Malmö - Vintrie

Trädhagegränd 17

Visa på karta

Exklusivt - Trädgård - Barnvänligt

I lugna och gemytliga Vintrie finner ni detta moderna boende med öppen planlösning fördelat över 118 kvm i två plan. Fantastiska fönsterpartier ut mot trädgården på bottenvåningen ger ett exceptionellt ljus. Interiört har man skapat ett exklusivt boende av genomgående hög kvalitet med mycket ljus, spännande utsikter genom flertalet takfönster samt en flexibel och öppen planlösning med välutnyttjade ytor. Snyggt fullutrustad kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Två rymliga och lyxiga badrum. Härlig trädgård i öster som pryds av ett stort vindskyddat trädäck som bjuder in till många trevliga grillkvällar. På framsidan av huset finns ytterligare uteplats där kvällssolen kan avnjutas. En välskött trädgård som ger gott om plats för barnen att springa på. Bra månadsavgift om 6.893 kr med allt inkluderat såsom Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 1000/1000Mbit/s), IP-telefoni, Sophämtning, Parkeringsplats.

I korthet

Utgångspris 4 495 000 kr
Månadsavg. 6 893 kr
Rum 4
Boarea 118 Kvm
Biarea 6 Kvm
Våning 1 & 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Stenlagd terrass samt trädäck och trädgård
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Byggår 2010
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Mogens Mårtensson
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls om:

5 dagar
  • Söndag 10 juli 12:00 - 12:30
    • Vänligen boka tid via hemsidan för visningen!
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Trädhagegränd 17 och ett unikt boende i form av ett mycket välskött bostadsrättsradhus med spännande arkitektur beläget på en lugn och trygg gata i denna välmående bostadsrättsförening. Här trivs både stora och små tack vare trädgård och dubbla uteplatser så både morgon- och kvällssol kan avnjutas. 

Alla bilder

Terrass

Den fina trädgården med en vindskyddad uteplats bjuder in till många trevliga grillkvällar. Husets moderna och futuristiska design gör att uteplatsens triangelformade sidor ger en inramning och en känsla av djup som avnjuts på terrassen. Rejält stort trädäck med utrymme till både matplats och/eller loungegrupp.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på stora ytor med plats för en stor soffgrupp, mediamöbel och en fantastisk plats för ett matbord vid det stora fönsterpartiet mot trädgården. Golvet består av ett helt nylagt (2022) parkettgolv och väggarna är släta och nymålade i trevlig grå ton. De stora fönsterpartierna ut mot den egna trädgården ger hela entréplanet ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finner vi också altandörren som leder ut till trädäcket. Köket avdelas med köksö så att hela familjen kan umgås även under matlagningen.

Alla bilder

Kök

Ett modernt och socialt kök med öppen planlösning tillsammans med vardagsrummet. Köksön förstärker kombinationen av dessa rum, känslan av att vara två rum i ett är tydlig och ger en skön karaktär åt det nedre planet som är husets samlingspunkt för vardag och fest. Köksinredningen är från Vedum och går i svart och ackompanjeras av ljust gråa bänkskivor och svarta samt rostfria maskiner. En vask på arbetsytan mot väggen och en rund praktisk vask på köksön vid spishällen. Ypperliga arbetsytor som bjuder in till trevlig matlagning tillsammans med familjen eller vännerna. Köket är utrustat med en full maskinpark i form av induktionshäll, varmluftsugn och mikro i praktisk arbetshöjd, diskmaskin, kyl & frys i fullstorlek, samt rostfri fläkt med glaskåpa från Gorenje. Öppen hyllförvaring längs ena väggen ger att extra luftigt och inbjudande kök. Smarta och genomtänkta förvaringslösningar med hörnskåp och förvaring i köksön m.m.

Alla bilder

Sovrum 1

Bottenvåningens sovrum går i behaglig och lugnande färgskala och har fönster mot framsidan av huset. Parkettgolv och släta väggar. Praktiskt planerat med möjlighet till förvaring längs en av rummets långsidor.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Bottenvåningens badrum går i ljusa toner och känns exklusivt tack vare de många tillvalen på kakel, klinker, inredning och maskiner. Gott om ljusinsläpp från de dubbla fönstren med råglas. Badrummet är utrustat med ett snyggt ovalt badkar, vask med kommod, spegel med belysning, toalett och inte minst husets tvättmaskin och torktumlare. Ovan maskinerna finns en praktiskt arbetsbänk samt dubbla väggskåp till extra förvaring. Infällda spotlights i taket och skön golvvärme ger det lilla extra.

Alla bilder

Entréhall

När vi kliver in genom dörren välkomnas vi av ett fantastiskt ljus från det stora fönsterpartiet i vardagsrummet. Vi bjuds på en stor och rymlig entré med ett praktiskt grått klinkergolv som harmoniserar med väggarna i grå ton. Lite längre in i entrén övergår klinkergolvet i nylagt parkettgolv vilket löper vidare i hela bostaden. Via hallen når vi bottenvåningens fräscha helkaklade badrum och ett av sovrummen. Fortsätter vi in kommer vi till kök och vardagsrum i öppen planlösning.

Alla bilder

Burspråk

Trappan leder oss upp till andra våningen med fint ljusinsläpp i form av tre takfönster. I anslutning till trappan hittar vi ett mysigt litet burspråk som kan användas som kontorsyta men lika gärna kan bli en avskild lek- eller läshörna. Ytterligare fönster mot uteplatsen och trädgården ger utrymmet massor av dagsljus.

Alla bilder

Trappa

De tre takfönsterna följer trappan upp till ovanvåningen och bidrar till det fantastiska ljusinsläppet i bostaden. Från trappan slås man av bottenplanets öppna och luftiga planlösning och allt ljus från fönsterpartiet mot trädgården. Under trappan finns ett utmärkt förvaringsutrymme samt teknik för uppvärmningssystemet. 

Alla bilder

Allrum

När vi kommer upp för trappan möts vi av ett ljust och fint allrum med fantastisk takhöjd på ca 3,70. Kan användas som extra vardagsrum men fungerar lika bra som utrymme för lek, hemmakontor eller till och med ett fjärde sovrum om behovet finns. Via allrummet nås ovanvåningens båda sovrum.

Alla bilder

Sovrum 2

Första sovrummet på ovanvåning är från början tänkt som Master bedroom då det erbjuder en stor och separat walk in closet, med ett synnerligt praktiskt förvaringssystem monterat, samt direkt tillgång till ovanvåningens badrum. Ett generöst tilltaget sovrum med stora fina fönster mot trädgården och utrymme för extra byråer/garderober om behovet finns. Även detta rum har en mycket generös takhöjd på ca 3,70. Målade släta väggar och samma parkettgolv som är genomgående i hela våningsplanet.

Alla bilder

Sovrum 3

Ett fint burspråk som ligger ut mot framsidan av huset ger detta sovrum ett ljuvligt ljusinsläpp. Ett rymligt rum med samma generösa takhöjd som resterande ovanvåningen. Även från detta sovrum ges direkt tillgång till badrummet och utrymme finns till både, säng, skrivbord och fristående förvaring.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ovanvåningens helkaklade badrum nås direkt från de två sovrummen. Här har vi duschhörna, vask med kommod, spegelskåp och toalett. Stilren färgskala med mörkt klinkergolv och mörka kaklade väggar. Även i detta badrum finns golvvärme samt infällda spotlights i taket plus att man kan rymma förvaring längs väggen under snedtaket.

Alla bilder

Trädgård

Lättskött och välplanerad trädgård i österläge med grön gräsmatta som inbjuder till spring och lek för barnen. Trädgården får en fin inramning tack vare de välvuxna häckarna. I trädgården finner vi även ett praktiskt förråd med ett loft som ger bra förvaringsmöjligheter.

Alla bilder

Framsida

Framsidan i västerläge har gjorts om från ursprunget och i med detta fått en avdelad yta till utemöbler och loungehäng. Stenlagt och praktisk gör att underhållet är minimalt på denna sida huset. Framsidan ger en inbjudande och välkomnande känsla till huset. 

Alla bilder

Övrigt

Bredband (1000/1000Mbit/s), grundpaket i kabel-tv (ca 20 kanaler) och IP-telefoni levereras av Sydantenn och ingår i månadsavgiften.

Sophämtning med egna kärl ingår i månadsavgiften. Rymligt förråd finns i trädgården, förrådet är oisolerat. En parkeringsplats hör till huset, och det finns dessutom 10 gästparkeringar som också kan nyttjas.

 

Alla bilder

Förening

Brf Havsstormen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen består av fyra flerfamiljshus och 28 radhus som upplåts med bostadsrätt. Byggnaderna är uppförda av Hemgården 2009/2010. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själv som tar ut en överlåtelseavgift på 1100kr och en pantsättningsavgift på 440kr. Vid överlåtelse görs alltid en tillsyn, vilken kostar 1200kr och betalas av säljaren.

Senast avgiften ändrades var 2022-01-01 då den höjdes med 4%. I nuläget finns det ingen avgiftsändring inplanerad, beslut tas i nov/dec varje år. I avgiften ingår utöver värme och vatten även bredband och basutbudet för kabel-tv, leverantör Sydantenn.

Till varje bostad hör en parkeringsplats. Alla medlemmar ges möjlighet att installera en laddbox. (Medlemmen svarar själv för inköp och installation och därmed sammanhängande kostnader. Installation skall göras av auktoriserad personal som också skall utfärda certifikat.)

Två gånger per år har föreningen arbetsdagar då samtliga medlemmar hjälps åt att med diverse sysslor som behövs göras.

Föreningen är delägare i Vintrie samfällighetsförening som bildades september 2016. Föreningen har 33 andelar utav totalt 98.

Tidigare underhåll: 2012 putsades alla fasader om och målades samt allt trä målades. Pergolor och träytor på radhusen samt loftgångar på flerfamiljshusen och förråden har bytts ut/målats under 2021.

Alla bilder

Område

Natursköna Vintrie hittar ni i den sydvästra delen av Malmö. Omringad av åkrar mellan Bunkeflostrand, Hyllie och Svågertorp. Vintrie är ett lugnt villaområde där vackra gathus samsas med modern nyproduktion. I pittoreska och lantligt belägna Vintrie by är det många som vill bo och allra helst barnfamiljerna. Här är du omgiven av dammar, strövområden och hästhagar men når Emporia och Hyllie på 5-10 minuter med cykel. Det är härlig bykänsla som råder där barnen springer mellan gårdarna och leker. Förskola finns ca 250 meter bort. Vintrie förskola (kommunal) har 54 platser fördelade på tre grupper – Humlan, Grodan och Sorken. Bullerbyns förskola, vilken drivs som ett personalkooperativ, finns också på kort avstånd. För den extra odlingsintresserade finns det kommunala Vintrie odlingslottsområde som anlades år 2012. Här finns 39 aktiva odlingslotter av varierande storlek, från 50 till 100 kvm. (För intresseanmälan kontakta Malmö stad.)

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

Utgångspris 4 495 000 kr
Månadsavg. 6 893 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 100/100Mbit/s), IP-telefoni, Sophämtning, Parkeringsplats
Adress Trädhagegränd 17
Kommun Malmö
Område Vintrie
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Småhus
Rum 4
Boarea 118 Kvm (Föreningens information)
Biarea 6 Kvm (Säljarens information)
Biarea omfattar det fristående förrådet i trädgården.
Våning 1 & 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Stenlagd terrass samt trädäck och trädgård
Byggår 2010
Förening Brf Havsstormen
Förråd Oisolerat fristående förråd på tomten
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Grundvattenvärmepump, vattenburet. Golvvärme i entréplanet och radiatorer på ovanvåningen.
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredband (1000/1000Mbit/s), grundpaket i kabel-tv (ca 20 kanaler) och IP-telefoni levereras av Sydantenn och ingår i månadsavgiften.
Driftskostnad 9 000 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Säljarna bor utomlands och huset har varit uthyrt senaste perioden. Angivna driftskostnader är tagna från likvärdigt hus i föreningen.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 134 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Söndag 10 juli 12:00 - 12:30