Malmö - Lönngården

Lönngatan 42 F

Visa på karta

Genomgående - 1 trappa upp - låg avgift

Genomgående och ljus 30-tals lägenhet om 48 kvm med närhet till affär, buss och Malmö centrum. Original trägolv, generös takhöjd och vacker lampstukatur. Perfekt belägen 1 trappa upp utan insyn. Låg avgift i bra förening!

I korthet

Utgångspris 850 000 kr
Månadsavg. 2 487 kr
Rum 2
Boarea 48 Kvm
Våning 1, en trappa upp av 4
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1936
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Therese Tjernberg

Direkt:
Mobil: 073-509 25 61

Ansvarig mäklare: Therese Tjernberg
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
Visa alla

Vardagsrum bilder

Stort lättmöblerat vardagsrum med en generös takhöjd och vacker lampstukatur. De tre fönstrena ger ett härligt ljusinsläpp i lägenheten. Originalträgolv, vitmålade väggar och en gråmönstrad tapet på ena väggen. Öppet in till köksdelen. 

Alla bilder

Köksbilder

Vitt och fräscht kök med vitlaserad ekarbetsbänk, rostfri vask med engreppsblandare och mörkgrå kakel som stänkskydd. Rostfri fläkt, spishäll och rostfri varmluftsugn av märket Bosch från 2017. Rostfri kyl/frys Bosch 2016, rostfri diskmaskin Siemens 2016. Spottar under köksinredning samt i taket. Släta vitmålade väggar och det vackra originalträgolvet fortsätter från entré och vardagsrum. Nuvarande ägare använder matplatsen som en riktigt trevlig myshörna. Matbordet har hon valt att ha i vardagsrummet. En smaksak så klart, men det är skönt att ha valmöjligheter!

Alla bilder

Sovrum

Mycket trevligt och rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng och sminkbord/datorhörna. Garderober i vit högglans längs med den ena väggen - så gott om förvaringsplats till kläderna! Originalträgolv även här och släta vitmålade väggar. 

Alla bilder

Entré

En skön och välkomnande känsla när man kommer in i entrén. Öppet och ljust. Garderober att förvara ytterkläder i. Vitmålade väggar och originalgolv. 

Alla bilder

Badrum

Badrum med våtrumsmatta samt våtrumstapet. Duschhörna, handfat med engreppsblandare, vitt spegelskåp och toalett. 

Alla bilder

Föreningsinformation

OM BRF LÖNNGÅRDEN

 

Området Lönngården bebyggdes i början av 30-talet efter arkitekt Carl-Axel Stoltz ritningar och består av tretton i princip likadana fyravåningshus med ena gaveln snett ut mot Lönngatan. Husen är sk lamellhus, och är uppförda i en blandning av 30-talets funktionalistiska stil och den gamla klassicistiska arkitekturen som dröjde sig kvar från tidigt 1900-tal. Husen var avsedda för arbetarbefolkningen och består därför till största delen av mindre lägenheter.

Bostadsrättsförening Lönngården registrerades den 20 oktober 1933 som en privat bostadsrättsförening. Föreningens fyra fastigheter är Obelisken 5, 6, 7 och 8, med adress Lönngatan 36-42. I varje fastighet finns 48 lägenheter, varav 40 st 1,5 rum och kök på 48 kvm och 8 gavellägenheter som är på 62 kvm fördelat på 2,5 rum och kök. Alla lägenheter hade WC med dusch samt en klädkammare.

Föreningen äger marken. 

 

Tidigare renoveringar: 
2015/2016- Relining av avloppsstammar. 
2015/2016- OVK. 
2013 - Byte av fönster. 
2009 - Spolat och filmat vattenstammarna. 
2008 - Nytt lås- och passersystem installerades till ytterdörrarna samt till källare- och vindsdörrar. Samtidigt integrerades ett nytt lås- och bokningssytem till tvättstugorna. 
2006 - Stuprören byttes delvis ut under hösten.Säkerhetsdörrar sattes in till alla lägenheter och till källare och vind. 
2005 - Ventilationsgenomgång av lägenheter och allmänna utrymmen genomfördes 2005 och är godkänd till 2015.Tvättstugorna renoverades med helkakel och nya maskiner. 
1998 - Tak till alla fastigheter byttes under perioden 1998/1999. 
1982 - Elstammarna byttes och de flesta gasspisar ersattes då av elspisar. El i lägenhet är inte bytt utan det är respektive innehavares ansvar. 
1974 - Vattenstammarna byttes våtutrymmen sågs över i samtliga lägenh

Kommande renoveringar:

Inga större renoveringar planerade i dagsläget. 

 

Tvättmöjligheter:

Tillgång till två tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum i varje. Mangel finns. Tvättstugorna är belägna i källaren. 


För mer information, se http://www.lonngarden.se/ 
Kontakt: styrelsen@lonngarden.se 

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 850 000 kr
Månadsavg. 2 487 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet
Adress Lönngatan 42 F
Kommun Malmö
Område Lönngården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 48 Kvm (Föreningens information)
Våning 1, en trappa upp av 4
Byggår 1936
Förening Brf Lönngården
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Kabel-Tv, Sydantenn, internet ingår i avgiften
Driftskostnad 2 400 kr/år varav:
El: 2 400 kr
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!