Malmö - Fosiedal

Hyacintgatan 15

Visa på karta

Öppen planlösning - Renoverad - Inglasad balkong

Högst upp i huset hittar ni denna mycket välrenoverade och genomgående 3:a om 81 m² plus inglasad söderbalkong. Väggen mellan kök och vardagsrum har tagits ner vilket skapar en unik och tilltalande planlösning. Både badrum och gästtoalett är totalrenoverade av behörig fackman. Samma enhetliga golv i lägenhetens samtliga rum. Två sovrum i bra storlek och placerade i svalt norrläge. Master bedroom erbjuder dessutom en lyxig walk in closet. Mycket fräsch lägenhet där ni kan flytta rakt in utan att lyfta ett finger, välkomna!

I korthet

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 5 352 kr
Rum 3
Boarea 81 Kvm
Våning 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong söder
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1973
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt:
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Här hittar ni ett helt unikt kök då väggen mot vardagsrummet har tagits ner vilket skapar en öppen och mycket tilltalande planlösning. Köket har en smart köksö som avdelare och där ni dessutom finner spishällen med tillhörande fläkt ovan. Ugn, mikro samt kyl och frys i fullstorlek finner ni på kort och praktiskt avstånd från köksön. På motsatt sida av köket hittar ni gott om förvaring i över- och underskåp samt ytterligare arbetsyta. På denna vägg är också vask och diskmaskin placerat.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har öppnats upp mot köket vilket ger en unik och modern planlösning. Rummets stora fönsterparti bidrar med ett härligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås den härliga inglasade balkong i optimalt söderläge. Den generösa ytan ger gott om utrymme till både rejäl soffgrupp och matplats.

Alla bilder

Balkong

Inglasad balkong i solsäkert söderläge med trevlig utsikt över gröna innergården. Trätrall som golv ger en inbjudande och behaglig känsla de lite kallare kvällarna och förlänger säsongen ytterligare.

Alla bilder

Master bedroom

Lägenhetens Master bedroom är beläget längst in i lägenheten och har fönster i svalt norrläge. Bra storlek gör att dubbelsäng och ytterligare möblemang som skrivbord, fåtölj eller extra garderob ryms med lätthet. Detta sovrum har dessutom en separat och lyxig walk in closet som nås direkt från rummet, bättre kan det knappast bli.

Alla bilder

Sovrum 2

Lägenhetens andra sovrum är också det bra till ytan och även här ryms dubbelsäng om så önskas. Rummet är placerat vägg i vägg med Master bedroom så även här ligger fönstret i svalt norrläge. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i absolut toppskick som helrenoverats av behöriga fackman och dokumentation kring arbetet finns. Behaglig färgskala med en brun nyans på två av väggarna som matchas av badrumsinredningen. Utrustat med lyxigt bubbelbadkar, wc, vattenvärmd handdukstork, väggskåp med spegel, vask med underskåp samt ett extra väggskåp till förvaring. Frostat fönster ger badrummet bra med dagsljus och samtidigt vädringsmöjlighet.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten är även den helkaklad och renoverad av fackman. Ägarna har låtit installera både tvättmaskin och torktumlare här inne vilket underlättar vardagen betydligt. Kan enkelt återställas med handfat istället om man så önskar.

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande och rymlig entréhall med bra plats för avhängning. Praktisk och snyggt klinkergolv i första delen som sedan övergår i samma parkettgolv som sedan löper genom hela lägenheten. Hallen sammanbinder samtliga rum i lägenheten.

Alla bilder

Övrigt

Säkerhetsdörr installerad. Garageplats ingår i månadsavgiften. Renoveringar av våtrum är gjorda av behörig fackman och tillhörande dokumentation finns.

Elen i lägenheten är omdragen och jordad plus att ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare är installerad. Arbete utfört av behörig elektriker. Samtliga innertak är sänkta och utrustade med infällda och dimbara spotlights.

Obligatoriska tillägg ingår i avgiften med 1020 kr/mån (värme om ca 685 kr/månad, p-plats ca 135 kr/månad och bredband, ip-telefoni samt kabel-tv för 200 kr/månad.)

Föreningen har gemensam el och vatten med individuell mätning. Medlemmen debiteras kvartalsvis med fyra månaders eftersläpning utefter förbrukning. Kostnaderna för dessa poster kan således variera något från månad till månad, och inkluderas då löpande i månadsavgiften. Då el och vatten är gemensamt i föreningen, står föreningen för de fasta abonnemangskostnaderna gällande dessa, och de boende står endast för de rörliga förbrukningskostnaderna. Detta upplägg är fördelaktigt ur kostnadssynpunkt för de boende.

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus nr 24 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som bildades 1973, består av 540 lägenheter. Marken innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper ut 2024-12-31. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och efter en försäljning debiteras säljaren en överlåtelseavgift på 1138:- och köparen en pantsättningsavgift på 455:-/per pant.

AVGIFT
Avgiften höjdes senast 2017-10-01 med 1,9%. Inga nya höjningar av årsavgiften är i dagsläget beslutade.

Föreningen har gemensam el och vatten med individuell elmätning. Det innebär att föreningen står för de fasta abonnemangskostnaderna gällande dessa, och de boende står endast för de rörliga förbrukningskostnaderna. Medlemmen debiteras kvartalsvis med fyra månaders eftersläpning utefter förbrukning. Detta upplägg är fördelaktigt ur kostnadssynpunkt för de boende. Föreningen har även beslutat att debitera 12 kr per bokad tvättid i föreningens tvättstuga. Även denna kostnad debiteras med fyra månaders eftersläpning.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 40 gemensamma tvättstugor, samtliga är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel.

PARKERING
En parkerings- eller garageplats tillhör varje lägenhet, och kostnaden för denna ingår i det obligatoriska tillägget.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-tv via Com Hem samt bredband via Bahnhof.

GEMENSAMT
Föreningen har en vacker och välskött innergård med stora grönytor och mycket grönska. Här finns sittgrupper med vindskydd, grillplats, cykelparkering och en lekplats. Cykelgarage finns för medlemmarna att hyra till en kostnad om ca 40 kr/månad och barnvagnar kan förvaras i källaren. Föreningen har ett styrelserum på Hyacintgatan 31 avsett för styrelsemöten samt en expedition på Tulpangatan 6.

RENOVERINGAR & UNDEHÅLL
1990, Ommålning av trappuppgångar samt hissrenovering.
1992–1993, Renovering samt målning av tvättstuga.
1998–1999, Renovering av fasad och tak, samtliga fönster byttes ut.
2002, Fiber.
2002–2003, Spolning av samtliga vattenstammar.
2004–2006, Byte av samtliga maskiner i tvättstugan.
2008, Spolning av samtliga avloppsstammar.
2009, Målning av trappuppgångarna.
2011, Gemensam el, individuell mätning.
2012, Byte av undercentral, renovering av trapphus i låghusen.
2013, Renovering av lekplats.
2014–2016, Uppdatering av fibernät, byte av samtliga kall- och varmvattenstammar.
2016, Infördes individuell mätning och debitering av varm- och kallvattenförbrukning samt debitering vid nyttjande av tvättstugor.
2021–2023, Planerar föreningen att se över samtliga avloppsstammar. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Kontakt
Hemsida: https://fosiedal.se/
E-post: styrelsen@fosiedal.se

Alla bilder

Område

Fosiedal är utmärkt beläget mellan Borgmästaregården och den nya expansiva stadsdelen Hyllie och Malmö Arena, Skandinaviens främsta shoppingcenter Emporia, samt tågstationen för citytunneln Malmö - Köpenhamn. Anslutning till motorvägen och Öresundsbron ligger alldeles runt hörnet. Till centrum går det fina cykelbanor och flera busslinjer. I närområdet finns kommunal service som dagis och skolor, för den idrottsintresserade är det nära till Stadionområdet samt idrottsplatser, nytt badhus och för vardagliga inköp är det nära till både Coop Forum vid Stadiongatan samt Mobilia köpcentrum alternativt Emporia vid Hyllie. Sköna grönområden och granne med Ärtholmens idylliska koloniområde.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Hyacintgatan 15

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 1 195 000 kr
Månadsavg. 5 352 kr
Ingår i avgift Värme, Bostadsrättstillägg, Garageplats, Kabel-TV, bredband, Ip-telefoni. Kostnad för varmvatten tillkommer.
Adress Hyacintgatan 15
Kommun Malmö
Område Fosiedal
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 81 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong söder
Byggår 1973
Förening Riksbyggens Brf Malmöhus nr 24
Pantsatt Ja
Förråd Förråd i trapphuset på samma våningsplan
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
TV/Internet Kabel-tv via Com Hem. Bredband via Bahnhof.
Energiprestanda 133 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.