Malmö - Tygelsjö

Vapenhusgatan 19

Visa på karta

Barnvänligt - Lättskött - Trädgård i två väderstreck - Bra planlösning - Carport

Välkommen till ditt nya hem i familjevänliga Tygelsjö där modern bekvämlighet möter praktiska lösningar som gör vardagen lite enklare. Planlösningen är väl genomtänkt med fina sociala ytor på bottenvåningen och privata utrymmen med sovrum på andra våningen, vilket ger en bra balans i hemmet. Här finns ett luftigt vardagsrum med burspråk och egen utgång till till trädgården, generöst tilltaget kök med plats för hela familjen, ett badrum på varje plan och inte mindre än fyra bra sovrum. Fin och lättskött trädgård med uteplatser på båda sidor om huset vilket innebär att man kan njuta av solen hela dagen lång, ett eget litet växthus och praktisk carport i anslutning till huset. Näst intill underhållsfri tegelfasad och rymligt förråd samt lugnt och insynsskyddat läge. Med en friköpt tomt erbjuder detta hus en långsiktig trygghet. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 250 000 kr
Rum 5
Boarea 118 Kvm
Tomtarea 224 Kvm
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1993
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

9 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Vapenhusgatan 19 - ett välplanerat och välskött radhus i två plan med egen carport, lummig trädgård på husets baksida och mycket fin uteplats på framsidan där man till och med har ett eget litet växthus!

Alla bilder

Trädgård

Trädgården på husets baksida ligger i perfekt västerläge - här skiner solen hela eftermiddagen och långt in på kvällen. Ett trädäck i anslutning till fasaden har gott om plats för utemöblemang och i bortre änden finns en fint stenlagd uteplats där man får sol hela dagen lång! Mjuk och grön gräsmatta och välskötta planteringar samt uppvuxna träd längs sidorna - en alldeles lagom stor och lättskött trädgård för den med längtan efter gröna fingrar! 

Alla bilder

Framsida

På framsidan kan man njuta av förmiddagssolen - genom en grind mot carporten når man fin stenläggning med stora, stenkantade rabatter och ett alldeles underbart litet växthus som passar utmärkt för både odling och ett nätt utemöblemang. Insynsskyddade uteplatser där höga staket mot grannarna ger en skönt privat och ostörd känsla. Här väljer man vistelseplats efter solens läge på himlen och den sol eller skugga som för närvarande önskas - under förmiddagen lyser solen på framsidan och under eftermiddagen på baksidan.

Alla bilder

Växthus

Mycket fint växthus från Willab garden på 7 kvm med lättskött trallgolv som är behagligt för bara fötter, hängande hyllor för blomster och prydnader samt persienner som går att dra ner de sommardagar solen lyser för stark. Kopplat mot fasaden på husets framsida. Nytt 2009.

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt lilla samhälle, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med dörr ut till trädgården och altanen på husets baksida. Yta på ca 22 kvm där soffgruppen enkelt ryms och plats finns över till matsalsmöblemang för den som önskar. Dessutom finns här ett fint burspråk som passar utmärkt för läshörnan. Parkettgolv i ek och ljusa väggar.

Alla bilder

Kök

Generöst tilltaget kök med inredning i massiv ek från Brösarpskök (2006) med skåp på tre sidor av rummet, vilket ger generösa förvaringsutrymmen och fina arbets/avställningsytor. Fullt utrustat med induktionshäll (Husqvarna 2019), spisfläkt i rostfritt utförande (Woods 2021 med 10 års garanti) samt dito diskmaskin (Husqvarna 2022 med 5 års garanti). Kyl och frys (Husqvarna 2014) och inbyggd ugn (Siemens 2016) och mikrovågsugn (Siemens 2016) i praktisk arbetshöjd. Bänkskiva i stilren granit med kakel ovanför som stänkskydd och nya blandare från 2017. Matplatsen vid köksfönstret vetter mot framsidan och har plats för ett matbord som rymmer ca 6-8 personer. Laminatgolv och tapetserade väggar.

Härifrån nås även grovköket med tvättmaskin och torktumlare från Bosch samt vask och förvaringsskåp. Här inne huserar husets gaspanna. Plastmatta på golvet och målade väggar.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Badrum med vita väggar och en dekorativ bård i midjehöjd i nyans som matchar golvets våtrumsmatta. Helkaklade väggar runt badkaret och halvkaklade i resterande utrymme. Här finns badkar, wc, handfat samt badrumsskåp med spegeldörrar.
(Badkar och termostatblandare är från 2018).

Alla bilder

Hall

Entrédelen välkomnar in med praktiskt klinkergolv och plats för avhängning samt garderob med spegelskjutdörrar. Längre fram övergår golvet i ljust laminat och väggarna är tapetserade i ljusgrått. Trappan leder härifrån upp till ovanvåningen och under denna finns ett förrådsutrymme för smått och gott.

Alla bilder

Hall - Övre plan

Hallen på ovanvåningen har dörrar till samtliga sovrum, till badrummet och till en praktisk klädkammare. Ljusa tapetserade väggar och laminatgolv. 

Alla bilder

Sovrum 1

Vårt första sovrum är på ca 7 kvm och är i dag i bruk som ett nätt barnrum med plats för säng, skrivbord och lekhörna. Laminatgolv och ljusa väggar med en fondvägg i blått.

Alla bilder

Sovrum 2

Rymligt sovrum - vårt master bedroom - på 13 kvm, lugnt beläget med dubbla fönster ut mot husets framsida. Ljust laminatgolv, två fristående garderober och tapetserade väggar.

Alla bilder

Sovrum 3

Två sovrum med likadan planlösning på ca 11 kvm vardera vetter ut mot husets baksida. Perfekta i storleken att användas som barnrum. Ett större och ett mindre fönster släpper in dagsljuset, golvet är ljust laminat och väggarna är målade i ljusa nyanser med varsin färggrann fondvägg. 

Alla bilder

Sovrum 4

En tvilling till sovrum nummer 3 - även här med laminatgolv och grön fondvägg.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ovanvåningens badrum har samma färgskala som det på bottenvåningen med helkaklade väggar i vitt vid duschplatsen och våtrumsmatta på golvet. Här finns dusch, wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel.
(Badrumsskåp från 2016, handfat med blandare och kommod från 2018).

Alla bilder

Carport

Carporten har plats för en bil och ett vidhängande isolerat förråd på 10 kvm rymmer allt som behövs för ett behagligt radhusliv. En grind leder vidare från carporten till husets framsida som utgör avgränsning och skydd från gatan utanför. 

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har bland annat utför följande renoveringar/förbättringar av huset:
Fem av rummen är ommålade och nätverket är indraget till dessa - tidigare bara wifi.

Utfört av tidigare ägare, enligt uppgift:
-2006 Ny köksinredning från Brösarpskök, 2009 Växthus från Willab garden på framsidan, 2014 Ny gaspanna från Weishaupt, 2021 Ny ventilationsanläggning, 2022 Jordfelsbrytare installerad

Kabel-tv grundutbud och bredband (1000/1000Mbit) levereras av Sydantenn till en kostnad av 374:-/mån.

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den nya och välsorterade ICA Supermarket, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen samt lounge.

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning MALMÖ FJÄRDINGEN GA:1 - avser körvägar, centralantenn, grönområde, lekplatser, parkering, belysning, vattenledning, avlopp/dagvatten, hängrännor och stuprör.

Alla bilder

Samfälligheter

Samfällighet MALMÖ FJÄRDINGEN S:1 - ändamål: utrymme för gemensamhetsanläggning

Alla bilder

Servitut

Avtalsservitut, Last
4, 1992-09-21

Avtalsservitut ledningar mm, Last
12-IM1-92/19691 - 1, 2005-10-06

Ledningsratt gas, Last
1280K-114/2005 - 5, 2005-10-06

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 250 000 kr
Adress Vapenhusgatan 19
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ Radhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 118 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 224 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1993
Grundläggning Platta på mark
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Tegelpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Gas (panna från 2014)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber 1000/1000 MB finns indraget till huset.
Driftskostnad 41 626 kr/år varav:
Värme: 10 281 kr
El: 16 490 kr
Samfällighet: 6 480 kr
Renhållning: 2 178 kr
Försäkring: 6 197 kr
Nuvarande ägare har haft en förbrukning på 5 474 kWh el och 5 331 kWh gas. Vatten- och avloppskostnad ingår i samfällighetsavgiften. Kabel-tv och bredband ej inkluderat. Fastighetsavgift på 9 525:- tillkommer.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 52 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 631 000 kr
Summa pantbrev 1 605 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning