Lund - Klostergården

Sunnanväg 18F

Visa på karta

Renoveringsobjekt med ett otroligt ljusinsläpp och balkong i väst

På populära Klostergården har du möjlighet att skapa ditt drömboende i denna otroligt ljusa och rymliga 4,5:a. Tack vare den genomgående planlösningen, de stora fönsterpartierna och de tidstypiska glaspartierna i mellanväggarna sprids ljuset genom hela bostaden. Bostaden erbjuder därtill tre rymliga sovrum, ett kök med stor matplats, balkong i västerläge och såväl badrum som gäst-WC. Området är uppskattat för sin närhet såväl till centrum som till de natursköna promenadstråken längs Höje Å. Här bor man med närhet till allt t.ex. skolor, vårdcentral, matbutiker, och pizzeria. Området ligger med promenadavstånd till centrum och med goda kommunikationsmöjligheter som 2023 utökas med egen tågstation. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 300 000 kr
Månadsavg. 4 997 kr
Rum 4.5
Boarea 103.5 Kvm
Våning 1/2
Balkong Ja, balkong.
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1964-1966
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 220 000 kr – Visa budhistorik

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med stort fönsterparti i väst. Ekparkett på golv och vävtapet på väggarna. Här ryms enkelt både en större soffgrupp och matplats. 

Alla bilder

Sovrum 1

Generöst sovrum med stort fönsterparti i öst med utsikt över den lummiga innergården. Här ryms enkelt såväl dubbelsäng som förvaringsmöbler eller arbetsplats. Plastmatta på golv och ljus randig tapet på väggarna. Från sovrummet nås halvan som leder vidare till badrummet, klädkammaren, och sovrum 2.

Alla bilder

Halvan

Från klädkammaren och två av sovrummen nås genomgångsrummet som i dagsläget nyttjas som tvättstuga och är utrustat med torkskåp (Futurum), tvättmaskin (Cylinda) och mangel (Husqvarna). Från genomgångsrummet nås även badrummet. Detta utrymmet tillsammans med klädkammaren har av många boende byggts om till ett femte rum.

Alla bilder

Sovrum 2

Lättmöblerat sovrum med plastmatta på golv och vävtapet på väggarna. Plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Fönster i öst med utsikt över den gröna härliga innergården. 

Alla bilder

Hall

Ljus hall med sisalmatta på golv och ljus tapet på väggarna. Till vänster från ingången finns plats för avhängning och ingången till sovrum 3. Från resten av hallen nås kök, vardagsrum, gästtoalett, klädkammare och sovrum 2. Tack vare de bevarade tidstypiska glaspartierna över och intill dörrarna skänks hallen ljus från de intilliggande rummen vilket bidrar till en luftig och öppen känsla.

Alla bilder

Sovrum 3

Lättmöblerat sovrum med plastmatta på golv och vävtapet på väggar. Här ryms enkelt såväl dubbelsäng som förvaringsmöbel. Fönster i väst som blickar ut mot gatan.

Alla bilder

Kök

Funktionellt kök med ljus och rymlig matplats för 6-8 personer. På golvet finner vi en plastmatta i orange toner och på väggarna en ljus tapet med rött småblommigt mönster. Originalinredning i vitt med röda luckor och beslag i vitt. Bänkskivorna är i trä och rostfritt med vitt kakel ovan. Köket är utrustat med spis (Electrolux), fläkt (Franke), kyl (Electrolux), frys (Philips) och bänkdiskmaskin (Electrolux). Från matplatsen nås balkongen och vardagsrummet. Stort fönsterparti i väst.

Alla bilder

Gästtoalett

Från hallen nås gästtoaletten med blå plastmatta på golv och ljus tapet på väggar. Gästtoaletten är utrustat med handfat, toalett, väggskåp samt spegel. 

Alla bilder

Badrum

Stort badrum med plastmatta på golv och halvkaklade väggar med kakel i vitt och grön tapet ovan. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegelskåp med belysning, nedsänkbar torkställning och rymlig duschkabin. 

Alla bilder

Klädkammare

Generös L-formad klädkammare med grå plastmatta samt väggar med beige tapet. Klädkammaren kopplar samman hallen och halvan och byggs av vissa om för att tillsammans med halvan skapa ytterligare ett rum.

Alla bilder

Balkong

Rymlig balkong i västerläge med plats för större möblemang och utsikt över parkeringen.

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Vårregnet i Lund är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 326 lägenheter (samtliga upplåts med bostadsrätt) samt ca 20 hyresrättslokaler. Byggnaderna uppfördes 1964-66 och föreningen köpte fastigheten 1965 (äger marken). Föreningens adresser är Vårvädersvägen 4 och Sunnanväg 18.

Varje gård har tre ordinarie tvättstugor med vars 2 maskiner plus en tvättstuga för grovtvätt. Bokning sker via digitalt bokningssystem. I föreningen finns även gym, bordtennisrum, hobbyrum, kulturgrupp, festlokal, övernattningsrum, samt barnvagns- och cykelförråd. I föreningens hyreslokaler finns för närvarande bl.a. psykologkonsult, öppen förskola, yoga, massage, och fotvårdsspecialist. För mer utförlig information vänligen se bifogad PDF samt föreningens hemsida. Avgifter utgår för användning av föreningslokal, övernattningslägenheterna och gymmet. Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och bredband via Telenor.

I föreningen finns ett stort antal parkeringsplater som kan hyras för ca 140kr/mån samt ca 65 garageplatser (350 kr/månad. Det finns även 16 laddstolpar till el- och hybridbilar som kan hyras till en kostnad om ca 580 kr/månad plus ca 2,50 kr/kW. Kösystem tillämpas.

Renoveringar:
Föreningen planerar att installera nya elläsare. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

2022 installerades ny värmeväxlare och belysningen i pergolan byttes.
2021 installerades 10 st laddstolpar för el- och hybridbilar på garagets tak.
2020/2021 relinades avloppstammarna.
2020 installerades nytt passersystem med tagg.
2019 byttes fem hissar. Samma år installerade föreningen även 6 st laddstolpar på parkeringsplatserna i garaget och plåten på taken på låghusen byttes.
2018 byttes tolv hissar, radonmätningar utfördes med godkänt resultat, lekplatserna besiktigades med godkänt resultat, soprummen fräschades upp, föreningslokalen försågs med nytt luftaggregat och fasaden på Vårvädersvägen 4P lagades.
2017 plåtades maskinrummet för hissarna in och även höghustaket sågs över.
2016 genomfördes en ventilationsrengöring.
2014-2015 förnyades utrustningen i tvättstugorna.
2014 målades trapphuset i höghuset.
2013 lades taket om i höghuset.
2010 isolerades taket och branddörrar installerades på entréplan.
2009 spolades alla stammar helt eller delvis. Samma år genomfördes fönsterbyte etappvis.
2008-2009 byttes ventilationen och köksfläktar.
2007-2008 totalrenoverades värmesystemet.
2005 målades samtliga balkonger och föreningen byggde ett nytt gym.
2004 spolades alla stammar helt eller delvis. Samma år byggdes även ett cykelförråd, källsorteringsrum och garaget totalrenoverades.
2003-2004 utfördes ett dräneringsarbete i fastigheten.
2002 installerades gemensam el i fastigheten.
2001-2005 genomfördes en totalrenovering av balkongerna.
2000 spolades vatten- och avloppsstammarna (helt och delvis). Samma år genomfördes fönsterbyte etappvis.
1997-1998 utfördes renovering av hissar.

I avgiften ingår vatten, bredband, kabel-TV, IP-telefoni och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg avseende värme tillkommer. Föreningen har gemensamt elavtal, medlemmen debiteras månadsvis en kostnad som baseras på föregående års förbrukning. I november görs en avläsning och kostnaden justeras inför nästkommande år.

Föreningen har beslutat att höja både månadsavgiften och den fasta elkostnaden med 6% fr.o.m. den 1/1-2023.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB Skåne kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://www.hsb.se/skane/medlem/.

För mer information se gärna föreningens hemsida: http://varregnet.se/

Alla bilder

Område

 

Klostergården är en stadsdel i södra Lund. Området började bebyggas under början av 60-talet och har sedan dess utökats. Flera av gatorna har fått sina namn efter olika väderstreck och väderfenomen där bland annat Sunnanväg och Blidvädersvägen är två av gatorna många känner igen. Klostergården är ett grönt och trivsamt område där det både är nära till naturen och Lunds centrum.

Ut mot Höje å har ni en av Lunds främsta naturupplevelser med slingrande stigar, böljande betesmarker och fågelrika dammar. Lunds Arena, Källbybadet samt Klostergårdens IP finns i området för olika aktiviteter.

Skolor, förskolor och mötesplats

I området finns det bland annat Klostergårdsskolan (åk F-6), Internationella engelska skolan (åk 4–9), Lingua Montessoriskola (åk F-6) och Lunds Montessorigrundskola (åk F-9).

Här finns bland annat Källbyängars förskola, Montessoriförskolan Mammolina och Montessoriförskolan Lekloftet.

Mötesplats Klostergården är ett ställde där det finns både fritidsgård och biliotek. Det finns även en träffpunkt för seniorer.

Fritidsgården riktar sig för barn i åk 6 och till unga vuxna. Verksamheten ska främja ungas hälsa, drivkrafter och intressen samt skapa en arena för informellt lärande.

Kommunikationer

Till Klostergården går stadsbuss 7 och 6 med täta avgångar. I området finns det annars bra gång- och cykelvägar. Det tar ca 10 minuter att cykla till Lunds centrum.

I dagsläget har Lunds kommun tre tågstationer – Lund C, Stångby och Gunnesbo. En ny tågstation är planerad att byggas vid Klostergården och där ambitionen är att tågstation för Pågatåg ska vara klar år 2023.

Närservice

I Klostergården finns det välsorterade matbutiker och även smålivs i lägenhetsområdena. Här finns restauranger, apotek och flera lokala verksamheter. Närmsta vårdcentral ligger i S:t Lars området.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 2 300 000 kr
Månadsavg. 4 997 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår vatten, bredband, kabel-TV, IP-telefoni, bostadsrättstillägg samt ett obligatoriskt tillägg för värme om f.n. 711kr/mån. Grunda
Adress Sunnanväg 18F
Kommun Lund
Område Klostergården
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4.5
Boarea 103.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/2
Balkong Ja, balkong.
Byggår 1964-1966
Förening HSB Brf Vårregnet i Lund
Pantsatt Ja
Förråd Ja, källarförråd.
Byggnadssätt
Ventilation FTX (mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och bredband via Telenor.
Driftskostnad 4 101 kr/år varav:
El: 2 760 kr
Försäkring: 1 341 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 129 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 220 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
2 220 000 kr Budgivare 2 2022-12-07 09:06
2 200 000 kr Budgivare 1 2022-12-06 18:37
2 110 000 kr Budgivare 2 2022-12-05 14:24
2 100 000 kr Budgivare 1 2022-12-04 10:47