Malmö - Folkets Park - Möllevången

Karlshamnsgatan 3

Visa på karta

Hörnlägenhet - Öppna ytor - Originalcharm i massor

På tredje våningen ligger denna fantastiska hörnlägenhet om hela 78 m² fördelat på 2,5 rum och kök. Lägenheten formligen badar i ljus via stora perspektivfönster i två väderstreck. Mycket stort vardagsrum med utrymme till stor soffgrupp och matplats för de stora bjudningarna. Vidare finns en trevlig balkong, ett generöst tilltaget sovrum, en halva som lämpar sig utmärkt som kontor, två rejäla klädkammare till förvaring, snyggt kök med utrymme till matplats och ett helkaklat badrum. Välkomna till denna ljuvliga 30-talspärla precis invid Folkets park.

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 4 241 kr
Rum 2.5
Boarea 78 Kvm
Våning 3
Hiss Nej
Balkong Balkong i sydöstläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1937
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-30 27 00
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 950 000 kr – Visa budhistorik

Entréhall

Välkomna in i en ljus hall med avhängningsmöjligheter rakt fram. Ni slås direkt av den höga takhöjden och tidsenliga charmen såsom de höga golvlisterna och den härliga fiskbensparketten i originalutförande. I slutet av hallen nås den första av lägenhetens två klädkammare.

Alla bilder

Halvan

Hallen leder vidare till "halvan" som ligger i vinkel mot vardagsrummet och är fullt möblerbart. Halvan kan med fördel användas som kontor, då det finns gott om plats för ett skrivbord eller annat möblemang om så önskas. Fiskbensparketten från entrén löper obrutet vidare in i detta rum och även här är väggarna ljusa. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet och dess fönster ger tillsammans med sovrummets fönster massor av ljus även hit och härliga siktlinjer genom lägenheten.

Alla bilder

Klädkammare

Lägenheten rymmer två generöst tilltagna klädkammare med gott om plats för förvaring. Praktisk placerade i slutet av entréhallen. Båda utrymmena är inredda och redo för användning.

Alla bilder

Vardagsrum

Ett mycket rymligt vardagsrum i hörnläge som får massor av ljus tack vare fönstren i två väderstreck samt fönsterdörren ut till balkongen. Målade väggar i sobert vitt ackompanjeras av en fiskbensparkett i originalutförande. Här får ni med lätthet plats för en stor soffgrupp och ett matsalsmöblemang med plats för hela släkten. Delvis öppen planlösning mot sovrummet och halvan gör känslan av rymd än påtagligare.

Alla bilder

Balkong

Balkongen bjuder på sol i stort sett hela dagen då den är belägen i härligt sydöstläge. Rymmer bord och två stolar och har behaglig trätrall på golvet för de kallare dagarna. Fri utsikt över Karlskronaplan ger det lilla extra.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet som är mycket generöst till ytan får mycket ljus via det stora perspektivfönstret i sydväst. Här finns det gott om plats för dubbelsängen och övrigt möblemang såsom skrivbord eller garderober till förvaring. På golvet ligger ett charmigt brädgolv och väggarna är målade vita. Sovrummet nås från både vardagsrummet och halvan.

Alla bilder

Kök

Uppfräschat kök med välbevarad charm. Inredningen i vitt kontrasterar snyggt mot det mörka kaklet ovanför bänkskivan i mörkt trä. Utrustat med kyl/frys i vitt medan häll, ugn och fläkt är i rostfritt utförande. Ursprungliga skafferiet är bevarat vilket både är charmigt och praktiskt. Tidsenligt brädgolv och fräscha, vita väggar. Vid fönstret ryms en matplats för 4–6 personer och kökets storlek ger också möjlighet till köksö eller extra förvaring längs väggen mot vardagsrummet.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i genomgående vitt som är ljust och luftigt. Komplett med ett fristående badkar, spegelskåp, handfat med kommod och wc. Möjlighet finns att byta ut badkaret mot en dusch, och då få plats med tvättpelare om så önskas.

Alla bilder

Övrigt

Bredband kommer från årskiftet ingå i månadsavgiften.

Vinds- och källarförråd tillhör lägenheten.

Alla bilder

Förening

Brf Karl-Sölve har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Karl-Sölve bildades 2007. Föreningen äger marken. Det finns 26 lägenheter i föreningen., vilka samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns även 3 lokaler (hyresrätt). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning AB. En överlåtelseavgift om 1120 kr samt en pantsättningsavgift om 448 kr/pant debiteras köparen.

AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar. 

RENORERINGAR:
2017 Nytt tak, omfogning och tvättning av fasad, tätning av fönster samt renovering av balkong
2016 Nya ventiler till radiatorerna
2015 Fönster utvändigt renoverades
2014 Avloppsstammar relinades samt tappvattenstammar byttes
1996 Vattenstammar i kök och badrum byttes samt elen drogs om

Under 2017 eller 2018 kommer föreningen att dränera om och renovera innergården. Pengar finns avsatt för detta.

Kabel-TV finns via Telia och basutbudet ingår i avgiften. Bredband kommer att ingå i månadsavgiften from årskiftet 2017/18.

TVÄTTSTUGA:
I föreningen finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp.

PARKERING: Boendeparkering råder i området.

Alla bilder

Område

Området runt Folkets Park är ungt och levande och här finns caféer, pizzerior, restauranger samt allt från små närbutiker för det nödvändigaste till stora mataffärer för större veckohandling. Närhet till sommarhärliga Folkets Park, Triangeln med shopping, Möllevången med restauranger, torghandel och brusande folkliv, samt Malmös centrala affärsstråk med Gustav Adolfs Torg som hjärta. Ska du ta dig in till stan är promenaden inte lång och med cykel går det riktigt snabbt! Stadsbussar finns både på Amiralsgatan och på Nobelvägen, endast ett stenkast från lägenheten. Pendelbussar till Lund finns inom ett behagligt avstånd Södervärn. För dig som åker tåg är det inte långt till Triangelns tågstation. Den bilburne tar sig snabbt ut till den inre ringlinjen, motorvägen och Öresundsbron.

 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Karlshamnsgatan 3

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 4 241 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, (Bredband från årsskiftet)
Adress Karlshamnsgatan 3
Kommun Malmö
Område Folkets Park - Möllevången
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2.5
Boarea 78 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Nej
Balkong Balkong i sydöstläge
Byggår 1937
Förening Brf Karl-Sölve
Pantsatt Ja
Förråd Vinds- och källarförråd
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
TV/Internet Grundutbudet i kabel-tv ingår i månadsavgiften. Bredband ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 9 700 kr/år varav:
El: 5 280 kr
Försäkring: 4 420 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 176 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 950 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 950 000 kr Budgivare 2 2017-10-20 15:31
1 920 000 kr Budgivare 1 2017-10-20 12:48
1 895 000 kr Budgivare 2 2017-10-20 12:04
1 820 000 kr Budgivare 1 2017-10-17 11:01
1 800 000 kr Budgivare 1 2017-10-10 09:29