Malmö - Dalaplan /Södervärn

Bragegatan 2

Visa på karta

Centralt läge - Funkis - Omtyckt och bra förening

Charmig och väldisponerad funkislägenhet om 63 m² på tredje våningen med rejäl takhöjd och vacker takstuckatur. Här finner ni ett rymligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet och perfekt utrymme för stor matplats i angränsande "halvan". Vackra och tidstypiska detaljer såsom högt i tak, höga golvlister, fönsterbänkar i sten, brädgolv och massiv fiskbensmönstrad ekparkett. Renoverat badrum(kvalitetsdokument finns) och tidlöst originalkök. Lägenhetens privata del ligger mot den lugna innergården och här har man både klädkammare och toalett. Välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 3 304 kr
Rum 2.5
Boarea 63.5 Kvm
Våning 3/3
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1939
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt: 040-20 82 96
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Via entréhall och "halvan" nås det rymliga vardagsrummet som erbjuder stora sällskapsytor. Här finns gott om plats för soffgrupp och övrig möblering. Genomgående ända från entrén finner vi den fina fiskbensparketten och väggarna är ljusa. Rummet har stora fönster som tillsammans med den generösa takhöjden bidrar till ett härligt ljusinsläpp.

Alla bilder

Matsal

I anslutning till vardagsrummet finner ni "halvan" som med födel kan avnändas som matsalsdel eller kontor om så önskas. 

Alla bilder

Kök

Köket har ett charmigt brädgolv och fönster ut mot den gröna gården. I köket ryms en matplats för fyra personer och är utrustat med kyl/frys, spis samt spisfläkt. Ni finner gott om förvaringsutrymme bakom de klassiskt vita köksluckorna och bra med arbetsytor. 

Alla bilder

Badrum

Badrummet är fräscht och helkaklat i ljusa nyanser som vackert möter det mörka golvet. Utrustat med en dusch med vikbara glasdörrar, wc, handfat och ett spegelskåp. 

Alla bilder

Sovrum

Det mysiga sovrummet nås via köket. Här finner ni ett härligt parkettgolv och ljusmålade väggar. Sovrummet har bra yta vilket ger utrymme för extra garderober eller kanske en arbetsplats. Från sovrummet når ni en rymlig klädkammare och toalett.

Alla bilder

Toalett

Toaletten i anslutning till sovrummet renoverades smakfullt 2017. Utrustad med wc och handfat. Med en vacker tapet och ett sobert, grått klinkergolv. 

Alla bilder

Detalj

Vackra detaljer gör lägenheten mer trivsam. 

Alla bilder

Klädkammare

I anslutning till sovrummet finner ni en rymlig klädkammare med gott om plats för förvaring. 

Alla bilder

Hall

Ni välkomnas in i en luftig hall med ljusa väggar och ett gediget parkettgolv. Det finns bra med förvaringsmöjligheter tack vare ytterligare en klädkammare. Önskar ni mer förvaringsutrymme så tillhör ett vindsförråd och två källarförråd lägenheten.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten är blev färdigställd 1937 och består av ett flerbostadshus med 43 lägenheter och 2 lokaler. Tomten är friköpt. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget för medlemmar, vilket innebär att man inte behöver teckna det privat. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtesle på 1120 kr samt en pantsättningsavgift på 448 kr.

AVGIFT:
Avgiften höjdes senast i början av 2017 med ca 4% på grund av omfogning av fasaden. Det finns ingen planerad avgiftshöjning i nuläget.

EL:
För ca 5-6 månader sedan anslöt sig föreningen till ett gemensamt gruppavtal via elabonnemanget vilket bidragit till en minskad månadskostnad.

RENOVERINGAR:
Under 80-talet gjordes takrenovering
Under 90-talet fönsterbyte
1997 Elbyte
Mellan ca 2000 och 2005 byttes vattenstammarna
2001 Balkongombyggnad
2006 Säkerhetsdörrar
2017 Omfogning av fasad.

När fasaden är klar ska man bygga 4-6 st nya lägenheter därefter planeras taket att göras vid.

Avloppsstammarna byts vid behov.

BREDBAND/TV:
Bredband via bredbandsbolaget ingår i avgiften.
Kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften.

PARKERING/GARAGE:
Föreningen har ingen egen parkering eller garageplatser. Boendeparkering via Malmö Stad finns att ansöka.

ÖVRIGT:
Det finns en mysig altan att nyttja för t.ex solning, en god fika eller bara slappna av. Cykelförråd finns i källaren där man köper en plats för 300 kr som återfås vid uppsägning av plats. Endast personer som har köpt en cykelplats har nyckel hit.
Föreningen anordnar även härliga sommargrillningar.

Gemensam tvättstuga med nyare maskiner finns i fastighetens källare. Här finns även ett torkrum.

 

Alla bilder

Område

I södra innerstaden ligger de anrika kvarteren Dalaplan och Södervärn. Områden som attraherar främst den yngre generationen, vilket också har satt sin tydliga prägel på området och dess utbud. Här växer fram trendiga kaféer, restauranger, friskvård, gym och dylikt som en följd av den unga generationens behov. Området ligger mellan Triangeln och Mobilia, vilket innebär att man har två av Malmös största köpcentrum som grannar.   

Det tar ca 10 minuter till Malmös vackraste park, Pildammsparken. Parken fungerar som rekreationsområde men är också mycket populär för parkens löpspår och utegym. 

Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta eftersom Malmös största bussknutpunkt ligger i området och du har gångavstånd till Triangelstationen om du hellre tar tåget.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 3 304 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV och bredband.
Adress Bragegatan 2
Kommun Malmö
Område Dalaplan /Södervärn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2.5
Boarea 63.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 3/3
Balkong Nej
Byggår 1939
Förening Brf Alven
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredband via bredbandsbolaget ingår i avgiften. Kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften.
Driftskostnad 2 400 kr/år varav:
El: 2 400 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.