Lund - Gunnesbo

Arkeologvägen 94

Visa på karta

Två nyrenoverade badrum - Familjevänligt område - Garageplats med laddstolpe

På mycket omtyckta Gunnesbo finner ni detta välplanerade parhus som är beläget i ett lugnt, bilfritt och familjevänligt område. Husets 126 kvm är fördelade på två plan. På entréplan finner ni hall, kök, vardagsrum, sovrum, badrum och tvättstuga. På övre plan kommer ni upp till hall, tre sovrum samt ett badrum. De båda badrummen är nyrenoverade 2022 och kvalitetsdokument finns. Trädgården är belägen i sydväst och har härligt uppvuxen grönska som gör det fritt från insyn. Ni är del av en välskött samfällighet som bland annat ombesörjer renhållning och TV/Internet via fiber. Garageplats med laddstolpe medföljer huset. Gunnesbo är omtyckt för sin närhet till buss- och tågkommunikationer, nära flera stora mataffärer och förskolor och skola finns i närområdet. Ni har nära till trevliga promenadstråk i naturen och når Lund C på 10 min cykelavstånd. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 5 295 000 kr
Rum 5
Boarea 126 Kvm
Tomtarea 255 Kvm
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1982
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Direkt:
Mobil: 070-626 73 13

Ansvarig mäklare: Magnus Lind
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

I ett lugnt, bilfritt och familjevänligt område finner ni parhuset på Arkeologvägen 94. Ni har ett kort promenadavstånd till garageplatserna där en garageplats tillhör huset. Till garaget har ni motordriven port och laddstolpe.  I övrigt är det fri parkering i samfällighetens område. I närheten av huset har ni en gröning där barnen kan spela boll och en lekplats där barnen samlas.

När ni kommer fram till huset möts ni av en tät häck som skärmar av trädgården från omgivningen. Trädgården är belägen i härligt sydvästläge där ni kan njuta av många soltimmar. Ni har en stensatt uteplats intill huskroppen och sedan gräsyta som varieras med blomsterrabatter. Här finns ett rymligt förråd som rymmer allt från trädgårdsredskap till vinterförvaring av utemöblerna. Trädgården fortsätter på baksidan av huset där ni har variation av gräsyta, blomsterrabatter och fruktträd.

Alla bilder

Hall

Rymlig hall som har utrymme att hänga av ytterplagg vid ingången och två garderober. Golvet är klätt med laminat och väggarna är vita. Vidare från hallen kommer ni till tvättstuga, badrum, sovrum, vardagsrum och kök.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Ett alldeles nyrenoverat badrum som blev klart i juli. Kvalitetsdokument finns och renoveringen är gjord av fackman. Badrummet är helkaklat där golv och väggar är klädda med stora plattor i beige kulör med kalkstensliknande struktur. Utrustningen består av dusch (med dold hyllförvaring till flaskor), spegelskåp, kommod med handfat, WC och handdukstork (vattenburen). Taket är försett med spotlights och golvet är utrustat med golvvärme.

Alla bilder

Kök

Kök med äldre inredning från Ballingslöv. Bänkskivorna är av laminat och rostfritt stål. Utrustningen består av fläkt, spis med ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Diskmaskinen är från 2020 resten av vitvarorna är äldre. Ni har utrymme till matbord för 4–6 personer intill fönstret med utsikt över trädgården. Väggarna är målade i grå kulör och under 2022 har man lagt in laminatgolv.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum med gott om plats för familj och vänner. Ni kan öppna upp väggen mot köket för att skapa en öppen och luftig planlösning. Här kan ni möblera med större soffgrupp och läshörna. Golvet är klätt med parkett och väggarna är vita. Från vardagsrummet kommer ni ut till den väl tilltagna uteplatsen.

Alla bilder

Sovrum 1

På entréplan finner ni ett av de fyra sovrummen. Ni kan enkelt möblera med säng, skrivbord och garderob. Eller varför inte använda det som hemmakontor? Väggarna är klädda med målad tapet och golvet med plastmatta.

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstugan finns belägen i anslutning till hallen och är utrustad med tvättmaskin (2021), torkskåp (original från byggåret), husets fjärrvärmesystem, tvättho. Arbetsbänk och förvaringsskåp. Väggarna är klädda med ljus våtrumstapet och golvet är klätt med brun våtrumsmatta.

Alla bilder

Övre plan

På övre plan kommer ni upp till en rymlig hall som sedan leder er vidare till tre sovrum, ett badrum samt en klädkammare. I hallen har ni lucka upp till vinden där det finns möjlighet till förvaring.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Under sommaren har även badrummet på övre plan renoverats. Kvalitetsdokument finns. Väggarna är klädda med ljusgrå kakel och golvet är klätt med mörkgrå kakel. Badrummet är utrustat med badkar, WC, handdukstork (vattenburen), kommod med handfat samt en rund spegel. Taket är försett med spotlights.

Alla bilder

Sovrum 2

Till höger om hallen når ni ett av tre sovrum. Här finns generös yta för dubbelsäng, förvaringsmöbler och garderober. Golvet är klätt med laminat och väggarna är klädda med tapeter.

Alla bilder

Sovrum 3

Även detta sovrum har generös plats för större säng och förvaring. Garderober finns vid ena väggen. Sovrummets väggar är tapetserade ljusa och golvet är klätt med plastmatta.

Alla bilder

Sovrum 4

Husets tredje sovrum är lite mindre till ytan och har plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Golvet är klätt med plastmatta och väggarna är klädda med ljus tapet.

Alla bilder

Övrigt

Båda badrummen är renoverade av fackman under 2022. Kvalitetsdokument finns.

Alla eluttag har jordats 2022.

Alla bilder

Samfällighet

Samfälligheten består av 63 fastigheter med gemensamhetsanläggningar avseende utebelysning, vatten, avlopp, renhållning, garage, parkering, lekplatser, grönområden, gångar, bredband och TV.

Utemiljön sköts gemensamt i skötselgrupper som ansvarar för olika delar av området. Gemensamma skötseldagar hålls ca tre gånger per år.

Samfälligheten har en styrelse som sköter den löpande förvaltningen. Styrelsen utses av medlemmarna på årsmötet i april. Samfällighetens kostnader fördelas mellan medlemmarna. Fördelningen baseras på fastställd budget som fastställs på årsmötet. Avgiften till samfälligheten betalas fyra gånger per år. Samfällighetsavgiften för 2022 är 14 596 kr.

Samfälligheten har installerat laddstolpar till samtliga garageplatser. Varje hushåll bekostar sin egen elförbrukning.

Laddpunkten i garaget som tillhör Arkeologvägen 94 är i dagsläget inte aktiverad. Enligt föreningsstämman 2021 beslutades att laddpunkten aktiveras automatiskt vid ägarbyte. Detta medför en årlig kostnad på 1 680 kronor (2022 års prisnivå) för de nya ägarna oavsett om de förbrukar någon el eller ej i garagen. Därtill kommer fasta (1 416 kr per år (2022 års prisnivå)) och rörliga avgifter för el baserat på leverantörens priser.

TV och internet levereras genom fiber av Ownit. Hastighet på internet är 750/1000 mbit.

Ni finner mer information på samfällighetens hemsida: https://arkeologen.weebly.com/

Alla bilder

Område

Gunnesbo är en stadsdel i nordvästra Lund där stora delar av bostadsområdet byggdes under 80-talet. Området präglas av närhet till naturen med Nöbbelövs Mosse och Gunnesbo 4H-gård alldeles intill. I mitten av Gunnesbo ligger en gammal vikingakulle, Räfvs hög, varifrån man kan se ända till Turning Torso i Malmö.

Utbildning
Centralt i området finns Gunnesboskolan som består av två delar, Gunnesboskolan F–6 med fritidshem och Gunnesboskolan 7–9.

Det finns även flera förskolor i Gunnesbo. Mer om dem kan man läsa på Lund Kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/

Närservice
På Traktorvägen ligger Mobilia där ni bland annat finner Stora Coop och ICA Kvantum. Ni har nära till köpcentret Nova Lund med stort urval av olika butiker och restauranger. Ni tar er till Nöbbelöv på ett par minuter där ni har Ica Jägaren och även vårdcentral och tandläkare.

Kommunikation
Bilpendling: Från Gunnesbo når du de stora motorvägarna E6:an och E22:an.

Busspendling: Stadsbuss nummer 4 tar dig från Gunnesbo mot centrala Lund. Stadsbuss nummer 3 går från Nöbbelöv och åker i riktning mot Linero.

Tågpendling: Från Gunnesbo station finns mycket goda möjligheter till tågpendling både söderut till Lund-Malmö-Köpenhamn samt norrut till bl a Landskrona och Helsingborg.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 5 295 000 kr
Adress Arkeologvägen 94
Kommun Lund
Område Gunnesbo
Typ Parhus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 126 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 255 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1982
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel & trä
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk till- & frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet TV & Internet från Ownit via samfälligheten
Driftskostnad 40 476 kr/år varav:
Värme: 8 733 kr
El: 11 985 kr
Vatten/Avlopp: 5 162 kr
Samfällighet: 14 596 kr
Driftkostnaden är kostnad för fjärrvärme, el, vatten/avlopp och samfällighet. Driftkostnaden kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Årsförbrukning el: 3995 kWh. Årsförbrukning fjärrvärme: 8 MWh. Fastighetsavgift 2022: 8 874 kr. Försäkring och fastighetsavgift är ej medräknat i driftkostnaderna. I samfällighetsavgiften ingår garage, snöröjning, TV & Internet via fiber och sophantering.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 99 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 286 000 kr
Summa pantbrev 1 051 500 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning LUND ARKEOLOGEN GA:1
Ledningsratt fjärrvärme

Boka en kostnadsfri värdering här!