Ljus gavellägenhet i bra skick - Tre bra sovrum - Stor inglasad balkong mot grönskande omgivninigar
Ljus och fin gavellägenhet på 2:a våningen i låghus. Här möts du av en stor inglasad balkong som förlänger säsongen. I lägenheten finns också ett smakfullt helkaklat badrum samt helkaklad gästtoalett. Lägenheten är välplanerad och har tre rymliga sovrum Köket är praktiskt utformat med gott om förvaring. Här bor man med grönskande omgivningar och väldigt bra kommunikationer.
Utgångspris | 1 395 000 kr |
Månadsavg. | 6 483 kr |
Rum | 4 |
Boarea | 95 Kvm |
Våning | 2 |
Hiss | Nej |
Balkong | Ja |
Typ | Bostadsrätt |
Ägandeform | Bostadsrätt - Lägenhet |
Byggår | 1970 |
Andreas Bülow
Ulf Björk
Bitr. mäklare
Välkommen till en välrenoverad och ljus fyrarumslägenhet i BRF Hilda, belägen på ett av områdets bästa lägen.
Lägenheten är rymlig, välplanerad och har en stor inglasad balkong i ljust sydöstläge. Fina färger och materialval med ekparkett och fina laminatgolv i hela bostaden. Väggarna är målade i ljusa, behagliga toner. Här finns ett helkaklat badrum med badkar samt en helkaklad gäst-wc. Tre rymliga sovrum vetter mot den lugna innergården. Stort vardagsrum och kök. Lägenheten erbjuder dessutom gott om förvaringsutrymmen. Bo i en stabil HSB-förening med utmärkta förbindelser till centrum och närhet till motorvägen. BRF Hilda är strategiskt placerad intill en stor park, omgiven av gröna ytor. I avgiften ingår 1000 Mbit/s bredband.
Välkommen på visning!
Stor inglasad balkong med härlig utsikt och plats för flera personer. Njut av balkongen under stora delar av året.
Stort och hemtrevligt vardagsrum med plats för en generös soffgrupp. Rummet har parkettgolv, vita väggar och stora fönster som släpper in gott om ljus.
Ljust parallellkök med en rymlig matplats vid fönstret, perfekt för måltider i ett soligt och trevligt läge.
Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller andreas.bulow@bulowlind.se. Jag ser fram emot att höra från dig!
Snyggt helkaklat badrum i vitt med grå klinker på golvet. Utrustat med fönster, badkar, handfat och toalett. En stilfull grå effekt i kaklet vid toaletten ger rummet en modern touch. Badrummet har renoverats av föreningen (2012).
Gästtoalett i vitt med grå klinker på golvet. Utrustad med handfat och toalett. En stilfull grå effekt i kaklet vid toaletten ger en snygg och modern känsla. Toaletten har renoverats av föreningen.
Rymligt sovrum med två stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och erbjuder en rogivande utsikt över föreningens grönskande gård. Här finns gott om plats för dubbelsäng, förvaring och ytterligare möblemang, vilket skapar en inbjudande och avkopplande atmosfär.
Stort sovrum med fönster som släpper in rikligt med ljus och erbjuder en fridfull utsikt över föreningens grönskande trädgård. Här finns generöst med utrymme för en dubbelsäng samt flera garderober, vilket ger utmärkta förvaringsmöjligheter och en harmonisk miljö.
Stort sovrum med fönster som släpper in rikligt med ljus och erbjuder en fridfull utsikt över föreningens utemiljö. Här finns generöst med utrymme för en dubbelsäng och plats för förvaring.
Välkomnande och rymlig hall med eleganta glasdörrar som öppnar upp mot vardagsrummet. Här finns en säkerhetsdörr för ökad trygghet och gott om förvaringsmöjligheter, vilket gör hallen både praktisk och trygg.
Golvet på balkongen är omlagt ca 2021
Badrum och gästtoalett renoverade 2010-2012 av föreningen.
Hela lägenheten är ommålad.
Tillträde 1/2 2025
Brf Hilda har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.
Namn: HSB Brf Hilda
-Organisationsform/typ: äkta bostadsrättsförening.
-Andrahandsuthyrning: skall godkännas av styrelsen.
-Föreningen tillåter delat ägande: Nej. Delat ägande mellan förälder och barn men endast att barnet bor i bostaden accepteras inte. De vill att den som köper ska bo i bostaden.
-Tillåts juridisk person som köpare: Nej.
-Föreningen äger marken: föreningen äger inte marken som huset står på. Tomträttsavtalet förnyades 2021 och löper nu till och med 2030-12-31.
-2019 införde föreningen gemensam el, vilket innebär att föreningen har ett gemensamt elabonnemang och debiterar medlemmarna för faktisk förbrukning. Detta är tänkt att vara både enklare och ekonomiskt fördelaktigt för de boende.
-Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg till sina medlemmars hemförsäkring.
Föreningen, som bildades 1969, består av 767 lägenheter fördelat på 16 hus. Husen är byggda mellan 1969-1970 och består mestadels av en- till fyrarumslägenheter. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1 433 kr samt en pantsättningsavgift om 573 kr/pant debiteras köparen.
AVGIFT
Senast avgiften höjdes var den 1/7 2024 då den höjdes med 2%. Man planerar ytterligare en höjning på 2% till 2025-07-01, denna är dock ännu inte beslutad.
TV & INTERNET
TV, bredband och telefoni finns via Bredband2, 1000 mb/s upp och ner. Kabel-tv ingår i avgiften via Sappas grundutbud.
GEMENSAMMA UTRYMMEN
Från årsredovisningen: det finns 140 lokaler, dessa är inte lokaler för verksamhet utan extra förråd som medlemmar kan hyra.
Tvättstugor finns placerade på markplan och är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.
I låghusen har vissa marklägenheter en trädgård som hyrs separat från föreningen.
Mellan husen finns stora och fina gårdar för umgänge och lek.
RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Renovering av gård 3 planeras starta till hösten och renovering av garage 3 är nu slutförd Planerat framöver enligt föreningen:
2024 OVK - obligatorisk ventilationskontroll.
2024 Justering av värmen i lägenheterna.
2025 Byte av fönsterkassetter.
2025 Mindre underhåll av brandvarningssystem samt av ställdonen i undercentralerna.
2026 Glasblocken i miljöhusen ersätts med mer hållbara alternativ.
Renoverat sedan tidigare är bl a:
2009-2016 lagades, omfogades och tätades samtliga tegelfasader på samtliga hus.
2010-2012 genomfördes en genomgripande teknisk förnyelse av fastigheterna vilket innebar stambyte, nya badrum, ny ventilation, nya element och nytt brandvarningssystem.
2013 installerades solceller på 8 av taken.
2014 byttes samtliga garageportar ut.
2014-2016 byttes alla hissar ut.
2016 upprustades förningens samtliga lekplatser, källargångar och trapphus målades, arbetet med upprustning av utemiljön inleddes samt påbörjades arbetet med att byta ut och modernisera passersystemet.
2017-2018 renoverades föreningens fyra garage.
Den yttre miljön är förnyad med nya lekplatser och Hildas fyra gårdar är upprustade med nya planteringar och sittgrupper.
Digitala informationstavlor installerade i samtliga entréer; innehåller information till medlemmarna, möjlighet till
tvättstugebokning. Tavlorna är kopplade till mobilapp, Vixinity, för direktkontakt mellan medlemmar och fastighetskontoret.
2019 renoverades alla tvättstugor i låghusen samt nytt passagesystem installerades.
2021 installerades nya entrépartier i låghusen. Även räddningsvägar med uppställningsplatser för räddningsfordon.
2022 inreds nya tvättstugor i höghusen i gamla matförråden samt gamla tvättstugor i höghusen renoveras. Spolning, slamsugning och rotskärning av markbrunnar var också klart 2022. Underhållsspolning av avloppsstammar.
2022 Gamla tvättstugor i höghusen renoveras, klart.
2023 Invändig renovering av trapphus i låghusen. Ombyggnad av tre mellangårdar. Installation av staket runt föreningen vars hela område nu är inhägnat. Tre nya tvättmaskiner och tre nya torktumlare.
Renovering av tak på höghusen samt tvätt med grönfri, takbeläggningen på låghusen tvättade med grönfr samt installation av avgasare i värmecentraler (tar bort syre i vattnet till elementen och förlänger livslängden på värmerör och radiatorer). Miljöhusen har fått fondtapeter med landskapsmotiv för att ge inspiration till att sortera rätt och hålla god ordning.
PARKERING
Det finns 488 garageplatser i föreningen som hyrs ut för 400 kr/mån och 287 p-platser som går att hyra för 300 kr/mån. Kösystem tillämpas, kö-tiden varierar beroende på vilket garage och vilken sorts plats man söker. Det finns även avgiftsbelagda gästparkeringar.
Till lägenheterna följer förråd och matkällare.
HSB Medlemskap
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
BRF Medlemskap
De som söker medlemskap i föreningen ska tillsammans med ansökan lämna: Kopia på aktuell arbetsgivarintyg samt lönespecifikation för de tre senaste månaderna. Föreningen tar en kreditupplysning på dem som söker medlemskap. För personer som arbetar/bott i Danmark krävs RKI (kreditupplysning).
Innan ägarbyte av lägenheten har föreningen som rutin att göra en tillsyn av denna.
ÖVRIGT
I garage och miljöhus finns TV-övervakningssystem installerat.
Föreningen har en hemsida med adressen: https://www.hsb.se/malmo/brf/hilda/
Namnet Rosengård kommer från Rosengårds herrgård, som byggdes 1817. Härifrån tar du dig snabbt in till centrala Malmö med buss. Har du bil når du snabbt både inre -och yttre ringvägen, Öresundsbron och E6/E22.
På Rosengård Centrum finns det mesta du kan behöva som en stormarknad, diverse mindre butiker, tandläkare, Försäkringskassan, idrottshall, fritidsgård och bibliotek.
ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.
BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.
MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
Utgångspris | 1 395 000 kr |
Månadsavg. | 6 483 kr |
Adress | von Lingens väg 126 |
Kommun | Malmö |
Område | Rosengård |
Typ | Bostadsrätt |
Ägandeform | Bostadsrätt - Lägenhet |
Rum | 4 |
Boarea | 95 Kvm (Föreningens information) |
Våning | 2 |
Hiss | Nej |
Balkong | Ja |
Byggår | 1970 |
Förening | Hsb Brf Hilda |
Bostadsrättens nettoskuldsättning | 404 221 kr |
Kommentar nettoskuldsättning | Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. |
Andel i föreningen | 0.1566 |
Pantsatt | Ja |
Förråd | Källare 2 st |
Byggnadssätt | |
Uppvärmning | Fjärrvärme |
Fönster | 3-glas |
TV/Internet | I avgiften för lägenheten ingår kabel-TV baserat på SAPPA:s digitala grundutbud. Bredband via fiber från Bredband2, 100 mbit/s ingår i avgiften. |
Driftskostnad |
7 800 kr/år
varav: El: 6 000 kr Försäkring: 1 800 kr Beräknat på 1 person(er) |
Energiprestanda | 104 kWh/kvm/år |