Kävlinge - Dagstorp - Haraldsminne

Dagstorpsvägen 161-0

Visa på karta

Lagom på landet - charmigt - möjligheter

Välkomna till Haraldsminne, ett skönt boende med härliga lantliga vidder i Dagstorp - strax utanför Dösjebro. Charmigt bostadshus, trivsamt renoverat under de senaste åren. Så härligt luftigt och ljust! Tillfälle för dig som söker boende med extra byggnader för flera möjligheter. Det erbjuds stora ytor i stallbyggnaden, garage och lada för dig som har företag och behöver lagerplats eller har annan verksamhet som kräver ytor. Kanske kan drömmen om hönor eller häst bli sann? 1,2 km till Dösjebro tågstation och 6km till Kävlinge.

I korthet

Utgångspris 2 695 000 kr
Rum 5
Boarea 138 Kvm
Tomtarea 5302 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1909
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 450 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkomna till Haraldsminne, en gård med anor från 1900-talet. Namnet härstammar från Harald Hildetand, en mytologisk kung, som sägs ha sin gravhög bara en bit härifrån. 

Boningshuset om 138m² ger verkligen en inbjudande och trivsam känsla och när man kommer in slås man av rymden och ytorna som erbjuds både nere och uppe.

Det finns två infartsvägar in till gården som båda leder fram till den singelbeklädda gårdsplanen framför huset och garaget. Ekonomibyggnaden byggdes 1923 och har blivit tillbyggd i flera omgångar av några tidigare ägare. Hela byggnaden är i behov av uppfräschning men främst senaste utbyggda delen, gamla svinstallet är i behov av en större renovering. Bakom ekonomibyggnaden finns en större gräsyta. Om man skulle vilja ha hästar eller andra djur krävs det en del arbete med att bygga om stallet. Allt är möjligt!

Trädgården ramas in av staket och häck så både barn och hundar hålls på plats. En fin grind leder oss ut till gårdsplanen.

 

Alla bilder

Huset

Det lilla tegelhuset byggdes år 1900 enligt uppgift från boken Svenska gods och gårdar. I snart 119 år har det troget stått där och hunnit vara bostad åt flera generationer. Teglet som för övrigt får sin röda färg av järnhaltig lera är fortfarande i fint skick men har såklart spår av väder och vind. På framsidan längs vägen ser man spår av ytterdörren som en gång satt där.

Huset byggdes till på 60 talet då kvadratmetrarna utökades med en hall och ett litet sovrum samt ett allrum på ovanvåningen med utgång till balkong. En källardel kom också till och här är för dagen tvättstugan placerad. Nuvarande ägare gjorde en omfattande renovering invändigt under 2009/10 då man bl.a öppnade upp planlösningen, isolerade väggar och golv, totalrenoverade badrummet och satte in en täljstenskamin. Alla fönster har bytts ut (2003, 2009, 2016, 2017 och källarfönster 2018). Hela ovanvåningen gjordes om under 2017 med ny isolering, nya innertak och golv. Renoveringen har skett omsorgsfullt och med hänsyn till husets ålder och tidigare byggmaterial.

2002 kopplades kommunalt vatten och avlopp in och då dränerades även husgrunden om längs norr och väster. 

Alla bilder

Entré

Välkommen in i värmen!

Hallen, ett eget rum som man praktiskt nog kan stänga om erbjuder plats för jackor och skor. En hallmöbel och en stol får också plats. På golvet ligger en tålig linoliummatta där hundens våta tassar inte sätter några spår. Väggen är klädd med en tapet i beige nyans. 

Några steg in och man möts av en öppen och ljus känsla och lyxigt nog får man direkt en fin siktlinje ut genom fönster åt alla väderstreck!  Man har full koll på vardagsrum, kök och matplats. Trappan upp till ovanvåningen ger en känsla av att den svävar fritt i rummet.

Alla bilder

Kök

Köket välkomnar med gråmålade luckor, laminatbänkskiva i antracitgrå och mosaik i brunbeige nyans ovanför. På golvet under köksskåpen ligger svart klinker, fint trägolv resten. Vitmålade väggar.

Ytan mellan köket och matplatsen är lyxigt rymlig och det är bara fantasin som sätter stopp för vad den kan användas till. Kanske morgongymnastik, bilbana eller en rymlig köksö?

Dubbeldörren öppnar upp mot en trappa som leder ner i trädgården.

Utrustning:
Hel kyl och frys- Cylinda 2003 (Kompressor bytt kyl)
Spis med ugn- Huskvarna 2002
Fläkt- rostfri kåpa 2006
DM- Whirlpool 2006

 

Alla bilder

Matplats

När väggen mellan kök och matplats revs skapades en väldigt öppen och vackert ljus matplats. Den rymliga matplatsen ger plats åt vänner och familj. När det är kalas går det hur fint som helst att duka långbord. Plats finns det gott om!

Brädgolvet i original ger fin karaktär. Väggar klädda med tapet i lejongul nyans samt en matchande fondtapet med blommor passar bra till.

 

 
Alla bilder

Vardagsrum

Detta lilla hus överraskar hela tiden med sin rymliga känsla. Takhöjden är lite högre än dagens standard och det är nog en bidragande orsak men främst tror jag det är de fina fönstren med de breda fönsternischerna och de svagt vinklade smygarna som ger mest känsla och karaktär. 

Rummet har en naturlig hörna för soffa och TV men sedan har man lyxigt nog även plats för soffa och fåtöljer framför täljstenskaminen som levererar go värme ruggiga kvällar.

Vacker välbevarad parkett på golvet med klinker framför kaminen och väggen är klädd med tapet i svagt beigegrå nynas samt en läcker fondtapet med mönster av träd.

 

 

 
Alla bilder

Sovrum - Entréplan

Det här rummet används idag som klädrum och har flera garderober. Dörr ut till trädgården. Kan även användas som sovrum, kontor, eller lekrum.

På golvet ligger linolium och väggen är klädd med tapet i ljus nyans samt grön fondvägg.

Alla bilder

Badrum

Det är sådan fröjd att kliva in i detta badrum, så fräscht och fint renoverat med lugna och tidsrena färger. Den antracitgrå tonen på klinkern harmoniserar fint med kaklet i beige nyans. Större plattor matchas med elegant mosaik.

Toalett och inbyggt badkar med duschvägg. Bänkskiva i svart med brett handfat ovanpå ger plats åt flera morgonbesökare samtidigt. Skåpet under, med luckor i mörk träfanér, gömmer undan handdukar, toalettartiklar och annat bra ha. Spotlight, fönster och golvvärme el. Fuktstyrd fläkt.

Våtrumsintyg finns. Spegel lämnas kvar.

 

Alla bilder

Ovanvåning

Trappan tar oss upp till den ljusa ovanvåningen, som är helt sagolikt fin med vitlaserat furugolv genomgående i alla rum och vitmålade väggar. Takbjälkarna är synliga och ger en skön karaktär i rummen. Tänk på att du som är lång behöver böja dig emellanåt!

Allrummet har plats för soffa och härifrån kommer man ut på balkongen placerad i söderläge. Stort fönsterparti med altandörr.

Bakom trappan finns ett utrymme med takfönster som med fördel kan bli ett mindre barnrum eller användas till läs- eller yogahörna.

 

Alla bilder

Utsikt

Balkongen kanske inte är i storlek för party men vill man fånga dagssolen och solen en bit in på kvällen och inte orkar gå ner till uteplatsen så kan man med fördel ta kvällsmiddagen här. Att vädra täcken och skaka mattor är inte heller en så dum funktion.

Utsikten är lätt att gilla.

Alla bilder

Sovrummen

Sovrummen är placerade på varsin gavel och är väldigt charmiga med synliga bjälkar och vackra golv.

 

Alla bilder

Tvättstuga

Det finns källare under en del av huset och här hittar vi tvättstugan. Vask, tvättmaskin och torktumlare Bosch 2015-16 är redo att beta av högarna av tvätt. Varmvattenberedare 2011. Betong på golvet med tålig golvplatta i grå nyans ovanpå. Vitmålade väggar och fönster.

En gång tar oss vidare under huset och längre in står en avfuktare, installerad 2017. Säljaren har ett serviceavtal för avfuktaren.Ett företag kommer en gång om året. 1500kr/år. I krypgrunden ligger plast.

 

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

Så här års ser man inte mycket av vad som växer i trädgården men man får ändå en känsla av att allt är prydligt och fint skött. Gräsmatta, några rabatter och träd är allt som behövs för att man ska bli lugn i själen. Häcken som ramar in trädgården ger fint skydd för fåglar och när den börjar grönskas på våren blir den som en hel grön mur.

Uteplatsen under tak ger en skön vindskyddad vrå utan att ta av ljuset eller utsikten. 

Bakom garaget finns ett trädgårdsland med fruktträd, bärbuskar och plats för odlingslådor.

I ekonomibyggnadens första del, det gamla mjölkrummet, har säljaren ett praktiskt planteringsrum där krukor och andra redskap får plats.

Alla bilder

Ekonomibyggnad

Runt 500-550m² stort med perfekta ytor för din verksamhet, lager eller kanske plats för några hönor, får eller häst. Längst upp mot vägen finns först ett gammalt mjölkrum, sedan kommer det äldre kostallet. Vidare i utbyggnaden finns det gamla svinstallet. Denna del är i störst behov av underhåll, då främst taket. Vidare kommer ladan och uppgång till logen. 

Stall och lada med eternittak.

 

 

 

Alla bilder

Garage och Verkstad

Dubbelgarage med oförskämt gott om plats samt en verkstadsdel. Perfekt yta för den bilintresserade! Plåttak har lagts ovanpå det gamla eternittaket. (2014) Hundgård finns utanför garaget med en praktisk lucka in till en isolerad innerdel.

Maskinhall med stor port ger möjlighet för bil- husvagns- eller båtparkering. Vissa delar av taket läcker då det regnar kraftigt.

 

Alla bilder

Mäklaren informerar

- Elen är nydragen på ovanvåningen. Jordfelsbrytare finns till badrum.
- VVS rör utbytta på entréplan.
- Trädetaljer på boningshuset målat 2014.
- Fastigheten belastas av en ledningsrätt som ger förmån till Kävlinge kommun. De har rätt att utföra och för all framtid bibehålla underjordiska ledningar för vatten och avlopp med tillhörande anordningar.
Ledningarna går i tomtgränsen längs med vägen.
- Säljarens önskemål om tillträde är runt den 15 juni-1 juli 2019.

 

Alla bilder

Säljaren berättar

Det som vi kommer att sakna mest med detta hus är utsikten! Man kommer på sig själv att bara tyst sitta och titta ut. Det finns alltid något som fångar ens blick, ett rådjur, soluppgången över fältet eller bonden som är ute och plöjer med sin traktor.

Möjligheterna med ekonomibyggnaden har varit många, vi har haft en smed som hyrt in sig och just nu hyr vi ut plats till en husvagn. Drömmen om egen verksamhet har alltid funnits. Men man får också vara försiktig... finns det ytor så samlar man på sig grejer...

Vår hund springer ofta lös ute i trädgården, det finns ju staket runt om och katten hänger gärna med på en tur in i garaget och verkstaden. 

Alla bilder

Omgivningar

Dagstorp - Haraldsminne beläget lantligt mellan Dösjebro och Kävlinge. Omgärdat av åkrar och öppna fält. Dösjebro är närmsta by och här finns bensinmack med butik- Handlaren, som har generösa öppettider. Förskola och skola F-6.

Tågstationen finns i Dösjebro där tåg går söderut mot Lund, Malmö och norrut mot Landskrona och Helsingborg.

I Kävlinge finns förskolor, F-9 skola, centrum med systembolag, restauranger, bank, affärer, bibliotek, vårdcentral och träningslokaler. Kävlinge har även tågstation.

Alla bilder

Planlösning entré

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 695 000 kr
Adress Dagstorpsvägen 161-0
Kommun Kävlinge
Område Dagstorp - Haraldsminne
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 138 Kvm (Enligt uppmätning)
Tomtarea 5302 Kvm (Fastighetsregistret)
I utdrag från lantmäteriet står huset uppmätt som 110m². Enligt energideklarationen är huset uppmätt till 138m². Mäklaren uppmanar blivande köpare att kontrollmäta arean.
Byggår 1909
Grundläggning Källare och krypgrund med avfuktare
Stomme Tegel
Fasad Tegel
Tak Plåt med spåntak och papp under
Ventilation Tillluftsdon i sovrummen
Uppvärmning Luft/luft värmepump Panasonic 2012 och direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. (LPS-system) Egen brunn med hydrofor finns för trädgårdsbevattning.
Fönster 3-glas med träram
TV/Internet Fiber via Telia
Driftskostnad 43 118 kr/år varav:
Värme: 28 000 kr
Vatten/Avlopp: 4 223 kr
Sotning: 700 kr
Renhållning: 2 146 kr
Övrigt: 8 049 kr
Total driftskostnad 43.118kr/år. I driftskostnaden ingår värme, hushållsel, vatten/avlopp, sotning, renhållning och fastighetsavgift. Total energiförbrukning 16.800kWh för 2018. EP: 92kWh/m² och år
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 92 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 441 000 kr
Summa pantbrev 989 000 kr
Servitut/GA Ledningsrätt vatten och avlopp

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 3 450 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
3 450 000 kr Budgivare 7 2019-02-17 16:45
3 400 000 kr Budgivare 4 2019-02-16 20:06
3 250 000 kr Budgivare 7 2019-02-16 11:22
3 200 000 kr Budgivare 6 2019-02-15 15:38
3 150 000 kr Budgivare 8 2019-02-15 14:53
3 100 000 kr Budgivare 7 2019-02-15 12:45
3 000 000 kr Budgivare 6 2019-02-15 11:32
2 950 000 kr Budgivare 7 2019-02-14 16:47
2 850 000 kr Budgivare 6 2019-02-14 13:15
2 700 000 kr Budgivare 1 2019-02-14 11:50
2 800 000 kr Budgivare 5 2019-02-14 11:01
2 695 000 kr Budgivare 3 2019-02-13 11:51
2 700 000 kr Budgivare 4 2019-02-11 12:17
2 590 000 kr Budgivare 3 2019-02-11 09:23
2 580 000 kr Budgivare 2 2019-02-11 09:19
2 570 000 kr Budgivare 3 2019-02-04 13:15
2 550 000 kr Budgivare 2 2019-02-04 12:07
2 500 000 kr Budgivare 1 2019-02-04 11:06