Malmö - Limhamn

Linnégatan 65c

Visa på karta

Söderbalkong - Nytt, påkostat badrum - Fridfullt läge

Välkommen till en fin 40-tals lägenhet på Limhamn, en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Här har man även nära till havet, stränder och småbåtshamnen. Lägenheten, har alla fönstren mot föreningens fridfulla, parkliknade gård och är i praktiken fri från insyn och oljud. Detta boende har många kvalitéer såsom; balkong i bästa söderläge med sol från förmiddag till kväll, nyrenoverat badrum (kvalitetsdokument och kvitto finns), generös takhöjd, säkerhetsdörr, stora fönsterpartier som skänker lägenheten rikligt med dagsljus, lampstuckatur, liststuckatur, massiva fönsterbrädor av kalksten och klassiska ekparkettgolv. Arkitekten gjorde ett utmärkt jobb när han ritade denna lägenhet, planlösningen är optimal. Det finns bra med förvaringsmöjligheter tack vare två klädkammare och en hel garderobsvägg. Föreningen är omtyckt, har en god ekonomi och vatten, avlopp och elstammarna är renoverade. Tomten är friköpt.

I korthet

Utgångspris 1 345 000 kr
Månadsavg. 3 126 kr
Rum 2
Boarea 49.3 Kvm
Våning 1
Balkong Ja, i bästa Söderläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1943
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt: 040-20 82 96
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 400 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Vardagsrummet har allt man kan önska sig. Rummets yta och form gör att man har plats för både en soffgrupp och matsalsmöblemang. Det stora fönsterpartiet garanterar rummet mycket dagsljus men ger även och en fin utsikt över den gröna, parkliknade innergården. Rummet har även kvalitéer som vacker lamp och takstuckatur, gedigen fönsterkarm i kalksten och klassiskt parkettgolv. Liststuckatur jämnar ut övergången mellan vägg och tak. Tak och väggar är nyligen renoverade. 

Alla bilder

Detalj

Lägenheten har många detaljer som förskönar och framhäver rummets ytor.

Alla bilder

Badrum

Påkostat och smakfullt badrum som totalrenoverades 2014-15. Naturligtvis finns kvitto och kvalitetsdokument. Badrummet är helkaklat och har bra med förvaringsmöjligheter. Vask, toalett, badrumslådor, handdukstork, inbyggda hyllor och vikbara glasdörrar. 

Alla bilder

Kök

Arkitekten valde att lägenhetens kök skulle få den mer kvadratiska formen, vilket möjliggör att köket fått ett praktiskt L-kök istället för ett vanligt I-kök.En annan fördel är att matplatsen blivit rymligare men också att dagsljuset från det stora fönsterpartiet blivit mer jämt fördelat och att köket upplevs som större. Förvaringsmöjligheterna är bra och arbetsytorna goda. Köket är utrustat med kyl, frys, spis, ugn och kolfilterfläkt. Takhöjden, den massiva fönsterbänkskivan och ekparkettgolvet ökar trivseln i köket. Köket vetter mot den lugna innergården. 

Alla bilder

Matplats

Rymlig matplats för ca sex personer. Här har man utsikt över föreningens parkliknade innergård.  

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Högt i tak, lampstuckatur, liststuckatur, två klädkammare och klassisk ekstavparkett. Den generösa takhöjden gör att lägenheten känns rymligare, hallen får indirekt dagsljus från både vardagsrum och kök. Den påkostade säkerhetsdörren skyddar inte bara från inbrott utan utestänger även effektivt både ljud och matdofter. Tak och väggar är nymålade. 

Alla bilder

Sovrum

Inbjudande och ljust sovrum med utgång till lägenhetens balkong. Rummet är bra till sin storlek. Här är plats för dubbelsäng, garderobsvägg, skåp och en mindre arbetshörna. Rummets placering ut mot den fridfulla innergården är idealisk. Även sovrummet har lampstuckatur, liststuckatur och parkettgolv. Liststuckatur jämnar ut övergången mellan vägg och tak. Väggar och tak är nyligen renoverade. 

Alla bilder

Balkong

Lägenhetens balkong har ett optimalt söderläge. Här har man sol under hela dagen. Att balkongen ligger ut mot den fridfulla innergården omgärdad av buskar och träd gör inte saken sämre.  

Alla bilder

Utsikt

En vacker utsikt från balkongen. Fridfullt och grönt!

Alla bilder

Förening

Brf Eriksborg har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Eriksborg är en liten gemytlig bostadsrättsförening som bildades 1945 samtidigt som fastigheten uppfördes. Föreningen består av 23 lägenheter samt en lokal. Fastigheten är friköpt. Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtesleavgift kom 1120 kr samt en pantsättningsavgift om 448 kr/pant debiteras köparen. Föreningen är medlem i Bostadsrätterna som är en intresse och service organisation.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2016-01-01 då den höjdes med 3%. Den planeras att höjas med 2% 2018-01-01.

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
Fastigheten är väl underhållen från 2000. Nya fönster och balkongdörrar 2003, byte av vattenstammar 2000, renovering av avloppsstammar 2006, nytt elsystem installerades 2004 och 2013/14 dränerades och omfogades hela fastigheten. Säkerhetsdörrar till varje lägenhet har också installerats.

Under 2018 planeras fönsterblecken att underhållas. Längre fram i tiden ligger underhåll av tak och spillvattenledningar.

TV & INTERNET
Kabel-tv finns via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften. Även bredband finns via ComHem men ingår ej i avgiften,

GEMENSAMT
Föreningen har en trivsam grön trädgård för gemensam avkoppling. De har också egen miljöstation för avfallssortering. Cykelförråd finns i källaren. Till varje lägenhet ingår ett källarförråd samt ett vindsförråd.

PARKERING
Parkering sker på smågatorna runt omkring då föreningen inte har några egna parkeringsplatser.

ÖVRIGT
Föreningen är centralt belägen med närhet till alla de faciliteter som Limhamn centrum erbjuder samt även närhet till havet och trevliga promenadstråk. Med busslinje 4 och 34 tar du dig lätt till centrala Malmö.

Alla bilder

Område

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. På många sätt känns Limhamn mer som en egen liten stad än en del av Malmö. Här finns flera butiker, restauranger, delikatessbutiker och bibliotek. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen.

En kort promenad bort finner man Limhamns centrum med all den service man kan tänkas behöva i form av affärer, mysiga restauranger och caféer, butiker, apotek, kommunikation, gym mm. Även Malmö, med stadens stora utbud, finns inom nära räckhåll.

Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron, förbindelsen med Danmark och kontinenten, finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. När Citytunneln var klar i slutet av 2010 blev livet i regionen lättare, snabbare och bekvämare. 

Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis &Svettis har en fin anläggning på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

Meddela 

Om ni är intresserade av denna lägenhet efter visningen vänligen kontakta mäklaren. 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

 

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 345 000 kr
Månadsavg. 3 126 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Linnégatan 65c
Kommun Malmö
Område Limhamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 49.3 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Balkong Ja, i bästa Söderläge
Byggår 1943
Förening Brf Eriksborg
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas från 2003
TV/Internet Kabel-tv finns via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften. Även bredband finns via ComHem
Driftskostnad 3 000 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 185 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 400 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 400 000 kr Budgivare 3 2017-12-12 13:21
1 370 000 kr Budgivare 2 2017-12-11 18:36
1 360 000 kr Budgivare 3 2017-12-11 13:48
1 345 000 kr Budgivare 2 2017-12-10 12:00
1 300 000 kr Budgivare 1 2017-12-03 20:08