Eslöv - Centralt

Järnvägsgatan 6

Visa på karta

Cirka 50 kvm uteplats - Fascinerande historia - Modernt och stora ytor

I centrala Eslöv finner ni ett av ortens landmärken, Lagerhuset. Fastigheten har en fascinerade historia bakom sig som ett av landets lagerhus och användes för att säkra tillgången till spannmål. År 2008 var ombyggnationen av fastigheten klar och blev då Sveriges högsta bostadshus av trä med sina tio våningar. Bakom entrédörren till lägenheten gömmer det sig flera unika och imponerande attribut. Ni kommer in till en hall med bra förvaringsmöjligheter. Badrummet är helkaklat och har tvättmöjligheter. Det finns två rymliga sovrum varav ett har en takhöjd på ca 3,8 meter. Till lägenheten har ni en imponerande stor uteplats på cirka 50 kvm och sträcker sig runt knuten på huset i två väderstreck. Köket är ljust, modernt och har gedigen bänkskiva av granit. Även vardagsrummet har fantastik takhöjd samt har stora fönsterpartier ut mot grönskan. Från vardagsrummet kan ni ta trappan upp till ett entresolplan, perfekta utrymmet till hobbyn. Carport med laddstolpe medföljer lägenheten. För den som pendlar är det ca 600 meter till tågstationen och tar er till Lund C på ca 11 minuter och till Malmö C på ca 25 minuter. Matbutik finns i närområdet. Varmt välkomna till ett modernt boende med mycket karaktär!

I korthet

Utgångspris 2 350 000 kr
Månadsavg. 6 917 kr
Rum 3
Boarea 99 Kvm
Våning 1 av 10
Hiss Ja
Balkong Stor uteplats på ca 50 kvm
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1918, ombyggt 2008
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

Ni kommer in till en hall med vita väggar och praktisk mörkgrå klinker på golvet. På väggen till höger finns plats att hänga av jackor och ställa undan skor. Redan här är det påtagligt vilken höjd det är till taket och husets historia som lever kvar i väggarna. Från ingången fortsätter hallen och leder er vidare till lägenhetens alla rum. I denna del ligger det ekparkett på golvet och ni har bra förvaring i form av två skjutdörrsgarderober.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är helkaklat och har tidlösa färgval - vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Till höger finns bra tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare. Ni har även en praktisk arbetsbänk ovanför. Badrummet är utrustat med WC, kommod, spegelskåp, förvaringsskåp, handdukstork (el) och golvvärme. Här finns även en dusch med vikbara glasdörrar vilket frigör golvyta till att ställa fram torkställning. 

Alla bilder

Kök

De vita skåpsluckorna i kombination med den vackra bänkskivan av granit ger köket ett modernt och elegant intryck. Här finns mycket bra med förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, inbyggnadsmikro, fläkt, spishäll och ugn. Alldeles intill köket vid de stora fönsterpartierna har ni trevlig matplats till större sällskap.

Alla bilder

Vardagsrum

I öppen planlösning till köket finner ni vardagsrummet. Rummet har fantastik rymd och atmosfär tack vare takhöjden på 3,8 meter och de stora fönsterpartierna. Här får ni in härligt naturligt ljus och har utsikt över grönskan utanför. Det finns bra utrymme att möblera med större soffgrupp och TV-möbel. Här är väggarna målade vita, det finns en grå fondvägg och ligger ekparkett på golvet. Från vardagsrummet har ni utgång till uteplatserna och även trappan upp till loftet.

 

Alla bilder

Loft

I lägenheten har man nyttjat takhöjden väl genom att bygga ett entresolplan i vardagsrummet. Loftet omges av glasräcken vilket gör utrymmet ljust. Här har ni gott om utrymme till exempelvis hobby, kontor eller till gästrum. Det ligger ekparkett på golvet och takhöjden är cirka 1,40 meter.

Alla bilder

Uteplatser

Till lägenheten har ni otrolig yta att kunna nyttja utomhus! Ni kommer först ut till en stor uteplats som ligger skyddat under tak. Uteplatsen är cirka 23 kvm stor och gör att ni har bra plats till olika utemöblemang och blomsterkrukor. Denna del ligger i österläge och är perfekt att vara ute på när solen är stark.

Om ni går ned för trappan och går runt hörnet av huset kommer ni sedan till den andra uteplatsen. Denna del är stenlagd och skärmas av med en häck. Härifrån har ni utsikt över det grönskande området. Uteplatsen är cirka 30 kvm och ligger i härligt söderläge. 

Alla bilder

Sovrum 1

Från hallen når lägenhetens två sovrum. Det första sovrummet ligger mittemot badrummet.  Rummet har skjutdörrar som göms snyggt i väggen och tar upp minimalt med plats från rummet. Här har ni bra utrymme till dubbelsäng och det finns även en skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade vita och på golvet ligger det ekparkett. Från sovrummet har ni utgång till uteplatsen.

 

Alla bilder

Sovrum 2

Den andra sovrummet utmärker sig med otrolig takhöjd på 3,8 meter. Även här har man gömt skjutdörrsgarderoben snyggt i väggen. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Ni har bra utrymme för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Sovrummet har en utgång till uteplatsen.

Alla bilder

Lagerhuset

Under första världskriget ville man säkra tillgången på spannmål och byggde därför nio lagerhus i trä runt om i landet. Lagerhusen byggdes i Eslöv, Eskilstuna, Hallsberg, Linköping, Roma, Tomelilla, Vara, Åstorp och Östra Klagstorp. Ansvariga för byggnadernas träkonstruktion var Carl Forsell och Erik Hubendick och formgivning av exteriören formgavs av Gunnar Asplund. Av de nio lagerhuset finns det idag kvar tre och lagerhuset i Eslöv är det enda som är ombyggt till bostäder medan de andra två använda idag inte för sitt ursprungliga syfte.

Eslöv’s lagerhus byggdes klart 1918 och användes ända fram till 1980-talet som spannmålsmagasin. År 1984 köptes lagerhuset av Eslövs kommun, men man lät bara huset stå och var under många år rivningshotat. Dock fanns det ett starkt intresse av att rädda lagerhuset och 2006 valde man att sälja lagerhuset till byggföretaget Midroc Property Development. Byggföretaget byggde om hela lagerhuset till bostäder och 2008 stod det klart för inflyttning. Lagerhuset har en spännande historia med sin omvandling från spannmålsförvaring till Sveriges högsta bostadshus i trä med sina tio våningar.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Lagerhuset vilar på historisk grund. Fastigheten bebyggdes 1918 och byggdes sedan om till bostäder 2008. Idag finns här 31 moderna lägenheter fördelade på 10 våningsplan, alla med varierande utformning och storlek.

Föreningen upplåter 31 lägenheter med bostadsrätt. Här finns 6 st tvåor, 15 st treor, 9 st fyror och 1 st femma, från 60 till 170 kvm.

Gemensamma utrymmen
Cykelparkering i låst förråd finns på gården.

Föreningen har flera trevlig gemensamma ytor att nyttja. På gården finns det uteplats med grill och lekplats. Området är grönt och luftigt samt det växer bland annat äppleträd.

Parkering
Det finns en carportplats till varje lägenhet. Kostnad 260 kr/mån (är inräknat i månadsavgiften i annonsen). Carportplatsen är obligatorisk. Till carporten ingår en laddstolpe. Elförbrukningen debiteras individuellt.

TV & Internet
Telia med grundutbud ingår i månadsavgiften. Utökat utbud kan erhållas mot en tilläggsavgift.

Bredband (fiber) med hastighet på 100/100 ingår i månadsavgiften. Utökad anslutning kan erhållas mot en tilläggsavgift.

El
Föreningen tillämpar individuell mätning av elen som debiteras kvartalsvis i efterskott.

Ekonomi
Månadsavgift:
I avgiften ingår värme, vatten, TV och Internet. Kostnaden för carport (260 kr/mån) finns med som ett obligatoriskt tillägg.

Tidigare avgiftsförändringar:
Avgifterna förändrades senast januari 2023 och höjdes då med 4 %. Föreningen planerar att höja avgifterna med 5 % 2024.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5% av prisbasbeloppet (1313 kr) och en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet (525 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2050.

Pågående/planerade renoveringar:
Renovering av söderfasaden.

Utförda renoveringar/underhåll:
Stamspolning (2023)
Målning av ståldörrar (2023)
Carport, takfot (2023)
OVK-besiktning (2022)
Byte av styrventil och ställdon för tappvarmvatten.
Byte av reglercentral till värmesystem.
Byte av cirkulationspump för varmvatten.

Övrigt
Ekonomisk förvaltare är SBC och den tekniska förvaltningen sköts av Croisette Real Estate Partner.

I föreningens försäkring ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://varbrf.sbc.se/lagerhuset

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Planlösning - loft

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 350 000 kr
Månadsavg. 6 917 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, Internet, kabel-TV & parkering i carport
Adress Järnvägsgatan 6
Kommun Eslöv
Område Centralt
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 99 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 10
Hiss Ja
Balkong Stor uteplats på ca 50 kvm
Byggår 1918, ombyggt 2008
Förening Brf Lagerhuset
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.86245
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i länga
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Telia
Driftskostnad 15 000 kr/år varav:
El: 12 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnaden är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 61 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.