hörna med fina arbetsytor bredvid som inbjuder till matlagning. Häll med läcker fläktkåpa ovanför, side-by-side kyl/frys, inbyggd ugn och diskmaskin.

Väggen är målad vit och på golvet ligger klinker i nyans av terrakotta med vattenburen golvvärme.

Alla bilder

Matplats

Vid det stora fönstret finns plats för ett matbord.

Alla bilder

Terrass

Med utgång från köket når man den överbyggda terrassen om ca 60m². Här är en underbar plats att samla familj och vänner och det är lätt att få plats med såväl ett stort matbord som en större soffgrupp. En skön medelhavsskänsla infinner sig!

Den är gedigen byggd med pelare och mur av tegel. Taket är brädat tak med plåt som täckning samt gjuten platta med klinker.

 

Alla bilder

Trivsel

Det är lätt att trivas på de olika uteplatserna!

Alla bilder

Matsal

Vi går in igen och fortsätter till matsalen som är placerad mellan köket och sällskapsrummet. Ett vackert rum med fönster åt två väderstreck samt att det kommer ljus in från sällskapsrummet genom dubbeldörrarna.

Vacker fiskbensparkett på golvet och tapet i blågrön nyans

Alla bilder

Sällskapsrum

Det här rummet är underbart med sin röda färg på tapeten och fiskbensparkett. Flera fönster och dubbeldörr ut till en mindre altan.

Passar perfekt som musikrum, tv-rum eller bara för avkoppling.

Alla bilder

Kakelugn

I detta rum tronar en kakelugn i ena hörnet. En härlig mysfaktor ruggiga höst- och vinterkvällar.

Är det gröna kaklet originalfärgen från början och man målat den vit? Vem vet men den är stilfull, med lite diskret mönstrad kakel och inslag av små lejonhuvud.

Alla bilder

Ovanvåning

Trappan upp till ovanvåningen är bred och har vid någon tidpunkt målats vit. Väl uppe möts vi av ett ljust allrum med otroligt vackert golv och härifrån når du ovanvåningens fyra sovrum, ett rymligt badrum och en tvättstuga.

Alla bilder

Allrum

Mysigt allrum med kupa där två fönster skänker fint ljus. Här finns gott om plats för soffhäng,

Väggen är klädd med tapet i brandgul nyans.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger vid den norra gaveln och är väldigt rymligt. Det är ljust med vitmålad vägg, stort fönster och parkett på golvet.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet har fönster i en kupa som vetter ut mot trädgården.

Parkett på golvet och färglad tapet.

Alla bilder

Sovrum 3

Detta rum ligger på den södra gaveln och har ett stort fint fönster. Parkett på golvet och tapet i nyans av brandgul.

Alla bilder

Sovrum 4

Det sista sovrummet är placerat i frontespisen på framsidan av huset, ett rymligt rum där det stora fönstret tronar i mitten. Detta rum har en stor walk-in-closet. Parkett på golvet och tapet i blågrå nyans.

Alla bilder

Badrum - Övre Plan

Vem drömmer inte om ett rymligt badrum? Här har man både ett stort hörnbadkar och dusch, wc, rejält handfat med skåp under och bredvid. Ingång till klädkammare där man kan förvara handdukar och kläder.

På golvet ligger marmorplattor i grön nyans med vattenburen golvvärme och väggarna är klädda med kakel i beige nyans. Kupa med fönster.

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstugan är placerad på ovanvåningen där alla sovrummen också finns. Praktiskt!

Här finns tvättmaskin och torktumlare Miele-99. Vask, bra bänkyta att hantera tvätt, dusch och en klädkammare.

Alla bilder

Bostad 2 - Sovrum 1

På entréplan i husets norra gavel ligger lägenheten som har egen ingång från Salviagatan. Den är ca 63m² och kan även nås från stora bostadens entré. Den dörren kan så klart sättas igenom om man skulle vilja använda lägenheten för uthyrning, men ytan kan även användas som kontor eller annan verksamhet.

Det första rummet närmst stora husets entré används idag som kontor men passar även bra som sovrum. Här finns två stora fina fönster och garderober. På golvet ligger parkett och väggen är klädd med tapet i lejongul nyans.

Alla bilder

Bostad 2 - Vardagsrum

Vidare går vi igenom dubbeldörrarna in till vardagsrummet. Här ligger också parkett på golvet och väggarna är vitmålade.

Entré med parkett och vitmålade väggar. Ingång till badrum med ljus våtrumsmatta och tapet. Dusch, wc och handfat.

Alla bilder

Bostad 2 - Kök

Ett rymligt kök med plats för matbord framför det stora fönstret. Vita luckor med inslag av bokkant och bokhandtag, beige kakel, heldiskbänk och vit laminatbänksskiva- På golvet ligger beige klinker och väggen är målad vit. Spis, fläkt, kyl/frys - äldre.

Bakom köket finns en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare- äldre samt vask och plats att hänga tvätt. Dörr ut till trädgården.

Alla bilder

Pool

Poolen ligger skönt för sig själv i hörnet av trädgården med bästa solläge. Här har man sol i stort sett hela dagen.

Poolen är åttakantig med en trappa på långsidan. Kantsten runt om och hela ytan runt om är belagd med sten.

Alla bilder

Extra byggnad

Den extra byggnaden om ca 70m² med plåttak, handslaget rött tegel och härligt blå trädetaljer ger plats åt bilar och annat bra ha.

Det finns fyra dörrar från insidan av trädgården och från utsidan finns det tre portar.

Här finns möjlighet till hobbyverksamhet.

Alla bilder

Verkstad / Hobbyrum

Utrymmena rymmer verkstad med bänk, cyklar, bilar och annat bra ha. I ett finns ett äldre bykkar och skorsten.

I ett finns en trappa upp till loftet som löper över hela byggnaden.

Alla bilder

Säljarens bilder

Ljuset hittar fint in i huset och de välvda fönstren ger spännande mönster på väggen.

I trädgården finns ett magnifikt magnoliaträd som blommar vackert i maj månad.

Alla bilder

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 2002. Nedan följer information som kan vara bra att veta inför visning och budgivning.

- I försäljningen ingår två fastigheten: Kävlinge Vävskeden 1 och 2.

- Säljaren lämnar kvar ved och bänk i verkstad. Säljaren tar med sig hyvelbänken.
- Centraldammsugare finns.
- Fastigheten har 25A.
- 2016 fönstren målades. Vissa trädetaljer ute byttes samt målades + fönster målades 2021.
- 1993 renoverades köket.
- Under 1990-talet renoverades större delen av huset då el byttes, nya vatten- och avloppsstammar drogs, ny papp under takpannor och ventilation installerades.
- Poolens liner är äldre och behöver bytas. Det finns hål i den. Säljaren har inte använt poolen på flera år så en köpare uppmanas göra en grundlig undersökning. Den är inte funktionsduglig idag.

- Taxeringsinformation: SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 2 963 000 kr
Mark, totalt värde: 1 028 000 kr ().
Summavärde: 3 991 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1906
Värdeår: 1929

Alla bilder

Område

Mitt emellan Kävlinge och Lackalänga ligger Kullen, ett mysigt och charmigt område med mestadels bostadshus från 1900-talets första decennier. Kullen och Furulund erbjuder ett idylliskt byliv, är barnvänligt och lugnt. Det är lätt att ha ett aktivt liv med närhet till fritidsaktiviteter som fotboll, handboll och badhus. Vid badhuset ligger även en uppskattad aktivitetspark med skatepark, boulebana, hinderbana och beachhandbollsplan. Belyst promenad och löparslinga genom Furulundsskogen och längs Kävlinge ån.

Furulund och Kullen är idag närmaste sammanvuxet med Kävlinge, avståndet från centrum till centrum är endast två-tre kilometer. Det finns en cykelväg längs Kävlinge ån och det tar ca 10 min att cykla till Kävlinge.

Pågatåg går från Furulund mot Helsingborg, Lomma och Malmö Från Kävlinge till Lund, Malmö, Köpenhamn, Landskrona och Helsingborg. Busskommunikationer från Furulund till Lund med buss 123 via tågstation i Kävlinge. 

 I Kävlinge finns flera affärer, restauranger, bibliotek, vårdcentral, etc.

Förskolor: Lackalänga förskola., Ljunggårdens förskola och Nya Dala förskola.
Grundskolor F-6: Lackalängaskolan och Ljungenskolan.  (Läs mer på www.kavlinge.se)

Alla bilder

Planlösing entré

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 7 750 000 kr
Adress Kävlingevägen 1
Kommun Kävlinge
Område Kullen
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 10
Boarea 295 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 34 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1200 Kvm (Fastighetsregistret)
Bo-och biarea baseras på fastighetsregistret och har inte kontrollmätts inför denna försäljning. Den köpare som anser att boarean är av stor vikt ombedes göra en kontrollmätning.
Byggår 1906
Grundläggning Torpargrund och källare
Stomme Tegel
Fasad Tegel - rött handslaget
Tak Takpannor av tegel
Plåtarbete Plå
Ventilation Värmeåtervinnings och ventilationsystem - Rexovent. Ett separat i vardera boende.
Uppvärmning Elpanna med vattenburna radiatorer
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas isolerglas
TV/Internet Tv och bredband via trådlöst nätverk. Antenn finns på vinden.
Driftskostnad 77 279 kr/år varav:
Värme: 67 800 kr
Vatten/Avlopp: 5 779 kr
Sotning: 300 kr
Renhållning: 3 400 kr
Total driftskostnad för 2021: 77.279kr inkl uppvärmning, hushållsel, vatten och avlopp, sotning samt renhållning. Total elförbrukning för 2021: ca 40.000kWh. Tänk på att fastighetsskatt 2021- 8874kr tillkommer samt försäkring.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 295 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 991 000 kr
Summa pantbrev 1 540 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!