Lund - Södra Sandby

Ekeberga 953

Visa på karta

Stora sällskapsytor - Insynsskyddad trädgård - Perfekt till familjen

Fem minuter utanför Södra Sandbys kärna kommer ni till huset på Ekeberga 953 med grönskande omgivningar. Huset är fördelat på två plan och källare vilket ger härliga ytor till hela familjen. Ni har två entréer till huset med plats till mycket förvaring. Både badrum och toalett renoverades 2016. Köket har härligt läge där ni kan titta ut över trädgården när ni lagar mat. Här finns även stor matplats där större sällskap kan samlas. På ovanvåningen finner ni två sovrum, kontor samt ett allrum i husets takkupa. Trädgården ligger insynsskyddad bakom den täta häcken, har stor gräsyta och dessutom en egen pool. Härifrån har ni nära Södra Sandbys centrum där ni finner förskolor, skolor och matbutik. På vägen utanför huset går regionbuss. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 850 000 kr
Rum 5
Boarea 131 Kvm
Biarea 47 Kvm
Tomtarea 1180 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1932, tillbyggnad 1987
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
  • Söndag 21 juli 11:00 - 12:00
Visa alla

Välkommen

Fem minuter utanför centrala Södra Sandby kommer ni ut till huset på Ekeberga 953 med grönskande omgivningar. Vid framsidan av huset har ni plats att parkera fem bilar. I garaget finns det plats att parkera ytterligare två bilar. 

På Revingevägen precis utanför huset har ni en busshållplats. Där kör linje 155 mot Södra Sandy och vidare mot Lund och i andra riktningen åt Harlösa.

Alla bilder

Trädgård

Tomten skärmas av med en tät grön häck vilket gör trädgården insynsskyddad. Ni har stor och härlig gräsyta och gott om plats att kunna anlägga blomsterrabatter. I anslutning till huset finns ett annex när ni kan förvara trädgårdsredskapen. Utanför finns en stenlagd uteplats där en del ligger skyddat under tak. Här har ni härlig yta till större utemöblemang, blomsterkrukor och till grillen. En härlig plats att kunna njuta på under sommaren. Till trädgården har ni dessutom en gjuten pool.

Alla bilder

Hall

I anslutning till uteplatsen når ni husets hall. Här är bra yta att hänga av ytterplaggen rakt fram och även utrymme till förvaringsmöbel. På golvet ligger det praktiskt grått klinker och väggarna är vita. Från hallen har ni en halv trappa upp till resten av entréplan och även trappan ner till källaren. I anslutning till hallen finner ni det helkaklade badrummet och även ett tvättrum.

Alla bilder

Badrum

Under 2016 renoverades badrummet och helkaklades i ljusa färgval. Väggarna har vitt kakel och ljusgrå klinker på golvet. Här har ni bekvämlig golvvärme och i taket finns det spotlights. Badrummet är utrustat med WC, dusch med vikbara glasdörrar, kommod, spegel och handdukshängare. Intill ligger en torrbastu med sittyta på två rader.

Alla bilder

Tvättrum

Intill badrummet finner ni tvättrummet. Här har ni tvättpelare med tvättmaskin (Bosch, 2018) och torktumlare (Electrolux). Väggarna är målade vita och på golvet ligger det plastmatta i grön nyans.

Alla bilder

Kök

Köket är husets hjärta där hela familjen får plats att samlas runt maten. Tack var fönster i tre väderstreck får ni in härligt ljusflöde och den stora matplatsen gör att rummet känns luftigt. Köket är utrustat med fläkt, spis med ugn (Electrolux, 2016), diskmaskin (Bosch, 2016) och frys. Kylskåp (Husqvarna, 2016) finns i källaren. Luckorna är gjorda av ek och bänkskivan av grå laminat. Köksvasken har ni precis vid ett fönster med utsikt över trädgården. Här är väggarna målade vita samt klädda med panel och på golvet ligger det laminat. I taket finns det synliga träbjälkar.

Alla bilder

Vardagsrum

Från köket kommer ni vidare till vardagsrummet. Här är väggarna klädda med vit panel och på golvet ligger det plastmatta. Gott om utrymme finns till större soffa och TV-möbel.

Alla bilder

Entré

Från trädgården har ni det som är husets huvudentré. Utifrån kommer ni först in till en mindre hall med vita väggar och laminat på golvet. Här har ni plats till skohyllor på väggarna eller till att hänga av jackorna. Vidare kommer ni in i en större hall som även är möblerbar. Här finns det synliga träbjälkar i taket, väggar klädda med panel och laminat på golvet. Från denna hall har ni trappan upp till ovanvåningen och under trapputrymmet finner ni toaletten.

Alla bilder

Toalett

Toaletten renoverades 2016 och utrustades med WC, kommod, spegelskåp och förvaringsskåp. Väggarna har vitt kakel och på golvet är det mörkgrå klinker.

Alla bilder

Ovanvåning

På ovanvåningen finner ni husets två sovrum och kontor samlat på ett våningsplan. Ni kommer först till en möblerbar hall med ljusa väggar och plastmatta på golvet. Här finner ni även en takkupa och är perfekt att använda till kontor eller gästrum.

Alla bilder

Sovrum 1

Rakt fram från ovanvåningens hall kommer ni till det första sovrummet. Här finns gott om utrymme till större säng och skrivbord. Längs med ena väggen har ni praktisk garderobsförvaring. Väggarna är målade vita och bryts av med en fondvägg. På golvet ligger det laminat.

Alla bilder

Sovrum 2

Till höger når ni det andra sovrummet. Ni kommer först in i ett rum som idag används till hobbyrum. Går ni sedan vidare genom rummet så finner ni det andra sovrummet. Det går att nyttja rummen som två olika sovrum eller varför inte använda ett rum som klädkammare? Här är väggarna målade vita, en vägg är grön och på golvet ligger det laminat.

Alla bilder

Källare

Från hallen finner ni trappan ner till källaren. Här har ni stora och härliga ytor att kunna nyttja efter behov. Väggarna är putsade och har därefter målats gula och golvet är av betong. Ni har flertalet fönster i olika väderstreck vilket gör källaren ljus. 

Alla bilder

Övrigt

Ny luft/luft värmepump i källaren - 2017

Renovering av badrum och toalett - 2016

Huset har enskilt avlopp. Det finns trekammarbrunn med filterbädd.

Nuvarande ägare gjorde omfattande renoveringar runt 89/90 då man bland annat bytte ut fönstren, gjorde om elen, anlade ny trekammarbrunn med filterbädd, gjorde vid tak och väggar i källaren, bytte yttertaket och huset dränerades om.

Poolen byggdes 98-99.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och finns ca 6000 invånare i samhället. För naturälskaren finns naturreservatet Fågelsångsdalen, populära Skryllegården och Rögledammar. I orten finns ett brett idrottsliv där du kan utöva bland annat fotboll, innebandy, tennis, cykel och jujitsu.

Kommunikationer

Väldigt bra bussförbindelser från Södra Sandby för den som arbetar i Lund eller Malmö. Med Lundalänken, som går var 10:e minut under rusningtid, når du enkelt Ericsson, Ideon, Lunds Universitet och Tekniska Högskola samt Lunds tågstation. Det finns även bussförbindelser till orter som Flyinge, Revinge, Harlösa och Eslöv.

Förr gick det en järnväg mellan Lund till Revingeby, genom Södra Sandby. Numera kallas sträckan för Hardebergaspåret och är idag en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby.

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6). Det finns även flertalet olika förskolor att välja mellan. Se kommunens hemsida för mer information.

Närservice

I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, bageri, pizzeria, Sandbybadet, bibliotek, vårdcentral och tandläkare. Det finns även Byahuset, vilket är en ideell förening som tillhandahåller aktiviteter för alla åldrar.

I orten finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Övre plan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 850 000 kr
Adress Ekeberga 953
Kommun Lund
Område Södra Sandby
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 131 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 47 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 1180 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1932, tillbyggnad 1987
Grundläggning Källare
Stomme Sten
Fasad Tegel & trä
Tak Plåt
Plåtarbete Plåt & plast
Uppvärmning Luft/luft värmepump & direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp. Trekammarbrunn med filterbädd
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber - öppen
Driftskostnad 39 431 kr/år varav:
El: 33 600 kr
Vatten/Avlopp: 2 931 kr
Renhållning: 2 900 kr
Driftkostnaden är kostnad för el (hushållsel och uppvärmning), vatten/avlopp och renhållning. Driftkostnaden anpassas individuellt efter val av leverantör och efter förbrukning. Elförbrukning: 29 000 kWh för 2018. Fastighetsskatt 2019: 7 812 kr.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 198 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 432 000 kr
Summa pantbrev 150 000 kr
Servitut/GA Samfällighetsutredning ej verkställd, redovisningen av fastighets andel i samfällighet kan vara ofullständig.
NYTTJANDERÄTT TELE
Ledningsrätt starkström

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 21 juli 11:00 - 12:00