Malmö - Sofielund / Generationsboende / uthyrning

Lönngatan 8G och 8H

Visa på karta

Generationsboende/uthyrning - Friköpt gavelradhus med 2 separata bostäder

Generationsboende eller uthyrning! På mysiga och attraktiva Sofielund finner vi detta fina gavelradhus i utmärkt skick med två ljusa, trevliga och välplanerade bostäder; en mindre om ca 58 kvm boyta, 2 rok med inglasat uterum och en större om ca 135 kvm boyta med 4 rok varav 2-4 sovrum med både balkong och stor terrass samt ett ljust och härligt penthouse längst upp! Den mindre lägenheten hyrs idag ut och ger ägaren en extrainkomst på 8500:-/mån. Köparen kan välja om hyresgästen ska bo kvar eller om köparen själv vill disponera den (1 mån uppsägningstid). Möjlighet finns även att hyra ut den stora lägenheten för 15.000 kr/mån. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 975 000 kr
Rum 6
Boarea 193 Kvm
Tomtarea 119 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1989
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Fredrik Engwall
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till detta fina, friköpta gavelradhus med hela 193 kvm boyta fördelat på 2 separata bostäder om vardera 58 kvm respektive 135 kvm. Perfekt för den som söker efter generationsboende, vill driva någon form av verksamhet eller hyra ut en bostad och själv bo i den andra till kraftigt subventionerad kostnad. Detta hus är ett av tre i området som har inrett penthouse högst upp.

Idag hyrs den mindre lägenheten ut till stabil hyresgäst (företag) för 8.500 kr/mån med 1 månads uppsägningstid. Flexibilitet finns - det är också möjligt att hyra ut den stora lägenheten för 15.000 kr/mån eller båda lägenheterna om så önskas.

Båda bostäderna är välplanerade och erbjuder mycket charm och stor trivsel med flera fina uteplatser och terrasser. Barnvänligt och lugnt med inhägnad innergård, lekplats finns direkt utanför huset - perfekt för barnfamiljen. Området runt fastigheten är oerhört populärt och skolor, dagis och lekplatser finns i det absoluta närområdet. 

Tomten är friköpt, ingen avgäld till kommunen.

Källaren under huset är ett gemensamhetsförråd och där disponeras två separata förråd, ett för var lägenhet.

Alla bilder

Bostad 1 - Entré

Entré till ljus och välkomnande hall med klinkergolv, vita väggar och öppen planlösning till köket. Plats för avhägning och ingång till en stor separat klädkammare.

Alla bilder

Bostad 1 - Kök

Ljust och rymligt kök med klinkergolv och matplats. 

Utrustning:

Spis, spisfläkt, kombinerad kyl/frys.

Alla bilder

Bostad 1 - Vardagsrum

Vardagsrum med utgång till stort inglasat uterum, renoverat 2015 med nytt laminatgolv och vitmålade väggar. 

Alla bilder

Bostad 1 - Sovrum

Sovrummet i lägenheten på entréplan har också utgång till det inglasade uterummet och laminatgolv. 

Alla bilder

Bostad 1 - Uterum

Stort, härligt inglasat uterum med utgång både från vardagsrummet och sovrummet. Stora skjutbara glasdörrar som kan öppnas upp med den stensatta uteplatsen framför. 

Alla bilder

Bostad 1 - Badrum

Helkaklat badrum med klinkergolv. 

Utrustning:

Wc, spegelskåp, tvättställskommod, handdukstork och badkar. Tvättmaskin och torktumlare.

Alla bilder

Bostad 2 - Kök

Välkommen upp till husets andra bostad! Rymligt och luftigt kök med klinkergolv och stor matplats med härligt ljusinsläpp från tre fönster. Köket är nytt från 2015 med snygg och stilren köksinredning med vitblanka luckor, köksbänkar i granit och vitvaror i rostfritt. Belysning under överskåpen. 

Utrustning:

Fullhöjdsfrys i rostfritt, fullhöjdskyl i rostfritt, spishäll och designspisfläkt, inbyggnadsugn i bekväm arbetshöjd, inbyggnadsmicro i bekväm arbetshöjd, integrerad diskmaskin.

Alla bilder

Bostad 2 - Vardagsrum

Härligt vardagsrum med vackert slipbart parkettgolv i hög kvalitet och utgång till stor överbyggd terrass/balkong

Alla bilder

Bostad 2 - Terrass

Stor överbyggd terrass/balkong med utgång från vardagsrummet, trappa till ner till uteplatsen på entréplan. 

Alla bilder

Bostad 2 - Badrum 1

Mycket snyggt helkaklat badrum från 2018 med klinkergolv och inredning från HAFA badrum (https://www.hafa.se/). Nya rör osv, kvalitetsdokument finns.

Utrustning: 

Duschhörna med vikbara glasdörrar, wc, tvättställ, badrumsskåp med spgel och belysning, tvättmaskin och torktumlare, smarta förvaringsutrymmen.

Alla bilder

Bostad 2 - Hall

Trappan från våning 2 leder upp till en inre hall med parkettgolv, rymliga skjutdörrsgarderober och en mycket elegant spiraltrappa upp till penthouset. 

Alla bilder

Bostad 2 - Sovrum 1

Riktigt mysigt och stort sovrum med nytt parkettgolv 2016, takfönster och utgång till egen mysig balkong i väster!

Detta sovrum kan enkelt delas av till två sovrum om så önskas.

Alla bilder

Bostad 2 - Balkong

Underbar överbyggd balkong med utgång från sovrum 1!

Alla bilder

Bostad 2 - Sovrum 2

Sovrum 2 med laminatgolv (garderoberna ingår ej). 

Alla bilder

Bostad 2 - Badrum 2

Helkaklat badrum från 2007 med klinkergolv som nås via hallen på detta våningsplan. 

Utrustning:

Wc, badkar, badrumskommod, spegelskåp, handukstork.

Alla bilder

Bostad 2 - Penthouse

Den eleganta spiraltrappan leder upp till ett fantatiskt penthouse på översta plan med parkettgolv, öppet till taknock och stora takfönster - härlig rymd och massor av ljus! Vardagsrum, allrum eller ett härligt och lyxigt sovrum - valet är ditt!

Alla bilder

Fastighet

Gemensam el via samfälligheten, kostnad ca 650:-/mån. Varje lägenhet har också separat elmätare.

Samfällighet finns även vad avser uppvärmning, vatten & avlopp, renhållning, bredband och kabel-TV och gemensamma utrymmen. Total kostnad 3.700:-/mån.

P-plats finns, 150 kr /mån. Garageplats finns också att hyra för 400 kr /mån (kösystem tillämpas).

 

Fastighetsbeteckning:

Malmö Basen 50

Taxeringsuppgifter:

Småhusenhet, bebyggd (220)

Byggnad, värde: 2 693 000 kr
Mark, värde: 819 000 kr
Summavärde: 3 512 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1989
Värdeår: 1992

Uttagna pantbrev: 

 2 386 250 kr

Servitut & Samfälligheter: 

Samfällighet Malmö BASEN S:59, fnr_120322222 - Avser uppvärmning, vatten & avlopp, renhållning, bredband och kabel-TV och gemensamma utrymmen.

Gemensamhetsanläggning Malmö BASEN GA:1, fnr_120322220

Avtalsservitut förrådsutrymmen, Last, 12-IM1-90/19889 - 1, 1990-08-30

Alla bilder

Område

Området runt fastigheten är oerhört populärt och skolor, dagis och lekplatser finns i det absoluta närområdet. Barnvänligt och lugnt med inhägnad innergård, lekplats finns direkt utanför huset - perfekt för barnfamiljen. Här erbjuds också ett rikt kulturutbud för både stor och liten, Folkets Park når ni till fots och det finns även ett rikt föreningsliv i kvarteren. Grannsämjan är mycket god och det finns ett starkt byaråd med blandade livsstilar. Närheten till centrum, knutpunkten Södervärn och Triangelns tågstation ger bostaden ett perfekt läge. Sofielund är en stadsdel fylld med liv och rörelse, här finns bland annat biblioteket Garaget och Folkets Hus samt närheten till Möllan och Folkets Park som erbjuder ett rikt utbud av både mat och kultur.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

Läs gärna igenom alla bilagor till denna beskrivning, där återfinns även kvalitetsdokument för badrummen, konstruktionsritning och övrig teknisk information kring huset samt allmän information om husaffären.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planskisser samtliga plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 975 000 kr
Adress Lönngatan 8G och 8H
Kommun Malmö
Område Sofielund / Generationsboende / uthyrning
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 193 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 119 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1989
Grundläggning Källare med förråd under
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet KabelTV via ComHem (ingår i samfällighetsavgiften). Bredband via ComHem (ingår i samfällighetsavgiften).
Driftskostnad 52 300 kr/år varav:
El: 7 900 kr
Samfällighet: 44 400 kr
Driftskostnader inkluderande uppvärmning, vatten & avlopp, renhållning, bredband och kabel-TV ingår i samfällighetens avgift om 3500:-/mån. Tillkommer individuell mätning avseende hushållsel för respektive hus.
Beräknat på 7 person(er)
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 512 000 kr
Summa pantbrev 2 386 250 kr
Servitut/GA Avtalsservitut förrådsutrymmen
Gemensamhetsanläggning MALMÖ BASEN GA:1
Samfällighet MALMÖ BASEN S:59
Avtalsservitut

Boka en kostnadsfri värdering här!