Malmö - Västra Kattarp

Botildenborgsvägen 11B

Visa på karta

Stor balkong - Nytt badrum - Fönster i 3 väderstreck

Välkommen till föreningens kanske bästa lägenhet i gavelläge med fönster i tre väderstreck. Nytt badrum från 2017 och med en av föreningens större balkonger. Det finns tillhörande källarförråd och vindsförråd. Bredband 100 mbit ingår i avgiften!

I korthet

Utgångspris 850 000 kr
Månadsavg. 4 629 kr
Rum 3
Boarea 70 Kvm
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Balkong Inglasad
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1955
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Daniel Hansson

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Daniel Hansson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till den rymliga balkongen. Rummet har fått nytt laminatgolv (2018) och vita bredspacklade väggar.

Alla bilder

Kök

Rymligt kök med matplats för 4 personer. Köksinredningen är äldre med massiva träluckor, kaklat stänkskydd och arbetsbänk kring vask i rostfritt. Utrustningen består av spis, spisfläkt, kombinerad kyl/frys samt nyare tvättmaskin och torktumlare. Från köksfönstret har man fri utsikt över villaområdet.

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övriga sovrumsmöbler. Sovrummet ligger ut mot Kattarps torget. Nytt laminatgolv (2018) och vita bredspacklade väggar gör tillsammans med det stora fönsterpartiet rummet ljust och trivsamt.

Alla bilder

Sovrum 2

Stort sovrum med tillhörande klädkammare. Stort fönsterparti med fri utsikt över villaområdet.

Alla bilder

Balkong

Trevlig balkong med utsikt över föreningens innergård. Sonus är balkongen inglasad, vilket förlänger balkongtiden avsevärt.

Alla bilder

Hall

Välkomnade hall med ett praktiskt och slitstarkt stengolv (klinkers). God plats för avhängning.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och fint badrum från 2017. Helkaklat med vita kakel på vägg och svart klinkers på golv. Utrustat med vägghängd wc, vask, spegelskåp, förvaringsskåp samt dusch med välvda glasdörrar. Renoverat av föreningen i samband med stambyte.

Alla bilder

Övrigt

En mindre tvättstuga (1 maskin) finns i källarplanet och en stor tvättstuga (2 maskiner) finns i källarplan på Botildenborgsvägen 13. Tvättbokningssystem med taggar, kan även bokas över internet

Alla bilder

Förening

Malmöhus nr. 7 Riksbyggen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningens byggnader färdigställdes 1955 och består av 187 lägenheter och 28 lokaler. Marken innehas med tomträtt som löper med 10-års perioder. Fr.o.m. 2015-01-01 till 2024-12-31 är den årliga avgälden 484 792 kr. Bostadsrättstillägg bekostas av föreningen och hemförsäkring tecknas enskilt av den boende. Denna förening tillämpar rak avskrivning. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Avgiften höjdes senast 2019-01-01 med 3% och planeras även att höjas med 3% 2020-01-01.

Gjorda renoveringar:
2000: Säkehetsdörrar sattes in och både fönsterna och taken renoverades
2005/2006: Taken renoverades 
2009: Nytt passersystem med tags installerades
2011: Gården renoverades
2013: Pannrummet fick nya pumpar och en värmereglering i varje lägenhet skedde i samband med detta
2016/2017: Stambyte avlopp, vatten samt elstammar. I samband med detta fick samtliga lägenheter nya badrum
2018 Gemensam el med separat avläsning. Trefas installerad och framdragen till elskåp i varje lägenhet

Kommande/påbörjade renoveringar:
Så småningom ska man göra vid trapphus och entréer.

Kabel TV via Com Hem ingår i avgiften.
Internet genom Bredbandsbolaget via fiber 100mbit/s ingår i avgiften.

Föreningen tecknar gemensamt bostadsrättstillägg. Vanlig hemförsäkring tecknar varje bostadsrättsinnehavare själv.

Det kostar 100kr/månaden att hyra en parkeringsplats. Föreingen har 14st p-platser där kösystem tillämpas.
Det finns 8 st garageplatser med en avgift på 260 kr/månad och plats. Kösystem tillämpas.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 850 000 kr
Månadsavg. 4 629 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet 100 Mbit, Bostadsrättstillägg
Adress Botildenborgsvägen 11B
Kommun Malmö
Område Västra Kattarp
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 70 Kvm (Föreningens information)
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Balkong Inglasad
Byggår 1955
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr 7
Pantsatt Ja
Förråd Källare + matkällare
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Centralvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredbandsbolaget via fiber 100mbit/s ingår i avgiften.
Energiprestanda 138 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.