Vellinge - Vellinge

Trädgårdsgatan 18

Visa på karta

Fantastisk genomgripande renovering - 137 + 101 kvm - Uppvärmd pool

Man har inte sparat några kostnader i den omsorgsfulla totalrenovering och tillbyggnation som genomfördes 2017 i den här underbara villan - allt är smakfullt, mycket noggrant utfört, stilsäkert och väl genomtänkt - högsta betyg! Med 5 rok varav 4 sovrum och 136 välplanerade kvm boyta i entréplanet och dessutom ytterligare 3 rum, pentry och 101 kvm i det inredda källarplanet så erbjuds riktigt bra utrymmen, perfekt om man vill bedriva verksamhet i anslutning till hemmet. Vidare uppvärmd pool med tak, inglasat uterum m.m. Fritt läge, lugnt och trevligt nära till skola och idrottsplats. Det här är något för dig som ställer höga krav på ditt boende, välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 5 995 000 kr
Rum 5
Boarea 137 Kvm
Biarea 101 Kvm
Tomtarea 1094 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1964
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 850 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Den genomgripande och omsorgsfulla totalrenoveringen och om- och tillbyggnad som utfördes 2017 gjordes med stor noggranhet och med utpräglad känsla för stil och detaljer. Det gedigna tegelhuset från 1964 har förädlats och förvandlats på ett oslagbart sätt. Alla arbeten är mycket seriöst genomförda in i minsta detalj med hög kvalitet på allt, både vad gäller materialval och utförande och inte någonting har lämnats till slumpen - allt är mycket smakfullt utfört och väl genomtänkt, både in- och utvändigt. Genomgående fokus har varit dels stilren estetik och dels maximal modern funktionalitet och bekvämlighet.

Exteriört ges ett arkitektoniskt mycket lyckat uttryck med både rena, spännande och harmoniska linjer, interört njuter man av en synnerligen trevligt disponerad och ljus boyta och överallt skapar detaljomsorgen och den genomgående känslan av kvalitet en mycket svårslagen trivsel - det här är en boendemiljö utöver det vanliga och något för dig som ställer höga krav!

Det inredda källarplanet om 101 kvm har separat ingång, 3 rum, pentry och toaletter är väl lämpad för den som behöver utrymmen för att bedriva någon form av verksamhet i anslutning till hemmet. 

Alla bilder

Trädgård

Även utemiljön är mycket trevlig med prydlig inhängnad trädgård runt om huset med olika platser att vara på. Allt är vackert och omsorgsfullt planerat med stensättningar, trädgårdsgångar, prydnadsbuskar, plommon- och olika äppelträd, rosenbuskar, gräsmattor och vackra växtarrangemang. Återhållssamt och harmoniskt. Det finns också plats för lek och spring på gröna ytor. 

Infart från gatan och en stor stenlagd biluppställningsplats med plats för flera bilar och en vacker svängd nedfart till det i källarplanet integrerade garaget.

Alla bilder

Terrass

I anslutning till det inglasade uterummet finns en helt skyddad stenlagd terrass i soligt söderläge på baksidan invid poolområdet. Här sitter man ostörd och kopplar av med utsikt över trädgården och poolområdet. Gott om plats för både utegrupper och solstolar. 

Alla bilder

Pool

Härligt poolområde med solterrass på baksidan med en uppvärmd pool i glasfiber 6*3,5 meter med skjutbart tak.

Friliggande poolhus med pump, reningsverk och luft/vattenvärmepump för energieffektiv uppvärmning, poolen värms till 30 grader under säsong. 

Alla bilder

Entré

Entrén från Herrestorpsgatan leder in till en välkomnande hall med plats för avhängning. Dörrar från hallen till gästtoaletten på entréplan samt till trappan ned  till det inredda källarplanet. 

I hallen, liksom i resten av entréplanet i denna härliga bostad, har man lagt ett snyggt, mellangrått strukturpergogolv med mycket hög kvalitet,  Pergogolvs absolut bästa laminatgolv - Public Extreme med extrem slitstyrka för avsett för offentliga miljöer med TitanX™ och livstidsgaranti. Vid den omfattande renoveringen 2017 så installerades vattenburen golvvärme i hela entréplanet med separata rumstermostater överallt. 

Alla bilder

Gästtoalett

Den halvkaklade gästtoaletten som nås från entréhallen är smakfull och elegant med vägghängd wc, stilfull badrumskommod och schackrutigt klinkergolv med golvvärme. 

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust, luftigt, elegant och synnerligen trivsamt - vilka sällskapsutrymmen!

Från entréhallen så kommer man ut i entréplanets stora och ljusa sällskapsutrymmen med vardagsrum, kök och matplats i öppen planlösning. Hela bostaden är genomgripande renoverad, om- och tillbyggd och i sällskapsutrymmena på entréplanet så har man öppnat upp till taknock och får 4,5 meters takhöjd i nocken vilket ger en härlig känsla av ljus och rymd. 

Överallt i entréplanet ligger det oerhört slitstarka golvet Public Extreme från Pergogolv med vattenburen golvvärme och separata rumstermostater. Fönsterbrädor i massiv svart granit.

Separata utgångar till det inglasade uterummet samt till den stenlagda terrassen och poolområdet på baksidan.

Luft/luft-värmepump med AC (2018) för sval komfortkyla under sommaren. 

Alla bilder

Uterum

En glasad altandörr från sällskapsutrymmena på entréplanet leder ut till ett stort härligt inglasat uterum med stora skjutbara glaspartier mot den stenlagda terrassen och det skyddade poolområdet på baksidan. Kanalplasttak med solskyddsgardiner, laminatgolv. 

Alla bilder

Kök

Den öppna planlösningen och ryggåstaket ger härlig rymd i köksavdelningen och den vita, stilrena köksinredningen med eleganta bänkskivor i blanksvart granit av högsta kvalitet harmonierar fint med golv och övrig interiör.

Det här är ett underbart kök att arbeta i som erbjuder mycket bra arbetsytor och förvaringsutrymmen. Miljön är ljus och luftig, fint ljusinsläpp genom fönster vid kökshon och den stora köksön ger massor av extra ytor och utrymmen. Från spisen har man fin kontakt med gäster både i matsalsdelen och i vardagsrummet när man lägger sista handen vid middagen och smakar av såsen.

Ledbelysning under överskåpen, ledspotlights ovanför samt ledbelysning under köksön för effektiv och dekorativ belysning. Likadant pergogolv med vattenburen golvvärme. 

Utrustning:

Extra bred (70 cm) glaskeramikhäll med induktion (2017), Side-by-side kyl/frys med ismaskin i elegant svart (LG 2017, inverterkompressor med 10 års garanti), Snygg designad takhängd spisfläkt (Falmec 2017) med belysning, Självrengörande inbyggnadsugn i bekväm arbetshöjd i stilrent svart (Bosch 2017), inbyggnadsmicro i bekväm arbetshöjd (Bosch 2017) och integrerad diskmaskin (2017).

Alla bilder

Matplats

Matplatsen vid det stora fönstret mot framsidan är också väldigt ljus och trevlig och rymmer ett stort bord med plats för många middagsgäster. 

Alla bilder

Kamin

Den stora täljstenskaminen passar perfekt in i miljön och sprider både värme och hemtrevnad i bostaden. 

Alla bilder

Grovkök

En snygg och smart ljusgenomsläpplig skjutdörr ger access till grovköket från köksdelen. Grovköket har fönster mot framsidan, arbetsbänkar och gott om förvaringsutrymmen. Klinkergolv med vattenburen golvvärme och separat termostat.

Utrustning:

Tvättmaskin i svart från Gorenje (SensoCare 8 kg - 2017) samt torktumlare i svart från Gorenje (SensoCare 8 kg - 2017).

Alla bilder

Master bedroom

Husets master bedroom ligger avskilt från övriga sovrum med ingång från vardagsrummet och med stort fönster mot trädgården och terrassen på den skyddade baksidan. Rummet är mycket trivsamt och har direktaccess både till ett eget exklusivt badrum samt till en stor walk in closet. Samma smakfulla och slitstarka pergogolv med vattenburen golvvärme som i resten av entréplanet.

Alla bilder

Badrum 1

I anslutning till master bedroom ligger detta snygga helkaklade badrum med smakfull inredning och marockanskt klinkergolv med vattenburen golvvärme, separat rumstermostat.

Utrustning:

Vägghängd wc, badrumskommod, väggspegel, integrerat badkar med takdusch och glasvägg, handdukstork.

Badrummet från 2017, våtrumsintyg och säkert vatten finns.

Alla bilder

Walk in closet

Walk in closet med väldisponerad garderobsinredning i anslutning till master bedroom ger generöst med plats för effektiv klädförvaring.

Alla bilder

Sovrum 2

På andra sidan om sällskapsytorna finns en inre hall och sovrumsavdelningen med tre sovrum i olika storlek samt badrum. Alla sovrummen samt den inre hallen har samma högkvalitativa pergolgolv med vattenburen golvvärme som resten av utrymmena på entréplan.

Här sovrum 2, ett mindre sovrum med fönster mot entrésidan. Många garderober utmed ena långsidan.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 är stort och har gott om plats både för dubbelsäng och annat sovrumsmöblemang. Fönster i öster, pergogolv med vattenburen golvvärme. 

Alla bilder

Sovrum 4

Sovrum 4 med fönster mot poolområdet, tre inbyggda garderober och pergogolv med vattenburen golvvärme. 

Alla bilder

Badrum 2

Ljust och trevligt helkaklat badrum med dubbla fönster och klinkergolv med vattenburen golvvärme. 

Utrustning:

Wc, badrumskommod och extra badrumsskåp, duschhörna med vikbara glasdörrar, handdukstork.

Badrummet från 2015, våtrumsintyg finns.

Alla bilder

Källare

Det uppvärmda källarplanet under hela ursprungsbyggnaden omfattar 101 kvm och har mycket bra takhöjd och dagsljusinsläpp via flera fönster runt om. Källarplanet är även det genomgripande och påkostat renoverat och erbjuder riktigt fina utrymmen såsom stora kontorsrum/allrum/sovrum, dubbla gästtoaletter, fullt utrustat pentry, förrådsutrymmen, pannrum och genomgång till garaget m.m.

Källarplanet används idag för verksamhet/kontor vilket det lämpar sig alldeles utmärkt till. Fräscht och snyggt, klinkergolv, nya vattenradiatorer överallt. Rörelsesensorer som tänder upp de utrymmen man vistas i, huvudbrytare vid utgångarna.

Pannrum med gaspanna från Vaillant. 

Teknikrum med nya elcentraler, jordfelsbrytare samt nätverks hub med router. Integrerat nätverk i hela huset.

Alla bilder

Allrum

Det största rummet i källarplanet erbjuder generöst med plats  - allrum, kontor, extra vardagsrum/bio-rum eller extra stort gästrum? Vitputsade väggar, mörkgrått klinker på golvet.  

Alla bilder

Kontor / Gästrum

Även detta rum är rymligt och har dubbla fönster som släpper in dagsljus. Vitputsade väggar och mörkgrått klinkergolv. 

Alla bilder

Sovrum källare

Även det minsta rummet i källarplanet har fönster, vitpustade väggar och mörkgrått klinkergolv.

Alla bilder

Pentry

Nytt och stilrent pentry i källarplanet med vask, microvågsugn samt kylskåp. 

Alla bilder

Gästtoalett Källare

I källarplanet finns dubbla gästtoaletter, båda helkaklade med schackrutigt klinkergolv.

Utrustning:

Wc, badrumskommod, väggspegel.

Alla bilder

Garage

I källarplanet finns också ett stort garage, också det renoverat och mycket snyggt. Snygg, stensatt svängd infart från Herrestorpsgatan, automatisk garageport. 

Alla bilder

Byggnader

Övriga byggnader på fastigheten:

Friliggande pumphus för pump, reningsverk och värme till poolen med separat förrådsutrymme.

Friliggande gäststuga 15 kvm finns också på tomten.

Alla bilder

Övrigt

Hela fastigheten är renoverad samt om- och tillbyggd 2017, nedan följer några axplock :

Hela elsystemet är bytt, det mesta av vatten- och avloppsledningar är nya, ny vattenburen golvvärme på hela entréplanet, nya värmeledningar m.m. Nytt kök, nytt badrum och gästtoaletter, ny STO-puts, nytt (och mycket vackert) sedum-tak med härdiga örtväxter. Vidare pool och poolområde, stenläggningar och uteplatser, putsat murar osv.

Fiberbredband inkopplat i fastigheten. Nätverkskablar dragna. Rörelsedetektorer. Friköpt larm finns, kan övertagas om så önskas.

Sedum-tak :

Gröna tak förser oss inte enbart med ökad livskvalitet utan hjälper också till att återskapa miljön som vi alla lever i. Taken magasinerar nederbörd, renar och kyler luften samt återskapar ett naturligt ekosystem där våra byggnader har tagit vid. Genom att återföra en del av vad naturen gav oss hjälper varje grönt tak till att säkerställda framtiden för alla. Det finns ett stort urval av gröna taklandskap tillgängliga som passar allas behov.

Ett grönt tak absorberar upp till 99 % av nederbörden och tillvaratar näst intill allt regnvatten beroende på klimat och årstid vilket minskar belastningen på avloppsnätet till max. Växterna minskar värmeinstrålningen, skyddar tätskiktet mot UV-ljus och mot mekaniska skador vilket genererar ökad livslängd på tätskiktet. Gröna tak isolerar bra och minskar framförallt nedkylningskostnader under sommaren.

Moderna gröna tak har blivit lagda i nästan 50 år och många forskare anser att påkostade installationer håller mer än 50 år innan de eventuellt måste förnyas med nytt växtmaterial, ingen vet ännu. 

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Vellinge MORKULLAN 9

Taxeringsinformation:

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 1 748 000 kr
Mark, värde: 1 042 000 kr
Summavärde: 2 790 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1964
Värdeår: 1964

Servitut/nyttjanderätter:

Nyttjanderättsavtal för rätt att nyttja område på grannfastighetens mark (tidigare var infart), ska inskrivas i fastighetsregistret.

Uttagna pantbrev:

4 225 000 kr

Alla bilder

Område

Välkommen till Vellinge kommun och till Sveriges finaste stränder och fåglarnas paradis. Det är med glädje vi hälsar dig välkommen till Sveriges sydvästligaste hörn. Vellinge kommun omfattar Falsterbonäset med tvillingstäderna Skanör och Falsterbo och de större orterna Höllviken och Ljunghusen, Vellinge samt Västra Ingelstad och Östra Grevie.

Vellinge kommun är berömd för de attraktiva vita sandstränderna och det underbara badvattnet. De fyra största strandsträckorna i kommunen finns i Falsterbo, Kämpinge, Ljunghusen och Skanör.

De små badhytterna med historiska anor är vackra att beskåda, målade i allehanda färger och placerade längs de vita sanddynerna.

Från Vellinge har man bekväm närhet både till Malmö och Öresundsbron, och orten erbjuder en möjlighet att bo i en naturskön och lugn miljö samtidigt som storstaden och kontinenten nås lätt. Goda kommunikationer med buss gör det enkelt att smidigt ta sig till och från Malmö. I anslutning till byn ligger Söderslätts Golfklubb, en etablerad 18-hålsbana sedan 1990. Förutom golf finns flera alternativ till fritidssysselsättningar såsom fiske, tennis och ridning. Dessutom finns Söderslätts flygklubb som erbjuder möjligheten att lära sig flyga. På somrarna njuter man av milslånga vita stränder på grannorterna Höllviken, Skanör och Falsterbo.

I Vellinge erbjuds flera möjligheter till skola och barnomsorg. Förskolor ligger strategiskt utplacerade så att det alltid erbjuds gångavstånd till dessa. För de lite äldre barnen finns även grundskolor inom gångavstånd. Dessa erbjuder såväl kommunal som privat skolgång. I Vellinge ligger även Sundsgymnasiet, en populär gymnasieskola som erbjuder flera olika program och inriktningar. Här finns såväl ett estetiskt program som ett naturvetenskapligt program.

Läs mer på Vellinge kommuns webplats: www.vellinge.se/

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskiss Entréplan 2D

Med reservation för avvikelser

Planskiss Källarplan 2D

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 5 995 000 kr
Adress Trädgårdsgatan 18
Kommun Vellinge
Område Vellinge
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 137 Kvm (Säljarens information)
Biarea 101 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1094 Kvm (Fastighetsregistret)
101 kvm boyta enligt fastighetstaxeringen, tillbyggnaden ej medräknad.
Byggår 1964
Grundläggning Källargrund
Stomme Tegelstomme i gamla delen, Isoblock i tillbyggnaden
Fasad STO-puts 2017
Tak Sedum-tak 2017
Plåtarbete Plåt
Ventilation Takmonterad frånluftsfläkt
Uppvärmning Vattenburen golvvärme entréplanet + vattenburet radiatorsystem i källarplanet
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster Aluminiumklädda 3-glas isolerfönster
TV/Internet Fiber är inkopplat, integrerat kabelnätverk i alla rum.
Driftskostnad 85 092 kr/år varav:
El: 26 600 kr
Vatten/Avlopp: 9 102 kr
Renhållning: 6 590 kr
Gas: 42 800 kr
Observera att angiven driftskostnad har innefattat verksamhet och uthyrning och ska inte jämföras med 1-familjsboende.
Energiprestanda 108 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 790 000 kr
Summa pantbrev 4 225 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 850 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
5 850 000 kr Budgivare 3 2019-08-15 10:36
5 825 000 kr Budgivare 2 2019-08-15 10:06
5 800 000 kr Budgivare 3 2019-08-14 10:19
5 775 000 kr Budgivare 2 2019-08-14 09:32
5 750 000 kr Budgivare 3 2019-08-14 07:57
5 725 000 kr Budgivare 2 2019-08-14 06:38
5 700 000 kr Budgivare 1 2019-08-13 19:27
5 675 000 kr Budgivare 3 2019-08-13 12:54
5 650 000 kr Budgivare 2 2019-08-12 17:04
5 625 000 kr Budgivare 3 2019-08-11 16:59
5 575 000 kr Budgivare 1 2019-08-10 19:59
5 550 000 kr Budgivare 2 2019-08-10 18:57
5 500 000 kr Budgivare 1 2019-08-06 16:00