Vellinge - Höllviken

Sjötorpsvägen 36

Visa på karta

Exklusiv nybyggd poolvilla - 250 kvm boyta - Hög kvalitet - Lågenergihus

Nybyggd, elegant och synnerligen trevlig poolvilla med rejält tilltagna ytor, massor av ljus och en härlig planlösning. Här samsas en stilren och harmonisk design med spännande arkitektoniska lösningar och påkostade och vackra material. Dessutom inbäddad i en prunkande, skyddad trädgård med härligt poolområde som en fridfull oas mitt i. Vidare stor takterrass med utsikt över den lummiga trädgården och poolområdet. Helheten och känslan av harmoni överallt, ute och inne, bidrar till att göra denna underbara bostad till något alldeles speciellt!

I korthet

Utgångspris 11 500 000 kr
Rum 6
Boarea 250 Kvm
Tomtarea 1006 Kvm
Typ 2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 2019
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Den stilrent ritade villan, med fasad i puts kombinerat med lärkträ, utstrålar elegans och en väl avvägd och harmonisk estetik både invändigt och utvändigt och inrymmer hela 250 kvm väldisponerad boyta med härliga representativa sällskapsutrymmen som uppgår till imponerande 112 kvm på entréplanet och fina privata utrymmen i övrigt. Den rogivande utemiljön som präglas av det underbara, skyddade poolområdet med prunkande grönska runtom smälter fint ihop med den stilrena arkitekturen.

Här bor man bekvämt och komfortabelt med stor trivsel och allt känns väl genomtänkt, in i minsta detalj. Byggkonstruktionen från Reformhus (www.reformhus.se) är specialutvecklad, innovativ och mycket välisolerad där dagens stränga byggnormer överträffas med råge. All belysning, både ute och inne och även poolbelysningen, styrs via belysningssystemet Plejd (www.plejd.com) och kan kontrolleras, konfigureras och schemaläggas enkelt via en app i mobilen. Värmeåtervinning via högeffektiv frånluftvärmepump och skön, vattenburen golvvärme med separata rumstermostater på hela entréplanet och vattenburet system via radiatorer på övre plan. 

Som extra bonus så får köparen här uppleva glädjen och den specielal känslan med att flytta in i helt nytt hus. 

Varmt välkommen!

Alla bilder

Trädgård

Mysig och lummig trädgårdstomt runt om huset som skyddas av staket och häckar. Stensatt biluppställningsplats vid infarten och på framsidan varierad växtlighet med gräsmattor, grönskande träd och buskar samt det trivsamma poolområdet med trädäck i soligt söderläge som blir en avkopplande oas med prunkande grönska runt om.

 

Alla bilder

Trädäck

Direktaccess från sällskapsutrymmena i bostaden ut mot det härliga poolområdet genom stora skjutbara glaspartier i söder. Trädäck med infälld belysning runt hela poolen, här finns gott om plats för både solstolar och loungemöbler! 

Alla bilder

Pool

Poolen är 8*4 meter och har belysning och trappa samt avsats att sitta på- utmärkt! Belysningen styrs via Plejd-systemet och app i mobilen.

Uppvärmning av poolen via energieffektiv värmepump. Barnsäkert poolöverdrag som tål att gå på och är vintertåligt för enkel vinterförvaring. Man slipper också störas av ljud från poolpumpen - pumpen finns i separat utrymme bakom huset.

 

Alla bilder

Entré

Snygga stenläggningar passerar förbi poolområdet på höger sida och leder fram till huvudentrén på framsidan. Ytterdörren som har både ljusgenomsläpp och stort sidoglas leder in till en rymlig hall med elegant klinkergolv (90*90 cm - mycket snyggt!) med skön vattenburen golvvärme. Bra avhängningsutrymmen och skjutdörrsgarderob, dessutom finns en stor separat klädkammare för ytterligare förvaring.

Direkt när man kommer in så slås man av ljuset, rymden och den exklusiva känslan i denna härliga bostad -  några steg till så blickar man ut över de mycket generösa sällskapsutrymmena på entréplanet och vidare ut mot trädgård och poolområde genom flera stora glaspartier - välkommen hem! 

Alla bilder

Vardagsrum

Från hallen öppnas stora ljusa sällskapsytor upp i en öppen planlösning med vardagsrum, matsalsdel och stilrent kök med underbara glaspartier. Ytorna känns slösande stora och de öppningsbara glaspartierna ger massor av ljus, genomblickar mot och en trevlig kontakt med utemiljön. Den extra takhöjden på 2,6 meter på hela entréplanet förstärker känslan av rymd ytterligare. Planlösningen och fönstersättningen känns verkligen lyckad och skapar en supertrivsam boendemiljö - högsta betyg! Vitlaserad ekparkett med skön vattenburen golvvärme överallt.

 

 

Alla bilder

Matsal

Matsalsdelen i det stora sällskapsutrymmet flödar av ljus via de båda glaspartierna och här känns det nästan som att sitta ute! Utsikt mot poolområde och den skyddade och lummiga trädgården. Gott om plats för ett stort bord och många gäster. Likadant vitlaserat ekparkettgolv med vattenburen golvvärme som i vardagsrum och kök. 

Alla bilder

Eldstad

Täljstenskaminen, som sprider både trivsel och värme i bostaden, är placerad så att man kan njuta av dess rogivande eldsken oavsett om man vistas i köket, vardagsrummet och matsalsdelen. 

Alla bilder

Kök

Elegant och stilrent, väcker intresse men sprider samtidigt en vilsam känsla - köksinredningen (Lab13, Italienska Aran Cucine´s toppmodell) är också praktisk, funktionell, utomordentligt välplanerad och passar perfekt till denna unika boendemiljö! (Läs mer: https://www.aran.se/lab13#!)

Väl tilltagen köksö som inrymmer både glaskeramikhäll och en extra köksvask, mycket bra. Härifrån blickar man ut över de stora sällskapsutrymmena på entréplanet och kan ha fin kontakt med middagsgästerna samtidigt som man har en härlig utsikt genom glaspartierna ut mot trädgården och poolområdet.

Köket är ett drömkök för gormetkocken med två ugnar så man kan ha två olika temperaturer. Köksbänkar och inredning är extra djupa, 70 cm, vilket ger riktigt fina arbetsytor. Gott om förvaringsutrymmen är det också och massor av smarta lösningar och detaljer. Kökskranarna är sensorstyrda. Smakfulla bänkskivor i hög kvalitet i kompositmaterial. Belysning och gott om eluttag under överskåpen. Dimbara infällda ledspotlights i taket. Likadant vitlaserat ekparkettgolv som i vardagsrum och matsalsdelen.

Utrustning:

2 st inbyggnadsugnar (Miele) i bekväm arbetshöjd, 2 st kombinerade kyl/frysar (Miele), diskmaskin (Miele) glaskeramikhäll med Induktion (Miele), designspisfläkt som fälls ned i köksön när den inte används. 

Klicka på "ALLA BILDER" för att se samtliga bilder i hög upplösning.

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrum 1 på entréplanet med vitlaserad ekparket med vattenburen golvvärme och fönster i svalt norrläge. 

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Ljust, rymligt och smakfullt helkaklat badrum på entréplanet med klinkergolv med vattenburen golvvärme och frostat fönster mot trädgården på baksidan. Infällda ledspotlights i taket. 

Utrustning: 

Wc, duchhörna med glasdörrar, badrumskommod, badrumsskåp med spegel och belysning, handdukstork.

Alla bilder

Grovkök

Grovköket erbjuder också mycket bra utrymmen, stora arbetsytor och gott om garderobsutrymme. Fönster mot trädgården på baksidan. Klinkergolv med vattenburen golvvärme

Utrustning:

Arbetsbänk, tvättvask, tvättmaskin (Miele), torktumlare (Miele). Här finns även husets värme- och ventilationsenhet, en högeffektiv frånluftvärmepump som sörjer för både ventilation, värme och varmvatten samt återvinner värme från ventilationen.

Alla bilder

Trappa

Den snygga och stilrena ljusgenomsläppliga trappan som leder upp till övre plan är specialdesignad och handgord av svensk smide. 

Alla bilder

Allrum

Trappan från entréplanet leder upp till ett rymligt allrum på övre plan med flera fönster i olika väderstreck, ljust och inbjudande. Vitlaserad ekparkett på golvet.

Alla bilder

Master bedroom

Husets master bedroom med utgång till den stora takterrassen har också separat ingång till badrummet på övre plan och direktaccess till en rymlig walk in closet. Vitlaserad ekparkett på golvet. Härlig utsikt över trädgård och poolområde genom stort fönster ned till golvnivå och glasad altandörr! 

Alla bilder

Walk in closet

Walk in closet borde finnas i alla hus! Vitlaserad ekparkett även här.

Alla bilder

Terrass

Underbar takterrass i söder med trädäck och härlig utsikt över trädgård och poolområde! Gott om plats för solstolar och annat möblemang. Takterassen nås både från badrummet på övre plan och från master bedroom. 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 på övre plan är ljust och trevligt med vitlaserad ekparkett och dubbla fönster.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 på övre plan med vitlaserad ekparkett och fönster i svalt norrläge. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Stort och rymligt helkaklat badrum i vinkel på övre plan med separat utgång till den härliga takterrassen!

Badrummet känns trivsamt och harmoniskt och är försett med både duschhörna och badkar, duschhörnan är rejält tilltagen så att man slipper trängas. Infällda dimbara ledspotlights i taket. Klinkergolv med golvvärme. 

Utrustning:

Wc, badrumskommod med dubbla tvättställ, badrumsspegel med belysning, badkar, handdukstork.

 

Alla bilder

Biluppställningsplats

Stenlagd uppställningsplats för bilar på framsidan med gott om plats för fyra bilar. 

Alla bilder

Övrigt

Klicka på "ALLA BILDER" för att se fler bilder i hög upplösning.

Alla bilder

Område

Falsterbonäset i Vellinge kommun är vida känt för sina underbara sandstränder. Höllviken, omgivet av charmernade tallskog, består i huvudsak av idylliska villakvarter och är den största tätorten både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. I det pitoreska centrumet Höllviken finner vi restauranger, pubar, ett flertal butiker och en även del lägenheter. 

I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön.

Höllviken är omgivet av stränder! Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden på andra sidan är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. 

Förutom Höllvikens mysiga centrum så har finns även köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag.

Orten har ett mycket bra utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor. Det finns tre grundskolor; Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken.  

Från Höllviken har man perfekt pendlingsavstånd till storstäderna i Öresundsregionen men man bor också lugnt och tryggt i ett område som har varit fritidsparadis i flera generationer, nära havet med fantastiska milslånga sandstränder. Runt omkring finns idylliska byar, Stora Hammar, Lilla Hammar och Fotevik. I Fotevik finns ett stort arkeologiskt friluftsmuseum som är väl värt ett besök. Bland annat ingår i museet en vikingaby som är uppbyggd i samband med projektet ”levande historia”. I samband med att järnvägen färdigställdes mellan Vellinge och Skanör/ Falsterbo började området bebyggas. Under andra världskriget skedde en stor förändring av Falsterbonäset då Falsterbokanalen byggdes tvärs igenom området. Höllviken avdelades då också tydligt från Ljunghusen som kom att ligga väster om kanalen. Numera är järnvägen nerlagd, men kanalen fungerar som ett levande inslag i samhället.

Alla bilder

Fastighet

Taxeringsuppgifter:

OBS Fastigheten är ej omtaxerad efter nybyggnationen.

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 794 000 kr
Mark, värde: 1 502 000 kr
Summavärde: 2 296 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1953
Värdeår: 1956

Servitut och samfälligheter:

Officialnyttjanderätt tele, Last
12-IM2-71/269 - 1

Gemensamhetsanläggning Vellinge HÖLLVIKEN GA:5
fnr_120307996

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning - Entréplan

Med reservation för avvikelser

Planritning - övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 11 500 000 kr
Adress Sjötorpsvägen 36
Kommun Vellinge
Område Höllviken
Typ 2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 250 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 1006 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 2019
Grundläggning Gjuten isolerad platta
Stomme Trä
Fasad Lärkträ + puts
Tak Tålig takduk PVC
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft, frånluftsvärmepump, värmeåtervinning.
Uppvärmning Värmepump med vattenburen golvvärme på bv och vattenburna radiatorer på ov.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas isolerfönster, aluminium från NorDan
TV/Internet Fiber finns i gatan
Driftskostnad 29 903 kr/år varav:
El: 18 000 kr
Vatten/Avlopp: 6 300 kr
Samfällighet: 2 700 kr
Renhållning: 2 903 kr
Huset har en beräknad energiförbrukning (se bilagda energiprestandarapport) för uppvärmning om 32 kwh/kvm och år vilket är osedvanligt lågt. Elkostnad innefattar hushållsel och är uppskattad. Uppvärmning av pool tillkommer.
Beräknat på 3 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 296 000 kr
Summa pantbrev 3 500 000 kr
Servitut/GA Samfällighetsutredning ej verkställd, redovisningen av fastighets andel i samfällighet kan vara ofullständig. Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Officialnyttjanderätt tele
Gemensamhetsanläggning Vellinge HÖLLVIKEN GA:5

Boka en kostnadsfri värdering här!