Malmö - Norra Sofielund

Klaragatan 7

Visa på karta

Etagelägenhet - Renoverad - Huskänsla

Välkommen till en fantastiskt ljus och genomgående etagelägenhet med huskänsla på en otroligt mysig gata . Belägen i en fastighet byggd i början av 1900- talet som är full av historia och har detaljer bevarade från förr. Lägenheten har många tilltalande egenskaper såsom; två braskaminer (en är ur bruk men kan enkelt kopplas in igen), framtagna råa tegelväggar, synliga svartbetsade takbjälkar, två vackert renoverade badrum, ett snyggt kök och möjlighet för 3-4 sovrum. Föreningen har en mysig innergård med utemöbler och grillmöjlighet. Liten och familjär förening med god ekonomi. Välkommen på visning till en lägenhet som måste upplevas!

I korthet

Utgångspris 3 695 000 kr
Månadsavg. 3 933 kr
Rum 6
Boarea 138 Kvm
Våning 2+3
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Trivsamt och ljust vardagsrum med vita, grovputsade väggar och vitmålat brädgolv. Härlig sällskapsyta som även kan användas som sovrum om så önskas. Här ryms en mysig soffgrupp och ett mediamöblemang. Stora fönster skänker rummet rikligt med ljus. Den fungerande braskaminen är en riktig stämningshöjare.

Alla bilder

Kök

Fint kök med öppen och luftig planlösning. Renoverat med vit och stilfull inredning som vackert matchar den formgjutna vita Corianskivan och den snygga tapeten som skyddas av skänkskyddet i härdat glas. Här finner ni gott om förvaringsutrymme och generösa arbetsytor. Utrustat med integrerad diskmaskin, ugn i svart (Husqvarna), häll, fläkt och integrerad kyl/frys (Whirlpool). Vitmålat brädgolv och vita grovputsade väggar. 

Själva matsalsdelen är rymlig och rymmer ett stort möblemang. Rummet får härligt ljus från de två stora fönstren som vetter ut mot gatan. Det vita brädgolvet löper vidare från köket och väggarna är grovputsade med en vacker fondtapet från 60-talet.

Alla bilder

Badrum

Mycket smakfullt badrum med vitt kakel på väggarna som vackert matchas mot det handgjorda betongkaklet från Marocko på golvet. Utrustat med: Duschhörna med regndusch, handfat med designblandare, handukstork, wc och en praktisk tvättmaskin som underlättar i vardagen. 

Alla bilder

Allrum

Vindsrummet är ett fantastiskt rum med vitmålat brädgolv och vita väggar som kontrasteras mot råa tegelväggar. Rummet är ca 40 kvm med synliga svartbetsade bjälkar, en mustrock centralt i rummet med en braskamin (braskaminen är ur bruk men kan enkelt kopplas in igen) och stora takfönster. Längs ena väggen löper vita garderober som erbjuder generöst med förvaringsutrymme. 

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Stilfullt badrum från 2018 som är fackmannamässigt byggt med moderna materialval. Rå tegelvägg, vitt sluttande tak och vackert, grått klinkergolv. Utrustat med dusch, wc och handfat.Det är förberett vatten/avlopp för tvättmaskin. Ett takfönster skänker rummet rikligt med dagsljus.  

Alla bilder

Sovrum 1

Rymligt och trivsamt sovrum med en ljus, blommig tapet och svart Tarkett plastgolv. Rummet får härligt ljusinsläpp från de två fönstren. Här ryms med lätthet både dubbelsängen och annat möblemang om så önskas. 

Alla bilder

Sovrum 2

Mysigt sovrum med vitmålat brädgolv och vita väggar. Fönster vetter ut mot den lugna innergården. Kan även användas som kontor eller gästrum.

Alla bilder

Sovrum 3

I ena hörnan av det stora vindsrummet finns idag ett tredje sovrum. Detta kan avskärmas, om så önskas, eller användas som allrum även det. Det är en trivsam yta med två takfönster, vitmålat brädgolv, vita väggar och en rå tegelvägg som fondvägg.  

Alla bilder

Hall

Välkomnande entré med snyggt och tåligt stengolv som även fortsätter upp för trappan, vita väggar och en tapet från 60-talet. Två garderober med originaldörrar för förvaring. Entrén leder vidare till en hall som även den har två garderober. 

I hallen på det övre planet ligger ett vackert, svart skiffergolv. 

Alla bilder

Förening

Brf Hvita Huset har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen äger fasktigheten Klotet 24 i Malmö med därpå uppförd byggnad som består av 4 st lägenheter varav en lokal. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Henrik Hultén.

AVGIFT
I dagsläget panerar förenignen inga avgiftshöjningar. Senast avgiften höjdes var 2010.

TV & INTERNET
Kabel-tv via ComHem ingår i avgiften. Bredband tecknar lägenhetsinnehavaren själv.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Under 2018 har föreningen satt in nya fönster, målat och bytt värmeväxlare.
Framöver planeras 5 st nya branddörrar samt nytt tak på gårdshuset.

ÖVRIGT
Snöröjning och gårdsstädning hjälps samtliga medlemmar åt med. Trappuppgångsskötsel sköts av innehavarna av lägenhet 2 och 3 (alltså är detta ett ansvar som följer med denna lägenhet)

Alla bilder

Område

Mysigt kvarter med närhet till det mesta. På kort gångavstånd nås knytpunkten Södervärn och med cyckel tar man sig lätt till Citytunneln. Möllevången med alla dess butiker, restauranger och barer ligger också inom kort avstånd.  

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Plan 1

Med reservation för avvikelser

Plan 2

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 3 695 000 kr
Månadsavg. 3 933 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Klaragatan 7
Kommun Malmö
Område Norra Sofielund
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 6
Boarea 138 Kvm
Våning 2+3
Förening Brf Hvita Huset
Pantsatt Ja
Energiprestanda 257 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.