Malmö - Gula Höja - Husie

Västra Skrävlingevägen 106

Visa på karta

Inglasad balkong - Genomgående - Lugnt område

Välkommen till denna genomgående och välplanerade lägenhet på Västra Skrävlingevägen 106. Här bjuds på en generöst tilltagen inglasad balkong i soligt sydost, luftigt kök med fina arbetsytor och inbjudande matplats, rymliga rum samt fräscht badrum. Dessutom finns bekväm närhet till affärer, bussförbindelser och inre Ringvägen. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 3 033 kr
Rum 2
Boarea 59 Kvm
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1969
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Balkong

Mysig inglasad balkong i sydost som förlänger somrarna. Här finns gott om plats för en loungedel om så önskas.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med ljusa väggar och på golvet vilar den vackra originalparketten. Rummet ger access till den trevliga balkongen och de stora fönsterpartierna skänker härligt ljusinsläpp. Både soffgrupp och matplats får plats i det lättmöblerade rummet om så önskas.

Alla bilder

Sovrum

Generöst tilltaget sovrum med vita väggar och på golvet vilar vacker ekparkett. Härligt ljusinsläpp från fönstret med utsikt mot föreningens fina gård. Rummet går enkelt att möblera med både dubbelsäng samt arbetshörna.

Alla bilder

Kök

Ljust och fräscht kök med vit köksinredning och vacker ekparkett på golvet. I köket finns en rymlig matplats intill det stora fönsterpartiet som skänker härligt ljusinsläpp. Utrustat med spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys.

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum utrustat med wc, badkar, handfat med kommod (2022) samt spegel med belysning (2022).

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i garderoberna. Vita väggar och ekparkett på golvet.

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Gula Höja har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Gula Höja, som består av 648 lägenheter uppförda 1969-1971, bildades 1967. Marken innehas med tomträtt, nuvarande avtal tecknades 2021-01-01 och är giltigt 10 år framöver. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 483 kr/pant.

AVGIFT
I avgiften ingår Vatten, Kabel-TV, Internet samt Bostadsrättstillägg. Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell enhetsmätning. Den faktiska förbrukningen debiteras på månadsavin. 
RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:

1985-1986: Fönstren byttes till 2-glas aluminium.
1996: Avloppsstammar i kök och badrum spolades.
2001: Ommålning av trapphus och tvättstugor.
2003: Balkongerna byggdes ut och glasades in.
2004: Nya lekplatser.
2008: Fasaden fogades om.
2009: Vatten- och avloppsstammar i kök och badrum är spolade och filmade. Samma år målades garagen.
2010: Jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter samt gemensam el infördes.
2011: Byte av armaturer i trapphusen.
2014-2015: Fasadrenovering.
2015: Byte av cirkulationspumpar till värmesystemet i alla värmecentraler, byggt om fem stora lekplatser, omläggning av tak, renovering av källartrappor, avloppsstammar spolade, byte av cirkulationspump samt takfläkt, golvbrunnsbyte.
2016: Omläggning av takpapp samt spolning av avloppstammar.
2017: Kollektiv anslutning till fiber via Ownit.
2017-2018: Målning entrédörrar och entrétak.
2017-2018: Spolning av avloppsstammar.
2017-2018: Lekplatser
2018: Fasadrenoveringen avslutades.
2019: Takrenovering avslutades.
2020: Renovering av oljeavskiljare i garagen, målning av källarfönster, räcken till källare samt fyra torkrum/tvättstugor och nio källargångar, renoverat soprum, bytt alla garageportar, byggt två nya boulebanor, nya grönytor på garagen
2021: Byte av dörrar till dörrar till tvättstugor och torkrum, sett över vegetationen på gårdarna, målat nedfarterna till garagen, installerat brandlarm i källarnedgångar och tvättstugor samt utrymningsskyltar i källargångar och garage. OVK.
Jordfelsbrytare är installerad i samtliga lägenheter.

PLANERADE/PÅGÅENDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Underhåll av föreningens värmecentraler är påbörjat och avslutas under 2023.

TV & INTERNET:
Bredband finns via Sydantenn där 6-8 Mbt/s ingår i avgiften. Högre hastighet kan man själv välja att teckna avtal med Sydantenn för och man står då själv för den kostnaden.
Kabel-TV finns via Sydantenn och basutbudet ingår i avgiften.

PARKERING:
Kostnaden för en parkeringsplats är 103 kr/månad. Garageplats 309 kr/månad. Kölista finns på områdeskontoret. MC-parkering finns i begränsad omfattning och kostar 103 kr/mån. 2023-01-01 kommer kostnaderna att öka med 3%.

GEMENSAMT:
Tvättstugan består av 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum och en stenmangel. Motionslokal finns i källaren på V Skrävlingevägen 161. Det kostar 75:- för en månads träning.
I föreningen finns fri tillgång till barnvagnsrum, boulebana och två hobbyrum. Mot avgift finns det även tillgång till bastu, solarie, pingis- och biljardrum, träningslokal och festlokal. Varje onsdag 10.30-13.30 har "träffen" öppet där boende i området kan träffas för att handarbeta, spela kort, måla tavlor, fika, mm.

ÖVRIGT:
På områdeskontoret finns lite verktyg för utlåning. Containerdagar hittar ni på föreningens hemsida. Föreningen gör även utflykter som tex. till Ullared och Tyskland.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.gulahoja.se/

Alla bilder

Område

Gula Höja är ett område i stadsdelen Husie som består av både småhus och flerfamiljshus, området har fått sitt namn då det är beläget på Malmös högsta naturliga punkt. Här bor man på lugnt läge bland välskötta gårdar och grönområden med promenadavstånd till flertalet matbutiker, bank och pizzeria. Inte långt ifrån Jägersro samt Jägersro center som erbjuder flertalet butiker, restauranger och apotek. I närområdet finns även vårdcentral, skolor samt förskolor.

Med närhet till Bulltofta rekreationscenter som erbjuder gym, motionsslingor, minigolf, dammar och härlig natur. Endast tio minuters bilväg från Bokskogen med direkt access ut på både yttre- och inre ringvägen. Här finns goda kommunikationsmöjligheter med buss samt cykelbanor som slingrar sig hela vägen in till Malmö City. 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 095 000 kr
Månadsavg. 3 033 kr
Ingår i avgift Vatten, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstillägg
Adress Västra Skrävlingevägen 106
Kommun Malmö
Område Gula Höja - Husie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 59 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Inglasad balkong
Byggår 1969
Förening Riksbyggens Brf Gula Höja
Andel i föreningen 0.13579
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 15 612 kr/år varav:
Värme: 9 108 kr
El: 1 920 kr
Övrigt: 4 584 kr
Övrigt avser ett obligatoriskt tillägg på 25 kr för administrativ elavgift samt 357 kr för balkonginglasning. Kostnaden för värmen är även ett obligatoriskt tillägg.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 158 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.