Malmö - Röda Höja

Höjagatan 26

Visa på karta

Genomgående - Söderbalkong - Helkaklat badrum

På första våningen finns denna trivsamma genomgående lägenhet med härlig inglasad balkong i optimalt söderläge och utsikt mot föreningens fina gård samt lekplats. Bostaden bjuder även på ett praktiskt kök med en rymlig matplats, fint vardagsrum med parkettgolv, ett helkaklat badrum, två generöst tilltagna sovrum samt en bra hall med klädkammare. Dessutom ligger bostaden i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till skolor, förskolor, affärer, fina grönområden samt centrum.

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 377 kr
Rum 3
Boarea 76 Kvm
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong i söder
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1967
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

2 dagar
Visa alla

Kök

Praktiskt kök med generösa arbetsytor samt förvaring på båda sidor. Utrustat med, spis, ugn, fläkt, kyl i fullhöjd samt frys i fullhöjd. Intill de stora fönsterpartierna som skänker härligt ljusinsläpp finns det gott om plats för en större matgrupp. Matplatsen ger access till den mysiga inglasade balkongen i söderläge.

Alla bilder

Balkong

Solig inglasad balkong i söderläge som enkelt går att möblera med loungedel om så önskas. Utsikt mot föreningens fina gård samt lekplats där barnen kan springa av sig.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vill du veta mer om bostaden? Kontakta mig!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum där väggarna är vita och på golvet vilar vacker parkett. Rummet är lättmöblerat och har gott om ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt från matplatsen.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum med vit kakel  på väggarna samt grå klinker på golvet. Utrustat med wc, handfat med kommod, belyst spegelskåp samt dusch. För den som önskar badkar istället för dusch finns ett badkar att installera. 

Alla bilder

Sovrum 1

Generöst tilltaget sovrum som enkelt går att möblera med både dubbelsäng, garderober samt arbetshörna om så önskas. Slitstarkt golv och vita väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta rymliga sovrum ger utrymme för en dubbelsäng, garderob samt arbetshörna och har vita väggar med slitstarkt golv.

Alla bilder

Entré

Välkomnande entré med avhängningsmöjligheter och praktisk klinker på golvet. Entrén övergår senare i en hall som ger access till en bra klädkammare som löser förvaringen. I trapphuset precis bredvid entrén finns ett tillhörande förråd.

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Röda Höja har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Röda Höja består av 366 lägenheter och 7 lokaler som är fördelade på 26 bostadshus med adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan. Husen uppfördes 1967. Brf Röda Höja är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och debiterar köparen en överlåtelseavgift om 1313 kr samt en pantsättningsavgift om 525 kr/pant.

AVGIFT
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägg samt den fasta kostnaden för el. Den verkliga förbrukningen för el debiteras kvartalsvis eftersläpande på avin. Föreningen höjde grundavgiften senast 2023-01-01. Föreningen har en plan för årliga höjningar. Procentsatsen beslutas i augusti varje år.

KABEL-TV / INTERNET
Kabel-tv via Tele2 och bredband via Telenor, 1000/1000 mbit/s, ingår i avgiften.

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar är:
1988: 3-glasfönster.
2005: Miljöhus.
2006: Nytt ventilationssystem.
2008: Balkongrenovering.
2009: Fönsterrenovering.
2010-2012: Fasader.
2011: Garage och parkeringsplatser.
2013: Införande av nytt lås-och passersystem.
2014: Isolering av vindar.
2015: Värmecentralerna uppgraderades och styrsystemet byttes.
2015-2016: Gemensam el infördes samt uppgradering av lekplatser.
2017: Byte av ledlampor (ute och inne), byte/renovering av tvättstugor samt torktumlare, cirkulationspump.
2018: Byte av tvättmaskiner.
2020-2021: Byte av utrustning i värmecentralerna, värmeinjustering enligt EB-metoden och renovering av dagvattennätet.
2022: Relining av avloppsstammar.

Planerade renoveringar: Renovering av tak och fasader, installation av solceller och vaärmeåtervinning, tilläggsisolering av vindar, IMD varmvatten, översyn av utemiljön och bygge av gemensamhetsanläggning. Inga definitiva beslut är ännu fattade kring dessa.

Föreningen följer en underhållsplan som senast uppdaterades i juni 2016 och som sträcker sig 10 år framöver.

PARKERING
Det finns 125 st garageplatser, en plats kostar ca 290 kr/mån samt 12 mc-garageplatser till en kostnad om ca 70 kr/mån. Dessutom finns det 282 st parkeringsplatser utomhus (varav 24 med laddstolpar) till en kostnad om ca 64 kr/mån. En årlig prisjustering om 3% (som effektueras i oktober) finns inskriven i avtalen. Kösystem tillämpas, kön till garageplats är lång men p-plats ska man kunna få ganska snabbt. I området finns också fri gatuparkering med gott om platser i villakvarteren. Cykelparkering finns att hyra inomhus samt utomhus i box, kösystem till båda dessa.

GEMENSAMT
I föreningen finns totalt 9 st tvättstugor, 1 st per gård. I varje tvättstuga finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum. Föreningen har en fritidskommité som anordnar olika aktiviteter.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information https://www.rödahöja.se

 

Alla bilder

Område

Här bor man i en fin miljö med välskötta gårdar och gott om grönområden omkring. Nära skola, förskola, Coop-butik och pizzeria. Inte långt härifrån ligger Jägersro centrum med butiker, apotek och större mataffär. I närområdet finns också en vårdcentral. Nära fina grönområden som Bulltofta rekreationsområde och Husie Mosse.

I området finns Höjaskolan som är en skola med klasser från förskola till och med högstadium. På korta avstånd finns också ett flertal förskolor.

Trygga cykelbanor leder mot Malmös hjärta. Det finns dessutom bra bussförbindelser både till centrum med linje 5 eller 9 och till Lund med buss. Med bil tar man sig snabbt och enkelt ut på både Inre och Yttre Ringvägen. Det finns fri parkering på flera av gatorna runt omkring.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 377 kr
Ingår i avgift Värme, vatten och kabel-TV, bredband, bostadsrättstillägg samt den fasta kostnaden för el.
Adress Höjagatan 26
Kommun Malmö
Område Röda Höja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 76 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong i söder
Byggår 1967
Förening Riksbyggens Brf Röda Höja
Andel i föreningen 0.23531
Pantsatt Nej
Förråd I trapphuset på samma våning.
Byggnadssätt
Driftskostnad 2 448 kr/år varav:
El: 2 448 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 118 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning