Malmö - Virentofta - Husie

Krokusgatan 67

Visa på karta

Renoveringsdröm - Gedigen byggmästarvilla - Barnvänligt på grönskande och skyddat läge

En 60-talspärla utöver det vanliga med fantastiska möjligheter och underbara, tidstypiska originalattribut! Gedigen byggmästarvilla som har en oerhörd potential att bli något alldeles extra - solitt stenhus med luftiga och välplanerade ytor på skyddad och friköpt skafttomt i bästa sydvästläge ger ett tillfälle att få något eget och unikt. Stort vardagsrum med underbar rymd, fyra sovrum samt terrass på andra våningen. Vind med härlig takhöjd - tanken om möjlighet att inreda uppåt slår en - och vidbyggt garage. Här bor man barnvänligt med närhet till Gyllins trädgård, Husie mosse samt Bulltofta rekreationsområde. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul mot dolda fel. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 795 000 kr
Rum 6
Boarea 191 Kvm
Biarea 29 Kvm
Tomtarea 861 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Söndag 22 maj 12:30 - 13:15
    • Vänligen boka tid för visningen!
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Krokusgatan 67 - ett tillfälle man inte får missa!

Alla bilder

Hall

Luftig hall välkomnar med ljuvligt kalkstensgolv i original - ett av husets många fördelar! Härifrån leder trappan upp till ovanvåningen, dubbeldörrar öppnar upp mot vardagsrummet och på höger hand finns dörr till gästtoaletten och till husets nyttoutrymmen med förvaring, tvättstuga, pannrum och vidare passage till garaget.

Alla bilder

Vardagsrum

Underbara tidstypiska dubbeldörrar med frostade glasrutor öppnar upp mot vardagsrummet. Här är ett rum i vinkel med behaglig rymdkänsla som sträcker sig över hela husets långsida samt gavel - vilket innebär härligt ljus från fönster i tre väderstreck. Ett dörrpar leder ut till den överbyggda uteplatsen och trädgården och i rummets bortre ände finns dörr in till köket - vilket blir en naturlig plats för matsalsmöblemanget. Man skulle även kunna tänka sig en möjlighet att ta ned väggar och få en fantastisk öppen planlösning. Parkettgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Kök

Stort kök med genomtänkt och generöst tilltagen originalinredning - gott om både skåps- och arbetsyta. Kyl och frys i rostfritt utförande, spis samt spisfläkt. Parkettgolv, ljusa väggar och två fönster ut mot trädgården på husets framsida. Matplats ryms här för ca 4-6 personer.

Alla bilder

Gästtoalett

Vid entréhallen på bottenvåningen finns gästtoaletten. Halvkaklade väggar i buteljgrönt, mosaikgolv och ett högt sittande fönster som ljusinsläpp. Wc och handfat.

Alla bilder

Grovkök

Grovkök med tvättmaskin och torktumlare.

Alla bilder

Allrum

Spatiöst allrum på ovanvåningens gavel - utgång härifrån till terrass med utsikt över trädgård och framsida. Rummet har ekparkett i original och väggar i mjukt grönt. Trevliga sällskapsytor i ett rum med många användningsmöjligheter, detta skulle även kunna byggas om till ett eller två sovrum, för den som behöver fler av dessa. Inbyggda garderober finns i passagen mot sovrummen och här finns också lucka upp till vinden, som har högt till tak och skulle kunna erbjuda ytterligare möjligheter.

Alla bilder

Terrass

Stor terrass som omgärdas av balkongräcke i mörkt trä och har klinkerbelagt golv. Här sitter man gärna och njuter av solen med familjen om kvällarna.

Alla bilder

Sovrum 1

Ett första sovrum med väggar i vinröd nyans. Två inbyggda garderober och öppet utrymme med hylla mellan dessa.

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg med det första sovrummet ligger ett andra. Gott om förvaringsmöjligheter i sex inbyggda garderober. Laminatgolv, ljusa väggar och fönster mot gaveln.

Alla bilder

Sovrum 3

Efter detta följer två något mindre sovrum med fönster i takkupa. Alkov under snedtak för sängen, heltäckningsmatta över betonggolv och tapetserade väggar i ljus nyans.

Alla bilder

Sovrum 4

Det fjärde sovrummet är spegelvänt mot det tredje och idag i bruk som arbetsrum. Fönster i takkupa, parkettgolv och ljusblå väggar.

Alla bilder

Badrum

Ett stort badrum på ovanvåningen med helkaklade väggar i blått och vitt samt mosaikgolv. Här finns både badkar och duschplats och två fönster släpper in dagsljuset. Wc, bidé och handfat.

Alla bilder

Trädgård

Lummig och skyddad trädgård i bästa sydvästläge. Trädgårdsmur i samma tegel som fasaden, stora uppvuxna träd, flaggstång och fina gräsmattor som blir härliga lekytor för barnen - här ryms även en pool om man så önskar. Utanför vardagsrummet ligger en stor överbyggd uteplats med utgång inifrån och på framsidan stenläggning med plats för ytterligare utemöblemang.

Stor asfalterad uppfart med plats att parkera flera bilar och garage med genomgång in till huset och med dörr ut mot husets baksida.

Alla bilder

Övrigt

I taxeringsinformationen är boarean angiven till 146 kvm och biarean till 0 kvm. Faktisk uppmätning enligt Svensk Standard SS 21054:2020 är gjord där boarean angetts till 191 kvm och biarean till 29 kvm. Köpare får gärna kontrollmäta själva.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul mot dolda fel. 

Alla bilder

Område

Här bor man i barnvänlig miljö, på lugnt läge, nära Gyllins trädgård, Husie moss samt natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. Det finns även förskolor och flera skolor i närheten samt många fina lekplatser. Busshållsplatsen med 6:ans linje ligger i närheten och välsorterade Ica-Maxi, Coop, Öb, Dollarstore och tre olika gym har man också nära till. För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten som även har restaurang. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exempelvis Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna!

Alla bilder

Planlösning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 795 000 kr
Adress Krokusgatan 67
Kommun Malmö
Område Virentofta - Husie
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 191 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 29 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 861 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1967
Grundläggning Krypgrund
Stomme Lättbetong
Fasad Tegel
Tak Eternit och papp
Plåtarbete Koppar
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Tre luft-luft värmepumpar
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas
TV/Internet Ej indraget i huset men finns i gatan.
Driftskostnad 42 992 kr/år varav:
El: 29 800 kr
Vatten/Avlopp: 4 412 kr
Renhållning: 1 980 kr
Försäkring: 6 800 kr
Fastighetsavgift för närvarande på 8 874:-/år tillkommer.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 157 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 605 000 kr
Summa pantbrev 1 044 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!