Lund - Östra Torn

Flygelvägen 99

Visa på karta

Rymlig markplans-3:a med generös uteplats i solsäkert söderläge

På lugna och lummiga Östra Torn finner ni denna rymliga 3:a. Bostaden präglas av sina fräscha ytskikt, generösa rum, och den härliga uteplatsen i solsäkert söderläge. Möjligheten att anlägga trädgård även på norrsidan är en stor bonus för den som värderar utemiljön. Föreningen är lugn och bilfri och har bl.a. gym, odlingslotter, och gemensamhetslokal till de boendes förfogan. Området är känt för att vara lugnt, naturnära, och barnvänligt samt för sina goda kommunikationsmöjligheter. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 6 465 kr
Rum 3
Boarea 87 Kvm
Våning 1/3
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Lägenhet
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1992
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt: 073-718 42 66
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med ekparkett på golv och vita väggar. Här ryms såväl soffgrupp som matplats och fönstren i sydost och sydväst skänker ljus så gott som hela dagen. Från vardagsrummet nås den rymliga uteplatsen.  

Alla bilder

KÖK

Rymligt kök med vita väggar och laminat med grått klinkermotiv. Köksinredning i vitt med beslag i rostfritt. Diskbänk i rostfritt och bänkskiva i laminat med vitt kakel ovan. Köket är utrustat med kyl (Electrolux 1993), frys (Electrolux 1993), spishäll (Electrolux 2021), ugn i arbetshöjd (Electrolux 1993), inbyggd microvågsugn (Electrolux 2016), diskmaskin (Electrolux 2016), och fläkt (Franke 2021). Matplats för ca 6-8 personer. Från köket finns möjlighet att installera altandörr om man vill anlägga en uteplats även på denna sida huset. Mer info under Uteplats.

Alla bilder

SOVRUM 1

Ekparkett på golv och vita väggar. Härligt hörnfönster i syd- och nordost med utsikt mot grönområden på husets baksida. Plats för såväl dubbelsäng som ytterligare förvaringsmöbler.

Alla bilder

SOVRUM 2

Ekparkett på golv och vita väggar. Fönster i sydost med utsikt över uteplatsen. Här ryms såväl dubbelsäng som förvaringsmöbler. 

Alla bilder

HALL

Rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. Ekparkett på golv och vita väggar. Här finns avhängningsmöbler, tre garderober, samt ingång till bostadens två generösa klädkammare. Båda klädkammarna har plastmatta på golv och vita väggar och den större är utrustad med klädstång, hylla och en mindre garderob.

Alla bilder

BADRUM

Rymligt badrum med ljusblå plastmatta på golv och vita väggar med kakel i vitt och blått. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, spegelskåp, duschkabin med takdusch (2017), handdukstork, tvättmaskin (Electrolux 2016). Fönster mot byggnadens baksida.

Alla bilder

UTEPLATS

Stensatt uteplats om ca 18 kvm som omringas av en insynsskyddande mur. Möjlighet till utgång till föreningens innergård. Uteplatsen är utrustad med golvplattor i plast och mekanisk markis. Uteplatsen är belägen i syd och har sol större delen av dagen.

Även på husets baksida finns möjlighet att anlägga uteplats om så önskas. Vill man göra det står man själv för kostnader för bygglovsansökan och för insättning av altandörr, men föreningen står för iordningställande av marken inkl. röjning av buskage och grässådd. I detta fallet finns plats för en rymlig trädgård och ytan ligger insynsskyddat med utsikt över en stor gröning med fotbollsmål.

Alla bilder

FÖRENING

Brf Gitarren är en äkta bostadsrättsförening som består av 103 lägenheter fördelat på 58 lägenheter i flerbostadshus, 45 st lägenheter i radhus och 1 lokal. Föreningen äger marken och byggnaderna är uppförda 1992 och 1993.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Föreningen har en gemensamhetslokal där Bovärden har sitt kontor. Denna lokal kan hyras av medlemmar för fester mm och kostar 200kr/dygn. Gemensamhetslokalen har även ett gym som kostar 300 kr/person/år alt. 400kr/familj/år.

Föreningens gemensamma tvättstugor är belägna i källarplan och är utrustade med vars 2 tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. I trapp 103 finns även en grovtvättstuga.

Till föreningen hör 55 parkeringsplatser (ca 150-200kr/mån) och 54 garageplatser (ca 300kr/mån). Kösystem tillämpas. Endast en garageplats/hushåll tillåts. I området finns 7 cykelförråd.

Odlingslotter finns att nyttjas mot en kostnad av 150kr/år.

Föreningen har ett 100 Mbits bredbandsnät via Ownit samt kabel-tv via ComHem (basutbud ingår).

I avgiften ingår vatten, kabel-TV (basutbud via Comhem), bredband (100 Mbit via Ownit) och bostadsrättstillägg.

För mer information se föreningens hemsida: www.brfgitarren.se

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når. 

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar. 

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och inom kort kommer även Hemköp och en större ICA på Brunnshög.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service snart fram, bl.a. apotek, vårdcentral, systembolag, gym, restauranger och caféer. Nära anläggs även två stora parker.

Alla bilder

Fakta

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 6 465 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår vatten, kabel-TV (basutbud via Comhem), bredband (100 Mbit via Ownit), bostadsrättstillägg samt ett obligatoriskt tillägg om 78
Adress Flygelvägen 99
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Lägenhet
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 87 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1992
Förening Brf Gitarren
Pantsatt Nej
Förråd Källarförråd om ca 8-10 kvm.
Byggnadssätt
TV/Internet TV via ComHem, bredband via Ownit
Driftskostnad 9 000 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 108 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.